Hem » Låna pengar » Låna 300 000 kronor

Låna 300 000 kronor

Låna 300 000 kronor utan säkerhet till bra ränta

Behöver du låna 300 000 kr? Välj inte det första bästa lånet du hittar. Välj det billigaste. Vi hjälper dig att jämföra räntan för lån hos olika långivare och banker. Ett smart sätt att låna 300 000 kr med så låg ränta som möjligt.

 • Låna 300 000 kr utan säkerhet
 • Välj bland olika lån, hitta lägsta möjliga räntan
 • Endast en UC – Helt gratis
10 000 kr 600 000 kr

Ange hela tusental inom det angivna intervallet


Möjlig månadskostnad:


Jag vill samla/lösa lån

Ange om du vill lösa lån eller inte

1 000 kr 600 000 kr

Ange hela tusental inom det angivna intervallet

Ange ett giltigt svenskt mobilnummer med tio siffror

Ange en giltig e-postadress

Genom att gå vidare samtycker jag till Likvidums integritetspolicy.Ange syftet med lånet

Genom att skicka in formuläret godkänner jag Likvidums allmänna villkor.

Låna 300 000 kr utan säkerhet

Låna 300 000 kronor utan säkerhet med en ränta du har råd med. Likvidum är en låneförmedlare och samarbetar med flera av Sveriges främsta långivare i privatlånesegmentet.

Hos Likvidum kan du jämföra lån från de långivarna helt kostnadsfritt. När du ansöker om ett lån genom oss får du automatiskt svar från alla långivare som har ett lån som passar dig.

Du kan sedan fritt jämföra villkor, avgifter och ränta och välja det billigaste och bästa lånet. När du jämför lån ställer du långivarnas erbjudanden mot varandra och kan fritt jämföra villkor som ränta och avgifter.

Ansökan är helt kostnadsfri och du förbinder dig inte till något. Det går utmärkt att bara jämföra lånen och låneräntorna för att skaffa dig en bild av kostnaderna. Vi tar bara en enda UC trots du får svar av många långivare. Du riskerar därmed inte att försämra din kreditvärdighet i onödan.

 • Låna 300 000 kr utan säkerhet
 • Jämför långivarnas erbjudanden
 • Tjänsten är helt gratis
 • Endast en UC

Välj en återbetalningstakt som passar dig

Att låna 300 000 kronor är ett betydande åtagande. 300 000 kronor är relativt mycket pengar och du kommer sannolikt att betala på lånet under en ganska lång period. Men vilken återbetalningstid (löptid) ska man välja? Den frågan är väl värd att tänka igenom noggrant.

Det är viktigt att du väljer en återbetalningstid som passar dig och dina förutsättningar, så att lånet blir den tillgång det är tänkt att vara och inte en belastning. Du bör välja en löptid som gör att du under bekväma former kan betala tillbaka de 300 000 kronorna.

När ansöker om ett lån genom oss kan du själv välja återbetalningstid från ett till 15 år. Det finns för och nackdelar både med en lång och en kort återbetalningstid. Med en längre återbetalningstid delar upp betalningen av lånet på fler tillfällen.

En längre återbetalningstid betyder att du betalar tillbaka en mindre andel av lånet på 400 000 vid varje tillfälle. Månadskostnaden för lånet blir därför lägre ju längre löptid du väljer.

Nackdelen med långa löptider är att de sammanlagda räntekostnaderna för lånet blir högre ju längre löptid du väljer. Lånet blir alltså dyrare totalt sett ju längre du har det, eftersom du betalar ränta för pengarna under en längre period.

Omvänt så innebär en kortare löptid att totalkostnaden för lånet blir lägre. I rena siffror gör du en bättre affär ju kortare återbetalningstiden är. Nackdelen är förstås att du måste betala mer vid varje tillfälle. En kortare återbetalningstid betyder alltså en högre månadskostnad, men lägre total kostnad.

Om planerar att använda lånet som ett hopbakslån och målet är att bli skuldfri kan det vara klokt att välja en lite kortare återbetalningstid för att snabbare bli av med skulden. Men det är inget måste och du måste självklart ha pengar över till det nödvändiga. Räkna gärna på dina inkomster, utgifter och marginaler innan du bestämmer dig.

Vi rekommenderar du noga tänker igenom saken och väljer en återbetalningstid som funkar med din ekonomi. Självklart ska du ha råd med dina övriga fasta kostnader och även lite av livets goda.

Gör gärna en budget för dina inkomster och utgifter. Då blir det lätt att se hur hög månadskostnad du har kan betala och fortfarande leva bekvämt. I ansökningsformuläret på den här sidan kan du själv se den ungefärliga kostnader för ett lån på 300 000 kr.

