Hem » Låna pengar » Låna 50 000 kronor
Lånejämförelse

Låna 50 000 kronor

Låna 50 000 kr utan säkerhet

 • Låna 50 000 kr utan säkerhet
 • Jämför räntan hos flera långivare
 • Tjänsten är kostnadsfri
 • Endast en kreditupplysning
10 000 kr 600 000 kr

Ange hela tusental inom det angivna intervallet

Jag vill samla/lösa lån

Ange om du vill lösa lån eller inte

1 000 kr 600 000 kr

Ange hela tusental inom det angivna intervallet

Ange ett giltigt svenskt mobilnummer med tio siffror utan landskod

Ange en giltig e-postadress

Genom att klicka ”Gå vidare” samtycker jag till Likvidums integritetspolicy .Ange syftet med lånet

Genom att skicka in formuläret godkänner jag Likvidums allmänna villkor.

Låna 50 000 kr

Låna 50 000 kr till förmånliga villkor

Behöver du ett lån? Oavsett om du lånar 10 000, 50 000 kr eller mer så vill du ha så bra ränta och villkor som möjligt. Det är därför vi på Likvidum finns. Hos oss kan du jämföra räntor, avgifter och andra lånevillkor hos ett stort antal långivare innan du bestämmer dig för ett specifikt lån.

På så sätt kan du ställa olika aktörers erbjudanden mot varandra och sedan välja det alternativ som passar dig. Ett smartare sätt att låna pengar med låg ränta helt enkelt. Vår tjänst är kostnadsfri och ej bindande.

Information – låna 50 000 kr:

 • Lånebelopp: 50 000 kr
 • Löptid: 1 – 15 år
 • Årsränta: 2,95% – 25,95%’
 • Effektiv ränta: 2,99% – 29,27%

Vad kan jag använda ett lån på 50 000 kr till?

De lån vi förmedlar är genomgående lån utan säkerhet. Det betyder att du kan använda ditt lån på 50 000 kronor till precis vad du vill. Köp en resa, renovera hemma, laga bilen, köp ny inredning eller skaffa en riktigt bra tv. Du bestämmer.

Kom ihåg att även om 50 000 kronor inte är ett jättestort lopp så ska det betalas tillbaka. Det kan därför vara klokt att noga tänka igenom vad pengarna ska gå till innan du tecknar lånet. Har du råd med amorteringar och räntebetalningar? Att lägga alla pengarna på nöjen och ren konsumtion är inte att rekommendera, särskilt inte om du är osäker på hur din ekonomiska situation kommer se ut på längre sikt.

Så går det till att söka lån på 50 000 kr

Att ansöka om lån på 50 000 kronor hos är enkelt. Vi är en låneförmedlare som samlat ett stort antal långivare. När du ansöker om att låna 50 000 kronor hos får du automatiskt svar från alla långivare som kan erbjuda dig ett lån.

Varje erbjudande innehåller utförlig information om räntor, avgifter och vad det skulle kosta att låna 50 000 kr hos den aktuella långivaren. På så sätt kan du enkelt ställa de olika låne-alternativen mot varandra och sedan välja det mest förmånliga alternativet med den lägsta räntan och månadskostnaden.

Så ansöker om att låna 50 000 kr:

 • Gå till låneformuläret högst upp på den här sidan
 • Välj lånebelopp: 50 000 kr
 • Välj löptid från 1 till 15 år
 • Fyll i dina personuppgifter
 • Signera med BankID
 • Vi skickar nu din ansökan till långivarna
 • De första svaren från långivarna kommer inom 15 min (men vänta gärna 24 timmar innan du bestämmer dig)
 • Nu kan du jämföra lånen
 • Signera det valda låneavtalet
 • Inom några dagar betalas pengarna ut till dig

 

Tips! Så lånar du 50 000 kr smartare

När du lånar pengar är det framför allt räntan och den effektiva räntan du behöver ha koll på. Räntan är som du säkert vet priset för att låna pengarna. Men det finns flera andra faktorer som spelar roll för hur mycket du kommer att betala för att låna 50 000 kr i reda pengar. En viktig faktor är lånets löptid, alltså den tidsperiod du lånar pengarna. Därför bör du välja löptid med omsorg.

