Låna 400 000 kr - låg ränta & utan säkerhet - [2024]
Hem » Låna pengar » Låna 400 000 kronor

Låna 400 000 kr utan säkerhet

Behöver du låna 400000 kr?

Ett lån på 400 000 kronor är ett stort åtagande. Välj inte första bästa lån du hittar.

 • Låna 400 000 kr utan säkerhet
 • Jämför räntan och villkor hos flera olika långivare
 • Endast en UC
 • Tjänsten är kostnadsfri


Långivaren Nordax logotyp ICA Banken logotyp Coop Medmera logotyp Lån & Spar Bank logotyp

kr
5 000 kr 600 000 kr

Ange hela tusental inom det angivna intervallet

Jag vill samla/lösa lån

Ange om du vill lösa lån eller inte

kr
1 000 kr 600 000 kr

Ange hela tusental inom det angivna intervallet

Ange ett giltigt svenskt mobilnummer med tio siffror utan landskod

Ange en giltig e-postadress

Genom att klicka ”Gå vidare” samtycker jag till Likvidums integritetspolicy.Ange syftet med lånet

Kreditbevakning med ID skydd

Likvidum vill erbjuda dig marknadens mest rekommenderade kreditbevakning med ID skydd helt kostnadsfritt i samband med att du ansökt om ett lån. Tjänsten är helt gratis och du behöver inte säga upp den då skyddet upphör automatiskt efter din gratistid.

Efter gratisperioden kommer du få ett erbjudande som är unikt framtaget för dig som kund till oss på Likvidum.

Kreditbevakning med ID skydd levereras av vår partner Tryggsam AB.

Läs mer om kreditbevakning med ID-skydd (länken öppnas i ny flik)

Genom att skicka in formuläret godkänner jag Likvidums allmänna villkor.

Pontus Wiss

Innehållsansvarig: Pontus Wiss

Marcus Lindblad

Granskad av: Marcus Lindblad

Denna artikel skrevs 2021-04-12 och uppdaterades 20 mars, 2024 klockan 09:36

Vad kostar ett lån på 400 000 kronor?

Låna 400 000 kr utan säkerhet. Vi på Likvidum är en låneförmedlare och samarbetar med några av marknadens främsta långivare och låneinstitut – vårt jobb är att hjälpa dig att jämföra långivarnas villkor, så att du kan låna pengar med villkor passar just dig och dina ekonomiska förutsättningar.

När du ansöker om ett lån på 400 000 kronor hos oss får du svar från många olika långivare. Varje svar innehåller information om vad lånet skulle kosta dig, du ser vad din ränta blir och hur mycket du behöver betala varje månad.

Så här fungerar det:

 1. Ansök om lån: När du ansöker hos oss får du svar från flera olika långivare. Varje svar innehåller detaljerad information om kostnaden för lånet, din räntesats och månadskostnad.
 2. Låna utan säkerhet: När du lånar 400 000 kr utan säkerhet är det i princip du själv som är säkerheten för lånet. Räntan sätts individuellt baserat på din ekonomiska situation och kreditvärdighet.
 3. Kreditprövning: Långivaren utför en kreditprövning där de bedömer din inkomst, anställningsform, eventuella skulder och andra ekonomiska faktorer. Din kreditvärdighet spelar en avgörande roll för din ränta.
 4. Ingen oro för kreditvärdighet: När du ansöker hos oss behöver du inte oroa dig för att varje ansökan påverkar din kreditvärdighet. Du får automatiskt svar från alla samarbetande långivare om kostnaden för lånet och din räntesats.
 5. Enkel jämförelse: Du kan enkelt jämföra olika lånealternativ och välja det som passar dig bäst.

Låneinformation – låna 400 000 kr utan säkerhet:

 • Lånebelopp: 400 000 kr
 • Löptid: 1 – 20 år
 • Årsränta: 4,95% – 25,95%
 • Effektiv ränta: 5,07% – 31,45%
låna 400000

Vad kan du använda ett lån på 400 000 kr till?

Lånen vi förmedlar är genomgående lån utan säkerhet. Det betyder att lånet inte är knutet till en underliggande vara som en bostad eller bil. När du lånar 400 000 kr genom oss kan du därför använda pengarna till precis vad du vill.

