Hitta renoveringslån  – Granska långivarnas ränta innan du lånar till renoveringen

Renovering är ett ord fyllt av både glädje och förväntningar.  Vi vill gärna vara en del av din resa från gammalt till nytt. Hos oss kan du ansöka om och jämföra renoveringslån från flera ledande långivare. Ansökan är kostnadsfri, tar bara ett par minuter och ger dig svar från alla långivare som har  erbjudande som passar dig. Sedan kan du jämföra villkoren för de olika renoveringslånen och välja det alternativ som passar dig bäst.

 

Vi har samlat ett urval av  Sveriges främsta långivare. Det innebär att du fritt kan jämföra villkoren för olika lån och ser varje långivares villkor i detalj. Långivarna har därmed starka incitament att erbjuda en så bra låneränta som möjligt. Du får all information du behöver för att välja ett lån som passar dig och goda chanser att få en riktigt bra ränta. Ansökan är gratis och du förbinder dig inte till något.

 

Låna till renovering i korthet:

 

  • Låna 10 000  – 600 000 kr
  • Svar från flera långivare
  • Möjlighet att låna trots betalningsanmärkning
  • Endast en UC!

Vad är ett renoveringslån?

Ett renoveringslån är precis som namnet antyder ett lån för att renovera hemmet. Egentligen finns det ingen särskild form av renoveringslån. Däremot har det blivit allt vanligare att renovera exempelvis kök och badrum på senare år. Av den anledningen har många långivare valt att marknadsföra sina befintliga lån som just renoveringslån. I de flesta fall är ett renoveringslån helt enkelt ett mellanstort privatlån (lån utan säkerhet) som någon använder för att renovera i hemmet.

 

De renoveringslån vi förmedlar är genomgående lån utan säkerhet och kommer med rörlig ränta. Det betyder att du kan använda lånet till vad du vill, pengarna är inte låsta till ett specifikt ändamål. Om behöver köpa andra saker utöver renoveringen, går det utmärkt. Du kan också passa på att lösa tidigare lån och krediter och på så sätt få ner räntan.

 

Olika typer av renoveringslån

Det finns flera typer av renoveringslån. Den allra vanligaste formen är lån utan säkerhet. Det betyder att du inte behöver inteckna din bostad eller erbjuda långivaren någon annan form av säkerhet för lånet. Du är också i praktiken fri att använda lånet till vad du vill. Om du ändrar dig och bestämmer dig för att använda lånet till köp av en ny bil går det utmärkt. Det man ska komma ihåg är att lån utan säkerhet generellt är dyrare än lån med säkerhet eftersom långivare tar en större risk.

 

Det finns även renoveringslån med säkerhet. Du intecknar då en del av din bostad, vilket utgör säkerhet för lånet. En förutsättning för att du ska få ett renoveringslån med säkerhet är att du inte lånat mer än 85 % av bostadens värde. Eftersom många bostadsägare har förhållandevis höga belåningsgrader är renoveringslån utan säkerhet ett bra alternativ. Då har du också möjlighet att när som helst lösa lånet genom att betala tillbaka de pengar du är skyldig.

 

Att tänka på innan du söker ett renoveringslån

Innan du ansöker om ett renoveringslån bör du först räkna på vad renoveringen kommer att kosta. Gör en budget för renoveringen helt enkelt. Detta är viktigt eftersom alla lån ska betalas tillbaka och du betalar också ränta. Ju mer du lånar desto högre bli alltså kostnaden, både totalt och per månad. Om lånet är avsett för just renovering bör du inte låna mer än du verkligen behöver.

 

Om du planerar att anlita hantverkare (vilket är det vanligaste) kan du be om en offert för arbete och materialkostnader i förväg. Då får du en bra uppfattning om vad renoveringen kommer att kosta. Kom ihåg att du har möjlighet att göra rotavdrag för hantverkskostnaderna om du äger din bostad.

 

Välj mellan renoveringslån från olika banker

Innan du söker lånet bör du bilda dig en uppfattning om hur mycket renoveringen kommer kosta. Men också hur stora lånekostnader du klarar av. Hos oss på Likvidum kan du utan kostnad jämföra lån utan säkerhet från flera av Sveriges främsta långivare.

 

Allt du behöver göra är att ansöka om ett lån här på det belopp du behöver. Inom kort får du svar från våra långivare och kan fritt välja det alternativ som passar dig bäst. Genom att jämföra lån får du inte bara veta vad lånet kommer att kosta. Du får också möjlighet att ställa långivare mot varandra och välja det billigaste alternativet.

 

Vi tar bara en UC trots att du får svar från flera olika långivare. Ansökningsprocessen tar bara ett par minuter och du signerar snabbt och säkert med BankID. Hela processen tar några få dagar – från ansökan till utbetalning av lånet. Eftersom vi förmedlar renoveringslån utan säkerhet kan du passa på att använda lånet som ett omstartslån både för hemmet och din ekonomi genom att samtidigt lösa eventuella tidigare lån och krediter. Om du exempelvis lånar 250 000 kr har du både råd att renovera mycket hemma och att samla mindre lån med hög ränta.

 

Trustpilot

Frågor och svar

Tar ni bara en kreditupplysning? accordian

Vad krävs för att söka ett renoveringslån? accordian

Är det möjligt att förtidslösa renoveringslånet? accordian

Vilka långivare kan jag låna hos? accordian

Vad är räntan på renoveringslånet? accordian

Är räntan fast eller rörlig? accordian

Hur lång tid tar det innan lånet blir utbetalt? accordian

Är tjänsten helt kostnadsfri? accordian

trustpilot

Har du några frågor?

Kontakta oss på 08-121 314 71

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse på sajten

Okej