Låna 200 000 kronor - låg ränta & utan säkerhet - Likvidum
Hem » Låna pengar » Låna 200 000 kronor

Låna 200 000 kronor

Behöver du låna 200000 kr?

Hos Likvidum kan du jämföra räntan hos flera olika långivare innan du bestämmer dig. Det smarta sättet att låna 200 000 kr.

  • Låna 200 000 kr utan säkerhet
  • Jämför långivarnas villkor innan du bestämmer dig
  • Tjänsten är kostnadsfri – Endast en UC
Långivaren Nordax logotyp ICA Banken logotyp Coop Medmera logotyp Lån & Spar Bank logotyp
kr
5 000 kr 600 000 kr

Ange hela tusental inom det angivna intervallet

Jag vill samla/lösa lån

Ange om du vill lösa lån eller inte

kr
1 000 kr 600 000 kr

Ange hela tusental inom det angivna intervallet

Ange ett giltigt svenskt mobilnummer med tio siffror utan landskod

Ange en giltig e-postadress

Genom att klicka ”Gå vidare” samtycker jag till Likvidums integritetspolicy.Ange syftet med lånet

Kreditbevakning med ID skydd

Likvidum vill erbjuda dig marknadens mest rekommenderade kreditbevakning med ID skydd helt kostnadsfritt i samband med att du ansökt om ett lån. Tjänsten är helt gratis och du behöver inte säga upp den då skyddet upphör automatiskt efter din gratistid.

Efter gratisperioden kommer du få ett erbjudande som är unikt framtaget för dig som kund till oss på Likvidum.

Kreditbevakning med ID skydd levereras av vår partner Tryggsam AB.

Läs mer om kreditbevakning med ID-skydd (länken öppnas i ny flik)

Genom att skicka in formuläret godkänner jag Likvidums allmänna villkor.

Pontus Wiss

Innehållsansvarig: Pontus Wiss

Marcus Lindblad

Granskad av: Marcus Lindblad

Denna artikel skrevs 2021-04-12 och uppdaterades 15 mars, 2024 klockan 13:18

Låna 200 000 kronor till villkor som passar dig

Behöver du låna 200 000 kronor? Jämför olika lån och långivarnas villkor innan du bestämmer dig för att låna pengar. Ett lån på 200 000 kr är ett relativt stort lån. Det innebär att även relativt små skillnader i låneränta betyder en rejäl skillnad när det kommer till kostnad.

Exempel ränteskillnad lån 200 000

Exemplet nedan är ett simpelt exempel på hur skillnad i ränta ökar kostnaden. Se längre ned på sidan för att få ett riktigt räkneexempel över ett lån hos Likvidum.

Lånebelopp Effektiv ränta Räntekostnad första året
200 000 kronor 16% 32 000 kronor
200 000 kronor 12% 14 000 kronor
200 000 kronor 8% 16 000 kronor
200 000 kronor 4% 8 000 kronor

Därför är det viktigt att välja rätt när du lånar 200 000 kr

När du lånar 200 000 betyder två procent extra ränta att du betalar 4 000 kr mer enbart under det första året. Utslaget över lånets löptid rör det sig om tiotusentals kronor. Det är just därför du ska jämföra olika alternativ innan du tecknar ett lån.

Vi har samlat ett urval av Sveriges främsta långivare hos oss. När du skickar in en ansökan om att låna 200 000 kr får du automatiskt svar från alla långivare som kan erbjuda dig ett lån. Du kan sedan i lugn och ro jämföra de olika alternativen och välja det erbjudandet som du anser vara bäst. Genom att ställa långivare mot varandra sätter du också press på dem att erbjuda en så bra ränta som möjligt, givet dina ekonomiska förutsättningar.

Låna 200 000 kr med bra villkor genom Likvidum:

  • Låna 200 000 kr utan säkerhet
  • Ansök och jämför lån från olika långivare innan du bestämmer dig
  • Jämför långivarnas villkor kostnadsfritt och hitta ett förmånligt lånealternativ
  • Tjänsten är kostnadsfri och ej bindande
  • Vi tar endast en UC – Riskera inte din kreditvärdighet

låna 200000

Hitta lån på 200 000 kr utan att riskera din kreditvärdighet

När du ansöker om att låna 200 000 görs alltid en kreditprövning. Det gör långivaren för att ta reda hur stark din betalningsförmåga är, alltså om du klarar av att betala tillbaka lånet och tillhörande räntor. Vid kreditprövningen tittar man på saker som din inkomst, anställningsform, eventuella skulder och hur du skött tidigare betalningar.

Ansöker du om att låna 200 000 kronor anlitar långivarna så gott som alltid kreditupplysningsföretaget Upplysningscentralen för att få den här informationen.

