Hem » Låna pengar » Låna 500 000 kronor
Lånejämförelse

Låna 500 000 kr

När du ansöker om att låna 500 000 kronor hos oss får du svar från många olika långivare...

 • Låna 500 000 kr utan säkerhet
 • Jämför räntan hos flera långivare
 • Tjänsten är kostnadsfri
 • Endast en UC
Långivaren Nordax logotyp ICA Banken logotyp Coop Medmera logotyp Santander Consumer Bank
10 000 kr 600 000 kr

Ange hela tusental inom det angivna intervallet

Jag vill samla/lösa lån

Ange om du vill lösa lån eller inte

1 000 kr 600 000 kr

Ange hela tusental inom det angivna intervallet

Ange ett giltigt svenskt mobilnummer med tio siffror utan landskod

Ange en giltig e-postadress

Genom att klicka ”Gå vidare” samtycker jag till Likvidums integritetspolicy .Ange syftet med lånet

Genom att skicka in formuläret godkänner jag Likvidums allmänna villkor.

Låna 500 000 kr med en ränta du ha råd med

Behöver du låna 500 000 kronor? Att låna 500 000 kr är ett stort åtagande och ett lån som du förmodligen kommer att betala av på länge. Därför vill du förmodligen få så låg låneränta som möjligt, så att du får en så låg månadskostnad som möjligt.

Genom oss på Likvidum kan du låna 500 000 kr smidigt. Framför allt kan vi hjälpa dig att hitta ett lån med bra ränta och låga kostnader utifrån dina förutsättningar. Vi är en låneförmedlare med fokus på privatlån, alltså lån utan säkerhet.

Hos oss kan du jämföra räntan och andra villkor för lån från några av Sveriges främsta långivare. Du får erbjudanden från många olika aktörer och kan enkelt se vad det kostar dig att låna 500 000 kr hos olika långivare.  På så sätt kan du enkelt jämföra räntan, avgifter och kostnaden för de olika lånen och sedan välja det lån som du anser vara bäst och mest förmånligt utifrån dina förutsättningar.

Allt du behöver göra är att fylla i formuläret på den här sidan för ansökan om att låna pengar. Välj lånebeloppet 500 000 kr och en löptid som passar dig, du kan välja löptid från ett år till 15 år. Därefter får du svar från de olika långivarna. Svaren innehåller allt du behöver veta om varje lån.

Sen väljer du lånealternativ som du gillar mest och passar din ekonomiska situation bäst. I regel är det bästa och billigaste lånet det som har lägst effektiv ränta. Det gör självklart inget om du ångrar dig eller inte hittar ett passande alternativ. Du förbinder dig inte till något förrän du undertecknat ett låneavtal hos en specifik långivare.

Låneinformation:

 • Lånebelopp: 10 00 – 600 000 kr
 • Löptid: 1 – 15 år
 • Årsränta: 2,95% – 25,95%
 • Effektiv ränta: 2,99% –  29,27%

Representativt låneexempel: Räntan på de lån vi förmedlar är genomgående rörlig och sätts på individuell basis efter kreditprövning. Om du tecknar ett lån på 170 000 kr i form av ett annuitetslån, väljer en löptid på 10 år, får en nominell ränta 7,61% och 495 kr i startavgift och 0 kr i aviavgift så blir den effektiva räntan 7,95%. Den totala kostnaden för lånet blir då: 243 818 kr eller 2 028 kr per månad fördelat på 120 inbetalningar. (2023-03-01)

Välj ett lån som passar din förutsättningar

Vi på Likvidum förmedlar lån utan säkerhet. Det innebär att du inte behöver någon säkerhet som en bil, bostad eller annan värdetillgång för att låna 500 000 kr. Pengarna är inte heller låsta till ett specifikt ändamål som ett lån med säkerhet är.

Du kan alltså använda pengarna till precis vad du vill. Köp en bil, renovera hemmet eller köp en jorden runt resa – du bestämmer.

Vår uppgift är att hjälpa dig att hitta ett lånealternativ som passar just dig och dina förutsättningar. Ett lån på 500 000 kr är mycket pengar. När du lånar 500 000 kronor kommer du med all sannolikhet också betala av på lånet under en längre tid. Något som betyder att det är väldigt viktigt att få så låg ränta som möjligt.

Räntan på lån utan säkerhet sätts individuellt på den sökande. Det är dina ekonomiska förutsättningar som avgör vad räntan blir.

Men olika långivare kan göra olika bedömningar och räntan kan skilja sig åt beroende på vilken långivare du väljer. Så det gäller att välja rätt.