Om ditt främsta mål är att få en låg totalkostnad för lånet bör du satsa på en så kort löptid som möjligt. Med en kortare löptid får du lägre räntekostnader totalt för lånet, eftersom du betalar ränta för de lånade 50 000 kronorna under en kortare period och vid färre tillfällen. Samtidigt blir månadskostnaden högre eftersom du amorterar snabbare och sprider ut återbetalningen av ditt på lån 50 000 kr på färre tillfällen.

En längre löptid kommer å andra sidan att leda till en högre total räntekostnad för lånet. Du betalar helt enkelt ränta för de 50 000 kronor under längre tid, alltså blir räntekostnaden högre. Du får däremot en lägre månadskostnad eftersom du sprider ut amorteringen av lånet på fler tillfällen och betalar tillbaka en mindre andel av lånet varje månad.

Vilken löptid du väljer kan även påverka räntan du får på ditt lån. Om långivarna tycker att du väljer en väldigt lång löptid i förhållande till lånebeloppet (i det här fallet 50 000 kr) kan de i vissa fall sätta en högre ränta än vad du skulle fått med en kortare löptid. Eftersom ett lån på 50 000 kronor inte är ett jättestort förväntar sig långivaren i regel inte att du väljer den maximala löptiden på 15 år.

Samtidigt ska du inte välja en superkort löptid, i varje fall inte om det inverkar negativt på din privatekonomi i övrigt. Med en väldigt kort löptid blir du tvungen att amortera ett stort belopp varje månad. Har du råd med det? Om du har höga omkostnader i övrigt kan det vara klokt bättre att välja en något längre löptid, så att du inte riskerar att få betalningsproblem om en oväntat utgift dyker upp.

Gör gärna en budget för att skaffa dig en bild av hur stor månadskostnad du klarar av och välj sedan en löptid som ger en acceptabel månadskostnad utan att du för den skulle har lånet längre än nödvändigt.

Vad är kraven för att låna 50 000 kr?

Vi är en låneförmedlare och samarbetar med ett flertal långivare och banker. Syftet är att ge dig så stora valmöjligheter som möjligt och chansen att låna 50 000 kr till bästa möjliga villkor efter dina förutsättningar. Hos oss kan du nämligen jämföra kostnaden för att låna 50 000 kr i förväg innan du bestämmer dig för en specifik långivare. Du får besked om personlig ränta och andra från ett stort antal aktörer och sedan välja det alternativ som passar dig och det räcker med en enda ansökan.

Kraven för att låna 50 000 kr kan skilja sig år något mellan de olika bankerna och långivarna vi samarbetar med. Vissa kan ha något hårdare inkomstkrav och en högre åldersgräns, andra är mer generösa. Om det gäller dig råder vi dig att vara försiktig och avstå från att lån om du inte är helt säker på att du kan betala tillbaka pengarna. Att låna mer när man redan har betalningsproblem (eller haft det nyligen) kan i värsta fall till ännu värre svårigheter och en skuldfälla som blir svår att ta sig ur.

De grundläggande kraven för att vi ska behandla din ansökan om att låna 50 000 kr är att du är minst 18 år vid ansökningstillfället och folkbokförd i Sverige sedan minst tolv månader tillbaka. Du ska också ha en inkomst på minst 10 000 kronor i månaden.

Inkomsten kan vara i form av lön från arbete eller pension. Du ska inte ha ett aktivt skuldkonto hos Kronofogden. Tidigare skulder hos Kronofogden är okej, men de ska vara helt återbetalda sedan minst sex månader tillbaka.

Behöver du mer pengar?

Låna 70 000 kr

Frågor och svar om att låna 50 000 kr

Gör ni bara en kreditupplysning?

Ja, det är helt korrekt. Endast en UC registreras när du använder vår tjänst trots att du får erbjudande och svar om personlig ränta från många olika långivare. Vi på  Likvidum använder en specialutvecklad koppling till UCs tjänst. Tack vare den kopplingen  registreras bara en (1) enda kreditupplysning. Tack vare det här systemet  kan alla banker och långivare som som vi samarbetar automatiskt få tillgång till dina kredituppgifter när du signerat din ansökan. 

