Hem » Låna pengar » Privatlån » för att starta eget företag
Lånejämförelse

Privatlån för att starta eget företag

Drömmer du om att starta eget företag? Dessvärre är företagslån inte ett alternativ för dig som inte kommit igång med ditt företagsprojekt än.
Många banker kräver nämligen minst ett bokslut och en hyfsat hög omsättning för att ge dig ett företagslån.
Men det finns fler vägar att gå. Du kan faktiskt använda ett privatlån för att finansiera saker som lön och inköp under uppstartsfasen.

  • Låna till aktiekapital
  • Startkapital för utrustning, lokalhyra med mera
  • Bygg upp ett första lager
  • Ansökan är inte bindande
Långivaren Nordax logotyp ICA Banken logotyp Coop Medmera logotyp Santander Consumer Bank
10 000 kr 600 000 kr

Ange hela tusental inom det angivna intervallet

Jag vill samla/lösa lån

Ange om du vill lösa lån eller inte

1 000 kr 600 000 kr

Ange hela tusental inom det angivna intervallet

Ange ett giltigt svenskt mobilnummer med tio siffror utan landskod

Ange en giltig e-postadress

Genom att klicka ”Gå vidare” samtycker jag till Likvidums integritetspolicy .Ange syftet med lånet

Genom att skicka in formuläret godkänner jag Likvidums allmänna villkor.

lån för att starta eget företag

Privatlån för aktiekapital och buffert

Är du också trött på jobbet och drömmer om att kasta loss och pröva dina vingar som självständig egenföretagare? Lockas du av flexibla tider, ingen chef och att få styra ditt arbete helt själv? Då är du högst troligt på väg att starta eget företag vilket är både skrämmande och otroligt lärorikt. Många gånger är det skrämmande att prova någonting nytt, men var inte rädd.

Det mesta brukar lösa sig med lite god vilja och många arbetstimmar. Har du inte råd att starta ett aktiebolag? Då kanske du kan behöva låna lite i början innan ditt företag har kommit på fötter. Jämför företagslån här om du redan har ett bolag och vill ta ett lån med bolaget istället för ett privatlån

Att starta företag – Mycket kostnader innan intäkterna dyker upp

Ett nystartat företag kan vara både ett aktiebolag, kommanditbolag, handelsbolag eller enskild firma. Oavsett företagstyp kan det oftast vara lite kostnader förknippade med att starta upp. Enkla saker som en egen dator, telefonabonnemang, bredband, verktyg och annat som du behöver för att arbeta kan ofta vara de tunga posterna till en början.

En klok idé är därför att sätta dig ner och gå igenom vad du kommer att behöva precis när du börjat, men även lite längre fram. Behöver du lokaler och förvaringsutrymmen eller klarar du dig med de ytorna du har i ditt boende utan att driva familjen till vansinne?

Nästa sak att fundera över är i vilken form du driver ditt bolag. Ett aktiebolag har vissa fördelar som kan vara gynnsamma över tid, men i början kanske all administration känns jobbig och arbetsam för någon som är ovan. Då kanske en enskild firma eller att vara egenanställd kan vara något.  Det finns bolag som hjälper till med all administration och du blir anställd via dem och fakturerar via deras system. Pengarna betalas sedan ut som en vanlig lön. Smidigt och enkelt för någon som är ovan.

Kom igång med ett privatlån för att starta eget

Att låna pengar för att starta eget kan kännas skrämmande. Dock så är det bättre att satsa lite i början så att du har allt på plats och slipper tacka nej till arbete för att du inte har rätt förutsättningar. Oavsett om det är till aktiekapitalet i ett aktiebolag eller för att du behöver en dator kan ett privatlån vara en snabb väg att dra igång allt om du inte redan har pengarna på banken. Se bara till att du har en bra plan för att betala tillbaka pengarna så fort du kan så att du inte sitter i onödig skuld. Likaså så bör du noga fundera igenom inköp så att du inte köper något du inte behöver i din verksamhet – du ska ju tjäna pengar, inte göra av med dem i onödan.

Trots alla frågetecken så tror jag att nästan alla egenföretagare du frågar håller med om att det är värt allt slit att vara egen. Att kunna ta den där semesterdagen mitt i veckan om du behöver, eller umgås med barnen och arbeta i kapp på kvällarna utan någon chef som gnäller är en mycket trevlig tanke. Våga du med!

lån för att starta eget företag

Vad krävs för att få ett starta eget-lån?

Vi på Likvidum förmedlar enbart privatlån, vilket kan vara ett alternativ för dig som behöver pengar för att starta ett eget företag.
Med andra ord finns det villkor enligt konsumentkreditlagen som måste uppfyllas vid den formen av ansökan.
Krav för starta eget-lån genom Likvidum

  • Minst 18 år
  • Folkbokförd i Sverige
  • Inga skulder hos Kronofogden
  • Månadsinkomst på minst 10 000 kr

Uppfyller du alla dessa krav är det möjligt att ta ett helt vanligt privatlån för att komma igång med företaget.

Denna artikel skrevs 2022-06-13 och uppdaterades 14 november, 2022 klockan 09:37


Head of onlinesales och redaktör
pontus.wiss@likvidum.se Linkedin: Pontus Wiss
Pontus har jobbat i finansbranschen sedan 2015, både på en långivare och ett av Sveriges största affiliatenätverk. På så sätt har Pontus en bred kunskap om branschen i sin helhet.

Dela artikel