Privatlån - låna upp till 600 000 kr - bra ränta - Likvidum
Hem » Låna pengar » Privatlån

Privatlån

Genom Likvidum kan du jämföra privatlån från ett trettiotal olika banker och långivare.

 • Privatlån från 5000 till 600 000 kr
 • Endast en kreditupplysning
 • Tjänsten är kostnadsfri


Långivaren Nordax logotyp ICA Banken logotyp Coop Medmera logotyp Lån & Spar Bank logotyp

kr
5 000 kr 600 000 kr

Ange hela tusental inom det angivna intervallet

Jag vill samla/lösa lån

Ange om du vill lösa lån eller inte

kr
1 000 kr 600 000 kr

Ange hela tusental inom det angivna intervallet

Ange ett giltigt svenskt mobilnummer med tio siffror utan landskod

Ange en giltig e-postadress

Genom att klicka ”Gå vidare” samtycker jag till Likvidums integritetspolicy.Ange syftet med lånet

Kreditbevakning med ID skydd

Likvidum vill erbjuda dig marknadens mest rekommenderade kreditbevakning med ID skydd helt kostnadsfritt i samband med att du ansökt om ett lån. Tjänsten är helt gratis och du behöver inte säga upp den då skyddet upphör automatiskt efter din gratistid.

Efter gratisperioden kommer du få ett erbjudande som är unikt framtaget för dig som kund till oss på Likvidum.

Kreditbevakning med ID skydd levereras av vår partner Tryggsam AB.

Läs mer om kreditbevakning med ID-skydd (länken öppnas i ny flik)

Genom att skicka in formuläret godkänner jag Likvidums allmänna villkor.

Pontus Wiss

Innehållsansvarig: Pontus Wiss

Marcus Lindblad

Granskad av: Marcus Lindblad

Uppdaterad: 19 januari, 2024

Kundtjänsten hjälper dig att jämföra hopbakslån och att få en bra ränta

Privatlån med låg ränta

Räntan är den främsta kostnaden när du tecknar ett privatlån. Som du säkert vet är räntan priset du betalar när du betalar ett lån. Av den anledningen är det av stor vikt att välja ett privatlån med så låg ränta som möjligt. Särskilt om du planerar att ta ett större lån. Ju större summa ditt privatlån är på desto större effekt får räntan.

lånar du pengar på fler hundra tusen kronor betyder ett par procent mer i ränta att dina kostnader ökar med tusentals kronor varje år. Men hur vet man vilket privatlån som har den lägsta räntan innan man har sökt?

Vi erbjuder en lösning på det problemet. Hos oss kan du jämföra privatlån från ett stort antal långivare och banker. På så sätt kan du få reda på vad din individuella ränta blir för ett lån hos ett stort antal långivare. Du kan sedan ställa de olika privatlånen mot varandra och sedan välja det alternativ som ger dig lägst ränta.

Jämför privatlån

Vad är ett privatlån?

Ett privatlån är ett lån utan säkerhet som är avsett för privat konsumtion. Eftersom privatlånet inte är knutet till en säkerhet kan du använda pengarna till precis vad du vill. Många använder privatlån för att lösa tidigare skulder, eftersom det ofta är möjligt att få ner räntan och kostnaderna med ett större lån.

Privatlån kallas också konsumtionslån, blancolån eller bara lån utan säkerhet. Bankerna och långivarna själva kallar gärna av tradition sina privatlån för just blancolån. Men i grund och botten är privatlån, blancolån och konsumtionslån samma sak. Ett lån utan säkerhet du kan använda till precis vad du vill, finansiera köp av ny bil, låna till renovering, en resa eller något annat spännande projekt du brinner för.