Om du lånar 500 000 kr innebär exempelvis två procent mer i ränta en extra kostnad på 10 000 kr, bara under det första året. Det är just därför du ska jämföra flera olika långivare innan du bestämmer dig – särskilt om du lånar 500 000 kronor som är ett ganska stort belopp. Något som innebär att lite mindre i ränta kan innebära att du sparar mycket pengar.

låna 500000

Hur går det till att låna 500 000 kr?

Att låna 500 000 kr genom oss är enkelt. Vi är en låneförmedlare och har samlat ett urval av Sveriges främsta långivare i privatlånesegmentet.

Det här innebär att du kan jämföra låneerbjudanden från flera olika långivare och banker – med en enda ansökan. På så sätt får du goda förutsättningar att hitta ett lånealternativ som passar just dig och din ekonomiska situation.

Så går det till:

 • Välj lånebelopp 500 000 kr och löptid som passar dig
 • Fyll i dina personuppgifter
 • Signera med BankID
 • Svar från långivarna
 • Gå igenom och jämför alternativen
 • Välj det lån som passar dig bäst
 • Signera låneavtalet du valt med BankID
 • Pengarna betalas ut till ditt konto inom några dagar
låna 500000

Vem kan låna 500 000 kronor?

För att vi ska behandla din ansökan om att låna 500 000 kronor behöver du vara minst 18 år gammal och ha en månadsinkomst på minst 10 000 kr. Inkomsten kan vara i form av lön eller pension.

Du ska också ha varit folkbokförd i Sverige sedan minst ett år och inte ha några skulder till Kronofogden. Tidigare skuldkonto hos Kronofogden behöver inte vara ett problem, men skulderna ska vara helt återbetalda sedan minst sex månader tillbaka.

 • Minst 18 år
 • Månadsinkomst på minst 10 000 kr
 • Folkbokförd i Sverige
 • Skuldfri hos Kronofogden

Krav hos olika långivare

Kraven för att låna 500 000 kr kan se lite olika ut beroende på vilken långivare du väljer. Vissa kan vara lite tuffare i sin bedömning och ge avslag om de anser att du exempelvis har för låg inkomst eller för mycket skulder sedan tidigare.

Andra kan vara mer tillåtande och kanske till och med aktivt leta efter kunder med en viss kreditprofil.

På samma sätt kan även räntan skilja sig åt beroende på vilken långivare du väljer. Eftersom långivarna sätter räntan individuellt baserat på varje enskild kunds förutsättningar kan du aldrig veta vad räntan blir i förväg.

Behöver du låna 500 000 kr kan även relativt små skillnader i ränta betyda en kännbar skillnad i faktiskt kostnad. En procent mer i ränta på 500 000 kr betyder 5 000 kr mer i räntekostnad det första året och ännu mer utslaget över lånets fulla löptid. Det är just därför du ska jämföra olika alternativ hos oss innan du bestämmer dig.

Vad kan jag använda lånet till?

Vi förmedlar så kallade privatlån (samma sak som blancolån). När du lånar 500 000 kr genom oss behöver du alltså inte ställa upp en säkerhet för lånet, vilket är ett vanligt krav för bolån.

Det här betyder också att du är fri att använda pengarna till vad du vill. Köp en ny bil, renovera hemmet eller gör något annat du drömt om.

Ett lån på 500 000 kr är ett relativt stort lån som räcker till mycket. Varför inte passa på att använda de 500 000 kronorna till att bli av med eventuella tidigare skulder?

Genom att betala av kreditkortsskulder och mindre privatlån är det möjligt att få en lägre månadskostnad och mer pengar över till annat.
Eftersom räntan på mindre lån generellt är högre än de lån vi förmedlar. Dessutom slipper du både onödiga avgifter och trassel med flera olika fakturor i slutet av månaden.

Räntan på smålån, kreditkortsskulder och avbetalningslån är så gott som alltid betydligt högre än vad den är på de lån vi förmedlar. Har du många skulder kan enbart avgifterna, till exempel avi- och handläggningsavgift för varje skuld, bli en rejäl kostnad.

Genom att samla dina mindre skulder till ett större lån slipper du betala onödiga avgifter till flera olika företag och får en enda faktura att hålla reda på.

Har du dyra lån och krediter sedan tidigare? Lös dem och få goda möjligheter att sänka din månadskostnad med ett omstartslån.

låna 500000

Tänk på detta innan du lånar 500 000 kronor

Att låna 500 000 kronor är ett stort åtagande. En halv miljon kronor är mycket pengar och du kommer sannolikt att betala av på lånet under en längre tid, i de flesta fall åtskilliga år. Det första du bör göra innan du söker lånet är att ta reda på hur stor kostnad du egentligen klarar av.

