Hem » Låna pengar » Låna 500 000 kronor
Lånejämförelse

Låna 500 000 kr

Låna upp till 500 000 kr utan säkerhet

När du ansöker om att låna 500 000 kronor hos oss får du svar från många olika långivare...

 • Låna 500 000 kr utan säkerhet
 • Jämför räntan hos flera långivare
 • Tjänsten är kostnadsfri
 • Endast en UC
10 000 kr 600 000 kr

Ange hela tusental inom det angivna intervallet

Jag vill samla/lösa lån

Ange om du vill lösa lån eller inte

1 000 kr 600 000 kr

Ange hela tusental inom det angivna intervallet

Ange ett giltigt svenskt mobilnummer med tio siffror utan landskod

Ange en giltig e-postadress

Genom att klicka ”Gå vidare” samtycker jag till Likvidums integritetspolicy .Ange syftet med lånet

Genom att skicka in formuläret godkänner jag Likvidums allmänna villkor.

Låna 500 000 kr med en ränta du ha råd med

Behöver du låna 500 000 kronor? Att låna 500 000 kr är ett stort åtagande och ett lån som du förmodligen kommer att betala av på länge. Därför vill du förmodligen få så låg låneränta som möjligt, så att du får en så låg månadskostnad som möjligt.

Genom oss på Likvidum kan du låna 500 000 kr smidigt. Framför allt kan vi hjälpa dig att hitta ett lån med bra ränta och låga kostnader utifrån dina förutsättningar. Vi är en låneförmedlare med fokus på privatlån, alltså lån utan säkerhet.

Hos oss kan du jämföra räntan och andra villkor för lån från några av Sveriges främsta långivare. Du får erbjudanden från många olika aktörer och kan enkelt se vad det kostar dig att låna 500 000 kr hos olika långivare.  På så sätt kan du enkelt jämföra räntan, avgifter och kostnaden för de olika lånen och sedan välja det lån som du anser vara bäst och mest förmånligt utifrån dina förutsättningar.

Allt du behöver göra är att fylla i formuläret på den här sidan för ansökan om att låna pengar. Välj lånebeloppet 500 000 kr och en löptid som passar dig, du kan välja löptid från ett år till 15 år. Därefter får du svar från de olika långivarna. Svaren innehåller allt du behöver veta om varje lån.

Sen väljer du lånealternativ som du gillar mest och passar din ekonomiska situation bäst. I regel är det bästa och billigaste lånet det som har lägst effektiv ränta. Det gör självklart inget om du ångrar dig eller inte hittar ett passande alternativ. Du förbinder dig inte till något förrän du undertecknat ett låneavtal hos en specifik långivare.

Låneinformation:

 • Lånebelopp: 10 00 – 600 000 kr
 • Löptid: 1 – 15 år
 • Årsränta: 2,95% – 25,95%
 • Effektiv ränta: 2,99% –  29,27%

Representativt låneexempel: Räntan på de lån vi förmedlar är genomgående rörlig och sätts på individuell basis efter kreditprövning. Om du tecknar ett lån på 200 000 kr i form av ett annuitetslån, väljer en löptid på 9 år, får en nominell ränta 5,3% och 0 kr i start-/aviavgift så blir den effektiva räntan 5,43%. Den totala kostnaden för lånet blir då: 251 911 kr eller 2 333 kr per månad fördelat på 108 inbetalningar. (2022-03-09)

Välj ett lån som passar din förutsättningar

Vi på Likvidum förmedlar lån utan säkerhet. Det innebär att du inte behöver någon säkerhet som en bil, bostad eller annan värdetillgång för att låna 500 000 kr. Pengarna är inte heller låsta till ett specifikt ändamål som ett lån med säkerhet är.

Du kan alltså använda pengarna till precis vad du vill. Köp en bil, renovera hemmet eller köp en jorden runt resa – du bestämmer.

Vår uppgift är att hjälpa dig att hitta ett lånealternativ som passar just dig och dina förutsättningar. Ett lån på 500 000 kr är mycket pengar. När du lånar 500 000 kronor kommer du med all sannolikhet också betala av på lånet under en längre tid. Något som betyder att det är väldigt viktigt att få så låg ränta som möjligt.

Räntan på lån utan säkerhet sätts individuellt på den sökande. Det är dina ekonomiska förutsättningar som avgör vad räntan blir.

Men olika långivare kan göra olika bedömningar och räntan kan skilja sig åt beroende på vilken långivare du väljer. Så det gäller att välja rätt.

Om du lånar 500 000 kr innebär exempelvis två procent mer i ränta en extra kostnad på 10 000 kr, bara under det första året. Det är just därför du ska jämföra flera olika långivare innan du bestämmer dig – särskilt om du lånar 500 000 kronor som är ett ganska stort belopp. Något som innebär att lite mindre i ränta kan innebära att du sparar mycket pengar.

låna 500000

Hur går det till att låna 500 000 kr?