Som du säkert vet kan många kreditupplysningar kraftigt försämra din kreditvärdighet och dina möjligheter att få en bra ränta. Därför är det klokt att använda dig av en låneförmedlare när du letar efter lån med bra ränta. Hos oss får du erbjudanden från många långivare och möjligheten att välja det lånealternativ som ger dig bäst villkor och lägst ränta.

Vad krävs för att låna 50 000 kr?

Vi förmedlar lån från många olika banker och långivare för att ge dig ett bättre underlag att göra ett bra beslut. Kraven kan skilja sig något åt mellan olika långivare. Vissa har lite tuffare inkomstkrav än andra.

Grundkravet för att ansöka om lån hos Likvidum är dock att du ska vara minst 18 år gammal och ha en dokumenterad månadsinkomst på minst 10 000 kronor i form av arbete eller pension. Du ska även vara folkbokförd i Sverige sedan minst 12 månader och vara helt skuldfri från kronofogden sedan minst 6 månader tillbaka.

Saker som kan öka din chanser att få ett lån eller att få bra ränta och villkor på ditt lån är bland annat att du har en fast anställning, att ha en högre inkomst än minsta kravet. Du kan också förbättra dina chanser genom att söka tillsammans med annan person, en medsökande. Då räknar långivarna i bådas inkomster i underlaget för lånet. 

Kan jag lösa lånet i förtid?

Ja, det är alltid möjligt att lösa lånet helt och hållet, när du vill. Lånen vi förmedlar kommer genomgående med rörlig ränta. Därför kan du alltid betala tillbaka det återstående beloppet när som helst, helt utan extra kostnad. Du kan även  göra extra inbetalningar när du vill och på så sätt amortera ner lånet snabbare. 

Om du betalar av lånet på kortare tid kostar det mindre i ränta än om lånet betalas av över lång tid. Därför är det ofta klokt att amortera mer under perioder då du har mer pengar över. Särskilt om du är egenföretagare, frilansare eller av någon annan anledningen har en inkomst som varierar över tid.

Vilka långivare samarbetar ni med?

Likvidum samarbetar och jämför lån från flera välrenommerade banker och långivare. För att se en lista över alla långivare, besök sidan om samarbetspartners

Vad blir räntan på mitt lån?

Räntan är rörlig och sätts individuellt efter kreditprövning. Det är de olika långivare som bestämmer vad din ränta blir, baserat på din betalningsförmåga och kredithistorik. Olika långivare kan dock göra olika bedömningar, vilket betyder att räntan kan variera beroende på vilken långivare du väljer. Det är just därför det är klokt att jämföra räntor hos oss en låneförmedlare som oss på Likvidum innan du bestämmer dig.

I dagsläget ligger räntan (nominell årsränta) hos de långivare vi samarbetar med ligger i dagsläget på 2,95% till 25,95%. Den högsta möjliga effektiva räntan du kan få på ett lån är 29,27% (2021-02-05).

låna 50000

Samarbetspartners

Ikano Bank logotyp
Coop Medmera logotyp
Långivaren Nordax logotyp
Santander Consumer Bank
Långivaren Wästgöta Finans logotyp
Långivaren bank norewgian logotyp
Marginalen Bank logotyp
Långivaren Remembers logotyp
Lån & Spar Bank logotyp
Långivaren Credentos logotyp
Lunar Bank
Långivaren Konsumentkredits logotyp
Nystart Finans logotyp
Sevenday logtyp
Resurs bank logotyp
Långivaren Avida Finans logotyp
Brocc Privatlån logotyp
Komplett Bank logotyp
Långivaren Nordnets logotyp
Långivaren Money Gos logotyp
Northmill Bank logotyp
Collector bank
Risicum
Svea Ekonomi
Loanstep

Artikeln uppdaterades senast: 20 september, 2022 klockan 12:36

Skribent Pontus Wiss
Head of onlinesales och redaktör
pontus.wiss@likvidum.se Linkedin: Pontus Wiss
Pontus har jobbat i finansbranschen sedan 2015, både på en långivare och ett av Sveriges största affiliatenätverk. På så sätt har Pontus en bred kunskap om branschen i sin helhet.