Hem » Vanliga frågor
Lånejämförelse

Frågor och svar

– om lån och lånevillkor

  • Ansök om lån – Få svar från flera långivare
  • Kan jag låna fast jag är pensionär?
  • Kan jag få ett lånelöfte för ett privatlån?
  • Frågor & Svar – Läs mer här!

Vanliga frågor

Hur hjälper Likvidum mig att spara pengar?

Om du behöver låna pengar, oavsett om det är för att lösa gamla dyra krediter och lån, lägga handpenning eller kontantinsats på en lägenhet, bygga en pool, laga bilen eller något helt annat så rekommenderar vi att jämföra långivarnas räntor. Det tar tid och är svårt att själv kontakta flertal banker och långivare för att förhandla om sin låneränta och sina villkor. Det kan också vara så att du inte riktigt vet vad du ska säga för att få ett bra erbjudande från banken du pratar med.

Allt eftersom du frågar bankerna om lån kommer ditt förhandlingsläge att bli sämre då många kreditupplysningar, många UC, är dåligt för din kreditvärdighet. Genom att jämföra lån hos Likvidum sparar du pengar på dina lån eftersom vårt mål är att ge dig ett bra erbjudande och förhandla fram ett bra lån. Vi har många samarbetspartners vilket ökar chanserna att erbjuda ett bra lån, oavsett din livssituation. Vi gör bara en kreditupplysning, oavsett hur många banker och långivare vi pratar med vilket gör att ditt förhandlingsläge hålls på en hög nivå hela tiden.

Hur lång återbetalningstid kan jag få?

Som mest kan du låna pengar i 15 års tid. Vi har färre partners som erbjuder återbetalning på riktigt långa tidslängder men överlag i branschen erbjuder man åtminstone lån på 12 års återbetalningstid. När du ansöker om lån väljer du själv återbetalningstiden och det minsta du kan välja är att ta ett privatlån på 1 års återbetalningstid.

Hjälper ni mig med ett lånelöfte för mitt privatlån?

Ja, de låneerbjudanden du får från våra partners är beviljade lånelöften för ditt privatlån (lån utan säkerhet). När du ansöker om lån genom oss skickar vi din förfrågan till alla våra samarbetspartners och låter de olika långivarna ta fram ett erbjudande till dig. Om du aktivt letar efter ett köp eller någon form av investering kan det vara att bra veta vilket spelrum du har i pengar för köpet. Det finns ingen anledning att lägga ett bud på en motorcykel eller till och med en lägenhet om du inte vet att du kan låna till köpet. Pröva att ansöka om lån genom oss på Likvidum så vet du att du har handpenningen till lägenheter säkrad eller att du inte kan köpa en bil för mer än en viss summa.

Kan jag höja ett lån jag redan har med er hjälp?

Ja, om du har tagit ett lån genom oss på Likvidum hos en av våra samarbetspartners så kan vi hjälpa dig att höja ett befintligt lån. Under förutsättning att du får ditt nya, utökade lån, godkänt hos din långivare kommer vi kunna genomföra en höjning. Isåfall betalas lånebeloppet ut till dig precis som när du tar ett vanligt lån. Utbetalningstiden beror på långivarens regler men självklart betalar de ut så snart de kan. Om det var en längre tid sen du ansökte om lånet kommer vi att behöva göra en ny kreditupplysning på dig men som vanligt är det bara en UC vid varje tillfälle. Om du står inför att utöka ett lån kan det vara klokt att jämföra erbjudanden från flera banker, skulle en annan bank ge dig bättre villkor kan det ibland vara klokt att byta till en ny leverantör.

Vem får vara medsökande på mitt lån?

Vem som helst kan stå som medsökande på ditt lån även om det vanligaste är att en familjemedlem är medsökande. Den som är medsökande får skicka in en kreditupplysning genom oss och genom gå en riskbedömning hos långivaren, precis som du som huvudsökande får göra. Viktigt att komma ihåg är att en medsökande har ett gemensamt betalningsansvar med dig som söker lånet. Det fungerar inte som när man har en borgensman att om du inte kan betala får borgenären göra det i ditt ställe. En medsökande står på lånet till 50%, precis som när man äger en lägenhet eller ett företag ihop. Oftast är det en make, maka, sambo eller förälder som står på lånet som medsökande men så länge den andra parten godkänner det kan man ha vem som helst som medsökande, även om ni inte delar bostad eller ekonomi.

Samarbetspartners

ICA banken logotyp
Coop Medmera logotyp
Ikano Bank logotyp
Långivaren Nordax logotyp
Långivaren bank norewgian logotyp
Marginalen Bank logotyp
Långivaren Wästgöta Finans logotyp
Långivaren Remembers logotyp
Santander Consumer Bank
Lån & Spar Bank logotyp
Långivaren Credentos logotyp
Lunar Bank
Långivaren Konsumentkredits logotyp
Nystart Finans logotyp
Sevenday logtyp
Resurs bank logotyp
Långivaren Avida Finans logotyp
Brocc Privatlån logotyp
Komplett Bank logotyp
Långivaren Nordnets logotyp
Långivaren Money Gos logotyp
Northmill Bank logotyp
Collector bank
Risicum
Svea Ekonomi
Loanstep
Moank