Låna 300 000 kronor utan säkerhet & med låg ränta - [2024]
Hem » Låna pengar » Låna 300 000 kronor

Låna 300 000 kronor

Behöver du låna 300 000 kr?
Hos oss kan du jämföra lånevillkor och räntor hos flera olika långivare innan du lånar.

 • Låna 300 000 kr utan säkerhet
 • Jämför långivarnas räntor innan du bestämmer dig
 • Endast en UC


Långivaren Nordax logotyp ICA Banken logotyp Coop Medmera logotyp Lån & Spar Bank logotyp

kr
5 000 kr 600 000 kr

Ange hela tusental inom det angivna intervallet

Jag vill samla/lösa lån

Ange om du vill lösa lån eller inte

kr
1 000 kr 600 000 kr

Ange hela tusental inom det angivna intervallet

Ange ett giltigt svenskt mobilnummer med tio siffror utan landskod

Ange en giltig e-postadress

Genom att klicka ”Gå vidare” samtycker jag till Likvidums integritetspolicy.Ange syftet med lånet

Kreditbevakning med ID skydd

Likvidum vill erbjuda dig marknadens mest rekommenderade kreditbevakning med ID skydd helt kostnadsfritt i samband med att du ansökt om ett lån. Tjänsten är helt gratis och du behöver inte säga upp den då skyddet upphör automatiskt efter din gratistid.

Efter gratisperioden kommer du få ett erbjudande som är unikt framtaget för dig som kund till oss på Likvidum.

Kreditbevakning med ID skydd levereras av vår partner Tryggsam AB.

Läs mer om kreditbevakning med ID-skydd (länken öppnas i ny flik)

Genom att skicka in formuläret godkänner jag Likvidums allmänna villkor.

Pontus Wiss

Innehållsansvarig: Pontus Wiss

Olle Gordh

Granskad av: Olle Gordh

Denna artikel skrevs 2021-04-12 och uppdaterades 15 mars, 2024 klockan 12:39

låna 300000

Låna 300 000 kr utan säkerhet

Låna 300 000 kronor utan säkerhet med en ränta du har råd med. Likvidum är en låneförmedlare och samarbetar med flera av Sveriges främsta långivare i privatlånesegmentet.

Hos Likvidum kan du jämföra lån från de långivarna helt kostnadsfritt. När du ansöker om ett lån genom oss får du automatiskt svar från alla långivare (bland de som vi samarbetar med) som har ett lån som passar dig.

När du jämför lån ställer du långivarnas erbjudanden mot varandra och kan fritt jämföra villkor som ränta och avgifter. Du kan sedan fritt jämföra villkor, avgifter och ränta och välja det lånealternativ som passar dig.

Ansökan är helt kostnadsfri och du förbinder dig inte till något. Det går utmärkt att bara jämföra lånen och låneräntorna för att skaffa dig en bild av kostnaderna. Vi tar bara en enda UC trots du får svar av många långivare. Du riskerar därmed inte att försämra din kreditvärdighet i onödan.

 • Låna 300 000 kr utan säkerhet
 • Jämför långivarnas erbjudanden
 • Tjänsten är kostnadsfri
 • Endast en UC

Låneinformation – låna 300 000 kr utan säkerhet:

 • Lånebelopp: 300 000 kr
 • Löptid: 1 – 20 år
 • Årsränta: 4,95% – 25,95%
 • Effektiv ränta: 5,07% – 31,45%

Välj en återbetalningstakt som passar dig

Att låna 300 000 kronor är ett betydande åtagande. 300 000 kronor är relativt mycket pengar och du kommer sannolikt att betala på lånet under en ganska lång period. Men vilken återbetalningstid (löptid) ska man välja? Den frågan är väl värd att tänka igenom noggrant.

Det är viktigt att du väljer en återbetalningstid som passar dig och dina förutsättningar, så att lånet blir den tillgång det är tänkt att vara och inte en belastning. Du bör välja en löptid som gör att du under bekväma former kan betala tillbaka de 300 000 kronorna.

När ansöker om ett lån genom oss kan du själv välja återbetalningstid från ett till 20 år. Det finns för och nackdelar både med en lång och en kort återbetalningstid. Med en längre återbetalningstid delar upp betalningen av lånet på fler tillfällen.

En längre återbetalningstid betyder att du betalar tillbaka en mindre andel av lånet på 400 000 vid varje tillfälle. Månadskostnaden för lånet blir därför lägre ju längre löptid du väljer.

Nackdelen med långa löptider är att de sammanlagda räntekostnaderna för lånet blir högre ju längre löptid du väljer. Lånet blir alltså dyrare totalt sett ju längre du har det, eftersom du betalar ränta för pengarna under en längre period.

