Omstartslån – Sänk din räntekostnader och få ordning på ekonomin

Hos kan du söka och jämföra omstartslån från ett urval av Sveriges främsta långivare. Med en ansökan får du låneerbjudanden från ett flertal olika långivare. Det betyder att du direkt kan jämföra villkor som ränta och återbetalningstakt och välja det alternativ som passar dig bäst. Eftersom långivarna i praktiken tävlar om att få dig som kund har du goda möjligheter att få en riktigt bra ränta på ditt omstartslån. Ingen vill betala onödigt hög ränta, därför har långivarna starka incitament att erbjuda så låg ränta som möjligt.
 

Snabbfakta om omstartslån:

 

  • vit bock i blå cirkelLåna 10 000 – 600 000 kronor
  • vit bock i blå cirkelJämför fler olika långivare
  • vit bock i blå cirkelLåg ränta – Från 2,95 %
  • vit bock i blå cirkelSlå ihop dyra lån och krediter

 

Därför ska du jämföra omstartslån

Har du flera smålån du betalar av på? Köpt saker på avbetalning? Det blir snabbt dyrt. Små krediter som smslån, mindre privatlån och avbetalningsplaner för varor kommer i regel med en hög ränta. Dessutom betalar du för varje kredit fakturaavgift och inte sällan en eller flera tilläggsavgifter handläggning och annat.

 

Om du samlat på dig ett flertal sådana mindre krediter betalar mycket varje månad. Anta att du har ett tiotal olika krediter som du betalar via pappersfaktura. Enbart aviavgifterna kostar då tusentals kronor varje år. Med ett omstartslån får du inte bara en bättre ränta. Du samlar alla kostnader som rör dina lån på en och samma faktura. På så sätt slipper du betala avgifter till flera olika företag. Du sparar pengar och slipper oroa dig för att missa en betalning vilket är lätt om man har många fakturor att hålla reda på.

 

Vad är ett omstartslån?

Begreppet omstartslån kan avse flera typer av lån med olika egenskaper. Vissa långivare marknadsför lån med säkerhet (oftast bostaden) som är möjliga att teckna trots att den sökande har betalningsanmärkningar under namnet omstartslån. Eftersom det generellt är svårt att få ett större lån om man har betalningsanmärkningar gör lånet det möjligt att starta om sin privatekonomi. Många av använder den här typen lån till betala av skulder men också för att finansiera renovering, köpa ny bil och mycket annat.

 

Ett omstartslån kan också vara ett helt vanligt privatlån, men med riktigt bra ränta. Ett vanligt användningsområde är att betala av mindre men kostsamma krediter. Genom att samla mindre skulder i ett större men billigare omstartslån är det möjligt att sänka sin månadskostnad rejält. Det är just den typen av omstartslån vi förmedlar. Du behöver alltså ingen säkerhet för lånet och behöver inte inteckna din bostad.

 

Så funkar omstartslånet

De omstartslån vi förmedlar är genomgående lån utan säkerhet, alltså privatlån eller blancolån som de också kallas. Du behöver alltså inte ställa upp någon pant för att låna pengarna. Du behöver inte heller inteckna din bostad, vilket är fallet hos vissa långivare som erbjuder omstartslån.

 

Omstartslånet är inte heller låst till en specifik vara eller något särskilt ändamål. I praktiken är du också fri att använder pengarna till precis vad du vill. Många av våra kunder använder lånet precisnamnet som antyder. Att starta om sin ekonomi genom att lösa dyra lån och krediter. Men det går precis lika bra att använda pengarna till köp av bil, båt, renovering av hemmet eller något annat du vill göra.

 

Krav för att låna

Våra grundläggande krav för att behandla din ansökan om omstartslån är okomplicerade. Du ska vara över 18 år, vara folkbokförd i Sverige sedan minst tolv månader. Du behöver också en årlig inkomst på minst 120 000 kronor, i form av lön eller pension. Tidigare skulder hos Kronofogden är okej, men de ska vara fullständigt återbetalda sedan minst sex månader tillbaka. Det är till och med möjligt att låna även om du har betalningsanmärkningar. En andra chans för din ekonomi.

