Frågor och svar

– om lån och lånevillkor

  • Ansök om lån – Få svar inom 24 timmar
  • Kan jag låna fast jag är pensionär?
  • Kan jag få ett lånelöfte för ett privatlån?
  • Frågor & Svar – Läs mer här!

Vanliga frågor

Hur hjälper Likvidum mig att spara pengar?

Om du behöver låna pengar, oavsett om det är för att lösa gamla dyra krediter och lån, lägga handpenning eller kontantinsats på en lägenhet, bygga en pool, laga bilen eller något helt annat kommer vi kunna hjälpa dig spara pengar. Det tar tid och är svårt att själv kontakta fler än 10 banker för att förhandla om sin låneränta och sina villkor. Det kan också vara så att du inte riktigt vet vad du ska säga för att få ett bra erbjudande från banken du pratar med.

Allt eftersom du frågar bankerna om lån kommer ditt förhandlingsläge att bli sämre då många kreditupplysningar, många UC, är dåligt för din kreditvärdighet. Genom att jämföra lån hos Likvidum sparar du pengar på dina lån eftersom vårt mål är att ge dig ett bra erbjudande och förhandla fram ett bra lån. Vi har många samarbetspartners vilket ökar chanserna att erbjuda ett bra lån, oavsett din livssituation. Vi gör bara en kreditupplysning, oavsett hur många banker och långivare vi pratar med vilket gör att ditt förhandlingsläge hålls på en hög nivå hela tiden.

Varför ska jag använda Likvidum?

Om du går till ett bibliotek och ska låna en bok ser du reklam för en massa böcker på vägen dit. I tunnelbanan, på bussen, på radio, i en podcast och till och med på väg in till biblioteket möts du av korta säljargument och rekommendationer om alla möjliga böcker. Även om det känns som att en bok verkar bra och omslaget tilltalar dig så vet du egentligen inte om du kommer tycka om boken, om boken passar dig. Om du frågor en bibliotekarie om råd kring böcker att låna är det en fördel om personen som svarar har läst boken, men också om personen frågar dig vad du tycker om för något, vad som passar dig.

Att använda dig av Likvidum är precis som när du lånar en bok fast du lånar pengar. Vi har läst boken, vi har läst på om lånen, vi ställer frågor om vad du gillar, vad som passar dig. Vi har hjälpt fler än 100 000 människor att få ett riktigt bra lån, med villkor de är så nöjda med att de har valt att låna pengar genom oss. Oavsett hur fina fodral eller reklampelare som visas upp så läser vi igenom det finstilta, lyssnar på dig och hjälper dig att välja rätt.

Hur lång återbetalningstid kan jag få?

Som mest kan du låna pengar i 15 års tid. Vi har färre partners som erbjuder återbetalning på riktigt långa tidslängder men överlag i branschen erbjuder man åtminstone lån på 12 års återbetalningstid. När du ansöker om lån väljer du själv återbetalningstiden och det minsta du kan välja är att ta ett privatlån på 1 års återbetalningstid.

Hjälper ni mig med ett lånelöfte för mitt privatlån?

Ja, de låneerbjudanden du får från våra partners är beviljade lånelöften för ditt privatlån (lån utan säkerhet). När du ansöker om lån genom oss skickar vi din förfrågan till alla våra samarbetspartners och låter de olika långivarna ta fram ett erbjudande till dig. Om du aktivt letar efter ett köp eller någon form av investering kan det vara att bra veta vilket spelrum du har i pengar för köpet. Det finns ingen anledning att lägga ett bud på en motorcykel eller till och med en lägenhet om du inte vet att du kan låna till köpet. Pröva att ansöka om lån genom oss på Likvidum så vet du att du har handpenningen till lägenheter säkrad eller att du inte kan köpa en bil för mer än en viss summa.

Kan jag höja ett lån jag redan har med er hjälp?

Ja, om du har tagit ett lån genom oss på Likvidum hos en av våra samarbetspartners så kan vi hjälpa dig att höja ett befintligt lån. Under förutsättning att du får ditt nya, utökade lån, godkänt hos din långivare kommer vi kunna genomföra en höjning. Isåfall betalas lånebeloppet ut till dig precis som när du tar ett vanligt lån. Utbetalningstiden beror på långivarens regler men självklart betalar de ut så snart de kan. Om det var en längre tid sen du ansökte om lånet kommer vi att behöva göra en ny kreditupplysning på dig men som vanligt är det bara en UC vid varje tillfälle. Om du står inför att utöka ett lån kan det vara klokt att jämföra erbjudanden från flera banker, skulle en annan bank ge dig bättre villkor kan det ibland vara klokt att byta till en ny leverantör.