Hur mycket inkomster har du? Gör gärna en budget för dina fasta utgifter. Då ser du snabbt hur mycket du klarar av att betala varje månad.

Räkneexempel för ett lån hos Likvidum

Räntan är rörlig och sätts individuellt.
Räkneexemplet är ett annuitetslån
uppdaterat 2023-03-01

låna 500000 kronor räkneexmpel
Lånebelopp 170 000 kr
Återbetalningstid 10 år (120 avbet.)
Månadskostnad 2028 kr
Totalkostnad 243 818 kr
start-/aviavgift 495 kr + 0kr (aviavgift)
Nominell ränta 7,61%
Effektiv ränta 7,95%
Individuell ränta 2,95% – 25,95%
Effektiv ränta 2,99% – 29,27%
Löptid 1–15 år
låna 500000

Allmän information om att låna 500 000 kr

UC 1 st
Signera med BankID Ja
Lägsta belopp 10 000 kr
Högsta belopp 600 000 kr

Frågor och svar om att låna 500 000 kr

Kostar det något att jämföra långivarna?

Nej, vår tjänst är helt kostnadsfri. Vi tar inte betalt en krona av våra kunder. Vi får istället betalt från de långivare du till slut väljer. Långivarna kommer i kontakt med kunder utan att behöva betala för reklam.

När du lånar genom Likvidum är ditt lån är inte bundet till en specifik bil eller bilhandlare. Skulle du ångra bilköpet kan du när som helst lösa lånet eller välja en annan bil. Du kan också utöka lånet i ett senare skede om vill byta till en nyare bil eller behöver pengar till annat.

Vad blir räntan på mitt lån?

Räntan på de lån vi förmedlar är rörlig och prövas individuellt. I Likvidums låneansöknings-formulär så finner du ett intervall på vilka räntor du kan bli beviljad. Här visas även det senast uppdaterade representativa exemplet som är det vanligast förekommande lånet som förmedlas.

Går det att lösa lånet i förtid?

Ja. Eftersom lånen vi förmedlar är privatlån utan säkerhet och med rörlig ränta kan du när som helst lösa ditt lån helt utan extra kostnad. Du kan också göra extra amorteringar när du vill och på så sätt få ner skulden och räntekostnaden.

Om du betalar av lånet på kortare tid kostar det mindre i ränta än om lånet betalas av över lång tid. Därmed kan det vara en smart att öka amorteringstakten under de perioder som du har möjlighet till det. Har du en inkomst som varierar tid, exempelvis om du är timanställd, frilansare eller har eget företag,  så kan det vara klokt att teckna lån på längre löptider. Du får då en förhållandevis låg månadskostnad som du måste betala på i en takt som passar dig. 

Vilka är kraven för att låna 500 000 kr?

Grundkravet för att ansöka om lån hos Likvidum är att du ska vara 18 år gammal och ha en månadsinkomst på minst 10 000kr i form av arbete eller pension. Du måste även vara folkbokförd i Sverige sedan minst 1 år och vara skuldfri från kronofogden sedan minst 6 månader tillbaka.

När betalas lånet ut?

I regel har du pengarna inom 2 till 5 bankdagar. Men tänk på att olika långivare har olika rutiner för utbetalningar. Hur lång tid det tar innan du har pengarna på ditt konto beror därför på vilken långivare du väljer. i svaren du får från de olika långivarna finns alltid information om utbetalningsrutiner och hur lång tid det tar att betala ut lånet.

Samarbetspartners

ICA banken logotyp
Coop Medmera logotyp
Ikano Bank logotyp
Långivaren Nordax logotyp
Långivaren bank norewgian logotyp
Marginalen Bank logotyp
Långivaren Wästgöta Finans logotyp
Långivaren Remembers logotyp
Santander Consumer Bank
Lån & Spar Bank logotyp
Långivaren Credentos logotyp
Lunar Bank
Långivaren Konsumentkredits logotyp
Nystart Finans logotyp
Sevenday logtyp
Resurs bank logotyp
Långivaren Avida Finans logotyp
Brocc Privatlån logotyp
Morrow Bank logotyp
Långivaren Nordnets logotyp
Långivaren Money Gos logotyp
Northmill Bank logotyp
Collector bank
Risicum
Svea Ekonomi
Thorn
Loanstep
Moank
Banky

Denna artikel skrevs 2021-04-12 och uppdaterades 24 maj, 2023 klockan 07:15


Head of onlinesales och redaktör
pontus.wiss@likvidum.se Linkedin: Pontus Wiss
Pontus har jobbat i finansbranschen sedan 2015, både på en långivare och ett av Sveriges största affiliatenätverk. På så sätt har Pontus en bred kunskap om branschen i sin helhet.

Dela artikel