Hem » Låna pengar » Låna 500 000 kronor
Lånejämförelse

Låna 500 000 kr

När du ansöker om att låna 500 000 kronor hos oss får du svar från många olika långivare. Du kan i förväg se månadskostnad och villkor, för att hitta det bästa lånet.

 • Låna 500 000 kr utan säkerhet
 • Jämför räntan hos flera långivare
 • Tjänsten är kostnadsfri
 • Endast en UC
Långivaren Nordax logotyp ICA Banken logotyp Coop Medmera logotyp Santander Consumer Bank
5 000 kr 600 000 kr

Ange hela tusental inom det angivna intervallet

Jag vill samla/lösa lån

Ange om du vill lösa lån eller inte

1 000 kr 600 000 kr

Ange hela tusental inom det angivna intervallet

Ange ett giltigt svenskt mobilnummer med tio siffror utan landskod

Ange en giltig e-postadress

Genom att klicka ”Gå vidare” samtycker jag till Likvidums integritetspolicy .Ange syftet med lånet

Kreditbevakning med ID skydd

Likvidum vill erbjuda dig marknadens mest rekommenderade kreditbevakning med ID skydd helt kostnadsfritt i samband med att du ansökt om ett lån. Tjänsten är helt gratis och du behöver inte säga upp den då skyddet upphör automatiskt efter din gratistid.

Efter gratisperioden kommer du få ett erbjudande som är unikt framtaget för dig som kund till oss på Likvidum.

Kreditbevakning med ID skydd levereras av vår partner Tryggsam AB.

Läs mer om kreditbevakning med ID-skydd (länken öppnas i ny flik)

Genom att skicka in formuläret godkänner jag Likvidums allmänna villkor.

Pontus Wiss

Skriven av: Pontus Wiss

Marcus Lindblad

Granskad av: Marcus Lindblad

Uppdaterad: 29 november, 2023

Vad kostar ett lån på 500 000 kronor?

Ett lån på 500 000 kronor är ett väldigt stort belopp, där små skillnader i ränta kan påverka priset du får betala i månaden markant.

Vad det kommer kosta dig att låna den summan går inte att på förhand att säga.
Varje långivare kan göra olika bedömningar av dig efter en kreditprövning och räntan sätts därefter individuellt.


Låneinformation:

 • Lånebelopp: 5000 – 600 000 kr
 • Löptid: 1 – 20 år
 • Årsränta: 4,95% – 25,95%
 • Effektiv ränta: 5,07% –  31,45%

Exempel ränteskillnad för ett lån på 500 000 kr

Nedan visar vi ett simpelt exempel för att visualisera skillnaden i räntekostnad vid olika räntenivåer.

Detta exempel tar inte hänsyn till några eventuella avgifter, för att se ett fullständig räkneexempel hos Likvidum kan du scrolla längst ned på sidan, alternativt titta på exemplet i vårt ansökningsformulär.

Exempel på kostnad för ett lån på 500 000 kr
Lånebelopp Effektiv ränta Räntekostnad första året
500 000 kronor 4% 20 000 kronor
500 000 kronor 8% 40 000 kronor
500 000 kronor 12% 60 000 kronor
500 000 kronor 16% 80 000 kronor

Låna 500 000 kr med en ränta du ha råd med

Om du överväger att låna 500 000 kronor, är det viktigt att du gör det med så låg ränta som möjligt för att undvika onödiga kostnader. Vi på Likvidum kan hjälpa dig att öka chanserna att hitta det bästa lånet för dina behov.

Varför låna 500 000 kr genom Likvidum?

 • Låga räntor och kostnader: Vi förstår vikten av låga låneräntor och låga månadskostnader. Vi arbetar för att hitta lånealternativ som passar din ekonomiska situation.
 • Smidig ansökningsprocess: Hos oss kan du enkelt ansöka om att låna 500 000 kr genom att fylla i formuläret på den här sidan. Välj din önskade lånebelopp och löptid.
 • Jämför lånen: Vi samarbetar med kända långivare i Sverige. Du kommer att få erbjudanden från olika aktörer, och du kan enkelt jämföra räntor, avgifter och kostnader för varje lån.
 • Flexibel löptid: Du kan välja en löptid från ett år till 20 år som passar dig bäst.