Generellt ligger beloppet du kan låna med privatlån mellan 5000 kr och maximalt 600 000 kr. Vill du låna mer än 600 000 kronor behövs en säkerhet, som exempelvis en bostad. Vissa långivare har lägre maximalt lånebelopp. Hos somliga kan du maximalt låna 500 000 kr eller 350 000 kr utan säkerhet.

privatlån

Privatlån – ett lån utan säkerhet

Privatlån är ett lån utan säkerhet. Ett lån där det inte finns någon säkerhet av värde som exempelvis en bil eller fastighet. Lånet är flexibelt att använda till vad som helst och kan disponeras fritt. Vid en ansökan om privatlån behöver du därför inte ange vad pengarna ska användas till. Beloppet som du kan ansöka om är upp till 600 000 kr med en återbetalningstid på upp till 20 år.
Likvidum gör det möjligt att med en ansökan jämföra olika privatlån online. Oavsett typ av lån uppkommer alltid en kostnad eftersom att alla lån ska betalas tillbaka. Tänk därför noga igenom ett lån och gå igenom dina alternativ.

privatlån

Olika namn på privatlån

Samma typ av lån som går under en rad olika namn. Likvidum har delat upp lånet under olika namn för att du lättare ska hitta lånet som motsvarar dina behov. De olika typer av lån som är samma sak som privatlån fast går under annat namn är:

 • Konsumtionslån – ett lån som är avsett att användas till ren konsumtion. Det kan exempelvis användas till att köpa ny kyl och frys som oväntat går sönder och behöver bytas ut.
 • Blancolån – namnet för lån utan säkerhet, vilket är ett väl inarbetat och som har används historiskt under alla tider. Blancolån kan exempelvis användas till handpenning för köp av lägenhet.
 • Renoveringslån – lån som är avsett att användas till renovering. Renoveringen kan exempelvis vara på en fastighet eller båt.
 • Starta eget lån – att ansöka om och bli beviljad ett lån för att starta företag är väldigt sällsynt. Då är ett alternativ att istället ansöka om ett starta eget lån, vilket är privatlån som tecknas som privatperson istället.

Annuitetslån är ett begrepp som många gånger används i samband med privatlån. Lånet i sig beskriver en form av återbetalning som är mycket vanlig när det gäller olika typer av privatlån. Återbetalningen innebär att det är en fast summa för återbetalning av amortering och ränta varje månad. En kostnadskontroll för dig som låntagare.

privatlån

När är ett privatlån ett bra alternativ?

För att ett privatlån ska vara ett bra alternativ behöver det först och främst vara genomtänkt och noga uträknat att rymmas inom ekonomin. Finns behovet av ett lån utan säkerhet kan då privatlån vara passande. Privatlån innebär stor frihet och kan därför användas till det mesta, men kommer därför också med ett ansvar från din sida.

Tillfällen då ett privatlån är väl motiverat:

För att starta ett företag

Att bli entreprenör, starta ett eget företag är en dröm för många. I samband med att företaget ska komma igång kan det vara mycket kostnader. Långivare har generellt som krav att det ska finnas en omsättning i företaget över minst sex månader och ett bokslut. Därför väljer många istället att ta ett privatlån för att starta eget företag. Lånet kan användas för att köpa maskiner, ta hjälp av en redovisningskonsult eller omfattande marknadsföring.

Prioritera alltid vilka områden som är viktigast i första hand. Allt går inte att köpa eller ordna genast, utan var smart och ta det allt eftersom utifrån en given prioritetsordning. Handla begagnat eller leasa kan vara ett alternativ att använda sig av i början. Ta möjligheten och satsa på din dröm och låt företaget komma till liv.

Renovera huset för att öka värdet

Det är vanligt att använda privatlån som en investering i fastigheten. Renovera badrummet, köket eller andra förbättringar som bidrar till att öka värdet. När renoveringen är utförd kan det finnas möjlighet att låta en mäklare utföra en värdering. Värderingen kan användas för att lösa privatlånet som används för renovering och baka in det i huslånet vilket i de flesta fall är ekonomiskt fördelaktigt.

Renovering kan vara planerad lika väl som att ett plötsligt behov uppstår om det blir skador i taket. Ett renoveringslån kan vara lämpligt i många situationer.

Samla lån och krediter för att minska kostnaden

Många smålån och krediter kan påverka ekonomin negativt och samtidigt minskar din kreditvärdighet. Ett större privatlån för att samla lån till ett enda kan minska månadskostnaden med många tusenlappar. Kanske det blir extra utrymme i ekonomin som gör att du kan betala in lite extra och snabbare bli skuldfri.

privatlån

När är ett privatlån ett dåligt alternativ?

