Privatlån

Jämför privatlån kostnadsfritt och få lägre ränta

Välj inte första bästa privatlån. Hitta privatlånet med lägsta möjliga ränta för dig istället. Hos oss kan välja mellan privatlån från många svenska banker och långivare. Granska räntan och avgifter för privatlån innan du bestämmer dig och välj det billigaste alternativet. Vår jämförelsetjänst för privatlån kostnadsfritt och ej bindande.

 

 • vit bock i blå cirkelPrivatlån från 10 000 kr till 600 000 kr
 • vit bock i blå cirkelJämför räntan på olika privatlån 
 • vit bock i blå cirkelEndast en kreditupplysning 
 • vit bock i blå cirkelLåna till vad du vill
 1. kr

  Ange ett värde mellan 10 000 och 600 000 i hela tusental

  Ange en giltig återbetalningstid

  10 000 kr
  600 000 kr

  Din uppskattade månadskostnad: 0 kr

  Ange ett giltigt lånesyfte

  Ange ett giltigt personnummer med fyra siffror för årtal

  Ange en giltig e-postadress

  Ange ett giltigt svenskt mobilnummer med tio siffror

  Genom att gå vidare samtycker jag till Likvidums integritetspolicy.

 2. Huvudsökandes uppgifter

  Ange ett giltigt civilstånd

  Ange en giltig sysselsättning

  Med denna ansökan godkänner jag Likvidums allmänna villkor.

 3. Medsökandes uppgifter

  Ange ett giltigt personnummer

  Ange en giltig e-postadress

  Ange ett giltigt svenskt mobilnummer med tio siffror

  Ange ett giltigt civilstånd

  Ange en giltig sysselsättning

  Med denna ansökan godkänner jag Likvidums allmänna villkor.

1 2

Exempel: Räntan är rörlig och sätts individuellt. Annuitetslån på 200 000 kr, 9 år, nominell ränta 5,3% och 0 kr i start-/aviavgift blir effektiv ränta 5,43%. Totalkostnad: 251 911 kr eller 2 333 kr/månad fördelat på 108 inbetalningar. Individuell ränta 2,95%–25,95% (effektiv ränta 2,99%–29,27%). Återbet. tid 1–15 år. (2021-09-19).

Säker ansökan
BankID UC

Privatlån med lägsta möjliga ränta

Räntan är den främsta kostnaden när du tecknar ett privatlån. Som du säkert vet är räntan priset du betalar när du betalar ett lån. Av den anledningen är det av stor vikt att välja ett privatlån med så låg ränta som möjligt. Särskilt om planerar att ta ett större lån. Ju större summa ditt privatlån är på desto större effekt får räntan.

 

Tecknar du ett lån på fler hundra tusen kronor betyder ett par procent mer i ränta att dina kostnader ökar med tusentals kronor varje år. Men hur vet man vilket privatlån som har den lägsta räntan innan man har sökt?

 

Vi erbjuder en lösning på det problemet. Hos kan du jämföra privatlån från ett stort antal långivare och banker. På så sätt kan du få reda på vad din individuella ränta blir för ett privatlån hos ett stort antal långivare. Du kan sedan ställa de olika privatlånen mot varandra och sedan välja det alternativ som ger dig lägst ränta. Kort sagt det billigaste privatlånet.

 

Vad är ett privatlån?

Ett privatlån är ett lån utan säkerhet som är avsett för privat konsumtion. Eftersom privatlånet inte är knutet till en säkerhet kan du använda pengarna till precis vad du vill. Många använder privatlån för att lösa tidigare skulder, eftersom det ofta är möjligt att få ner räntan och kostnaderna med ett större lån.

 

Privatlån kallas också konsumtionslån, blancolån eller bara lån utan säkerhet. Bankerna och långivarna själva kallar gärna av tradition sina privatlån för just blancolån. Men i grund och botten är privatlån, blancolån och konsumtionslån samma sak.

 

Generellt ligger beloppet du kan låna med privatlån mellan 10 000 kr och maximalt 600 000 kr. Vill du låna mer än 600 000 kronor behövs en säkerhet, som exempelvis en bostad. Vissa långivare har lägre maximalt lånebelopp. Hos somliga kan du maximalt låna 500 000 kr eller 350 000 kr utan säkerhet.

 

Så funkar det att jämför privatlån

När du ansöker om ett privatlån är räntan den viktigaste kostnaden tillsammans med eventuella avgifter (den effektiva räntan). När du tecknar ett privatlån finns ingen säkerhet för lånet. Det betyder att i praktiken att det är du, eller rättare sagt din kreditvärdighet, som är säkerheten för lånet. Räntan på privatlån sätts på individuell basis efter kreditprövning och utgår från just din kreditvärdighet.

 

Vid kreditprövningen tittar de långivare på saker som din inkomst, betalningshistorik, anställnings- och boendeförhållanden, eventuella tidigare skulder och om du har betalningsanmärkningar. Om du har en god inkomst, fast anställning, lite eller inga tidigare skulder och inga betalningsanmärkningar betyder i regel att du har god kreditvärdighet och goda möjligheter att få en låg ränta på ditt privatlån.

 

Samtidigt gör olika långivare olika bedömningar och kan prioritera olika kundgrupper. Det finns ingen generell mall när det kommer till räntesättning för privatlån. Olika långivare kan sätta radikalt olika låneräntor på ett privatlån på en och samma summa. Till detta kommer det faktum att även de extra-avgifter som ofta kommer med privatlån kan skilja sig åt kraftigt mellan olika långivare.

 

Sammantaget betyder det här att kostnaden för att teckna ett privatlån kan skilja sig åt väldigt mycket beroende på vilken långivare du väljer. Det är just därför du ska jämföra lån från många olika långivare hos en låneförmedlare innan du bestämmer sig. Välj inte första bästa privatlån. Välj det billigaste istället.

