Hem » Låna pengar » Låna 100 000 kronor
Lånejämförelse

Låna 100 000 kr

Låna 100000 kr till villkor som passar dig. Vi hjälper dig att jämföra långivarnas räntor och villkor innan du lånar 100 000 kronor...

 • Låna 100 000 kr utan säkerhet
 • Ansök och jämför långivarnas räntor innan du bestämmer dig
 • Endast en UC – kostnadsfri ansökan
Långivaren Nordax logotyp ICA Banken logotyp Coop Medmera logotyp Santander Consumer Bank
10 000 kr 600 000 kr

Ange hela tusental inom det angivna intervallet

Jag vill samla/lösa lån

Ange om du vill lösa lån eller inte

1 000 kr 600 000 kr

Ange hela tusental inom det angivna intervallet

Ange ett giltigt svenskt mobilnummer med tio siffror utan landskod

Ange en giltig e-postadress

Genom att klicka ”Gå vidare” samtycker jag till Likvidums integritetspolicy .Ange syftet med lånet

Genom att skicka in formuläret godkänner jag Likvidums allmänna villkor.

låna 100000

Låna 100 000 kronor till villkor som passar dig

Hos Likvidum kan du jämföra lån och kostnaden för att låna pengar hos olika långivare och banker och ansöka om att låna 100 000 kronor utan säkerhet. Ett lån på 100 000 kr räcker till mycket. Kanske behöver du byta bil, renovera hemma eller vill samla de tidigare lånen i ett större och billigare samlingslån? Men vilken långivare ska man välja? Det finns många att välja mellan och det är omöjligt att veta vad räntan blir i förväg. Vi har en lösningen till det problemet.

Vi har samlat ett urval av Sveriges främsta långivare i privatlånesegmentet. När du ansöker om ett lån hos oss får du automatiskt svar från alla långivare som har ett erbjudanden som passar dig.

Du kan enkelt ansöka om att jämföra villkor och räntekostnader för olika lån och sedan välja ett alternativ du anser vara bäst istället för att ta första lån du stöter på. Eftersom vi bara tar en enda UC behöver du inte oroa dig för att försämra din kreditvärdighet i onödan. Vi tar bara en enda UC oavsett om du lånar 100 000 kr eller om du lånar 500 000 kr.

 • Låna 100 000 kr utan säkerhet
 • Jämför & få svar från flera långivare
 • Tjänsten är kostnadsfri
 • Endast en UC
låna 100000

Hur kan jag använda ett lån på 100 000 kr?

Vi på Likvidum förmedlar lån utan säkerhet. Det betyder att du kan använda pengarna precis hur du vill. Lånet är inte låst till ett specifikt ändamål eller en vara som lån med säkerhet, t. ex. de flesta bolån, är. Rusta upp hemmet, byt bil, köp en sommarstuga eller resa – du bestämmer själv.

Varför inte passa på att bli av med dyra lån och krediter? Har du flera avbetalningslån, kreditkortsskulder eller snabblån betalar du sannolikt både hög ränta och ett flertal avgifter.

Genom att låna 100 000 kr kan du baka ihop mindre lån i ett enda lån med möjlighet till bättre ränta. Har du mycket lån kan det här betyda att du sänker dina månadskostnader ordentligt. Du får också alla kostnader på en och samma faktura och slipper onödiga avgifter.

låna 100000

Ansök om lån på 100 000 kr – så gör du:

Det är enkelt att ansöka om att låna 100 000 kronor och få möjlighet till låg ränta via Likvidum. Följ dessa fem steg för att göra en kostnadsfri jämförelse och se vilken ränta du kan få på din ansökan.

 • Gå till formuläret högst upp på den här sidan
 • Fyll i lånebelopp och löptid (hur länge du vill ha lånet)
 • Välj ändamål – t. ex. köp bil, samla lån
 • Fyll i dina personuppgifter
 • Signera med BankID
låna 100000

Låna 100 000 kr utan att riskera din kreditvärdighet

Få svar från flera långivare

Ett lån på 100 000 kr är sannolikt ett lån du kommer betala av på under en längre tid. Det betyder att även relativt små skillnader i ränta påverkar kostnaden märkbart. Två procent mer i ränta betyder 2 000 kronor mer i räntekostnader första året. Inte jättemycket pengar.