Så fungerar det:

 1. Fyll i formuläret för att ansöka om att låna pengar.
 2. Välj lånebeloppet 500 000 kr och önskad löptid.
 3. Få svar från olika långivare med detaljer om deras erbjudanden.

 4. Jämför och välj det lånealternativ som bäst passar dina behov och ekonomi. Lånet med den lägsta effektiva räntan är oftast det mest förmånliga.
 5. Ingen åtagande förrän du undertecknar ett låneavtal med en specifik långivare.
 6. Vi finns här för att hjälpa dig att göra en välgrundad beslut om att låna 500 000 kr. Det är alltid kostnadsfritt att använda vår tjänst och du förbinder dig inte till något


  Representativt låneexempel: Räntan på de lån vi förmedlar är genomgående rörlig och sätts på individuell basis efter kreditprövning. Om du tecknar ett lån på 100 000 kr i form av ett annuitetslån, väljer en löptid på 12 år, får en nominell ränta 8,95% och 495 kr i startavgift och 0 kr i aviavgift så blir den effektiva räntan 9,43%. Den totala kostnaden för lånet blir då:163 966 kr eller 1 135 kr per månad fördelat på 144 inbetalningar. (2023-11-28)

Välj ett lån på 500 000 kr som passar din förutsättningar

Vi på Likvidum förmedlar lån utan säkerhet. Det innebär att du inte behöver någon säkerhet som en bil, bostad eller annan värdetillgång för att låna 500 000 kr. Pengarna är inte heller låsta till ett specifikt ändamål som ett lån med säkerhet är.

Du kan alltså använda pengarna till precis vad du vill. Köp en bil, renovera hemmet eller köp en jorden runt resa – du bestämmer.

Vår uppgift är att hjälpa dig att hitta ett lånealternativ som passar just dig och dina förutsättningar.

Vikten av låg ränta vid ett lån på 500 000 kr

Ett lån på 500 000 kr är mycket pengar. När du lånar 500 000 kronor kommer du med all sannolikhet också betala av på lånet under en längre tid. Något som betyder att det är väldigt viktigt att få så låg ränta som möjligt.

Räntan på lån utan säkerhet sätts individuellt på den sökande. Det är dina ekonomiska förutsättningar som avgör vad räntan blir.

Men olika långivare kan göra olika bedömningar och räntan kan skilja sig åt beroende på vilken långivare du väljer. Så det gäller att välja rätt.

Om du lånar 500 000 kr innebär exempelvis två procent mer i ränta en extra kostnad på 10 000 kr, bara under det första året.

Det är just därför du ska jämföra flera olika långivare innan du bestämmer dig – särskilt om du lånar 500 000 kronor som är ett ganska stort belopp. Något som innebär att lite mindre i ränta kan innebära att du sparar mycket pengar.

låna 500000

Vem kan låna 500 000 kronor?

För att vi ska behandla din ansökan om att låna 500 000 kronor behöver du vara minst 18 år gammal och ha en månadsinkomst på minst 10 000 kr. Inkomsten kan vara i form av lön eller pension.

Du ska också ha varit folkbokförd i Sverige sedan minst ett år och inte ha några skulder till Kronofogden. Tidigare skuldkonto hos Kronofogden behöver inte vara ett problem, men skulderna ska vara helt återbetalda sedan minst sex månader tillbaka.

 • Minst 18 år
 • Månadsinkomst på minst 10 000 kr
 • Folkbokförd i Sverige
 • Skuldfri hos Kronofogden

Krav hos olika långivare

När du överväger att låna 500 000 kr är det viktigt att förstå att kraven och räntorna kan variera beroende på vilken långivare du väljer. Här är några viktiga punkter att tänka på:

 • Krav för lånet: Kraven för att låna 500 000 kr kan skilja sig åt mellan olika långivare. Vissa långivare kan ha strängare kriterier och neka lån om de anser att din inkomst är för låg eller om du har för mycket skulder. Andra långivare kan vara mer flexibla och leta efter kunder med olika kreditprofiler.
 • Individuell räntesättning: Räntan för lån på 500 000 kr sätts individuellt baserat på din ekonomiska situation. Det innebär att du aldrig kan veta räntan i förväg.
 • Betydelsen av att jämföra: Små skillnader i ränta kan ha en påverkan på din totala kostnad. Till exempel, om en långivare erbjuder en procent högre ränta än en annan, kan det innebära 5 000 kr mer i räntekostnader det första året och ännu mer över lånets hela löptid.

