Låneförmedlare - Vad är låneförmedling? - Likvidum [2024]
Hem » Låna pengar » Låneförmedlare

Låneförmedlare

En låneförmedlare kopplar ihop personer som vill ha ett lån med olika långivare och banker.

 • Låneförmedlare samlar många långivare på ett ställe
 • Jämför räntor
 • Endast en UC trots många låneerbjudanden
 • Kostnadsfritt att använda låneförmedlare


Långivaren Nordax logotyp ICA Banken logotyp Coop Medmera logotyp Lån & Spar Bank logotyp

kr
5 000 kr 600 000 kr

Ange hela tusental inom det angivna intervallet

Jag vill samla/lösa lån

Ange om du vill lösa lån eller inte

kr
1 000 kr 600 000 kr

Ange hela tusental inom det angivna intervallet

Ange ett giltigt svenskt mobilnummer med tio siffror utan landskod

Ange en giltig e-postadress

Genom att klicka ”Gå vidare” samtycker jag till Likvidums integritetspolicy.Ange syftet med lånet

Kreditbevakning med ID skydd

Likvidum vill erbjuda dig marknadens mest rekommenderade kreditbevakning med ID skydd helt kostnadsfritt i samband med att du ansökt om ett lån. Tjänsten är helt gratis och du behöver inte säga upp den då skyddet upphör automatiskt efter din gratistid.

Efter gratisperioden kommer du få ett erbjudande som är unikt framtaget för dig som kund till oss på Likvidum.

Kreditbevakning med ID skydd levereras av vår partner Tryggsam AB.

Läs mer om kreditbevakning med ID-skydd (länken öppnas i ny flik)

Genom att skicka in formuläret godkänner jag Likvidums allmänna villkor.

Pontus Wiss

Innehållsansvarig: Pontus Wiss

Olle Gordh

Granskad av: Olle Gordh

Denna artikel skrevs 2021-04-12 och uppdaterades 1 mars, 2024 klockan 10:18

låneförmedlare

Vad är en låneförmedlare?

En låneförmedlare är ett företag och fungerar som en mellanhand mellan dig som kund och långivaren.
Genom att gå via en låneförmedlare, istället för att ansöka och ta ett lån direkt från första bästa långivare, får du automatiskt erbjudanden med besked om personlig ränta från ett flertal långivare.

För att på egen hand få tillgång till samma information som en låneförmedlare kan ge dig måste du ansöka hos ett stort antal långivare. Det tar mycket tid och försämrar dessutom din kreditvärdighet och dina chanser att få ett lån till bra villkor i framtiden.

Vid varje ansökan tas nämligen alltid en kreditupplysning, i regel hos Upplysningscentralen (UC). Varje kreditupplysning sänker din kreditvärdighet, vilken i praktiken innebär att dina villkor försämras för varje gång du söker ett lån.

När du ansöker hos en låneförmedlare som oss på Likvidum slipper du oroa dig för kreditupplysningar. En ansökan ger dig svar med besked om ränta och övriga kostnader från ett flertal långivare. Samtidigt registreras bara en upplysning hos UC.

Genom att gå via en låneförmedlare kan du alltså enkelt jämföra olika lån och räntor, utan att din kreditvärdighet försämras i onödan. Grädden på moset? Det kostar inget att använda sig av en låneförmedling när du letar efter ett lån.

låneförmedlare

Hur fungerar låneförmedling?

En låneförmedlare fungerar i praktiken som en mellanhand och jämförelsetjänst för dig som konsument när du ska låna pengar. Det är inte låneförmedlare som lånar ut pengarna du ansöker om. Låneförmedlare förmedlar istället dina uppgifter till alla långivare och banker de samarbetar med och skickar därefter tillbaka deras besked till dig.

En låneförmedlare ger dig tillgång till låneerbjudanden som är personligt anpassade utifrån just dina villkor. Du får alltså veta hur mycket det skulle kosta dig att låna den summa du ansökt om hos många olika långivare.

Du kan sedan enkelt jämföra lån och olika långivares erbjudanden, oavsett om du letar efter ett lån för konsumtion eller om du vill få en bättre privatekonomi genom att baka ihop dyra lån och krediter.