Möjliga användningsområden inkluderar:

 • Bilinköp: Du kan använda lånet för att köpa en ny bil eller uppgradera din befintliga.
 • Hemrenovering: Om du planerar att göra förbättringar i ditt hem kan 400 000 kr vara till stor hjälp för att finansiera renoveringar.
 • Samla lån: Många väljer att använda en del av lånet för att samla dyra smålån, avbetalningslån och andra krediter. Genom att samla ihop dessa skulder i ett samlingslån kan du potentiellt få en lägre ränta, vilket resulterar i en minskad månadskostnad. Dessutom slipper du onödiga avgifter och förenklar din ekonomi.
 • Friheten att välja:

  När du lånar 400 000 kr genom oss har du flexibiliteten att bestämma hur du vill använda pengarna. Oavsett om det är för stora inköp, projekt eller att förbättra din ekonomiska situation, ger lånet dig möjligheten att förverkliga dina planer.

Hur går det till att låna 400 000 kr?

Att ansöka om att låna 400 000 kr och att jämföra räntor hos olika långivare hos oss är enkelt. Allt du behöver göra är fylla i formuläret högst upp på den här sidan och signerar med BankID. Därefter får du svar med besked om ränta, månadskostnad och återbetalningsvillkor från de olika långivarna vi samarbetar med (och som kan ge dig ett lån på 400 000 kr).

När svaren kommit är det dags att jämföra lånen. Du bör framförallt titta på räntan, det är den som avgör hur mycket lånet kostar. Eftersom ett lån på 400 000 kr är ett ganska stort lån kan även relativt små skillnader i ränta betyda stora skillnader i faktisk kostnad.

Du bör också titta på den effektiva räntan. Den effektiva räntan innefattar inte bara låneräntan utan även alla andra kostnader som kan komma med ett lån som avgifter.

Om två lån har samma effektiva ränta men den ena lånet har högre låneränta och lite avgifter medan det andra lånet har lägre låneränta men mer avgifter bör du välja det första lånet.  Räntan är nämligen avdragsgill i  din inkomstdeklaration, men avgifter är däremot inte avdragsgilla. Du har rätt att dra av 30 %  på räntekostnader upp till 100 000 kr.

Så går det till att låna 400 000 kr:

 1. Välj belopp 400 000 kr i formuläret på den här sidan
 2. Välj löptid 1 till 20 år
 3. Fyll i personuppgifter
 4. Signera med BankID
 5. Svar från långivarna
 6. Jämför de olika lånen, särskilt effektiv ränta
 7. Signera lånet du vill ha med BankID
 8. Lånet betalas ut inom några dagar

Krav för att låna 400 000 kronor

Kraven för att låna 400 000 kr är okomplicerade. Du ska vara minst 18 år och ha en inkomst på minst 10 000 kronor i månaden. Inkomsten kan vara i form av lön eller pension.

Du ska även vara folkbokförd i Sverige sedan minst tolv månader tillbaka och inte ha några skulder hos Kronofogden. Tidigare skulder hos Kronofogden är okej så länge de är helt återbetalda sedan  sex månader tillbaka.

 • Minst 18 år gammal vid ansökningstillfället
 • Månadsinkomst på minst 10 000 kr
 • Folkbokförd i Sverige
 • Inga skulder hos Kronofogden

Räkneexempel för ett lån hos Likvidum

Räntan är rörlig och sätts individuellt.
Räkneexemplet är ett annuitetslån
uppdaterat 2023-11-28

låna 400000 kronor räkneexmpel
Lånebelopp 100 000 kr
Återbetalningstid 12 år (144 avbet.)
Månadskostnad 1 135 kr
Totalkostnad 163 966 kr
start-/aviavgift 495 kr + 0kr (aviavgift)
Nominell ränta 8,95%
Effektiv ränta 9,43%
Individuell ränta 4,95% – 25,95%
Effektiv ränta 5,07% – 31,45%
Löptid 1–20 år

Vanliga frågor om att låna 400 000 kr

Tar ni endast en kreditupplysning?