Privatlån är som alla andra lån – något som kommer med ansvar. Det ska alltid betalas tillbaka och bör inte vara ett spontant beslut. Även om det spontant känns som känns som en väldigt bra idé bör du se över alternativen till att ta lån online flera gånger.

Tillfällen då ett privatlån ej bör tecknas:

Spontan shopping

En runda på stan och handla en ny garderob eller styling till bilen kan vara roligt, men gör det inte med lånade pengar. Spara istället ihop under en tid för att sedan kunna unna dig till den här typen av konsumtion. Att göra det för lånade pengar kan leda till problem och det är inte alltid möjligt att betala tillbaka summan. Finns ett behov av att handla kläder eller möbler och ekonomin är ansträngd finns det mycket begagnat att köpa – bra för både plånboken och miljön.

Betala räkningar varje månad

Om pengarna inte räcker till för att täcka de räkningar som kommer varje måna där det inte en lösning att ta ett lån. Istället bör du gå igenom ekonomin. Se över inkomster och utgifter. Är det möjligt att öka inkomsterna eller minska utgifterna? Klarar du inte av att hitta lösningar själv finns det exempelvis en budget- och skuldrådgivare som gratis hjälper till i alla kommuner. Hjälp finns att få, ta tag i din ekonomi istället för att ansöka om privatlån och bara betala det akuta.

För att gå ut och festa

Festkväll på stan med kompisarna kan vara lockande. Ett privatlån för att kunna bjuda kompisarna på drinkar och taxi kan vara en rolig grej, men använd inte lånade pengar. Vänta istället någon månad och ge er ut på stan när du har råd. Ordna något trevligt tillsammans som är ett billigare alternativ, exempelvis ordna en picknick med knytkalas.

Sammanfattningsvis om privatlån som alternativ

Även om du inte behöver ange vad och hur ett privatlån ska användas skall det nyttjas ansvarsfullt. Spontan konsumtion eller för att använda till att betala räkningar är inte en bra idé. Finns inte pengar till att betala räkningar är det snarare den ekonomiska situationen som behöver ses över och inte ett lån. Lånar du utan att ekonomin finns kan det bli stora konsekvenser som att exempelvis hamna hos kronofogden. Det är något som påverkar livet under många år framåt och kan bli väldigt kostsamt.

privatlån

Ansöka om privatlån

En ansökan av lån gör du direkt på vår hemsida. För att ansöka fyller du i ett formulär i två steg. I steg ett anger du önskat lånebelopp, önskad återbetalningstid, ditt telefonnummer och din e-postadress. I steg två får du fylla civilstånd, sysselsättning, personnummer, det är möjligt att lägga till en medsökande samt ange syfte med privatlånet från ett fåtal kategorier. Ansökan signeras med mobilt BankID och du får sedan invänta svar från långivare.

privatlån

En kreditupplysning vid privatlån

Vi ställer förfrågan om privatlån till upp till ett trettiotal aktörer på marknaden. Vi tar endast en kreditupplysning via UC per lånejämförelse.
En kreditupplysning per lån jämförelse istället för en per långivare är positivt för din kreditvärdighet. Har du tagit många upplysningar via UC på kort tid är det något som långivare tolkar som en riskfaktor. Det kan leda till högre ränta eller att de inte vill låna ut pengar alls då det tolkas som att du försöker teckna många lån.

Hitta bästa privatlånet för dig

När du ansöker om ett privatlån och lånar pengar är räntan den viktigaste kostnaden tillsammans med eventuella avgifter (den effektiva räntan). När du tecknar ett privatlån finns ingen säkerhet för lånet. Det betyder i praktiken att det är du, eller rättare sagt din kreditvärdighet, som är säkerheten för lånet. Räntan på privatlån sätts på individuell basis efter kreditprövning och utgår från just din kreditvärdighet.

Vid kreditprövningen tittar de långivare på saker som din inkomst, betalningshistorik, anställnings- och boendeförhållanden, eventuella tidigare skulder och annat som rör din ekonomi. Om du har en god inkomst, fast anställning, lite eller inga tidigare skulder och ingen tidigare betalningsproblematik betyder i regel att du har god kreditvärdighet och goda möjligheter att få en låg ränta på ditt privatlån.