Vilka är kraven för att låna 300 000 kronor?

Kraven för att låna pengar kan skilja sig åt något beroende på vilken långivare du väljer. Du får alltid information du de specifika kraven hos varje långivare i det erbjudanden du får efter att ha skickat in din ansökan.

Våra grundkrav är att du ska vara minst 18 år gammal och folkbokförd i Sverige sedan tolv månader tillbaka. Du ska också ha en inkomst på minst 10 000 kr per månad.

Inkomsten kan vara i form av lön eller pension. Du ska inte ha några skulder hos Kronofogden. Att du tidigare haft skuldkonto behöver inte vara något problem, men skulderna ska helt återbetalda sedan minst sex månader tillbaka.

Krav för att låna 300 000 kr:

 • Minst 18 år
 • Månadsinkomst på minst 10 000 kr
 • Folkbokförd i Sverige sedan 6 mån
 • Inga skulder hos Kronofogden

Vad blir månadskostnaden när jag lånar 300 000 kr?

På lånen vi förmedlar tillämpas individuell räntesättning. Det betyder att långivarna sätter räntan baserat på din ekonomiska förutsättningar, din inkomst, anställningsform och tidigare betalningshistorik (hur skött betalningar förut, om du har betalningsanmärkningar etc) – kort sagt din kreditvärdighet.

Självklart är det bättre ju högre inkomst du har, så lite skulder som möjligt, inga sena betalningar eller anmärkningar. Eftersom olika människor har olika ekonomiska förutsättningar och kreditvärdighet samtidigt som långivarnas bedömning kan skilja sig åt går det inte säga exakt vad just din månadskostnad blir när du lånar 300 000 kr.

Utöver det så beror månadskostnaden också på vilken återbetalningstakt du väljer. Du kan dock se en ungefärlig månadskostnad i formuläret högst upp på den här sidan. Välj beloppet du vill låna (i det här fallet lånar du 300 000 kr) och återbetalningstid. Då ser du en ungefärlig månadskostnad för ett lån på 300 000 kr.

Lånen vi förmedlar är i regel lån med amorteringsformen annuitet, något som betyder att du betalar samma belopp varje månad. På så sätt är får du ett förutsägbart och tryggt lån som gör det enkelt att planera din framtida ekonomi.

Hur går det till att låna 300 000 kr?

Att låna 300 000 kr eller att bara jämföra olika lån för att se vilken ränta du kan få är enkelt. Allt du behöver göra är att välja återbetalningstid från 1 till 15 år och fylla i dina personuppgifter. Sedan signerar du din ansökan med BankID.

Så fort du signerat din ansökan skickar vi den vidare till alla de långivare och låninstitut vi samarbetar med. Inom kort återkommer de med varsitt erbjudande. Du kan se varje svar från långivarna och granska dem i detalj genom att logga in på ditt konto här på Likvidum (kontot skapas automatiskt när du skickar in din ansökan).

I varje erbjudande hittar du alla detaljer du behöver. Här står vad din ränta blir, om några avgifter tillkommer, hur mycket du ska betala varje månad och så vidare.

Du kan nu enkelt jämföra de olika lån och därefter gå vidare med det bästa och billigaste alternativet. När du bestämt dig undertecknar du lånavtalet du vill ha med BankID. Inom några dagar förs pengarna över till kontot du angett. Ansökan är  helt gratis och inte bindande.

Ansök om lån på 300 000 kr – så går det till:

 • Fyll i formuläret högst upp på den här sidan
 • Ange beloppet 300 00o kr och önskad löptid
 • Vi skickar din ansökan vidare till banker och långivare
 • Jämför långivarnas svar – titta särskilt på effektiv ränta
 • Välj det erbjudande som passar dig bäst
 • Signera låneavtalet med BankID
 • Pengarna betalas ut till ditt konto
låna 300000

Frågor och svar om att låna 300 000 kr

Görs ni verkligen bara en kreditupplysning?

Ja, det stämmer! Vi på Likvidum använder oss av en specialbyggd koppling till UC. Tack vare den här lösningen får alla långivare vi samarbetar med automatiskt tillgång till dina kredituppgifter så fort du signerat din ansökan. Därför registreras bara en enda (1) kreditupplysning hos UC trots att du får flera svar från många olika banker och långivare.

Du inte behöver därför oroa dig för att försämra din kreditvärdighet i onödan när du jämför olika långivare banker, vilket skulle varit fallet om du på egen hand ansökt hos fler olika långivare.
Eftersom för många förfrågningar hos UC kan försämra din kreditvärdighet och därmed dina möjligheter att få lån till bra villkor är det smartare att jämföra bankerna genom en låneförmedlare än att ansöka själv hos olika långivare. 

Vad är kraven för att låna 300 000 kr?