Ja! Likvidum använder en specialutvecklad lösning av UC som gör att det enbart registreras en enda kreditupplysning hos Upplysningscentralen samtidigt om du får flera svar från olika långivare. Tack vare den här lösningen  kan alla banker och långivare som vi jobbar med  få tillgång till dina kredituppgifter på samma gång.

Eftersom för många förfrågningar hos UC kan försämra din kreditvärdighet och därmed dina möjligheter att få lån till bra villkor är det smartare att jämföra bankerna genom en låneförmedlare än att ansöka själv hos olika långivare. 

Vilka är kraven för att låna 400 000 kr?

Grundkravet för att ansöka om lån hos Likvidum är att du ska vara 18 år gammal och ha en månadsinkomst på minst 10 000kr i form av arbete eller pension. Du måste även vara folkbokförd i Sverige sedan minst 1 år och vara skuldfri från kronofogden sedan minst 6 månader tillbaka.

Saker som kan öka din chanser att få ett lån eller att få bra ränta och villkor på ditt lån är bland annat att du har en fast anställning, att du har högre inkomst än minsta kravet och att du har en medsökande på lånet.

Går det att lösa mitt lån i förtid?

Ja. Eftersom lånen vi förmedlar är privatlån utan säkerhet och med rörlig ränta kan du när som helst lösa ditt lån helt utan extra kostnad. Du kan också göra extra amorteringar när du vill och på så sätt få ner skulden och räntekostnaden.

Om du betalar av lånet på kortare tid kostar det mindre i ränta än om lånet betalas av över lång tid. Därmed kan det vara en smart att öka amorteringstakten under de perioder som du har möjlighet till det. Har du en inkomst som varierar tid, exempelvis om du är timanställd, frilansare eller har eget företag,  så kan det vara klokt att teckna lån på längre löptider. Du får då en förhållandevis låg månadskostnad som du måste betala på i en takt som passar dig. 

Vad blir räntan på mitt lån?

Räntan på de lån vi förmedlar är rörlig och prövas individuellt. I Likvidums låneansöknings-formulär så finner du ett intervall på vilka räntor du kan bli beviljad. Här visas även det senast uppdaterade representativa exemplet som är det vanligast förekommande lånet som förmedlas.

Är räntan fast eller rörlig?

Räntan (årsräntan) hos de långivare vi samarbetar med ligger i dagsläget på 2,95% till 25,95%. Den högsta möjliga effektiva räntan du kan få på ett lån är 29,27% (2021-02-05). Fördelen med rörlig ränta är att du när som helst kan lösa lånet utan extra kostnad.

Rörlig ränta kan låta lite läskigt. För vad händer om ränta går upp? Det är dock inget du behöver oroa dig för. Marknadsräntor är låga idag och kommer inte gå upp inom överskådlig tid. Om ränta ändras är det så gott som alltid mindre förändringar som du knappt märker av. Dessutom blir ett lån med rörlig ränta så gott som alltid billigare än ett med fast utslaget över lånets hela löptid.

låna 400000

Samarbetspartners

ICA banken logotyp
Coop Medmera logotyp
Ikano Bank logotyp
Långivaren Nordax logotyp
Långivaren bank norewgian logotyp
Marginalen Bank logotyp
Långivaren Wästgöta Finans logotyp
Långivaren Remembers logotyp
Santander Consumer Bank
Lån & Spar Bank logotyp
Långivaren Credentos logotyp
Lunar Bank
Långivaren Konsumentkredits logotyp
Nystart Finans logotyp
Sevenday logtyp
Långivaren Avida Finans logotyp
Brocc Privatlån logotyp
Morrow Bank logotyp
Långivaren Nordnets logotyp
Långivaren Money Gos logotyp
Northmill Bank logotyp
Collector
Risicum
Svea Ekonomi
Thorn
Loanstep
Moank
Banky
Facit bank
TF bank

Denna artikel skrevs 2021-04-12 och uppdaterades 20 mars, 2024 klockan 09:36

Head of online sales och innehållsansvarig

pontus.wiss@likvidum.se Linkedin: Pontus Wiss

Pontus har jobbat inom privatekonomi sedan 2015, både på en långivare och ett av Sveriges största affiliatenätverk. På så sätt har Pontus en bred kunskap och erfarenhet om privatekonomins olika aspekter.

Dela artikel