Att låna 500 000 kr genom oss är enkelt. Vi är en låneförmedlare och har samlat ett urval av Sveriges främsta långivare i privatlånesegmentet.

Det här innebär att du kan jämföra låneerbjudanden från flera olika långivare och banker – med en enda ansökan. På så sätt får du goda förutsättningar att hitta ett lånealternativ som passar just dig och din ekonomiska situation.

Så går det till:

 • Välj lånebelopp 500 000 kr och löptid som passar dig
 • Fyll i dina personuppgifter
 • Signera med BankID
 • Svar från långivarna
 • Gå igenom och jämför alternativen
 • Välj det lån som passar dig bäst
 • Signera låneavtalet du valt med BankID
 • Pengarna betalas ut till ditt konto inom några dagar
låna 500000

Vem kan låna 500 000 kronor?

För att vi ska behandla din ansökan om att låna 500 000 kronor behöver du vara minst 18 år gammal och ha en månadsinkomst på minst 10 000 kr. Inkomsten kan vara i form av lön eller pension.

Du ska också ha varit folkbokförd i Sverige sedan minst ett år och inte ha några skulder till Kronofogden. Tidigare skuldkonto hos Kronofogden behöver inte vara ett problem, men skulderna ska vara helt återbetalda sedan minst sex månader tillbaka.

 • Minst 18 år
 • Månadsinkomst på minst 10 000 kr
 • Folkbokförd i Sverige
 • Skuldfri hos Kronofogden

Krav hos olika långivare

Kraven för att låna 500 000 kr kan se lite olika ut beroende på vilken långivare du väljer. Vissa kan vara lite tuffare i sin bedömning och ge avslag om de anser att du exempelvis har för låg inkomst eller för mycket skulder sedan tidigare.

Andra kan vara mer tillåtande och kanske till och med aktivt leta efter kunder med en viss kreditprofil.

På samma sätt kan även räntan skilja sig åt beroende på vilken långivare du väljer. Eftersom långivarna sätter räntan individuellt baserat på varje enskild kunds förutsättningar kan du aldrig veta vad räntan blir i förväg.

På ett lån 500 000 kr kan även relativt små skillnader i ränta betyda en kännbar skillnad i faktiskt kostnad. En procent mer i ränta på 500 000 kr betyder 5 000 kr mer i räntekostnad det första året och ännu mer utslaget över lånets fulla löptid. Det är just därför du ska jämföra olika alternativ hos oss innan du bestämmer dig.

Vad kan jag använda lånet till?

Vi förmedlar så kallade privatlån (samma sak som blancolån). När du lånar 500 000 kr genom oss behöver du alltså inte ställa upp en säkerhet för lånet, vilket är ett vanligt krav för bolån.

Det här betyder också att du är fri att använda pengarna till vad du vill. Köp en ny bil, renovera hemmet eller gör något annat du drömt om.

Ett lån på 500 000 kr är ett relativt stort lån som räcker till mycket. Varför inte passa på att använda de 500 000 kronorna till att bli av med eventuella tidigare skulder?

Genom att betala av kreditkortsskulder och mindre privatlån är det möjligt att få en lägre månadskostnad och mer pengar över till annat.
Eftersom räntan på mindre lån generellt är högre än de lån vi förmedlar. Dessutom slipper du både onödiga avgifter och trassel med flera olika fakturor i slutet av månaden.

Räntan på smålån, kreditkortsskulder och avbetalningslån är så gott som alltid betydligt högre än vad den är på de lån vi förmedlar. Har du många skulder kan enbart avgifterna, till exempel avi- och handläggningsavgift för varje skuld, bli en rejäl kostnad.

Genom att samla dina mindre skulder till ett större lån slipper du betala onödiga avgifter till flera olika företag och får en enda faktura att hålla reda på.

Har du dyra lån och krediter sedan tidigare? Lös dem och pressa ner din ränta och månadskostnad rejält med ett omstartslån.

låna 500000

Tänk på detta innan du lånar 500 000 kronor

Att låna 500 000 kronor är ett stort åtagande. En halv miljon kronor är mycket pengar och du kommer sannolikt att betala av på lånet under en längre tid, i de flesta fall åtskilliga år. Det första du bör göra innan du söker lånet är att ta reda på hur stor kostnad du egentligen klarar av.

Hur mycket inkomster har du? Gör gärna en budget för dina fasta utgifter. Då ser du snabbt hur mycket du klarar av att betala varje månad.

Du kan använda ansökningsformuläret högst upp på den här sidan för att se den ungefärliga kostnaden för att låna 500 000 kr med den löptid du väljer.

Tänk på att kostnaden du ser i formuläret på den här sidan är en uppskattning och det är möjligt att ditt lån kommer se annorlunda ut. Självklart kan du alltid jämföra kostnaden för lån hos våra olika långivare genom att ansöka direkt.

Då får du låneerbjudande från de olika långivarna med information om exakt vilken ränta de kan ge dig på ditt lån. Ansökan är inte bindande, så det går utmärkt att använda vår tjänst enbart för att jämföra räntan och kostnaderna.