Varje gång du söker ett lån sparas därför en notering om kreditupplysning hos Upplysningscentralen. Att ha många noteringar hos UC försämrar din kreditvärdighet. Något som innebär att det blir svårare och dyrare att låna pengar nästa gång. Det vill du så klart undvika.

När du ansöker om att låna 200 000 kr genom oss görs däremot bara en förfrågan hos UC, trots att du får svar från många olika långivare. Vi använder en koppling till UC som utvecklats särskilt för låneförmedlare. Det innebär att alla långivare får tillgång till din kreditinformation så fort du skickat in din ansökan.

Tack vare vårt samarbete med UC så kan du få erbjudanden från ett flertal långivare samtidigt som endast en kreditupplysning sparas hos UC. Du får all information du behöver för att hitta det billigaste möjliga lånet (utifrån din förutsättningar) på 200 000 kronor utan försämra din kreditvärdighet i onödan.

låna 200000

Låna 200 000 kr till vad du vill

Vi förmedlar lån utan säkerhet. Om du lånar 200 000 kr genom oss är du därför fri att använda pengarna till precis vad du vill. De är inte låsta till en särskild vara eller ett specifikt ändamål som ett lån med säkerhet (t.ex de flesta bolån) är.

Kanske funderar du på att köpa en ny bil, bli med båt eller så behöver du renovera hemma? Eller varför inte baka ihop tidigare krediter till ett hopbakslån och få lägre ränta och månadskostnad. Du bestämmer – vi hjälper dig att jämföra räntor och villkor hos flera olika långivare innan du bestämmer dig.

Du kan också använda lånet till att lösa tidigare krediter och lån. Om du har mindre krediter som avbetalningslån, smslån och kreditkortsskulder betalar du sannolikt en ganska hög ränta för dem.

Varje lån kommer också med avgifter, som handläggnings- och aviavgifter. Har du flera lån blir det här snabbt mycket pengar. Genom att samla dina lån i ett större omstartslån får du alla kostnader samlade på en och samma faktura. Du slipper betala flera olika avgifter och har goda chanser att få en markant lägre ränta.

Få kostnadsfri rådgivning

Det går alltid bra att kontakta oss när du har frågor om lån – oavsett om du funderar på att låna 200 000 kr eller behöver en mindre summa. Våra kunniga hjälper dig gärna att optimera dina chanser att få så låg ränta som möjligt och svarar på alla typer av frågor. Du kan också kontakta en rådgivare i din hemkommun. Rådgivning om skulder och ekonomi är kostnadsfritt.

Räkneexempel för ett lån hos Likvidum

Räntan är rörlig och sätts individuellt.
Räkneexemplet är ett annuitetslån
uppdaterat 2023-11-28

låna 200000 kronor räkneexmpel
Lånebelopp 100 000 kr
Återbetalningstid 12 år (144 avbet.)
Månadskostnad 1 135 kr
Totalkostnad 163 966 kr
start-/aviavgift 495 kr + 0kr (aviavgift)
Nominell ränta 8,95%
Effektiv ränta 9,43%
Individuell ränta 4,95% – 25,95%
Effektiv ränta 5,07% – 31,45%
Löptid 1–20 år

Frågor och svar om att låna 200 000 kr

Vad krävs för att låna 200 000 kr?

Grundkravet för att ansöka om ett lån genom oss på Likvidum är att du ska vara 18 år gammal och ha en månadsinkomst på minst 10 000kr i form av arbete eller pension. Du ska även vara folkbokförd i Sverige sedan minst 12 månader och vara skuldfri från kronofogden sedan minst 6 månader tillbaka.

Högre inkomst, fast anställning och att äga din bostad är exempel på faktorer som ökar dina chanser att få lånet beviljat och att få en bra ränta. Om har en lägre inkomst kan du söka tillsammans med en annan person, en medsökande. Ni är då två som delar på betalningsansvaret, vilket ger dig större chanser att få lånet beviljat och även kan ge dig lägre ränta.

Du inte behöver därför oroa dig för att försämra din kreditvärdighet i onödan när du jämför olika långivare banker, vilket skulle varit fallet om du på egen hand ansökt hos fler olika långivare.

Eftersom för många förfrågningar hos UC kan försämra din kreditvärdighet och därmed dina möjligheter att få lån till bra villkor är det smartare att jämföra bankerna genom en låneförmedlare än att ansöka själv hos olika långivare. 

Tar ni verkligen bara en UC?

Ja, det är helt korrekt! Vi använder oss en särskild koppling till UC som utvecklats särskilt för låneförmedlare. När du skickat in ansökan om ett lån på 200 000 kr (eller något annat belopp) till oss får alla långivare vi samarbetar med automatiskt tillgång till dina kredituppgifter. På så sätt registreras bara en notering i Upplysningscentralens register trots att du får svar från ett stort antal långivare.