Omvänt så innebär en kortare löptid att totalkostnaden för lånet blir lägre. I rena siffror gör du en bättre affär ju kortare återbetalningstiden är. Nackdelen är förstås att du måste betala mer vid varje tillfälle. En kortare återbetalningstid betyder alltså en högre månadskostnad, men lägre total kostnad.

Om planerar att använda lånet som ett hopbakslån och målet är att bli skuldfri kan det vara klokt att välja en lite kortare återbetalningstid för att snabbare bli av med skulden. Men det är inget måste och du måste självklart ha pengar över till det nödvändiga. Räkna gärna på dina inkomster, utgifter och marginaler innan du bestämmer dig.

Vi rekommenderar du noga tänker igenom saken och väljer en återbetalningstid som funkar med din ekonomi. Självklart ska du ha råd med dina övriga fasta kostnader och även lite av livets goda.

Gör gärna en budget för dina inkomster och utgifter. Då blir det lätt att se hur hög månadskostnad du har kan betala och fortfarande leva bekvämt. I ansökningsformuläret på den här sidan kan du själv se den ungefärliga kostnader för ett lån på 300 000 kr.

Vilka är kraven för att låna 300 000 kronor?

Kraven för att låna pengar kan skilja sig åt något beroende på vilken långivare du väljer. Du får alltid information du de specifika kraven hos varje långivare i det erbjudanden du får efter att ha skickat in din ansökan.

Våra grundkrav är att du ska vara minst 18 år gammal och folkbokförd i Sverige sedan tolv månader tillbaka. Du ska också ha en inkomst på minst 10 000 kr per månad.

Inkomsten kan vara i form av lön eller pension. Du ska inte ha några skulder hos Kronofogden. Att du tidigare haft skuldkonto behöver inte vara något problem, men skulderna ska helt återbetalda sedan minst sex månader tillbaka.

Krav för att låna 300 000 kr:

 • Minst 18 år
 • Månadsinkomst på minst 10 000 kr
 • Folkbokförd i Sverige sedan 6 mån
 • Inga skulder hos Kronofogden

Vad blir månadskostnaden när jag lånar 300 000 kr?

På lånen vi förmedlar tillämpas individuell räntesättning. Det betyder att långivarna sätter räntan baserat på din ekonomiska förutsättningar, din inkomst, anställningsform och tidigare betalningshistorik – kort sagt din kreditvärdighet.

Självklart är det bättre ju högre inkomst du har, så lite skulder som möjligt, inga sena betalningar och så vidare. Eftersom olika människor har olika ekonomiska förutsättningar och kreditvärdighet samtidigt som långivarnas bedömning kan skilja sig åt går det inte säga exakt vad just din månadskostnad blir när du lånar 300 000 kr.

Utöver det så beror månadskostnaden också på vilken återbetalningstakt du väljer.

Lånen vi förmedlar är i regel lån med amorteringsformen annuitet, något som betyder att du betalar samma belopp varje månad. På så sätt är får du ett förutsägbart och tryggt lån som gör det enkelt att planera din framtida ekonomi.

Hur går det till att låna 300 000 kr?

Att låna 300 000 kr eller att bara jämföra olika lån för att se vilken ränta du kan få är enkelt. Allt du behöver göra är att välja återbetalningstid från 1 till 20 år och fylla i dina personuppgifter. Sedan signerar du din ansökan med BankID.

Så fort du signerat din ansökan skickar vi den vidare till alla de långivare och låneinstitut vi samarbetar med. Inom kort återkommer de med varsitt erbjudande. Du kan se varje svar från långivarna och granska dem i detalj genom att logga in på ditt konto här på Likvidum (kontot skapas automatiskt när du skickar in din ansökan).

I varje erbjudande hittar du alla detaljer du behöver. Här står vad din ränta blir, om några avgifter tillkommer, hur mycket du ska betala varje månad och så vidare.

Du kan nu enkelt jämföra de olika förslagen och därefter gå vidare med det alternativ som passar dig. När du bestämt dig undertecknar du låneavtalet du vill ha med BankID. Inom några dagar förs pengarna över till kontot du angett. Ansökan är kostnadsfri och inte bindande.

Ansök om lån på 300 000 kr – så går det till:

 1. Fyll i formuläret högst upp på den här sidan
 2. Ange beloppet 300 000 kr och önskad löptid
 3. Vi skickar din ansökan vidare till banker och långivare
 4. Jämför långivarnas svar – titta särskilt på effektiv ränta
 5. Välj det erbjudande som du gillar mest
 6. Signera låneavtalet med BankID
 7. Pengarna betalas ut till ditt konto

Räkneexempel för ett lån hos Likvidum

Räntan är rörlig och sätts individuellt.
Räkneexemplet är ett annuitetslån
uppdaterat 2023-11-28

låna 300000 kronor räkneexmpel
Lånebelopp 100 000 kr
Återbetalningstid 12 år (144 avbet.)
Månadskostnad 1 135 kr
Totalkostnad 163 966 kr
start-/aviavgift 495 kr + 0kr (aviavgift)
Nominell ränta 8,95%
Effektiv ränta 9,43%
Individuell ränta 4,95% – 25,95%
Effektiv ränta 5,07% – 31,45%
Löptid 1–20 år

Frågor och svar om att låna 300 000 kr

Vad blir räntan när jag lånar 300 000 kronor?