Samtidigt gör olika långivare olika bedömningar och kan prioritera olika kundgrupper. Det finns ingen generell mall när det kommer till räntesättning för privatlån. Olika långivare kan sätta radikalt olika låneräntor på ett privatlån på en och samma summa. Till detta kommer det faktum att även de extra-avgifter som ofta kommer med privatlån kan skilja sig åt kraftigt mellan olika långivare.

Sammantaget betyder det här att kostnaden för att teckna ett privatlån kan skilja sig åt väldigt mycket beroende på vilken långivare du väljer. Det är just därför du ska jämföra lån från många olika långivare hos en låneförmedlare innan du bestämmer dig.

Hitta privatlån hos Likvidum

Likvidum är en låneförmedlare som jämför privatlån hos upp till ett trettiotal olika långivare. Vi hjälper till att jämföra lån på upp 600 000 kr med en enda ansökan. Det innebär att du kan jämföra räntor, avgifter och villkor från flera långivare och kreditbolag samlat på ett ställe.

Att göra en förfrågan om privatlån är alltid kostnadsfritt och du förbinder dig inte till någonting. Inget krav på att du är tvingad till att tacka ja till något av de erbjudanden som presenteras. Fördelen är att du själv inte behöver kontakta ett trettiotal långivare, vi gör det åt dig.

Har du frågor är du alltid välkommen att kontakta oss på 08-121 314 71 eller via e-post. Vi hjälper gärna till!

privatlån

Tacka ja eller nej till ett privatlån

En lånejämförelse är alltid kostnadsfri och utan förbindelse. Är du inte längre i behov av ett lån eller inte upplever att de svar som inkommit motsvarar dina förväntningar behöver du inte göra något mer.
Vill du tacka ja är det möjligt att göra till ett av de lån som erbjuds. Då kommer du att signera ett skuldebrev digitalt och få ange till vilket konto som du önskar att få pengarna utbetalda. I vanliga fall kommer hela beloppet att sitta på kontot inom ett par arbetsdagar. Tiden kan variera något beroende på vilken bank du och vald långivare har.

privatlån

Hur stort privatlån får du ta?

Likvidum låter dig jämföra privatlån mellan 5000–600 000 kr. En långivare kan välja att bevilja helar eller delar av det önskade beloppet. Bedömningen kommer att baseras på kreditupplysningen som genomförs. Två långivare behöver inte göra samma bedömning utan kan ha olika krav på sina låntagare.
Vi avråder starkt från att “passa på att låna lite extra” vid ett privatlån. Gör en beräkning på hur stor summa som du är i behov av att låna. Risken är stor att den extra summan går till onödig konsumtion. Ett privatlån av större belopp innebär dessutom en ökad kostnad vilken kan vara bra att undvika.

Ränta på privatlån

Ett privatlån via Likvidum har en individuell ränta på 4,95 %–25,95 %. Den individuella räntan heter med ett mer korrekt namn nominell ränta och beskriver årsräntan som du kommer att betala för att få ha lånet.
Den effektiva räntan ligger mellan 5,07 %– 31,45 % och räknar med den nominella räntan samt alla övriga kostnader som tillkommer för att få ha lånet. Övriga kostnader kan vara administrativa kostnader som uppläggningsavgift och aviavgift är kostnader som kan tillkomma. Att kolla på den effektiva räntan vid en jämförelse är vad som ger en mest rättvis bild av vilken kostnad lånet kommer att innebära.
På ett lån kan det finnas rörlig eller fast ränta. Privatlån via Likvidum har rörlig ränta. Rörlig ränta innebär att banken kan komma att ändra räntan allt eftersom reporäntan förändras.

Vilken ränta får jag?