Det är därför det är så viktigt att jämföra olika långivare innan du bestämmer dig. Hos oss kan du enkelt jämföra långivarnas krav och räntor för att hitta det bästa lånealternativet som passar dina förutsättningar och ekonomiska mål. Att göra en grundlig jämförelse kan hjälpa dig att spara betydande summor pengar och säkerställa att du får ett lån som passar just dig.

Bild på kvinna som undrar vad man kan använda ett lån på 500 000 kr till

Vad kan du använda ett lån på 500 000 kr till?

När du väljer att låna 500 000 kr genom oss, behöver du inte ställa upp någon säkerhet för lånet, som annars ofta krävs vid bolån. Detta innebär att du har full frihet att använda pengarna till precis vad du önskar. Här är några möjliga användningsområden:

 • Bilinköp: Du kan använda lånet för att köpa en ny bil, uppgradera din nuvarande, eller investera i ett fordon som du behöver.
 • Hemrenovering: Om du planerar att förbättra ditt hem, kan 500 000 kr vara en betydande hjälp för att genomföra renoveringar och förbättringar.
 • Samla ihop lån: Ett lån på 500 000 kr kan användas för att samla tidigare skulder, såsom kreditkortsskulder och mindre privatlån. Detta kan resultera i en lägre månadskostnad och mer ekonomisk flexibilitet.
 • Fritidsaktiviteter: Om du har drömt om att resa jorden runt eller ägna dig åt andra fritidsintressen, kan detta lån ge dig möjligheten att förverkliga dina drömmar.

Om du har höga räntor och många befintliga skulder kan ett omstartslån på 500 000 kr hjälpa dig att förbättra din ekonomiska situation och sänka dina månatliga utgifter. Det kan vara ett smart sätt att ta kontroll över din ekonomi och få mer ekonomisk stabilitet.

låna 500000

Tänk på detta innan du lånar 500 000 kronor

Lånet på 500 000 kronor är ett betydande åtagande, och det är viktigt att du överväger några viktiga faktorer innan du tar detta stora steg. Här är några saker att tänka på:

 • Uppskatta din ekonomiska förmåga: Innan du ansöker om lånet bör du noggrant bedöma din ekonomiska situation. Hur mycket inkomst har du och hur mycket kan du realistiskt avsätta varje månad för lånet? Det är viktigt att skapa en budget som inkluderar dina fasta utgifter för att få en klar bild av din ekonomiska kapacitet.
 • Löptid: Eftersom lånet på 500 000 kronor sannolikt kommer att betalas av under flera år, bör du fundera på hur lång löptid du vill ha för lånet. En längre löptid kan innebära lägre månatliga betalningar men också högre totala räntekostnader.
 • Räntesats: Beroende på din ekonomiska situation och kreditvärdighet kommer räntan för ditt lån att variera. Det är viktigt att förstå hur räntan påverkar din månatliga betalning och det totala lånet. Jämför räntor från olika långivare för att hitta det mest fördelaktiga erbjudandet.

Ta kontroll över din ekonomi innan du lånar 500 000 kr:

Att låna 500 000 kronor är ett stort beslut, och det är viktigt att du är redo för detta åtagande. Genom att noggrant utvärdera din ekonomi, göra en realistisk budget och jämföra lånerbjudanden kan du ta kontroll över din ekonomi och fatta ett informerat beslut om ditt lån.