Räntan på de lån vi förmedlar är rörlig och prövas individuellt. I Likvidums låneansöknings-formulär så finner du ett intervall på vilka räntor du kan bli beviljad. Här visas även det senast uppdaterade representativa exemplet som är det vanligast förekommande lånet som förmedlas.

Ett lån på 300 000 kronor är ett relativt stort lån. Något som betyder att redan en relativt liten skillnad i ränta kommer att betyda stora skillnader i faktisk kostnad. Det är just därför det är smart att jämföra olika långivare och deras räntor hos en låneförmedlare som Likvidum innan du ansöker om att låna 300 000 kr.

Vad är kraven för att låna 300 000 kr?

De grundläggande kraven för att ansöka om lån genom oss på Likvidum är att du ska vara minst 18 år gammal och ha en månatlig inkomst på minst 10 000. Inkomsten kan vara i form av arbete eller pension. Du ska också vara folkbokförd i Sverige sedan minst 12 månader tillbaka och får inte ha några skulder hos Kronofogden. Det är okej om du haft skuldsaldo hos Kronofogden tidigare, men alla skulder ska vara betalda sedan minst sex månader tillbaka.

Saker som kan öka dina chanser att få ett lån eller att få bra ränta och villkor på ditt lån är bland annat att du har en fast anställning, att du har högre inkomst än minsta kravet och att du har en medsökande på lånet
Andra faktorer som förbättrar dina möjligheter att låna 300 000 kr och att få bra ränta är att du har en fast anställning, att du har högre inkomst än minsta kravet och att du har en medsökande på lånet.

Vad kan jag låna 300 000 kronor till?

Vi på Likvidum förmedlar lån utan säkerhet. När du lånar 300 000 kronor genom oss kan du alltså låna till precis vad du vill. Lånet är inte låst till en specifik vara eller ett särskilt ändamål som ett lån utan säkerhet är.

Köp en ny bil, renovera hemmet, finansiera en resa med familjen, du bestämmer. Många av våra kunder väljer att använda större lån som lån på 300 000 kr till att lösa och slå ihop dyra lån och krediter. På så sätt blir du av med dyra skulder och kan du få en betydligt lägre ränta och månadskostnad.

Vad blir månadskostnaden när jag lånar 300 000 kr?

Det är huvudsakligen den löptid du väljer du får som avgör månadskostnaden när du an söker om ett lån.

På de lån vi förmedlar sätts räntan genomgående individuellt för varje sökande efter kreditprövning. Vid kreditprövningen tittar långivarna på saker som din inkomst, anställningsform, befintliga skulder och hur du skött tidigare betalningar. Om det parametrar ser bra ut har goda chanser att få en bra ränta. Om du vet med dig att din kreditvärdighet inte är optimal kan du prova att söka lånet på 300 000 kr med en medsökande. Då ökar du dina chanser att få en bra ränta och låg månadskostnad.

låna 300000

Samarbetspartners

ICA banken logotyp
Coop Medmera logotyp
Ikano Bank logotyp
Långivaren Nordax logotyp
Långivaren bank norewgian logotyp
Marginalen Bank logotyp
Långivaren Wästgöta Finans logotyp
Långivaren Remembers logotyp
Santander Consumer Bank
Lån & Spar Bank logotyp
Långivaren Credentos logotyp
Lunar Bank
Långivaren Konsumentkredits logotyp
Nystart Finans logotyp
Sevenday logtyp
Långivaren Avida Finans logotyp
Brocc Privatlån logotyp
Morrow Bank logotyp
Långivaren Nordnets logotyp
Långivaren Money Gos logotyp
Northmill Bank logotyp
Collector
Risicum
Svea Ekonomi
Thorn
Loanstep
Moank
Banky
Facit bank
TF bank

Denna artikel skrevs 2021-04-12 och uppdaterades 15 mars, 2024 klockan 12:39

Head of online sales och innehållsansvarig

pontus.wiss@likvidum.se Linkedin: Pontus Wiss

Pontus har jobbat inom privatekonomi sedan 2015, både på en långivare och ett av Sveriges största affiliatenätverk. På så sätt har Pontus en bred kunskap och erfarenhet om privatekonomins olika aspekter.

Dela artikel