En vanlig fråga är vilken ränta får jag? Svaret är att vilken ränta en långivare kommer att erbjuda beror på flera faktorer. Det görs alltid en individuell bedömning utifrån flera faktorer. Några av de områden som långivare går igenom är:

 • Din inkomst
 • Hur mycket lån och skulder du har
 • Antalet kreditupplysningar via UC

Långivare samlar in all information via kreditupplysning och använder den för att skapa en uppfattning om din betalningsförmåga och utifrån den erbjuda ett lån. Det är den enkla anledningen till varför två personer inte nödvändigtvis får samma ränta. Långivare kan dessutom har olika krav på låntagare, vilket gör att det erbjuder olika ränta. Vi kan därför inte i förväg säga vilken bank som kommer erbjuda bäst ränta på ett privatlån. En jämförelse av privatlån hjälper dig då att hitta bäst erbjudande.

privatlån
privatlån

Fördelar med att jämföra privatlån hos Likvidum

Det är alltid klokt att jämföra privatlån från flera långivare och banker innan du bestämmer dig. Genom att ställa flera olika privatlån och långivare mot varandra kan du enkelt hitta det alternativ som passar dig.

Men att jämföra privatlån på egen hand medför dessvärre flera nackdelar. Dels är det tidskrävande att ansöka om privatlån på flera ställen samtidigt. Vad värre är att du successivt försämrar din kreditvärdighet och dina möjligheter att få en bra ränta på privatlånet

När du ansöker hos en långivare görs alltid en kreditupplysning. De allra flesta långivare använder sig av kreditupplysningsbolaget Upplysningscentralen (UC). Problemet är att varje förfrågan hos UC sparas i deras register. Att ha många kreditupplysningar är väldigt negativt för din kreditvärdighet. Något som betyder att dina möjligheter att få en bra ränta försämras för varje ansökan.

Du kan dock komma runt UC-problemet genom att jämföra privatlån hos en låneförmedlare som Likvidum. Vi samarbetar med ett stort antal långivare.

Jämför olika privatlån

När du ansöker hos oss förmedlar vi din ansökan till alla de långivare vi samarbetar med. När de behandlat din ansökan återkommer långivarna med ett erbjudande där de specificerar ränta, avgifter och alla andra lånevillkor. Fördelen med att ansöka hos oss är att det endast görs en enda kreditupplysning trots att du får erbjudanden om privatlån från ett stort antal långivare.

Du kan alltså jämföra privatlån från många olika aktörer. Du får alla låneerbjudanden samlade på ett och samma ställe i samma format, vilket gör jämförelser enkla. Samtidigt registreras bara en notering i UCs register och du behöver inte oroa dig för att försämra din kreditvärdighet i onödan.

Så får du billigaste möjliga privatlån

Som vi redan varit inne på är det av stor vikt att få en så låg ränta som möjligt när du tecknar ett privatlån. Det är därför det är klokt att jämföra flera olika privatlån och villkoren de kommer med. Men det finns andra saker du kan göra för att optimera dina chanser att få bästa möjliga ränta på ditt privatlån och att hålla kostnaderna så låga som möjligt.

Få bättre ränta på privatlån

Räntan går till viss del att påverka själv. Genom att arbeta aktivt med din egen ekonomi och förbättra din kreditvärdighet kommer banken att se det som en mindre risk att låna ut till dig. Några tips på hur du ökar chansen att få ett privatlån med en bättre ränta:

Ha en medsökande på privatlånet

Ta med en medsökande på privatlånet. Det kan vara en god vän, din sambo, ett syskon, en förälder eller någon annan du känner. Har du med medlåntagare är ni två som delar lika på ansvaret för privatlånet och att det betalas tillbaka. I de flesta fall räknar även långivare med bådas inkomster i underlaget för lånet. Med en medlåntagare är risken för att lånet förfaller (statistiskt sett) mindre och långivarna kan därför ofta erbjuda en bättre ränta i gengäld.

Lös eller samla gamla lån

Att ha ett flertal lån och krediter är inte bra för din kreditvärdighet. Om du har möjlighet är det därför klokt att lösa dem. Ett alternativ är att samla dem i större samlingslån, det är nämligen generellt bättre att baka ihop lånen till ett enda medelstort lån än att ha många små.

Välj en kortare löptid

Löptid (hur länge du har lånet) har stor påverkan på räntekostnaden. Ju längre löptid desto större blir den totala räntekostnaden. Omvänt blir alltså den totala räntekostnaden lägre ju kortare löptiden är. Men välj inte en så kort löptid att du inte klarar av de månatliga amorteringarna.