De grundläggande kraven för att ansöka om lån genom oss på Likvdium är att du ska vara minst 18 år gammal och ha en månatlig inkomst på minst 10 000. Inkosten kan vara i form av arbete eller pension. Du ska också vara folkbokförd i Sverige sedan minst 12 månader tillbaka och får inte ha några skulder hos Kronofogden. Det är okej om du haft skuldsaldo hos Kronofogden tidigare, men alla skulder ska vara betalda sedan minst sex månader tillbaka.

Saker som kan öka din chanser att få ett lån eller att få bra ränta och villkor på ditt lån är bland annat att du har en fast anställning, att du har högre inkomst än minsta kravet och att du har en medsökande på lånet
Saker som kan öka din chanser att få ett lån eller att få bra ränta och villkor på ditt lån är bland annat att du har en fast anställning, att du har högre inkomst än minsta kravet och att du har en medsökande på lånet.

Kan jag lösa lånet i förtid?

Du kan när som helst göra extra inbetalningar för att snabbare amortera av ditt lån, eller betala av hela lånet precis när du vill om du så önskar. Fördelen med att lånen du tecknar via oss har rörlig ränta istället för fast ränta är att du kan betala av lånet snabbare än avtalad tid. Lånets löptid är alltså att se som en maximal tid du kan ha lånet.

Om du betalar av lånet på kortare tid kostar det mindre i ränta än om lånet betalas av över lång tid. Därmed kan det vara en fördel att öka amorteringstakten under de perioder som du har möjlighet till det. Har du en varierande inkomst med flera timanställningar, projektanställningar eller driver eget företag och fakturerar olika belopp varje månad så kan det vara klokt att teckna lån på längre löptider. Du har då en ganska låg månadskostnad som du måste betala och kan när som helst betala in mer pengar när du har möjlighet till det.

Vilka långivare samarbetar ni med?

Vi jämför och förmedlar för närvarande lån från: Avida Finans, Brocc, Collector bank, Credento, Ikano Bank, Komplett bank, Konsumentkredit, Lendify, Lån & Spar Bank, Marginalen Bank, MedMera bank (COOP), MoneyGo, Nordax bank, Nordnet Bank, Northmill bank, Nystart Finans, Re:member, Resurs bank, Santander Consumer Bank, Sevenday Bank, Wästgöta finans. Alla långivare vi samarbetar med står under tillsyn av Finansinspektionen.

Vilken ränta får jag?

Räntan är rörlig och sätts individuellt på den sökande. Räntan (årsräntan) hos de långivare vi samarbetar med från 2,95% till 25,95%. Den högsta möjliga effektiva räntan du kan få på ett lån är 29,27% (2021-02-05). Om du ansöker med en medsökande ökar ofta chansen till ännu bättre lånevillkor. Den ränta du får baseras på många olika faktorer och varje bank och långivare har sitt eget system för att räkna fram och bedöma din kreditvärdighet och därmed också din ränta. Om banken har en stor andel av sina kunder med en annan kreditvärdighet och därmed en annan risknivå än dig och de vill ha fler kunder som du kan de ibland erbjuda bättre ränta av den anledningen. Omvänt kan det också vara så att en bank aktivt söker kunder i en annan kategori än dig och därmed ger dig sämre villkor än du skulle fått i vanliga fall.

Eftersom räntan du erbjuds varierar med så många faktorer är det alltid bra att ansöka om lån hos flera långivare på samma gång och låta bankerna konkurrera om dig, istället för tvärtom. Det är också klokt att se över dina lån och omförhandla då och då eftersom de villkor du erbjuds kan förändras.

En vanlig faktor som påverkar hur mycket du får låna och vilken ränta du får är hur stort låneutrymme du har utnyttjat. Om du till exempel har gamla kreditkort som ligger oanvända men är aktiva har du en beviljad kredit som påverkar dina villkor hos bankerna. Se alltid till att du har sagt upp gamla kreditkort och kontokrediter och därmed har ett mindre utnyttjat låneutrymme.

Några av våra partners

Ikano Bank logotyp
Coop Medmera logotyp
Långivaren Wästgöta Finans logotyp
Marginalen Bank logotyp
Långivaren Remembers logotyp
Långivaren Nordax logotyp
Långivaren Lendifys logotyp
Lån & Spar Bank logotyp
Långivaren Credentos logotyp
Santander Consumer Bank logotyp
Långivaren Konsumentkredits logotyp
Nystart Finans logotyp
Sevenday logtyp
Resurs bank logotyp
Långivaren Avida Finans logotyp
Brocc Privatlån logotyp
Komplett Bank logotyp
Långivaren Nordnets logotyp
Långivaren Money Gos logotyp
Northmill Bank logotyp
Collector bank