Grundkrav – Låneförmedlare

 • Minst 18 år
 • Minst 10 000 kr i månadsinkomst
 • Inga skulder hos kronofogden
 • Folkbokförd i Sverige sedan 12 månader
låneförmedlare

Få bästa möjliga lånevillkor med en låneförmedlare

Låneförmedling gör det enkelt att hitta ett lån som passar dig

En låneförmedlare samlar många olika banker och långivare på ett ställe och ökar därmed dina chanser att hitta det lån som passar just dig bäst.
Du behöver bara göra en ansökan och får automatiskt svar från alla långivare din låneförmedlare samarbetar med.

Bara en kreditupplysning

Varje gång du ansöker om ett lån görs en kreditupplysning, i regel hos Upplysningscentralen. Att ha många noteringar hos UC är inte bra för din kreditvärdighet och gör det svårare att få lån till bra villkor. När du ansöker via låneförmedlare slipper du den huvudvärken, då görs endast en upplysning trots att du får erbjudanden från många olika långivare.

Det bästa? Låneförmedling är helt kostnadsfritt

Det kostar inte en krona för dig som konsument att ansöka om lån hos en låneförmedlare som oss på Likvidum. Du kan självklart använda tjänsten för att jämföra lån och/eller se vilken ränta du kan få. Vi tar inte ut några avgifter från dig som kund även om du avstår från att teckna ett lån.

Kostnadsfri rådgivning

Hos oss på Likvidum får du kostnadsfri rådgivning och hjälp att hitta det bästa och billigaste lånet utefter dina förutsättningar. Vi kan hjälpa dig att reda ut de olika bankernas villkor och för- och nackdelar med olika alternativ. Du kan också hjälp att lägga om befintliga lån för att få en bättre ränta och lägre månadskostnad.

låneförmedlare

En låneförmedlare hjälper dig att bevara en bra kreditvärdighet

Problemet med att söka hos olika långivare är, utöver att det tar tid, att det försämrar din kreditvärdighet. När du ansöker om ett lån görs nämligen alltid en kreditupplysning. De flesta långivare gör sina upplysningar hos UC. UC sparar alla kreditupplysningar som gjorts på en person i tolv månader.

Det betyder att andra långivare och kreditupplysningsbolag kan se dina noteringar hos UC. Många upplysningar uppfattas generellt som ett tecken på att personen ifråga inte sköter sin ekonomi och/eller lånar vidlyftigt. Därmed försämras din kreditvärdighet för varje låneansökan.

Söker du lånet hos en låneförmedlare behöver du inte oroa dig för att kreditvärdigheten försämras avsevärt. De flesta låneförmedlare samarbetar nämligen med UC och tillämpar en teknik som gör möjligt att skicka dina uppgifter till alla långivare och banker de samarbetar med automatiskt. På så sätt kan du får svar från ett stort antal långivare, samtidigt som endast en enda UC registreras.

låneförmedlare

Så går det till att låna via en låneförmedlare

Att söka och jämföra lån hos låneförmedlare är enkelt. Hos oss på Likvidum funkar det så här:

 1. Fyll i din ansökan
 2. Din låneansökan behandlas
 3. Långivare skickar sina svar
 4. Välj lånet som passar dig bäst
 5. Signera det bästa låneavtalet

Fyll i din ansökan i låneformuläret. Du skriver in dina personuppgifter, anger det belopp du vill lån (5000 – 600 000 kronor) och anger hur länge du vill ha lånet (löptid). Därefter skickar du in din ansökan genom att signera med BankID.

Så fort du signerat din ansökan går den iväg till de långivare och banker vi samarbetar med. De kommer nu att titta på din ansökan och bestämma om de kan låna ut pengarna till dig. Samtidigt tittar långivarna också på dina ekonomiska förutsättningar som inkomst, ålder, boende- och anställningssituation. Baserat på detta bestämmer de också vilken ränta de kan erbjuda.

När långivarna är klara med sin bedömning skickar de över ett erbjudande till oss på Likvidum. Du kan nu ta del av långivarnas erbjudanden genom att logga in på ditt konto

När alla långivare har skickat sina erbjudanden är det dags för dig att ta ställning till vilket lån du vill ha. Självklart kan du välja att avstå helt om du exempelvis skulle ångra dig. Din ansökan är inte bindande. Om du vill gå vidare kan du antingen granska alternativen själv på dina sidor. Du kan också gå igenom alternativen över telefon med någon av våra rådgivare.

