Låna 150 000 utan säkerhet med låg ränta | Likvidum - [2024]
Hem » Låna pengar » Låna 150 000 kronor

Låna 150 000 kr

Ansök om 150 000 kr och jämför erbjudanden från flera olika långivare innan du beslutar dig om att låna 150000 kronor.

Låna pengar via Likvidum och får svar från upp till ett trettiotal långivare.

 • Låna 150 000 kr utan säkerhet
 • Jämför erbjudanden från flera långivare
 • Endast en UC
 • Ansökan är kostnadsfri och ej bindande
Långivaren Nordax logotyp ICA Banken logotyp Coop Medmera logotyp Lån & Spar Bank logotyp
kr
5 000 kr 600 000 kr

Ange hela tusental inom det angivna intervallet

Jag vill samla/lösa lån

Ange om du vill lösa lån eller inte

kr
1 000 kr 600 000 kr

Ange hela tusental inom det angivna intervallet

Ange ett giltigt svenskt mobilnummer med tio siffror utan landskod

Ange en giltig e-postadress

Genom att klicka ”Gå vidare” samtycker jag till Likvidums integritetspolicy.Ange syftet med lånet

Kreditbevakning med ID skydd

Likvidum vill erbjuda dig marknadens mest rekommenderade kreditbevakning med ID skydd helt kostnadsfritt i samband med att du ansökt om ett lån. Tjänsten är helt gratis och du behöver inte säga upp den då skyddet upphör automatiskt efter din gratistid.

Efter gratisperioden kommer du få ett erbjudande som är unikt framtaget för dig som kund till oss på Likvidum.

Kreditbevakning med ID skydd levereras av vår partner Tryggsam AB.

Läs mer om kreditbevakning med ID-skydd (länken öppnas i ny flik)

Genom att skicka in formuläret godkänner jag Likvidums allmänna villkor.

Pontus Wiss

Innehållsansvarig: Pontus Wiss

Olle Gordh

Granskad av: Olle Gordh

Denna artikel skrevs 2021-04-12 och uppdaterades 15 mars, 2024 klockan 14:00

Låna 150 000 kronor utan säkerhet

Låna 150 000 kr utan säkerhet med villkor som passar dig. Vi hjälper dig att jämföra lån och långivarnas villkor, så att du kan välja det alternativ som ger dig de mest förmånliga villkoren och de lägsta kostnaderna (givet dina ekonomiska förutsättningar). Vi samarbetar med ett flertal av Sveriges främsta långivare inom privatlånesegmentet.

När du ansöker om ett lån på 150 000 kr får du automatiskt svar från de banker och långivare vi samarbetar med och kan erbjuda dig lån på 150 000 kronor. I varje svar finns information om vilken ränta varje långivare kan ge dig och hur mycket de kostar att låna 150 000 hos dem. Du kan du enkelt jämföra de olika lånen och välja det som passar dig. Det här sätter också press på långivarna att erbjuda en så bra ränta som möjligt, du kommer ju knappast att välja det dyraste alternativet.

Dessutom tar vi bara en enda kreditupplysning trots att du får svar från många långivare.

 • Låna 150 000 kr utan säkerhet
 • Jämför långivarnas ränta
 • Endast en UC
 • Kostnadsfritt att söka – ej bindande
låna 150000

Hur mycket kostar det att låna 150 000 kronor?

Hur mycket det kostar att låna 150 000 kronor beror på vad räntan på just ditt lån blir. Långivarna vi samarbetar med tillämpar uteslutande individuell räntesättning. Det innebär att det är dina ekonomiska förutsättningar och hur du skött tidigare betalningar – din kreditvärdighet och betalningsförmåga – som ligger till grund för vad räntan blir.

För att reda ut hur det står till med din kreditvärdighet gör långivaren en kreditupplysning. Vid den tittar man exempelvis på din inkomst, anställning, övriga skulder, boendesituation, betalningshistorik (hur du skött tidigare skulder och betalningar.

Om du har en god inkomst, lite skulder, fast jobb och skött tidigare betalningar väl har du goda chanser att få en låg ränta och låg månadskostnad. Om du misstänker att det står sämre till med din kreditvärdighet kan du förbättra dina chanser att få en bra ränta när du lånar 150 00 kr genom att söka tillsammans med en annan person. En medsökande. Ni är då två som delar på ansvaret för lånet, medlåntagaren har samma skyldigheter som du har och bådas inkomster ingår underlaget för lånet.  Långivaren tar då (statistiskt sett) en mindre risk och kan ofta i gengäld erbjuda en bättre ränta.

