Låna pengar med låg ränta

– Låna upp till 600 000 kr: Jämför långivarnas räntor kostnadsfritt

 

Behöver du låna pengar? Välj inte första bästa lån. Jämför bankernas räntor först och välj det billigaste lånet istället. När du lånar pengar är räntan viktig. Det är räntan som avgör vad lånet kostar. Hos oss kan du jämföra låneräntor hos många olika långivare. Tjänsten är helt gratis och vi tar bara en UC. Ett smartare sätt att låna pengar. 

 

 • vit bock i blå cirkelLåna från 10 000 kr till 600 000 kr
 • vit bock i blå cirkelJämför bankernas ränta gratis
 • vit bock i blå cirkelEndast en kreditupplysning 
 • vit bock i blå cirkelRänta från 2,95%  
 1. kr

  Ange ett värde mellan 10 000 och 600 000 i hela tusental

  Ange en giltig återbetalningstid

  10 000 kr
  600 000 kr

  Din uppskattade månadskostnad: 0 kr

  Ange ett giltigt lånesyfte

  Ange ett giltigt personnummer med fyra siffror för årtal

  Ange en giltig e-postadress

  Ange ett giltigt svenskt mobilnummer med tio siffror

  Genom att gå vidare samtycker jag till Likvidums integritetspolicy.

 2. Huvudsökandes uppgifter

  Ange ett giltigt civilstånd

  Ange en giltig sysselsättning

  Med denna ansökan godkänner jag Likvidums allmänna villkor.

 3. Medsökandes uppgifter

  Ange ett giltigt personnummer

  Ange en giltig e-postadress

  Ange ett giltigt svenskt mobilnummer med tio siffror

  Ange ett giltigt civilstånd

  Ange en giltig sysselsättning

  Med denna ansökan godkänner jag Likvidums allmänna villkor.

1 2

Exempel: Räntan är rörlig och sätts individuellt. För ett annuitetslån på 200 000 kr över 9 år, nominell ränta 5,3% och 0 kr i uppläggnings-/aviavgift blir effektiv ränta 5,43%. Totalkostnad: 251 911 kr eller 2 333 kr/månad fördelat på 108 månader (2020-09-18).

Säker ansökan
BankID UC

Låna pengar? Jämför lånen innan du bestämmer dig

Vi hjälper dig att jämföra och hitta lån till riktigt bra villkor. Likvidum är en låneförmedlare som har samlat ett urval av Sveriges främsta långivare. Det innebär att du som vill låna pengar ansöker hos oss.

 

Kort därefter får du svar från alla långivare som att erbjudande som passar dig. Eftersom villkoren för att låna pengar skiljer sig åt mellan olika långivare och mellan olika lån hos en och samma långivare har du mycket att vinna på att jämföra olika alternativ innan du bestämmer dig.

 

Det kan ge dig avsevärt lägre ränta och månadskostnad för ditt lån än vad du annars skulle få fått.

 

När du ansöker om att låna pengar hos oss görs en enda kreditupplysning trots att du får svar från flera långivare. Det betyder att du inte behöver oroa dig för att försämra din kreditvärdighet och dina chanser att teckna nya lån till bra villkor i framtiden.

 

Vi samarbetar uteslutande med seriösa långivare som står under finansinspektionens insyn. Det är alltid tryggt och säkert att låna pengar genom oss.

 • Jämför långivarnas villkor helt gratis
 • Låna 10 000 – 600 000 kr utan säkerhet
 • Ränta fr. 2,95%
 • Endast en UC

Låna pengar till vad du vill

Det finns många anledningar till att man kan behöva låna pengar. Ibland handlar det om rena konsumtionslån, för att du vill köpa något. Det kan vara en ny Ipad, en Iphone X eller en lyxig långklänning till bästa kompisens sommarbröllop. Även om den typen av lån anses vara onödiga så är det tillåtet att låna till nöjen av olika slag.

 

Kom ihåg att även om du får en godkänd kreditbedömning ska du aldrig låna mer pengar än du känner att du har råd att betala tillbaka varje månad.I ett lån ingår alltid både återbetalningen, amorteringen, räntan och eventuella fasta avgifter som till exempel aviavgift.