Välj det förmånligaste lånet

Genom att titta på villkoren för de olika alternativen kan du enkelt avgöra vilket som passar dig bäst. De bästa alternativen är i regel det som har lägst effektiv ränta. Tänk också på att två olika lån som har samma effektiva ränta kan vara olika bra för dig. Om ett av alternativen kommer med högre avgifter kan det vara dyrare trots att den effektiva räntan är samma eftersom du kan dra av 30 % av räntekostnaderna i din inkomstdeklaration.

När du har gått igenom alla alternativ och bestämt dig signerar du lånehandlingarna. Enklast är att signera digitalt med BankID. Sen är det klart. Banken kommer nu gå igenom de sista detaljerna och inom några dagar betalas pengar ut till dig.

Tänk på att det kan ta lite olika tid för olika långivare att betala ut pengarna.

låneförmedlare

Kostar det något att använda låneförmedling?

Nej, det är helt kostnadsfritt att ansöka om lån via en låneförmedlare. Vi på Likvidum tar inte ut några som helst avgifter eller tilläggskostnader av våra kunder. Som låneförmedlare får vi istället betalt av de olika långivarna när en kund väljer att teckna ett lån. Ett upplägg som gynnar alla parter. Du som kund får veta vad det skulle kosta dig att låna hos flera långivare.

Du kan sedan jämföra villkor och kostnader och därmed hitta bästa lånet med den lägsta möjliga kostnaden utefter dina unika förutsättningar. Långivarna i sin tur kommer i kontakt med potentiella kunder utan att lägga pengar på reklam och marknadsföring. Win-win!

Letar du efter ett lån? Vi har förmedlat lån till mer än 100 000 nöjda kunder. Hos oss kan du jämföra räntan för lån från många olika långivare och banker. Betala inte mer än nödvändigt för ditt lån.

låneförmedlare

Sammanfattning – Därför kan det vara bäst att använda låneförmedling

En låneförmedlare är en aktör som gör det möjligt att jämföra räntor, villkor och kostnader för lån hos olika banker och långivare. Efter att du skickat in din ansökan vidarebefordrar låneförmedlaren dina uppgifter till anslutna banker och långivare. Därefter återkommer de långivare och banker, som kan ge dig ett lån, med varsitt erbjudande.

Varje erbjudande innehåller information om personlig ränta, avgifter, återbetalningsvillkor och allt annat du behöver veta. På sätt kan du enkelt se vilken långivare som erbjuder det bästa lånet utifrån dina personliga förutsättningar. När du bestämt dig för ett specifikt lån signerar du låneavtalet. Kort därefter betalas pengarna ut till det konto du angivit i din ansökan.

låneförmedlare

Frågor och svar om låneförmedling

Varför ska jag använda en låneförmedlare?

Det finns ett flertal fördelar med att använda en låneförmedling som Likvidum när behöver ett lån. Det starkaste argumentet för att gå via en låneförmedlare istället för att söka lånet på egen hand är att du får bättre chanser att hitta lån med bra ränta och låga kostnader. En låneförmedlare samlar nämligen många olika banker och långivare på och samma ställe.

När du ansöker hos en låneförmedlare får du automatiskt erbjudanden med besked om personliga ränta från alla långivare låneförmedlare samarbetar med. Du jämföra de olika alternativen och därefter välja lånet med den lägsta räntan och kostnaden. På så sätt kan du få en lägre månadskostnad och spara stora summor.

När du ansöker om ett privatlån sätts räntan individuellt på varje sökande. Det innebär att du aldrig kan veta vad räntan blir och vad ett lån kostar innan du ansökt. Eftersom olika banker vänder sig till olika kundgrupper och gör olika bedömningar kan räntan skilja sig åt beroende på vilken bank du väljer. Söker du lånet direkt hos första bästa långivare är alltså risken stor att du får betala mer lånet än nödvändigt. Om du istället vänder dig till en låneförmedling får du möjlighet att se vilken ränta och månadskostnad olika banker kan erbjuda dig innan du lånar. På så sätt maximerar du dina chanser att hitta det bästa lånet för dig, lånet som ger dig den lägsta möjliga räntan och kostnaden.

Vad är en låneförmedlare?

En låneförmedlare är ett företag som förmedlar kontakten mellan privatpersoner som behöver ett lån och olika banker och långivare. Låneförmedlaren hjälper dig som kund att jämföra lånevillkor som ränta och avgifter hos olika kreditgivare, innan du lånar. När du ansöker hos en låneförmedlare får du automatiskt lånerbjudanden med besked om individuell ränta från alla kreditgivare som låneförmedlaren samarbetar med.