Klipp onödiga kreditkort

Har du flera kreditkort? Då bör du fundera på att betala av skulderna och säga upp dem. Om du exempelvis har ett kreditkort med en limit på 20 000 kronor kommer det se ut som att du har en skuld på 20 000 kronor. Även om du endast gjort av med av med 1 000 kronor.


Ett privatlån löper är det flesta fall över flera år. Att få den lägsta kostnaden och bästa villkoren kommer därför att påverka ekonomin under många år framåt. Med relativt små medel går det att få en bättre ekonomin.

privatlån

Vem får ta privatlån?

För att söka ett privatlån genom oss på Likvidum ska du vara minst 18 år gammal och ha en årlig inkomst på 120 000 kronor eller mer. Inkomsten kan vara lön eller pension.

Du ska också ha varit folkbokförd i Sverige sedan minst ett år tillbaka och inte ha några skulder hos Kronofogden. Tidigare skulder hos Kronofogden är i regel inget problem, men det ska vara helt återbetalda sedan minst sex månader.

De slutgiltiga kraven för att få ett privatlån avgörs i sista ledet av långivaren du väljer. Kraven kan skilja sig åt något mellan olika långivare. Men loppet är inte kört för att en långivare säger nej eller erbjuder ett privatlån med högre ränta du kan leva med. Du får alltid svar från ett flertal långivare. Blir det avslag hos en långivare har du ofta goda möjligheter att få ett bra erbjudande från någon av konkurrenterna.

Grundläggande krav för att söka privatlån:

 • Du är minst 18 år
 • Folkbokförd i Sverige
 • Har en månadsinkomst på 10 000 kr eller mer
 • Skuldfri hos Kronofogden

Att ta ett privatlån

Privatlån är idag enkelt att hitta och ansöka om. Dygnet runt finns alltid långivare tillgängliga, redo att låna ut pengar. Likvidum vill ändå lyfta fram vikten av att låna ansvarsfullt. Ta inte ett spontant lån eller låna lite extra, använd lån när det verkligen är nödvändigt.

Fördelar och nackdelar med privatlån

Som med allt annat finns det både för- och nackdelar med att välja privatlån. Utgå alltid från din egen situation och gör en övervägning inför ett lån. Gör en budget och säkerställ att betalningen på lånet varje månad kommer att fungera.

Fördelar med privatlån

Vi har löpande tagit upp fördelar gällande privatlån. För att sammanfatta så är det ett flexibelt lån som kan användas till mycket. Exempelvis ett hopbakslån där lån och skulder samlas till ett större lån.

Nackdelar med privatlån

Då det inte finns någon säkerhet så kommer räntan på lånet av vara högre än exempelvis vid ett huslån. Eftersom att banken inte kommer att fråga vad pengarna används till är det upp till dig att låna ansvarsfullt ansök inte om ett lån för att du snabbt behöver pengar till nöje.

privatlån

Betala tillbaka på privatlån

Alla lån ska återbetalas fullt ut. Fördelen med ett lån via likvidum är att långivarna låter dig återbetala lånet i snabbare takt om du önskar utan extra kostnad. Återbetalning består av två delar: amortering och ränta. Amortering är den faktiska del som lånet varje månad minskar med. Amorterar du 500 kr så kommer lånat att minska med 500 kr. Ränta är kostnaden som banken tar ut för att låna ut pengar till dig.

Lösa privatlån i förtid

Du kan alltid lösa lån i förtid utan extra kostnad om ditt privatlån har rörlig ränta. Att lösa privatlån i förtid rekommenderas och betyder att du betalar in hela skulden direkt och slipper räntekostnader.

privatlån

Amorteringstid på privatlån

Välj mellan en återbetalningstid på 1–20 år vid en lånejämförelse. En kortare återbetalningstid innebär en större kostnad varje månad. Fördelen är att du snabbare kommer att bli helt skuldfri. Har lånet längre återbetalningstid kommer månadskostnaden att vara lägre. Dock är det inget som hindrar att du istället betalar lite extra de månader som det ekonomiska utrymmet finns. Genom att dra i reglaget på önskad återbetalningstid inför en lånejämförelse får du en uppfattning om vad kostnaden skulle landa på per månad.

privatlån

Privatlån med betalningsanmärkning?