Som du säkert vet är kan många noteringar hos UC försämra din kreditvärdighet. Låg kreditvärdighet innebär att det blir svårare att få ett lån beviljat i framtiden. Det blir också dyrare eftersom långivarna gärna tar ut en högre ränta från personer med dålig kreditvärdighet som kompensation för den ökade kreditrisken. Av den anledningen är det viktigt att undvika onödiga förfrågningar hos UC. När du jämför eller ansöker om lån hos oss slipper du oroa dig för detta. En enda notering hos UC lagras trots att du får svar från många långivare.

Kan jag lösa lånet i förtid?

Ja, det är alltid möjligt att lösa lånet när som helst utan extra kostnad. Du kan också när helst du vill göra extra inbetalningar för att få ner beloppet och på så sätt snabbare sänka dina räntekostnader. Fördelen med att lånen du tecknar via oss har rörlig ränta istället för fast ränta är att du kan betala av lånet snabbare än avtalad tid. Lånets löptid är alltså att se som en maximal tid du kan ha lånet.

Om du betalar av lånet på kortare tid kostar det mindre i ränta än om lånet betalas av över lång tid. Därmed kan det vara en fördel att öka amorteringstakten under de perioder som du har möjlighet till det. Har du en varierande inkomst med flera timanställningar, projektanställningar eller driver eget företag och fakturerar olika belopp varje månad så kan det vara klokt att teckna lån på längre löptider. Du har då en ganska låg månadskostnad som du måste betala och kan när som helst betala in mer pengar när du har möjlighet till det.

Vilka långivare samarbetar ni med?

Likvidum samarbetar och jämför lån från flera välrenommerade banker och långivare. För att se en lista över alla långivare, besök sidan om samarbetspartners

Vad blir räntan när jag lånar 200 000 kr?

Räntan på de lån vi förmedlar är rörlig och prövas individuellt. I Likvidums låneansöknings-formulär så finner du ett intervall på vilka räntor du kan bli beviljad. Här visas även det senast uppdaterade representativa exemplet som är det vanligast förekommande lånet som förmedlas.

Om du ansöker med en medsökande ökar ofta chansen till ännu bättre lånevillkor. Den ränta du får baseras på många olika faktorer och varje bank och långivare har sitt eget system för att räkna fram och bedöma din kreditvärdighet och därmed också din ränta. Om banken har en stor andel av sina kunder med en annan kreditvärdighet och därmed en annan risknivå än dig och de vill ha fler kunder som du kan de ibland erbjuda bättre ränta av den anledningen. Omvänt kan det också vara så att en bank aktivt söker kunder i en annan kategori än dig och därmed ger dig sämre villkor än du skulle fått i vanliga fall.

Eftersom räntan du erbjuds varierar med så många faktorer är det alltid bra att ansöka om lån hos flera långivare på samma gång och låta bankerna konkurrera om dig, istället för tvärtom. Det är också klokt att se över dina lån och omförhandla då och då eftersom de villkor du erbjuds kan förändras.

En vanlig faktor som påverkar hur mycket du får låna och vilken ränta du får är hur stort låneutrymme du har utnyttjat. Om du till exempel har gamla kreditkort som ligger oanvända men är aktiva har du en beviljad kredit som påverkar dina villkor hos bankerna. Se alltid till att du har sagt upp gamla kreditkort och kontokrediter och därmed har ett mindre utnyttjat låneutrymme.

låna 200000

Samarbetspartners

ICA banken logotyp
Coop Medmera logotyp
Ikano Bank logotyp
Långivaren Nordax logotyp
Långivaren bank norewgian logotyp
Marginalen Bank logotyp
Långivaren Wästgöta Finans logotyp
Långivaren Remembers logotyp
Santander Consumer Bank
Lån & Spar Bank logotyp
Långivaren Credentos logotyp
Lunar Bank
Långivaren Konsumentkredits logotyp
Nystart Finans logotyp
Sevenday logtyp
Långivaren Avida Finans logotyp
Brocc Privatlån logotyp
Morrow Bank logotyp
Långivaren Nordnets logotyp
Långivaren Money Gos logotyp
Northmill Bank logotyp
Collector
Risicum
Svea Ekonomi
Thorn
Loanstep
Moank
Banky
Facit bank
TF bank

Denna artikel skrevs 2021-04-12 och uppdaterades 15 mars, 2024 klockan 13:18

Head of online sales och innehållsansvarig

pontus.wiss@likvidum.se Linkedin: Pontus Wiss

Pontus har jobbat inom privatekonomi sedan 2015, både på en långivare och ett av Sveriges största affiliatenätverk. På så sätt har Pontus en bred kunskap och erfarenhet om privatekonomins olika aspekter.

Dela artikel