 

Fördelar med att jämföra privatlån hos Likvidum

Det är alltid klokt att jämföra privatlån från flera långivare och banker innan du bestämmer dig. Genom att ställa flera olika privatlån och långivare mot varandra kan du enkelt hitta det billigaste möjliga alternativet och pressa ner räntan ordentligt.

 

Men att jämföra privatlån på egen hand medför dessvärre flera nackdelar. Dels är det tidskrävande att ansöka om privatlån på flera ställen samtidigt. Vad värre är att du successivt försämrar din kreditvärdighet och din möjligheter att få en bra ränta på privatlånet

 

När du ansöker hos en långivare görs alltid en kreditupplysning. De allra flesta långivare använder sig av kreditupplysningsbolaget Upplysningscentralen (UC). Problemet är att varje förfrågan hos UC sparas i deras register. Att ha många kreditupplysningar är väldigt negativt för din kreditvärdighet. Något som betyder att dina möjligheter att få en bra ränta försämras för varje ansökan.

 

Du kan dock komma runt UC-problemet genom att jämför privatlån hos en låneförmedlare som oss på Likvidum. Vi samarbetar med ett stort antal långivare.

 

När du ansöker hos oss förmedlar vi din ansökan till alla de långivare vi samarbetar med. När de behandlat din ansökan återkommer långivare med ett erbjudande där de specificerar ränta, avgifter och alla andra lånevillkor. Fördelen med att ansöka hos oss är att det endast görs en enda kreditupplysning trots att du får erbjudanden om privatlån från ett stort antal långivare.

 

Du kan alltså busenkelt jämföra privatlån från många olika aktörer. Du får alla låneerbjudanden samlade på och samma ställe och i samma format, vilket gör jämförelser enkla. Samtidigt registreras bara en notering i UCs register och du behöver inte oroa dig för att försämra din kreditvärdighet i onödan.

 

Så får du billigaste möjliga privatlån

Som vi redan varit inne på är det av stor vikt att få en så låg ränta som möjligt när du tecknar ett privatlån. Det är därför det är klokt att jämföra flera olika privatlån och villkoren de kommer med. Men det finns andra saker du kan göra för att optimera dina chanser att få bästa möjliga ränta på ditt privatlån och att hålla kostnaderna så låga som möjligt.

 

Ha en medsökande på privatlånet

Ta med en medsökande på privatlånet. Det kan vara en god vän, din sambo, ett syskon, en förälder eller någon annan du känner. Har du med medlåntagare är ni två som delar lika på ansvaret för privatlånet och att det betalas tillbaka. I de flesta fall räknar även långivare med bådas inkomster i underlaget för lånet. Med en medlåntagare är risken för att lånet förfaller (statiskt sett) mindre och långivarna kan därför ofta erbjuda en bättre ränta i gengäld.

 

Lös eller samla gamla lån

Att ha ett flertal lån och krediter är inte bra för din kreditvärdighet. Om du har möjlighet är det därför klokt att lösa dem. Ett alternativ är samla dem i större samlingslån, det är nämligen generellt bättre att ett enda medelstort lån än att ha många små.

 

Välj en kortare löptid

Löptid (hur länge du har lånet) har stor påverkan på räntekostnaden. Ju längre löptid desto större blir den totala räntekostnaden. Omvänt blir alltså den totala räntekostnaden lägre ju kortare löptiden är. Men välj inte en så kort löptid att du inte klarar av de månatliga amorteringarna.

 

Klipp onödiga kreditkort

Har du flera kreditkort? Då bör du fundera på att betala av skulderna och säga upp dem. Om du exempelvis har ett kreditkort med en limit på 20 000 kronor kommer det se ut som att du har en skuld på 20 000 kronor. Även om du endast gjort av med av med 1 000 kronor

 

Vem får ta privatlån?

För att söka ett privatlån genom oss på Likvidum ska du vara minst 18 år gammal och ha en årlig inkomst på 120 000 kronor eller mer. Inkomsten kan vara lön eller pension.

 

Du ska också ha varit folkbokförd i Sverige sedan minst ett år tillbaka och inte ha några skulder hos Kronofogden. Tidigare skulder hos Kronofogden är i regel inget problem, men det ska vara helt återbetalda sedan minst sex månader.

 

De slutgiltiga kraven för att få ett privatlån avgörs i sista ledet av långivaren du väljer. Kraven kan skilja sig åt något mellan olika långivare. Men loppet är inte kört för att en långivare säger nej eller erbjuder ett privatlån med högre ränta du kan leva med. Du får alltid svar från ett flertal långivare. Blir det avslag hos en långivare har du ofta goda möjligheter att få ett ett bra erbjudanden från någon av konkurrenterna.

 

Grundläggande krav för att söka privatlån:

 

 • Du är minst 18 år
 • Folkbokförd i Sverige
 • Har en månadsinkomst på 10 000 kr eller mer
 • Skuldfri hos Kronofogden

 

 

 

Har du flera smålån och krediter? Slå ihop dem med hjälp av ett omstartslån och sänk din månadskostnader. En stort steg mot en starkare privatekonomi.

Vad säger kunderna?

Några av våra samarbetspartners

Frågor och svar om privatlån

Vilka krav gäller för att söka privatlån? accordian

Gör ni verkligen bara en kreditupplysning? accordian

Är det möjligt att lösa privatlånet tidigare än planerat? accordian

Vilka långivare samarbetar ni med? accordian

Vad blir räntan på mitt privatlån? accordian

Är räntan på privatlånen fast eller rörlig? accordian

När betalas lånet ut? accordian

Kostar det något att jämföra privatlån? accordian

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse på sajten

Okej