Låna till resa - Jämför semesterlån via Likvidum - [2024]
Hem » Låna pengar » Resa

Låna till resa

Världen är en spännande plats med mycket att uppleva. Att resa förknippas med avkoppling, äventyr och spännande möten.

 • Jämför lån till resa
 • Kostnadsfri ansökan
 • Endast en UC, ej bindande


Långivaren Nordax logotyp ICA Banken logotyp Coop Medmera logotyp Lån & Spar Bank logotyp

kr
5 000 kr 600 000 kr

Ange hela tusental inom det angivna intervallet

Jag vill samla/lösa lån

Ange om du vill lösa lån eller inte

kr
1 000 kr 600 000 kr

Ange hela tusental inom det angivna intervallet

Ange ett giltigt svenskt mobilnummer med tio siffror utan landskod

Ange en giltig e-postadress

Genom att klicka ”Gå vidare” samtycker jag till Likvidums integritetspolicy.Ange syftet med lånet

Kreditbevakning med ID skydd

Likvidum vill erbjuda dig marknadens mest rekommenderade kreditbevakning med ID skydd helt kostnadsfritt i samband med att du ansökt om ett lån. Tjänsten är helt gratis och du behöver inte säga upp den då skyddet upphör automatiskt efter din gratistid.

Efter gratisperioden kommer du få ett erbjudande som är unikt framtaget för dig som kund till oss på Likvidum.

Kreditbevakning med ID skydd levereras av vår partner Tryggsam AB.

Läs mer om kreditbevakning med ID-skydd (länken öppnas i ny flik)

Genom att skicka in formuläret godkänner jag Likvidums allmänna villkor.

Pontus Wiss

Innehållsansvarig: Pontus Wiss

Olle Gordh

Granskad av: Olle Gordh

Denna artikel skrevs 2023-08-02 och uppdaterades 1 mars, 2024 klockan 09:21

låna till resa

Semesterlån utan säkerhet

Väljer du att låna pengar till din semester så är det ett privatlån. Det är ett lån utan säkerhet vilket är den typ av lån som Likvidum förmedlar. Absolut bäst är att betala resan kontant. Ett alternativ är att betala delar av resan kontant och låna till en mindre del.

Även om du lånar till hela resan uppmanar vi att jämföra alternativ och hitta det mest prisvärda – både när det gäller lån och resa. Ett lån ska alltid betalas tillbaka och innebär en kostnad med räntan som tillkommer. Ta del av våra tips om du överväger att ansöka om ett semesterlån.

låna till resa

Jämföra lån till en resa

För att få låna till resa krävs att du uppfyller vissa minimikrav. De grundläggande kraven hos alla kredit- och långivare är:

 • Ha fyllt minst 18 år
 • Ha en taxerad inkomst i Sverige
 • Vara svensk medborgare
 • Ej ha aktiv skuld hos Kronofogden

Uppfyller du de grundläggande kraven kan du fylla i en ansökan om att jämföra lån på vår hemsida. I samband med en förfrågan kommer en kreditupplysning att göras. Likvidum tar endast en
kreditupplysning per lånejämförelse som används av samtliga av våra trettiotal samarbetspartners. En ansökan sker därför i tre steg:

En ansökan sker därför i tre steg:

 1. Fyll i ansökan
  – Ansökan sker online i två korta steg. Ange information som personnummer och anställning. Signera med BankID.
 2. Invänta svar
  – Våra samarbetspartners har upp till 48 timmar på sig att inkomma med svar.
 3. Tacka ja eller gör inget mer
  – De första svaren kommer ofta inom några minuter. När alla har svarat kan du i lugn och ro jämföra de svar som inkommit. Tacka ja till ett lån eller gör inget mer.

Likvidum är experter på privatlån, vi låter dig jämföra upp till ett trettiotal olika banker och långivare utan att du förbinder dig till något. Är du inte längre i behov av ett lån behöver du inte göra något mer.

låna till resa

Tips inför att låna till resan

Det kostar alltid pengar att ha ett lån. Därför rekommenderar vi att alltid gå igenom beslutet noggrant. Är ett lån nödvändigt eller kan du spara ihop hela eller delar av summan? Kanske du kan sälja saker som inte längre används eller jobba extra pass. Står beslutet om lån fast kommer här några tips:

Gå igenom ekonomin

Innan du tar ett reselån är det viktigt att gå igenom din ekonomi. Har du utrymme för den kostnad som varje månad kommer i samband med ett lån?

Jämför, jämför och jämför

Ta dig tid att jämföra, det kan minska dina kostnader. Jämför lån, resor, hotell och allt som har med resan att göra. Det gäller innan bokning men också under resan vid olika aktiviteter. Betala inte mer än nödvändigt. Likvidum låter dig jämföra lån på samma sätt som det finns jämförelsesidor för hotell och resor.

Res under lågsäsong

Skillnaden i pris är enorm under låg- och högsäsong. Undvik högsäsong och spara pengar. Flyg och hotell är billigare och det finns många gånger ett större utbud att ta del av.

Planera resan

Gå igenom packningen så att du har allt nödvändigt med dig. Att köpa många mindre saker som handduk, tandborste och liknande blir stora summor till slut.

Se över försäkringar

Många resebolag erbjuder olika typer av försäkringar som avbokningsskydd och liknande. Betalar du med Mastercard eller Visa finns de försäkringarna redan inkluderade. Undvik att betala dubbelt med insikt i dina egna försäkringar.

Ha en budget

Redan från början är det bra att ha en tydlig budget. Låt budgeten styra resmålet istället för att låna lite extra. Det går att ha fantastiska upplevelser även inom en liten budget.

Låt semestern bli en upplevelse för livet – men inom givna ramar. Tänk till i förväg och ha en budget för varje del i resan. En bestämd summa för resa, boende, mat och så vidare. Då är det lättare att veta vad varje del kan kosta.

låna till resa

Sammanfattningsvis om semesterlån

Att åka på semester är härligt, men betala resan kontant om du kan. Annars kan det vara ett alternativ att betala en del själv för att minska summan av ett semesterlån.
Låna inte mer än du behöver och betala av skulden så snart du kan. Undvik att ta högkostnadskrediter eller andra extremt dyra lån. Använd istället en låneförmedlare som Likvidum. Vi har ett nära samarbete med pålitliga kreditgivare. Svaren presenteras i en lista där du kan jämföra räntor, kostnader och villkor i lugn och ro.

Har du frågor är du alltid välkommen att kontakta oss.

låna till resa

Denna artikel skrevs 2023-08-02 och uppdaterades 1 mars, 2024 klockan 09:21

Head of online sales och innehållsansvarig

pontus.wiss@likvidum.se Linkedin: Pontus Wiss

Pontus har jobbat inom privatekonomi sedan 2015, både på en långivare och ett av Sveriges största affiliatenätverk. På så sätt har Pontus en bred kunskap och erfarenhet om privatekonomins olika aspekter.

Dela artikel