Räkneexempel för ett lån hos Likvidum

Räntan är rörlig och sätts individuellt.
Räkneexemplet är ett annuitetslån
uppdaterat 2022-04-06

Lånebelopp 200 000 kr
Återbetalningstid 8 år (96 avbet.)
Månadskostnad 2793 kr
Totalkostnad 268 128 kr
start-/aviavgift 495 kr + 20kr (aviavgift)
Nominell ränta 7,45%
Effektiv ränta 7,78%
Individuell ränta 2,95% – 25,95%
Effektiv ränta 2,99% – 29,27%
Löptid 1–15 år
låna 500000

Allmän information om att låna 500 000 kr

UC 1 st
Signera med BankID Ja
Lägsta belopp 10 000 kr
Högsta belopp 600 000 kr

Frågor och svar om att låna 500 000 kr

Kostar det något att jämföra långivarna?

Nej, vår tjänst är helt kostnadsfri. Vi tar inte betalt en krona av våra kunder. Vi får istället betalt från de långivare du till slut väljer. Långivarna kommer i kontakt med kunder utan att behöva betala för reklam.

När du lånar genom Likvidum är ditt lån är inte bundet till en specifik bil eller bilhandlare. Skulle du ångra bilköpet kan du när som helst lösa lånet eller välja en annan bil. Du kan också utöka lånet i ett senare skede om vill byta till en nyare bil eller behöver pengar till annat.

Vad blir räntan på mitt lån?

Räntan (årsräntan) hos de långivare vi samarbetar med ligger i dagsläget på 2,95% till 25,95%. Den högsta möjliga effektiva räntan du kan få på ett lån är 29,27% (2021-02-05). Om du ansöker med en medsökande ökar ofta chansen till ännu bättre lånevillkor.

Går det att lösa lånet i förtid?

Ja. Eftersom lånen vi förmedlar är privatlån utan säkerhet och med rörlig ränta kan du när som helst lösa ditt lån helt utan extra kostnad. Du kan också göra extra amorteringar när du vill och på så sätt få ner skulden och räntekostnaden.

Om du betalar av lånet på kortare tid kostar det mindre i ränta än om lånet betalas av över lång tid. Därmed kan det vara en smart att öka amorteringstakten under de perioder som du har möjlighet till det. Har du en inkomst som varierar tid, exempelvis om du är timanställd, frilansare eller har eget företag,  så kan det vara klokt att teckna lån på längre löptider. Du får då en förhållandevis låg månadskostnad som du måste betala på i en takt som passar dig. 

Vilka är kraven för att låna 500 000 kr?

Grundkravet för att ansöka om lån hos Likvidum är att du ska vara 18 år gammal och ha en månadsinkomst på minst 10 000kr i form av arbete eller pension. Du måste även vara folkbokförd i Sverige sedan minst 1 år och vara skuldfri från kronofogden sedan minst 6 månader tillbaka.

Är räntan fast eller rörlig?

Räntan på de lån vi förmedlar är rörlig och vi ligger idag på 2,95% – 25,95%. Den effektiva årsräntan kan som högst bli 29,27% (2020-02-05) oavsett vilken långivare du väljer. Fördelen med rörlig ränta är att du när som helst kan lösa lånet utan extra kostnad.

Rörlig ränta kan låta lite läskigt. För vad händer om ränta går upp? Det är dock inget du behöver oroa dig för. Marknadsräntor är låga idag och kommer inte gå upp inom överskådlig tid. Om ränta ändras är det så gott som alltid mindre förändringar som du knappt märker av. Dessutom blir ett lån med rörlig ränta så gott som alltid billigare än ett med fast utslaget över lånets hela löptid.

Samarbetspartners

Ikano Bank logotyp
Coop Medmera logotyp
Långivaren Nordax logotyp
Santander Consumer Bank
Långivaren Wästgöta Finans logotyp
Långivaren bank norewgian logotyp
Marginalen Bank logotyp
Långivaren Remembers logotyp
Lån & Spar Bank logotyp
Långivaren Credentos logotyp
Lunar Bank
Långivaren Konsumentkredits logotyp
Nystart Finans logotyp
Sevenday logtyp
Resurs bank logotyp
Långivaren Avida Finans logotyp
Brocc Privatlån logotyp
Komplett Bank logotyp
Långivaren Nordnets logotyp
Långivaren Money Gos logotyp
Northmill Bank logotyp
Collector bank
Risicum
Svea Ekonomi
Loanstep

Artikeln uppdaterades senast: 20 september, 2022 klockan 12:37

Skribent Pontus Wiss
Head of onlinesales och redaktör
pontus.wiss@likvidum.se Linkedin: Pontus Wiss
Pontus har jobbat i finansbranschen sedan 2015, både på en långivare och ett av Sveriges största affiliatenätverk. På så sätt har Pontus en bred kunskap om branschen i sin helhet.