 

Grundkrav för omstartslånet:

 

  • vit bock i blå cirkelMinst 18 år
  • vit bock i blå cirkel120 000 kr eller mer i årsinkomst
  • vit bock i blå cirkelSkuldfri hos Kronofogden
  • vit bock i blå cirkelFolkbokförd i Sverige

 
Det slutgiltiga kraven för ett specifikt lån varierar mellan olika långivare. Vissa kan ställa något högre krav på inkomst eller till exempel ha en åldersgräns på 20 år. I praktiken behöver du inte tänka på det så länge du uppfyller våra grundkrav. När du skickat in din ansökan får du automatiskt svar från alla långivare som kan tänka sig att låna ut pengar till dig.

 

Om du har låg eller oregelbunden inkomst eller av annat skäl vet om att din kreditvärdighet inte är i toppklass kan du söka omstartslånet tillsammans med en annan person. Har du en medsökande är ni två som delar på betalningsansvaret för lånet och era respektive årsinkomster räknas också ihop. Att låna ut pengarna blir därmed en mindre riskfylld affär för långivaren. På samma sätt kan en medsökande ge dig bättre villkor på lånet som lägre ränta.

 

Att tänka på innan du söker omstartslånet

Eftersom omstartslånen vi förmedlar är lån utan säkerhet är det i praktiken du som är säkerheten för lånet. Det är dina ekonomiska förutsättningar och hur du skött tidigare skulder – din kreditvärdighet – som avgör om, hur mycket och till vilken ränta du får låna. För att reda ut det gör långivarna alltid en egen kreditprövning där man tittar på din inkomst, betalningshistorik, tidigare skulder och eventuella betalningsanmärkningar.

 

Tänk alltid på att alla lån ska betalas tillbaka. Gör gärna en budget där du tar med din inkomst, och dina fasta utgifter. Då ser du direkt hur stor månadskostnad du klarar av och därmed hur mycket du kan låna. Kom ihåg att lämna en marginal för oväntade utgifter i din budget. Då blir livet betydligt lättare om bilen skulle gå sönder, om du behöver till tandläkare eller står inför någon annan oplanerad kostnad.

 

Vilket lån passar dig? Välj omstartslån med omsorg

Olika långivarna kan göra olika riskbedömningar när det tittar på din ansökan om omstartslån. En viss långivare kan alltså säga nej samtidigt som flera andra kan erbjuda dig ett lån. Av samma anledning kan räntan skilja sig åt en del mellan olika långivare. Om du är ute efter ett större lån kan en relativt liten procentuell skillnad i räntesatsen göra stor skillnad. Utslaget över ett år kan en halv procent extra i ränta betyda tusentals kronor mer eller mer mindre i kostnad, och ännu mer över lånets hela löptid. Det är därför du ska jämföra lånealternativen hos oss innan du bestämmer dig!

 

Fundera också noggrant på vilken löptid som är bäst utifrån dina ekonomiska förutsättningar. Du ska naturligtvis välja en återbetalningstakt som passar dig. Med ett större lån behöver du kanske en förhållandevis lång återbetalningstid för att månadskostnaden inte ska överstiglig. Omvänt så kan det vara klokt att betala av mindre lån så snabbt som möjligt. Särskilt om du söker omstartslånet för att samla ihop mindre krediter i ett billigare lån och målet är att bli skuldfri. Med en kortare löptid blir månadsbeloppet högre, men samtidigt blir den totala kostnaden för lånet högre. Omvänt så ger en lång löptid en lägre månadskostnad men de sammanlagda räntekostnaderna blir högre eftersom du betalar ränta på lånet under längre tid och vid fler tillfällen.

Trustpilot

Frågor och svar om omstartslån

Görs det endast en kreditupplysning? accordian

Vilka krav gäller för omstartslån? accordian

Kan jag lösa lånet i förtid? accordian

Vilka långivare samarbetar ni med? accordian

Vad är räntan på omstartslånet? accordian

Är det rörlig ränta på omstartslånen? accordian

När betalas lånet ut? accordian

Kostar det något att använda Likvidum? accordian

trustpilot

Har du några frågor?

Kontakta oss på 08-121 314 71

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse på sajten

Okej