Vanliga frågor och svar om att jämföra lån & låneförmedling
Hem » Vanliga frågor

Frågor och svar

– om lån och lånevillkor

  • Ansök om lån – Få svar från flera långivare
  • Kan jag låna fast jag är pensionär?
  • Kan jag få ett lånelöfte för ett privatlån?
  • Frågor & Svar – Läs mer här!

Vanliga frågor

Hur hjälper Likvidum mig att spara pengar?

Om du behöver låna pengar, oavsett om det är för att lösa gamla dyra krediter och lån, lägga handpenning eller kontantinsats på en lägenhet, bygga en pool, laga bilen eller något helt annat så rekommenderar vi att jämföra långivarnas räntor. Det tar tid och är svårt att själv kontakta flertal banker och långivare för att förhandla om sin låneränta och sina villkor. Det kan också vara så att du inte riktigt vet vad du ska säga för att få ett bra erbjudande från banken du pratar med.

Allt eftersom du frågar bankerna om lån kommer ditt förhandlingsläge att bli sämre då många kreditupplysningar, många UC, är dåligt för din kreditvärdighet. Genom att jämföra lån hos Likvidum sparar du pengar på dina lån eftersom vårt mål är att ge dig ett bra erbjudande och förhandla fram ett bra lån. Vi har många samarbetspartners vilket ökar chanserna att erbjuda ett bra lån, oavsett din livssituation. Vi gör bara en kreditupplysning, oavsett hur många banker och långivare vi pratar med vilket gör att ditt förhandlingsläge hålls på en hög nivå hela tiden.

Vilken ränta får jag på mitt lån?

Räntan på de lån vi förmedlar är rörlig och prövas individuellt. I Likvidums låneansöknings-formulär så finner du ett intervall på vilka räntor du kan bli beviljad. Här visas även det senast uppdaterade representativa exemplet som är det vanligast förekommande lånet som förmedlas.

Räntan du får på just ditt lån hänger på flera faktorer. De viktigaste faktorerna är din inkomst, anställningsform, befintliga skulder, hur du skött tidigare lån och betalningar och om du haft några betalningsproblem. Kort sagt, din kreditvärdighet.

Om du inte har optimal kreditvärdighet kan du förbättra dina chanser att få en bra ränta genom att söka lånet tillsammans med en medsökande. När du har en medsökande är ni två som ansvarar för att betala tillbaka lånet. Långivarna får därmed en extra trygghet och kan ofta erbjuda en lägre ränta, än vad du skulle fått på egen hand, i gengäld.

Hur lång tid har jag på mig att betala tillbaka lånet?

När du tecknar ett lån genom oss kan du välja en återbetalningstid (kallas även löptid) från 1-20 år. Välj gärna en löptid som passar det valda lånebeloppet och dina egna ekonomiska förutsättningar.

Det finns för- och nackdelar både med en lång och kort återbetalningstid. Med en längre löptid får du en lägre månadskostnad för ditt lån eftersom du sprider ut amorteringen av lånet över en längre period och på fler betalningstillfällen. Samtidigt blir den sammanlagda räntekostnaden för lånet högre eftersom du också betalar ränta för samma belopp under en längre tid.

En lång löptid innebär alltså ett dyrare lån totalt sett. Omvänt så betyder ett lån med en kortare löptid en högre månadskostnad, då du nu delar upp amorteringen av lånet på färre betalningstillfällen. Men den totala kostnaden för lånet blir lägre, eftersom du även betalar ränta för lånet under en kortare period.

Hur lång återbetalningstid kan jag få?

Som mest kan du låna pengar i 20 års tid. Vi har färre partners som erbjuder återbetalning på riktigt långa tidslängder men överlag i branschen erbjuder man åtminstone lån på 12 års återbetalningstid. När du ansöker om lån väljer du själv återbetalningstiden och det minsta du kan välja är att ta ett privatlån på 1 års återbetalningstid.

Kan jag lösa mitt lån i förtid?

Ja, det är alltid möjligt att lösa ditt lån i förtid innan den avtalade löptiden har gått ut. De lån vi förmedlar är genomgående lån utan säkerhet och kommer med rörlig ränta. Det betyder att du kan lösa lånet precis när du vill helt utan extra kostnad.

Samarbetspartners

ICA banken logotyp
Coop Medmera logotyp
Ikano Bank logotyp
Långivaren Nordax logotyp
Långivaren bank norewgian logotyp
Marginalen Bank logotyp
Långivaren Wästgöta Finans logotyp
Långivaren Remembers logotyp
Santander Consumer Bank
Lån & Spar Bank logotyp
Långivaren Credentos logotyp
Lunar Bank
Långivaren Konsumentkredits logotyp
Nystart Finans logotyp
Sevenday logtyp
Långivaren Avida Finans logotyp
Brocc Privatlån logotyp
Morrow Bank logotyp
Långivaren Nordnets logotyp
Långivaren Money Gos logotyp
Northmill Bank logotyp
Collector
Risicum
Svea Ekonomi
Thorn
Loanstep
Moank
Banky
Facit bank
TF bank