 

Låna pengar till investeringar

Ibland behöver du låna pengar för att köpa något som har ett bestående värde. Det betyder att när du säljer den här saken om till exempel ett eller fem år så har den inte minskat i värde utan du får pengarna tillbaka.

 

Det finns även saker som ökar i värde med tiden och alltså ger dig mer pengar tillbaka när du säljer de än beloppet du köpte för. Andra saker ökar i värde om du förvaltar de väl under ägandet.

 

Alla de här köpen är vad vi brukar kalla för investeringar, alltså där du köper något för att på sikt få tillbaka eller göra vinst på ditt köp. En investering kan det ofta vara bra att låna pengar till.

 

Anledningen är att du får en hävstång, alltså en större avkastning på ditt egna kapital du investerar om du kan köpa något dyrare med hjälp av ett lån.

 

Exempel på investeringar kan vara:

 

 • En bostad
 • Ett hyreshus
 • Konst
 • Ett företag
 • En mycket ovanlig gitarr eller annat samlarföremål

 

Om de här sakerna ökar i värde eller inte efter att du investerat är inget man kan veta på förhand. Du kan tro att de kommer öka i värde men det finns alltid en risk att de inte gör det. Alla investeringar innebär att ta risker, risken att förlora men också möjligheten att vinna.

 

Lösningen för att lyckas med investeringar och därmed också att tjäna på att låna pengar brukar ligga i att ta ”kalkylerade risker”. Alltså veta hur mycket du kan förlora och försäkra dig om att vinsterna kan bli mycket högre än de möjliga förlusterna.

 

Hur mycket pengar kan jag låna?

Den där gången som drömbilen dyker upp eller husvagnen eller sommarstugan som du drömt om kanske inte är det bästa tillfället för en större ekonomisk utgift. Oftast sammanfaller det med tillfällen då ekonomin kanske skulle behöva förstärkning istället för en utgift.

 

En lånesumma är oftast svår att förutse och speciellt svårt kan det vara om du ska låna till en bil eller något annat som kan ta lite tid att leta efter.

 

Vad ska lånet användas till?

När du ska ta ett privatlån kan det vara en idé att fundera över hur stor summa du behöver låna. Kanske är det inte bara den nya bilen som kostar pengar, utan kanske har du även andra saker som kan kosta pengar.

 

Vanligen kan man behöva fräscha upp ett rum genom tapetsering, eller kanske lägga nytt golv eller sätta upp ett nytt kök. Om du ändå ska låna pengar kan du kanske unna dig att resa på drömresan eller göra något annat som du länge velat uppleva.

 

Tänk igenom saken noga innan du lånar pengar

I teorin kan ett lån vara hur stort som helst. Allt beror på vilken inkomst du har, vilka andra lån du har (huslån, billån och annat) samt hur mycket andra utgifter som tillkommer varje månad.

 

Frågar du banken så har de oftast schablonuppgifter på hur stort lån de beräknar att du klarar av och fortfarande har tillräckligt med pengar över för att få mat på bordet.

 

Ditt låneutrymme minskar om du har barn eller husdjur eftersom du då behöver ha mer pengar över för att klara dina vardagsutgifter.

 

Du kanske skulle fråga dig istället hur mycket pengar du har råd att betala varje månad för att få rätt uppfattning om hur stort lån du kan söka.

 

Även saker som räntans storlek och amorteringstid bidrar såklart till svaret på frågan om hur mycket du kan låna till dina utgifter såsom bil och annat.

 

Hur ser din ekonomiska situation ut idag?

Ett bra sätt att börja fundera över lån är att titta på den ekonomiska situationen du befinner dig i. Har du fast arbete, ett hus eller lägenhet, äger du bilar?

 

Finns det ett bra månadssparande som du kan känna dig trygg i? Många gånger är det sådant som banken tittar på när de bestämmer din ränta och vad du ska ha för amorteringstakt. Ibland kan även saker som antal barn vägas in för att bedöma din betalningsförmåga.

 

När du har koll på dina inkomster och utgifter kan du fortsätta med att fundera över om du behöver en kredit med kort eller lång återbetalningstid. Det finns fördelar och nackdelar med båda varianterna.

