Hem » Låna pengar » Låna 400 000 kronor
Lånejämförelse

Låna 400 000 kr utan säkerhet

Behöver du låna 400000 kr?
Ett lån på 400 000 kronor är ett stort åtagande. Välj inte första bästa lån du hittar.

 • Låna 400 000 kr utan säkerhet
 • Jämför räntan och villkor hos flera olika långivare
 • Endast en UC
 • Tjänsten är kostnadsfri
Långivaren Nordax logotyp ICA Banken logotyp Coop Medmera logotyp Santander Consumer Bank
10 000 kr 600 000 kr

Ange hela tusental inom det angivna intervallet

Jag vill samla/lösa lån

Ange om du vill lösa lån eller inte

1 000 kr 600 000 kr

Ange hela tusental inom det angivna intervallet

Ange ett giltigt svenskt mobilnummer med tio siffror utan landskod

Ange en giltig e-postadress

Genom att klicka ”Gå vidare” samtycker jag till Likvidums integritetspolicy .Ange syftet med lånet

Genom att skicka in formuläret godkänner jag Likvidums allmänna villkor.

Pontus Wiss

Skriven av: Pontus Wiss

Marcus Lindblad

Granskad av: Marcus Lindblad

Uppdaterad: 21 september, 2023

Vad kostar ett lån på 400 000 kronor?

Låna 400 000 kr utan säkerhet. Vi på Likvidum är en låneförmedlare och samarbetar med några av marknadens främsta långivare och låneinstitut – vårt jobb är att hjälpa dig att jämföra långivarnas villkor, så att du kan låna pengar med villkor passar just dig och dina ekonomiska förutsättningar.

När du ansöker om ett lån hos oss får du svar från många olika långivare. Varje svar innehåller information om vad lånet skulle kosta dig, du ser vad din ränta blir och hur mycket du behöver betala varje månad.

När du lånar 400 000 kr utan säkerhet är det i praktiken du själv som är säkerheten för lånet. Räntan sätts individuellt och det är dina ekonomiska förutsättningar som avgör vad din låneränta blir.

För att reda ut det gör långivaren en kreditprövning där man tittar på inkomst, anställningsform, eventuella skulder, hur du skött dina betalningar och annat som rör din ekonomi. Kort sagt din kreditvärdighet. Bäst är förstås hög inkomst, lite eller inga skulder, fast anställning och så vidare.

Eftersom det är din personliga kreditvärdighet som avgör kan du aldrig veta i förväg vad räntan blir i förväg för ett lån på 400 000 kr. Du måste alltså söka lånet innan du får svar på vad räntan blir.

Problemet är att varje gång du söker ett lån så görs en kreditupplysning, i de flesta fall hos Upplysningscentralen. Många noteringar hos UC är dåligt för din kreditvärdighet, vilket betyder att det blir svårare att lån att du får sämre ränta.

När du ansöker hos behöver du inte oroa dig för kreditvärdigheten. Du får automatiskt svar från alla långivare vi samarbetar om vad det skulle kosta dig att låna 400 00 kr och vad din ränta blir. På sätt kan du enkelt jämföra de olika lånen och sedan välja det alternativ som du gillar mest.

Låna 400 000 i korthet:

 • Låna 400 000 kr utan säkerhet
 • Löptid 1 till 15 år
 • Erbjudanden från flera långivare & långivare
 • Tjänsten är helt kostnadsfri
 • Möjlighet att samla tidigare lån
låna 400000

Vad kan jag använda ett lån på 400 000 kr till?

Lånen vi förmedlar är genomgående lån utan säkerhet. Det betyder att lånet inte är knutet till en underliggande vara som en bostad eller bil. När du lånar 400 000 kr genom oss kan du därför använda pengarna till precis vad du vill.

Köp ny bil, renovera hemma eller finansiera något spännande projekt – du bestämmer. Många väljer att använda en del av pengarna för att samla dyra lån och krediter.

Genom att lösa smålån, avbetalningslån och andra dyra krediter och slå ihop krediterna till ett samlingslån kan du få en lägre ränta, vilket betyder lägre månadskostnad. Dessutom slipper du onödiga avgifter vilket ytterligare sänker dina kostnader.

Hur går det till att låna 400 000 kr?

Att ansöka om att låna 400 000 kr och att jämföra räntor hos olika långivare hos oss är enkelt. Allt du behöver göra är fylla i formuläret högst upp på den här sidan och signerar med BankID. Därefter får du svar med besked om ränta, månadskostnad och återbetalningsvillkor från de olika långivarna vi samarbetar med (och som kan ge dig ett lån på 400 000 kr).

När svaren kommit är det dags att jämföra lånen. Du bör framförallt titta på räntan, det är den som avgör hur mycket lånet kostar. Eftersom ett lån på 400 000 kr är ett ganska stort lån kan även relativt små skillnader i ränta betyda stora skillnader i faktisk kostnad.

Du bör också titta på den effektiva räntan. Den effektiva räntan innefattar inte bara låneräntan utan även alla andra kostnader som kan komma med ett lån som avgifter.

Om två lån har samma effektiva ränta men den ena lånet har högre låneränta och lite avgifter medan det andra lånet har lägre låneränta men mer avgifter bör du välja det första lånet.  Räntan är nämligen avdragsgill i  din inkomstdeklaration, men avgifter är däremot inte avdragsgilla. Du har rätt att dra av 30 %  på räntekostnader upp till 100 000 kr.