Räkneexempel för ett lån hos Likvidum

Räntan är rörlig och sätts individuellt.
Räkneexemplet är ett annuitetslån
uppdaterat 2023-11-28

låna 150000 kronor räkneexmpel
Lånebelopp 100 000 kr
Återbetalningstid 12 år (144 avbet.)
Månadskostnad 1 135 kr
Totalkostnad 163 966 kr
start-/aviavgift 495 kr + 0kr (aviavgift)
Nominell ränta 8,95%
Effektiv ränta 9,43%
Individuell ränta 4,95% – 25,95%
Effektiv ränta 5,07% – 31,45%
Löptid 1–20 år

Vad kan jag använda lånet till?

Vi förmedlar uteslutande lån utan säkerhet. Det innebär att du det är helt upp dig att bestämma vad du vill använda lånet på 150 000 kr till. Köp en nu bil, renovera hemmet,  åka på en resa med familjen eller skaffa grundplåten till ett eget företag. Många av våra kunder använder lånet till att samla mindre krediter och lån.

Genom att lösa smålån och samla dem i ett lån på 150 000 kr (eller hur mycket du väljer att låna) slipper du betala avgifter till flera olika företag och kan få en avsevärt lägre ränta. På så sätt kan du spara mycket pengar – många av våra kunder har sänkt sina månadskostnader för lån med tusentals kronor. Det blir också lättare att sköta din ekonomi eftersom du samlar alla kostnader som rör dina lån på en och samma faktura.

låna 150000

Så går det till att låna 150 000 kr

Hos oss är det smidigt att låna 150 000 kr utan säkerhet. När du fyllt i din ansökan får du erbjudanden från alla långivare (bland de vi samarbetar med) som har ett erbjudande som passar dig. I varje erbjudande finns all information du behöver för att fatta rätt beslut.

Här står vad din individuella ränta blir, hur mycket lånet kostar varje månad, om lånet kommer med avgifter och hur återbetalningen går till. Därför är det lätt att jämföra de olika lånen och välja det alternativ som passar dig. Självklart kan du jämföra lån och olika långivarna hos oss. Ett smidigt sätt att låna 150 000 kronor.

Så ansöker du om att låna 150 000:

 1. Välj belopp och löptid i formuläret högst upp på den här sidan
 2. Ange vad du vill använda lånet till
 3. Fyll i dina personuppgifter
 4. Signera med BankID
 5. Inom kort får du erbjudande från alla långivare som har ett erbjudande till dig
 6. Sedan kan du fritt välja det lån som passar dig
 7. Signera avtalet med BankID – inom några dagar har du pengarna på ditt konto
låna 150000

Att tänka på innan du lånar 150 000 kr

Som tidigare nämnt sätts räntan individuellt på den sökande. Viktiga faktorer som påverkar räntan exempelvis tidigare lån, din inkomst och att ha en medsökande. Men det finns även andra saker du göra för att öka dina chanser att få lånet du vill och att få så låg ränta som möjligt, givet dina förutsättningar, när du lånar 150 000 kr.

Att ha många olika skulder sedan tidigare är till exempel aldrig bra. Undvik därför att ta mindre lån som snabblån och att köpa saker på avbetalning (det är också ett lån).  Om du har fler kreditkort kan det vara klokt att överväga att säga upp de kreditkort du inte behöver och att behålla maximalt ett om du behöver det. Dra inte heller på dig onödiga kreditupplysningar hos Upplysningscentralen.  De försämrar nämligen din kreditvärdighet och dina möjligheter att låna pengar till bra villkor.

När du köper saker på avbetalning görs alltid en kreditupplysning och vissa fall även när du köper saker mot faktura. Det här är också att argument för att vända dig till en låneförmedlare eftersom kreditupplysningar görs varje gång du ansöker om ett lån om du ansöker på egen hand direkt hos en bank eller långivare.

När du ansöker om att låna 150 000 kr hos istället får du möjlighet att jämföra olika lån utan att försämra din kreditvärdighet. Vi tar nämligen bara en enda UC när du jämför lån – oavsett om du vill låna 150 000 kr, 10 000 eller maxbeloppet 600 000 kr.

Betala av gamla krediter

Har du lån och krediter sedan tidigare? Om du har snabblån eller avbetalningsplaner för varor du köpt betalar du sannolikt en hög ränta och flera avgifter. Genom att slå ihop lånen i större omstartslån, eller hopbakslån som lån som används för att slå ihop krediter också kallas, kan du få möjligheten att få ner räntan och dina månadskostnader markant. Dessutom får du alla kostnader samlade på och samma faktura och slipper onödiga avgifter. Enklare att hålla reda och billigare på en och samma gång.