Vi tycker dock inte att du ska betala mer för ditt lån än du behöver. Olika långivare tillämpar olika riskanalyser och gör olika bedömningar. Det betyder att räntan kan variera en hel del och därmed även kostnaderna.

Eftersom räntan på privatlån sätts individuellt vet du aldrig vilken ränta du får innan du ansökt. Vi har lösningen på det problemet. En ansökan hos oss ger dig svar och låneerbjudande från ett flertal långivare.

Så påverkar kreditupplysningar dina möjligheter att låna

Du kan naturligtvis ansöka själv hos några olika långivare och sen jämföra villkoren på egen hand. Den metoden kommer dock med flera nackdelar. Dels tar det tid att leta upp och ansöka hos flera långivare.

Det är också i princip omöjligt att i förväg veta vilken långivare som kommer ge dig bäst villkor för ditt lån på 100 000 kr. Varje gång du ansöker hos en långivare görs också en kreditupplysning, så gott som alltid hos Upplysningscentralen (UC).

Vid varje ansökan sparas en notering i UC’s register, vilket försämrar din kreditvärdighet. Om du ansöker om att låna 100 000 kr hos en långivare och får avslag eller inte gillar de villkor den första långivare ger dig kommer du därför ha en sämre utgångspunkt och lägre chanser att få lånet beviljat hos nästa långivare du ansöker hos.

Om din ansökan om att låna 100 000 kr beviljas efter ett par försök är det alltså sannolikt att du kommer få en högre ränta än vad du skulle fått om du inte haft någon notering alls hos UC. Situationen förvärras ytterligare för varje notering som sparas hos UC. Om du har många noteringar hos UC blir det därför både svårare och/eller dyrare att lån nästa gång.

Jämför lån utan att försämra din kreditvärdighet

När du jämför lån hos oss får du automatiskt erbjudande från flera av Sveriges ledande långivare. Du kan enkelt jämföra ränta och villkor för att låna 100 000 kronor och välja det alternativ som passar dig. Ansökan är helt kostnadsfri och inte bindande.

När du ansöker om att låna 100 000 kr (eller någon annan summa) hos oss sparas bara en notering hos Upplysningscentralen trots att du får svar från ett flertal långivare. Det betyder att du inte försämrar din kreditvärdighet, och dina möjligheter att teckna nya lån till bra villkor längre fram, i onödan.

låna 100000

Krav för att låna 100 000 kr

Grundkraven för att ansöka om att låna 100 000 kr hos oss är okomplicerade. Du ska vara minst 18 år gammal och bosatt (folkbokförd) i Sverige sedan minst ett år. Du ska också ha en inkomst på minst 10 000 kr per månad.

Inkomsten kan vara i form av lön eller pension. Tidigare skulder hos Kronofogden är generellt inte ett problem. Men du får inte ha ett aktivt skuldkonto Kronofogden och eventuella tidigare skulder där ska vara helt betalda sedan minst sex månader.

De slutgiltiga kraven hos de olika långivarna kan variera något. Olika långivare gör helt enkelt olika bedömningar och riskanalyser.

Vissa kan vara hårdare i sin bedömning medan andra gör en annan analys och kan därför vara mer flexibla. Det behöver alltså inte vara omöjligt att låna 100 000 kr till bra ränta på grund av tidigare misstag, förutsatt att du har god ordning på din ekonomi idag.

Grundkrav för att låna 100 000 kr

 • Minst 18 år
 • Månadsinkomst minst 10 000 kr
 • Folkbokförd i Sverige
 • Inga skulder hos Kronofogden
låna 100000

Räkneexempel för ett lån hos Likvidum

Räntan är rörlig och sätts individuellt.
Räkneexemplet är ett annuitetslån
uppdaterat 2023-03-01

låna 100000 kronor räkneexmpel
Lånebelopp 170 000 kr
Återbetalningstid 10 år (120 avbet.)
Månadskostnad 2028 kr
Totalkostnad 243 818 kr
start-/aviavgift 495 kr + 0kr (aviavgift)
Nominell ränta 7,61%
Effektiv ränta 7,95%
Individuell ränta 2,95% – 25,95%
Effektiv ränta 2,99% – 29,27%
Löptid 1–15 år

Frågor och svar om att låna 100 000 kr

Tar ni verkligen bara en kreditupplysning?