Så går det till att låna 400 000 kr:

 • Välj belopp 400 000 kr i formuläret på den här sidan
 • Välj löptid 1 till 15 år
 • Fyll i personuppgifter
 • Signera med BankID
 • Svar från långivarna
 • Jämför de olika lånen, särskilt effektiv ränta
 • Signera lånet du vill ha med BankID
 • Lånet betalas ut inom några dagar

Krav för att låna 400 000 kronor

Kraven för att låna 400 000 kr är okomplicerade. Du ska vara minst 18 år och ha en inkomst på minst 10 000 kronor i månaden. Inkomsten kan vara i form av lön eller pension.

Du ska även vara folkbokförd i Sverige sedan minst tolv månader tillbaka och inte ha några skulder hos Kronofogden. Tidigare skulder hos Kronofogden är okej så länge de är helt återbetalda sedan  sex månader tillbaka.

 • Minst 18 år gammal vid ansökningstillfället
 • Månadsinkomst på minst 10 000 kr
 • Folkbokförd i Sverige
 • Inga skulder hos Kronofogden

Räkneexempel för ett lån hos Likvidum

Räntan är rörlig och sätts individuellt.
Räkneexemplet är ett annuitetslån
uppdaterat 2023-03-01

låna 400000 kronor räkneexmpel
Lånebelopp 170 000 kr
Återbetalningstid 10 år (120 avbet.)
Månadskostnad 2028 kr
Totalkostnad 243 818 kr
start-/aviavgift 495 kr + 0kr (aviavgift)
Nominell ränta 7,61%
Effektiv ränta 7,95%
Individuell ränta 2,95% – 25,95%
Effektiv ränta 2,99% – 29,27%
Löptid 1–15 år

Vanliga frågor om att låna 400 000 kr

Tar ni endast en kreditupplysning?

Ja! Likvidum använder en specialutvecklad lösning av UC som gör att det enbart registreras en enda kreditupplysning hos Upplysningscentralen samtidigt om du får flera svar från olika långivare. Tack vare den här lösningen  kan alla banker och långivare som vi jobbar med  få tillgång till dina kredituppgifter på samma gång.

Eftersom för många förfrågningar hos UC kan försämra din kreditvärdighet och därmed dina möjligheter att få lån till bra villkor är det smartare att jämföra bankerna genom en låneförmedlare än att ansöka själv hos olika långivare. 

Vilka är kraven för att låna 400 000 kr?

Grundkravet för att ansöka om lån hos Likvidum är att du ska vara 18 år gammal och ha en månadsinkomst på minst 10 000kr i form av arbete eller pension. Du måste även vara folkbokförd i Sverige sedan minst 1 år och vara skuldfri från kronofogden sedan minst 6 månader tillbaka.

Saker som kan öka din chanser att få ett lån eller att få bra ränta och villkor på ditt lån är bland annat att du har en fast anställning, att du har högre inkomst än minsta kravet och att du har en medsökande på lånet.

Går det att lösa mitt lån i förtid?

Ja. Eftersom lånen vi förmedlar är privatlån utan säkerhet och med rörlig ränta kan du när som helst lösa ditt lån helt utan extra kostnad. Du kan också göra extra amorteringar när du vill och på så sätt få ner skulden och räntekostnaden.

Om du betalar av lånet på kortare tid kostar det mindre i ränta än om lånet betalas av över lång tid. Därmed kan det vara en smart att öka amorteringstakten under de perioder som du har möjlighet till det. Har du en inkomst som varierar tid, exempelvis om du är timanställd, frilansare eller har eget företag,  så kan det vara klokt att teckna lån på längre löptider. Du får då en förhållandevis låg månadskostnad som du måste betala på i en takt som passar dig. 

Vad blir räntan på mitt lån?

Räntan på de lån vi förmedlar är rörlig och prövas individuellt. I Likvidums låneansöknings-formulär så finner du ett intervall på vilka räntor du kan bli beviljad. Här visas även det senast uppdaterade representativa exemplet som är det vanligast förekommande lånet som förmedlas.

Är räntan fast eller rörlig?

Räntan (årsräntan) hos de långivare vi samarbetar med ligger i dagsläget på 2,95% till 25,95%. Den högsta möjliga effektiva räntan du kan få på ett lån är 29,27% (2021-02-05). Fördelen med rörlig ränta är att du när som helst kan lösa lånet utan extra kostnad.

Rörlig ränta kan låta lite läskigt. För vad händer om ränta går upp? Det är dock inget du behöver oroa dig för. Marknadsräntor är låga idag och kommer inte gå upp inom överskådlig tid. Om ränta ändras är det så gott som alltid mindre förändringar som du knappt märker av. Dessutom blir ett lån med rörlig ränta så gott som alltid billigare än ett med fast utslaget över lånets hela löptid.

låna 400000

Samarbetspartners

ICA banken logotyp
Coop Medmera logotyp
Ikano Bank logotyp
Långivaren Nordax logotyp
Långivaren bank norewgian logotyp
Marginalen Bank logotyp
Långivaren Wästgöta Finans logotyp
Långivaren Remembers logotyp
Santander Consumer Bank
Lån & Spar Bank logotyp
Långivaren Credentos logotyp
Lunar Bank
Långivaren Konsumentkredits logotyp
Nystart Finans logotyp
Sevenday logtyp
Långivaren Avida Finans logotyp
Brocc Privatlån logotyp
Morrow Bank logotyp
Långivaren Nordnets logotyp
Långivaren Money Gos logotyp
Northmill Bank logotyp
Collector
Risicum
Svea Ekonomi
Thorn
Loanstep
Moank
Banky

Denna artikel skrevs 2021-04-12 och uppdaterades 21 september, 2023 klockan 12:06


Head of onlinesales och redaktör


pontus.wiss@likvidum.se Linkedin: Pontus Wiss

Pontus har jobbat i finansbranschen sedan 2015, både på en långivare och ett av Sveriges största affiliatenätverk. På så sätt har Pontus en bred kunskap om branschen i sin helhet.

Dela artikel