Du får alltså möjlighet att se vad det skulle kosta att ta ett lån hos en mängd olika aktörer i förväg, innan du bestämmer dig. Du maximerar därmed dina chanser att få en bra ränta och låg månadskostnad. Något som betyder att du kan spara stora summor, särskilt om du planerar att teckna ett lån med på ett högt belopp.

Låneförmedling är även fördelaktigt för kreditgivarna. Genom låneförmedlaren når långivarna ut med sitt erbjudande till nya kunder som både når upp till kraven och står i begrepp att teckna ett lån. På så vis får en stadig införsel av nya kunder utan att lägga pengar och tid på marknadsföring.

Vilka långivare och banker samarbetar ni med?

Likvidum samarbetar och jämför lån från flera välrenommerade banker och långivare. För att se en lista över alla långivare, besök sidan om samarbetspartners

Hur mycket kan jag låna via en låneförmedling?

Vi förmedlar lån från 5000 kronor upp till 600 000 kronor. De lån som vi förmedlar är genomgående privatlån, alltså lån utan säkerhet. Maximalt lånebelopp för ett privatlån är 600 000 kronor. Behöver du låna mer än så i ett och samma lån så krävs en säkerhet för lånet, exempelvis en bostad. Kom också ihåg att det till syvende och sist är långivaren som avgör om och hur mycket du låna. Vissa långivare har striktare riktlinjer vad gäller kreditrisker medan andra har en mer generös policy. Det innebär att vissa långivare direkt kan bevilja dig ett lån på 500 000 kronor med din nuvarande inkomst, medan andra sätter gränsen vid 400 000 kronor.

Om du vill låna ett större belopp och är osäker på om du klarar av långivarnas kreditprövning för det beloppet kan du söka med en medsökande. När du söker med en medsökande är ni två personer som delar på betalningsansvaret för lånet och i regel räknar banken ihop era inkomster. Då ökar du dina chanser att få lånet beviljat. Eftersom en medsökande betyder att banken tar en mindre risk kan de ofta erbjuda dig en bättre ränta om du har en medsökande.

Kostar det något att använda en låneförmedlare?

Nej! Vår tjänst är helt kostnadsfri. Vi tar inte betalt en krona av våra kunder. I de flesta fall blir det tvärtom betydligt billigare att söka låna via en låneförmedlare. Eftersom långivarna gör olika bedömningar kan räntan de sätter på en och samma person skilja sig åt en hel del. Samtidigt kan du aldrig veta vilken ränta du får hos en långivare innan du sökt då räntan på privatlån sätts individuellt på den sökande.

Genom att använda en låneförmedlare får du erbjudanden från många olika långivare och information om vilken ränta och månadskostnad de kan erbjuda dig. På så sätt kan du jämföra olika alternativ och välja det som passar dig. Är du ute efter ett stort lån med lång återbetalningstid är det möjligt att spara tiotusentals kronor per år genom att låna via låneförmedlare istället för att välja första bästa bank.

Samarbetspartners

ICA banken logotyp
Coop Medmera logotyp
Ikano Bank logotyp
Långivaren Nordax logotyp
Långivaren bank norewgian logotyp
Marginalen Bank logotyp
Långivaren Wästgöta Finans logotyp
Långivaren Remembers logotyp
Santander Consumer Bank
Lån & Spar Bank logotyp
Långivaren Credentos logotyp
Lunar Bank
Långivaren Konsumentkredits logotyp
Nystart Finans logotyp
Sevenday logtyp
Långivaren Avida Finans logotyp
Brocc Privatlån logotyp
Morrow Bank logotyp
Långivaren Nordnets logotyp
Långivaren Money Gos logotyp
Northmill Bank logotyp
Collector
Risicum
Svea Ekonomi
Thorn
Loanstep
Moank
Banky
Facit bank
TF bank

Denna artikel skrevs 2021-04-12 och uppdaterades 1 mars, 2024 klockan 10:18

Head of online sales och innehållsansvarig

pontus.wiss@likvidum.se Linkedin: Pontus Wiss

Pontus har jobbat inom privatekonomi sedan 2015, både på en långivare och ett av Sveriges största affiliatenätverk. På så sätt har Pontus en bred kunskap och erfarenhet om privatekonomins olika aspekter.

Dela artikel