Frågor och svar om att låna 150 000 kr

Görs det endast en kreditupplysning?

Ja! Likvidum använder en specialutvecklad lösning av UC som gör att det enbart registreras en (1) kreditupplysning trots att du får flera svar från olika långivare. Med det här systemet från UC kan alla banker och långivare som både är anslutna till UC system och är samarbetspartner till oss på Likvidum få tillgång till dina kredituppgifter på samma gång.

Eftersom allt för många förfrågningar kan försämra din kreditvärdighet och därmed dina möjligheter att få lån är det en fördel att förhandla med många banker genom en låneförmedlare.

Genom att ha en medsökande ökar du dina chanser till ännu bättre lånevillkor. Då är ni två personer som står på lånet och bankerna kan räkna samman er betalningsförmåga på samma låneförfrågan. Även när ni är två personer som söker lånet, du och din medsökande, görs det bara en kreditupplysning per person.

Vilka är kraven för att låna genom Likvidum?

Grundkravet för att ansöka om lån hos Likvidum är att du ska vara 18 år gammal och ha en månadsinkomst på minst 10 000kr i form av arbete eller pension. Du måste även vara folkbokförd i Sverige sedan minst 1 år och vara skuldfri från kronofogden sedan minst 6 månader tillbaka.

Saker som kan öka din chanser att få ett lån eller att få bra ränta och villkor på ditt lån är bland annat att du har en fast anställning, att du har högre inkomst än minsta kravet och att du har en medsökande på lånet.

Hur sätts räntan på lånet?

Räntan på de lån vi förmedlar sätts på individuell basis. Det är alltså sin personliga förutsättningar och din ekonomiska historik som avgör vad räntan blir på lånet. Kom ihåg att olika långivare räknar på olika sätt och gör olika riskbedömningar. Det betyder att räntan kan skilja sig en del åt beroende på vilken långivare du väljer. Det är därför ska jämföra lånen innan du bestämmer dig!

Kan jag lösa lånet i förtid?

Du kan när som helst göra extra inbetalningar för att snabbare amortera av ditt lån, eller betala av hela lånet precis när du vill om du så önskar. Fördelen med att lånen du tecknar via oss har rörlig ränta istället för fast ränta är att du kan betala av lånet snabbare än avtalad tid. Lånets löptid är alltså att se som en maximal tid du kan ha lånet.

Om du betalar av lånet på kortare tid kostar det mindre i ränta än om lånet betalas av över lång tid. Därmed kan det vara en fördel att öka amorteringstakten under de perioder som du har möjlighet till det. Har du en varierande inkomst med flera timanställningar, projektanställningar eller driver eget företag och fakturerar olika belopp varje månad så kan det vara klokt att teckna lån på längre löptider. Du har då en ganska låg månadskostnad som du måste betala och kan när som helst betala in mer pengar när du har möjlighet till det.

Vilka långivare samarbetar ni med?

Likvidum samarbetar och jämför lån från flera välrenommerade banker och långivare. För att se en lista över alla långivare, besök sidan om samarbetspartners

låna 150000

Samarbetspartners

ICA banken logotyp
Coop Medmera logotyp
Ikano Bank logotyp
Långivaren Nordax logotyp
Långivaren bank norewgian logotyp
Marginalen Bank logotyp
Långivaren Wästgöta Finans logotyp
Långivaren Remembers logotyp
Santander Consumer Bank
Lån & Spar Bank logotyp
Långivaren Credentos logotyp
Lunar Bank
Långivaren Konsumentkredits logotyp
Nystart Finans logotyp
Sevenday logtyp
Långivaren Avida Finans logotyp
Brocc Privatlån logotyp
Morrow Bank logotyp
Långivaren Nordnets logotyp
Långivaren Money Gos logotyp
Northmill Bank logotyp
Collector
Risicum
Svea Ekonomi
Thorn
Loanstep
Moank
Banky
Facit bank
TF bank

Denna artikel skrevs 2021-04-12 och uppdaterades 15 mars, 2024 klockan 14:00

Head of online sales och innehållsansvarig

pontus.wiss@likvidum.se Linkedin: Pontus Wiss

Pontus har jobbat inom privatekonomi sedan 2015, både på en långivare och ett av Sveriges största affiliatenätverk. På så sätt har Pontus en bred kunskap och erfarenhet om privatekonomins olika aspekter.

Dela artikel