 

En kort kredittid innebär ibland ingen ränta alls om återbetalningen sker inom rätt tidsspann, men är du sen med återbetalningen kan räntorna vara mycket dyra och det billiga lånet blev plötsligt dyrt.

 

En längre kredit ger ofta en högre total räntekostnad, men kan vara skönt att ha om du inte har så stora marginaler att röra dig med och vill veta att du säkert klarar av att betala lånet.

 

Kom ihåg att pengarna du lånar ska betalas tillbaka

Något som också bestämmer din lånesumma är hur mycket du tror att du kan betala av per månad och hur mycket räntekostnader du har råd med. Ett lån som känns billigt kan snabbt bli mycket dyrt om du inte har tänkt igenom hur mycket din ekonomi klarar av innan du tar lånet.

 

Utöver räntor behöver du även fundera över om det tillkommer några avgifter som uppläggningsavgift, faktureringsavgifter, aviavgifter eller andra avgifter som kanske bara framgår av det finstilta i avtalstexten.

Välj ett lån som passar dig

Alla lån är inte likadana. Villkoren för lån skiljer sig mellan olika långivare men också mellan olika låntyper hos en och samma långivare. Det är därför viktigt att läser på ordentligt innan du bestämmer dig för ett särskilt lånerbjudande.

 

Ett lån som är bra för en person är inte nödvändigtvis lika bra för dig. För att göra ett bra val av lånegivare är det klokt att fundera igenom vad som är ett bra lån för dig och vad som är viktigt att tänka på när du ska låna pengar.

 

Så lånar du smart

Den kanske viktigaste lärdomen att dra av att låna är att du bör se över din månadsbudget innan du tar lånet och sedan anpassa din utgift enligt hur stort utrymme du har.

 

I vissa lägen kan det dock vara så att du tvingas ta ett större lån för att baka ihop smålån och krediter och i de fallen är det klokt att spara in på onödiga utgifter för att så snabbt som möjligt bli kvitt ett kanske ofördelaktigt lån.

 

Jämför alla banker du kan komma på mot varandra – kanske kan du få ett bättre erbjudande om ett större lån från en bank där du inte är stamkund?

 

Hos oss på Likvidum kan du jämför lån från flera av Sveriges främsta långivare. Att jämföra lån är helt gratis och inte bindande.

 

Varför låna pengar genom en låneförmedlare

Om du nu ska låna pengar, oavsett om det är för en investering eller för nöjes skull, är det klokt att låta marknadens aktörer konkurrera om dig som kund.

 

Istället för att kontakta en enda långivare och be om ett lån från just den kan du kontakta 10 långivare, berätta att de är utsatta för konkurrens och be dem alla att spänna musklerna så mycket det bara går.

 

Problemet med den här taktiken är inte bara att det tar enormt mycket tid att förhandla med tio olika långivare parallellt.

 

Ett annat problem är att du måste ta 10 kreditupplysningar på kort tid vilket påverkar din kreditvärdighet och din möjlighet att förhandla om lån. Ytterligare ett problem är att du är en ensam kund som förhandlar med en stor bank.

 

Om du istället hade 100 eller 10 000 andra kunder som du förhandlade för skulle du kunna kräva rabatt på räntan på ett sätt som en ensam person inte kan göra.

 

Allt det här gör en låneförmedlare åt dig. Lånet blir inte dyrare genom en förmedlare, ofta blir det billigare att låna pengar genom en låneförmedlare eftersom de jämför lån och förhandlar åt dig.

 

Dessutom får du rådgivning kring vilket typ av lån du bör ta, hur lång amorteringstid du bör ha och om du ska ha ett betalskydd eller inte. Komplicerade saker blir enkla och sånt som annars tar tid går fort när man tar hjälp av en låneförmedlare som Likvidum.

Vad säger kunderna?

Några av våra samarbetspartners

Vanliga frågor om att låna pengar

Vad är fördelarna med att låna pengar genom Likvidum? accordian

Vad kan jag låna pengar till? accordian

Går det att utöka ett befintligt lån? accordian

Vad är kraven för att låna pengar? accordian

När betalas mitt lån ut? accordian

Kan jag betala tillbaka lånet i förtid? accordian

Vad blir räntan när jag lånar pengar? accordian

Kostar det något att ansöka om ett lån genom Likvidum? accordian

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse på sajten

Okej