Det kan vara möjligt att få lån trots betalningsanmärkning, men det finns färre långivare som beviljar ett lån. Långivaren kollar då främst på din återbetalningsförmåga. Har den varit bra över tid trots betalningsanmärkning kan de ändå bevilja ett lån. Dock får det inte vara en pågående skuld hos Kronofogden.

Vanliga frågor om privatlån

Vilka krav gäller för att söka privatlån?

De grundläggande kraven för att ansöka om ett lån genom oss på Likvidum är att:

Du är minst 18 år
Har en årsinkomst på 120 000 kr
Är folkbokförd i Sverige
Inget skuldkonto hos Kronofogden

Du ska varit folkbokförd i Sverige i minst ett år. Tidigare skulder hos Kronofogden är okej, men de ska vara helt betalda sedan minst sex månader.

Ovanstående är våra krav för att behandla din ansökan. De specifika kraven för ett lån kan dock skilja sig mellan olika långivare. Vissa kan exempelvis kräva en högre inkomst. Men det är inte kört bara för att en långivare säger nej. I många fall kan någon av de andra ge dig ett bra erbjudande. Det är just därför du ska jämföra privatlån innan du bestämmer dig. Om du vet om att din kreditvärdighet är sisådär kan du söka med en medsökande. Ni är då två som delar på betalningsansvaret vilket ger bättre chanser att få bra villkor.

Vad kan jag använda ett privatlån till?

Privatlån kan användas till precis vad du vill. Det är ett lån utan säkerhet vilket betyder att du fritt kan disponera pengarna.

Vad blir räntan på mitt privatlån?

Räntan på de lån vi förmedlar är rörlig och prövas individuellt. I Likvidums låneansöknings-formulär så finner du ett intervall på vilka räntor du kan bli beviljad. Här visas även det senast uppdaterade representativa exemplet som är det vanligast förekommande lånet som förmedlas.

De är långivarna som bestämmer den slutgiltiga räntan du får på ditt lån. Hur hög räntan blir beror på flera faktorer och olika långivare har olika processer för att beräkna kreditrisk och ränta. Det kan alltså hända att räntan skiljer sig åt en hel del för ett privatlån på samma belopp beroende på vilken långivare du väljer. Det är därför du ska jämföra hos oss innan du bestämmer dig!

Hur gör jag för att få en lägre ränta på mitt privatlån?

Samla smålån och krediter till ett stort eller använd en medlåntagare är två exempel på att förbättra kreditvärdigheten och få lägre ränta.

Varför ska jag jämföra ränta på privatlån?

Ränta kan skilja sig åt ganska mycket mellan olika långivare. Genom att göra en kostnadsfri jämförelse är det möjligt att hitta det alternativ som över tid kommer att ge den lägsta kostnaden.

Samarbetspartners

ICA banken logotyp
Coop Medmera logotyp
Ikano Bank logotyp
Långivaren Nordax logotyp
Långivaren bank norewgian logotyp
Marginalen Bank logotyp
Långivaren Wästgöta Finans logotyp
Långivaren Remembers logotyp
Santander Consumer Bank
Lån & Spar Bank logotyp
Långivaren Credentos logotyp
Lunar Bank
Långivaren Konsumentkredits logotyp
Nystart Finans logotyp
Sevenday logtyp
Långivaren Avida Finans logotyp
Brocc Privatlån logotyp
Morrow Bank logotyp
Långivaren Nordnets logotyp
Långivaren Money Gos logotyp
Northmill Bank logotyp
Collector
Risicum
Svea Ekonomi
Thorn
Loanstep
Moank
Banky
Facit bank
TF bank

Denna artikel skrevs 2021-04-08 och uppdaterades 19 januari, 2024 klockan 08:28

Head of online sales och innehållsansvarig

pontus.wiss@likvidum.se Linkedin: Pontus Wiss

Pontus har jobbat inom privatekonomi sedan 2015, både på en långivare och ett av Sveriges största affiliatenätverk. På så sätt har Pontus en bred kunskap och erfarenhet om privatekonomins olika aspekter.

Dela artikel