Ja, det är helt korrekt! Vi på Likvidum använder oss av en specialutvecklad koppling till Upplysningscentralen. Tack vare den här lösningen får alla långivare vi samarbetar med automatiskt tillgång till dina kredituppgifter så fort du signerat din ansökan. Därför registreras bara en enda (1) kreditupplysning hos UC trots att du får flera svar från många olika banker och långivare.

Du inte behöver därför oroa dig för att försämra din kreditvärdighet i onödan när du jämför olika långivare banker, vilket skulle varit fallet om du på egen hand ansökt hos fler olika långivare.

Eftersom för många förfrågningar hos UC kan försämra din kreditvärdighet och därmed dina möjligheter att få lån till bra villkor är det smartare att jämföra bankerna genom en låneförmedlare än att ansöka själv hos olika långivare. 

Vad är kraven för att låna 100 000 kr?

De grundläggande kraven för att ansöka om lån genom oss på Likvdium är att du ska vara minst 18 år gammal och ha en månatlig inkomst på minst 10 000. Inkomsten kan vara i form av arbete eller pension. Du ska också vara folkbokförd i Sverige sedan minst 12 månader tillbaka och får inte ha några skulder hos Kronofogden. Det är okej om du haft skuldsaldo hos Kronofogden tidigare, men alla skulder ska vara betalda sedan minst sex månader tillbaka.

Saker som kan öka din chanser att få ett lån eller att få bra ränta och villkor på ditt lån är bland annat att du har en fast anställning, att du har högre inkomst än minsta kravet och att du har en medsökande på lånet.

Saker som kan öka din chanser att få ett lån eller att få bra ränta och villkor på ditt lån är bland annat att du har en fast anställning, att du har högre inkomst än minsta kravet och att du har en medsökande på lånet.

Kan jag lösa lånet på 100 000 kr i förtid?

Du kan när som helst göra extra inbetalningar för att snabbare amortera av ditt lån på 100 000 kronor, eller betala av hela lånet precis när du vill om du så önskar. Fördelen med att lånen du tecknar via oss har rörlig ränta istället för fast ränta är att du kan betala av lånet snabbare än avtalad tid. Lånets löptid är alltså att se som en maximal tid du kan ha lånet.

Om du betalar av lånet på kortare tid kostar det mindre i ränta än om lånet betalas av över lång tid. Därmed kan det vara en fördel att öka amorteringstakten under de perioder som du har möjlighet till det. Har du en varierande inkomst med flera timanställningar, projektanställningar eller driver eget företag och fakturerar olika belopp varje månad så kan det vara klokt att teckna lån på längre löptider. Du har då en ganska låg månadskostnad som du måste betala och kan när som helst betala in mer pengar när du har möjlighet till det.

Vilka långivare samarbetar ni med?

Likvidum samarbetar och jämför lån från flera välrenommerade banker och långivare. För att se en lista över alla långivare, besök sidan om samarbetspartners

Vad kostar det att låna 100 000 kronor?

Att ansöka om att låna 100 000 kronor via Likvidum är kostnadsfritt och ej bindande.
När du får förslag från våra samarbetspartner är det främst den effektiva räntan du bör titta på för att avgöra vad ditt lån på 100 000 kronor kommer att kosta dig.

Samarbetspartners

ICA banken logotyp
Coop Medmera logotyp
Ikano Bank logotyp
Långivaren Nordax logotyp
Långivaren bank norewgian logotyp
Marginalen Bank logotyp
Långivaren Wästgöta Finans logotyp
Långivaren Remembers logotyp
Santander Consumer Bank
Lån & Spar Bank logotyp
Långivaren Credentos logotyp
Lunar Bank
Långivaren Konsumentkredits logotyp
Nystart Finans logotyp
Sevenday logtyp
Resurs bank logotyp
Långivaren Avida Finans logotyp
Brocc Privatlån logotyp
Morrow Bank logotyp
Långivaren Nordnets logotyp
Långivaren Money Gos logotyp
Northmill Bank logotyp
Collector bank
Risicum
Svea Ekonomi
Thorn
Loanstep
Moank
Banky

Denna artikel skrevs 2021-04-12 och uppdaterades 8 juni, 2023 klockan 09:29


Head of onlinesales och redaktör
pontus.wiss@likvidum.se Linkedin: Pontus Wiss
Pontus har jobbat i finansbranschen sedan 2015, både på en långivare och ett av Sveriges största affiliatenätverk. På så sätt har Pontus en bred kunskap om branschen i sin helhet.

Dela artikel