Räkneexempel för ett lån hos Likvidum

Räntan är rörlig och sätts individuellt.
Räkneexemplet är ett annuitetslån
uppdaterat 2023-11-28

låna 500000 kronor räkneexmpel
Lånebelopp 100 000 kr
Återbetalningstid 12 år (144 avbet.)
Månadskostnad 1 135 kr
Totalkostnad 163 966 kr
start-/aviavgift 495 kr + 0kr (aviavgift)
Nominell ränta 8,95%
Effektiv ränta 9,43%
Individuell ränta 4,95% – 25,95%
Effektiv ränta 5,07% – 31,45%
Löptid 1–20 år
låna 500000

Frågor och svar om att låna 500 000 kr

Kostar det något att jämföra långivarna?

Nej, vår tjänst är helt kostnadsfri. Vi tar inte betalt en krona av våra kunder. Vi får istället betalt från de långivare du till slut väljer. Långivarna kommer i kontakt med kunder utan att behöva betala för reklam.

När du lånar genom Likvidum är ditt lån är inte bundet till en specifik bil eller bilhandlare. Skulle du ångra bilköpet kan du när som helst lösa lånet eller välja en annan bil. Du kan också utöka lånet i ett senare skede om vill byta till en nyare bil eller behöver pengar till annat.

Vad blir räntan för ett lån på 500 000 kr?

Räntan på de lån vi förmedlar är rörlig och prövas individuellt. I Likvidums låneansöknings-formulär så finner du ett intervall på vilka räntor du kan bli beviljad. Här visas även det senast uppdaterade representativa exemplet som är det vanligast förekommande lånet som förmedlas.

Går det att lösa lånet på 500 000 kr i förtid?

Ja. Eftersom lånen vi förmedlar är privatlån utan säkerhet och med rörlig ränta kan du när som helst lösa ditt lån helt utan extra kostnad. Du kan också göra extra amorteringar när du vill och på så sätt få ner skulden och räntekostnaden.

Om du betalar av lånet på kortare tid kostar det mindre i ränta än om lånet betalas av över lång tid. Därmed kan det vara en smart att öka amorteringstakten under de perioder som du har möjlighet till det. Har du en inkomst som varierar tid, exempelvis om du är timanställd, frilansare eller har eget företag,  så kan det vara klokt att teckna lån på längre löptider. Du får då en förhållandevis låg månadskostnad som du måste betala på i en takt som passar dig. 

Vilka är kraven för att låna 500 000 kr?

Grundkravet för att ansöka om lån hos Likvidum är att du ska vara 18 år gammal och ha en månadsinkomst på minst 10 000kr i form av arbete eller pension. Du måste även vara folkbokförd i Sverige sedan minst 1 år och vara skuldfri från kronofogden sedan minst 6 månader tillbaka.

När betalas lånet på 500 000 kronor ut?

I regel har du pengarna inom 2 till 5 bankdagar. Men tänk på att olika långivare har olika rutiner för utbetalningar. Hur lång tid det tar innan du har pengarna på ditt konto beror därför på vilken långivare du väljer. i svaren du får från de olika långivarna finns alltid information om utbetalningsrutiner och hur lång tid det tar att betala ut lånet.

Samarbetspartners

ICA banken logotyp
Coop Medmera logotyp
Ikano Bank logotyp
Långivaren Nordax logotyp
Långivaren bank norewgian logotyp
Marginalen Bank logotyp
Långivaren Wästgöta Finans logotyp
Långivaren Remembers logotyp
Santander Consumer Bank
Lån & Spar Bank logotyp
Långivaren Credentos logotyp
Lunar Bank
Långivaren Konsumentkredits logotyp
Nystart Finans logotyp
Sevenday logtyp
Långivaren Avida Finans logotyp
Brocc Privatlån logotyp
Morrow Bank logotyp
Långivaren Nordnets logotyp
Långivaren Money Gos logotyp
Northmill Bank logotyp
Collector
Risicum
Svea Ekonomi
Thorn
Loanstep
Moank
Banky
Facit bank
TF bank

Denna artikel skrevs 2021-04-12 och uppdaterades 29 november, 2023 klockan 12:07


Head of onlinesales och redaktör


pontus.wiss@likvidum.se Linkedin: Pontus Wiss

Pontus har jobbat inom privatekonomi sedan 2015, både på en långivare och ett av Sveriges största affiliatenätverk. På så sätt har Pontus en bred kunskap och erfarenhet om privatekonomins olika aspekter.

Dela artikel