Jämför privatlån upp till 600 000 kr – Hitta privatlånet med bäst ränta

Privatlån – Låna upp till 600 000 kronor utan säkerhet med riktigt bra villkor. Hos Likvidum kan du söka och jämföra privatlån, alltså lån utan säkerhet, från några av Sveriges främsta långivare. Genom att jämföra lån kan får du direkt erbjudanden från flera långivare och kan välja det privatlån som ger dig bäst villkor. Du får alla information om de olika långivarnas villkor som ränta, avgifter och månadskostnad. Därmed har du allt du behöver för att välja det lån som passar just dig bäst.

 

 • Låna upp till 600 000 kr utan säkerhet
 • Låg ränta – från 2,95 %
 • Endast en UC trots svar från flera långivare
 • Gratis ansökan, ej bindande

 

Vad är ett privatlån?

Ett privatlån, eller blancolån som det också kallas, är kort och gott ett lån utan säkerhet. Det betyder att lånet inte är knutet till en specifik vara som exempelvis ett bolån, billån eller andra krediter med säkerhet. Du kan alltså använda ett privatlån till i princip vad du vill.

 

Eftersom det inte finns någon säkerhet för ett privatlån tar långivaren en något större risk. Om du inte kan betala tillbaka på ett bolån i enlighet med gällande avtal, tas huset i beslag och säljs sedan på exekutiv auktion. Så är inte fallet med privatlån. Det finns ingen vara att ta tillbaka om du inte skulle ha möjlighet att betala tillbaka lånet. Av den anledningen tar långivaren generellt ut en något högre ränta på privatlån för att kompensera för risken.

 

Räntan för privatlån tenderar också att skilja sig åt mer mellan olika långivare än vad räntan för bolån gör. Just därför är det klokt att jämföra olika långivare och privatlån innan du bestämmer dig.

 

Villkor för att söka privatlån

För att söka ett privatlån genom oss på Likvidum ska du vara minst 18 år gammal och ha en årlig inkomst på 120 000 kronor eller mer. Inkomsten kan vara lön eller pension. Du ska också ha varit folkbokförd i Sverige sedan minst ett år tillbaka och inte ha några skulder hos Kronofogden. Tidigare skulder hos Kronofogden är i regel inget problem, men det ska vara helt återbetalda sedan minst sex månader.

 

De slutgiltiga kraven för att få ett privatlån avgörs i sista ledet av långivaren du väljer. Kraven kan skilja sig åt något mellan olika långivare. Men loppet är inte kört för att en långivare säger nej eller erbjuder ett privatlån med högre ränta du kan leva med. Du får alltid svar från ett flertal långivare. Blir det avslag hos en långivare har du ofta goda möjligheter att få ett ett bra erbjudanden från någon av konkurrenterna.

 

Grundläggande krav för att söka privatlån:

 

 • Du är minst 18 år
 • Har en månadsinkomst på 10 000 kr eller mer
 • Skuldfri hos Kronofogden

 

Hur söker jag ett privatlån?

Det är busenkelt att ansöka om ett privatlån genom oss på Likvidum. Allt du behöver göra är att fylla i belopp från 10 000 till 60 000 kronor, välja återbetalningstid och fylla i dina kontaktuppgifter i formuläret högst upp på den här sidan. Sedan signerar du din ansökan med BankID. That’s it. Långivarna kommer nu att titta på din ansökan och inom kort så får du automatiskt erbjudanden från alla som har ett erbjudande som passar dig.

 

Du kan därefter granska långivarnas erbjudanden och välja det privatlån som ger dig lägst ränta och bäst villkor i övrigt. I praktiken innebär det här att långivarna tävlar med varandra om att erbjuda dig bäst villkor på privatlånet i form av låg ränta och så lite avgifter som möjligt. Genom att ansöka om ditt privatlån hos oss på Likvidum sparar du därför tid. Alla långivare tillämpar individuell räntesättning på privatlån så det är omöjligt att ta reda på vad ett lån kommer kosta på egen hand. När du ansöker hos oss tar vi dessutom bara en enda UC trots att du får svar från flera långivare. På så sätt riskerar du inte att försämra din kreditvärdighet och dina chanser att teckna andra lån i framtiden i onödan.

 

Därför är smart att jämföra och ansöka privatlån hos Likvidum:

 

 • Låna upp till 600 000 kronor till vad du vill
 • Välj bindningstid som passar dig – ett till 15 år
 • Få erbjudanden från många olika långivare
 • Helt gratis att jämföra lån
 • Ansökan tar max några minuter
 • Ansökan är inte bindande
 • Vi tar bara en enda UC
 • Vi hjälper dig att samla gamla lån
 • Kunnig rådgivning och personlig service

Vad kan jag gör för att få ännu lägre ränta?

Räntan på privatlån sätts individuellt på den sökande. Det innebär att det är din nuvarande betalningsförmåga, ekonomiska situation i kombination med din tidigare ekonomiska historik (t.ex. hur du skött betalningar tidigare) som avgör. Kort sagt din kreditvärdighet. Din kreditvärdighet påverkar av, bland mycket annat, din inkomst, övriga skulder, anställningsform och om du har betalningsanmärkningar. Hög inkomst och inga skulder är så klart bättre än låg och mycket skulder.

 

Men du kan faktiskt förbättra dina chanser att få en bra ränta. Du kan söka privatlånet tillsammans med en annan person, en medsökande. Ni är då två som delar på betalningsansvaret för privatlånet. Långivaren tar då en mindre risk och kan ofta erbjuda en bättre ränta i gengäld.
Om du väljer att samla dina lån genom oss i ett större privatlån kan du också förbättra din kreditvärdighet och möjlighet att få lägre ränta på framtida lån. Det kan låta märkligt att ta ett nytt lån för att förbättra sin kreditvärdighet. Men faktum är att det är bättre att ha ett enda stort lån än att ha flera mindre lån.

 

Mindre lån kommer dessutom i regel med högre ränta och varje enskilt lån kommer med avgifter. Genom att samla dina lån i ett stort privatlån kan du få en väsentligt lägre ränta och slipper onödiga avgifter. Du får mer pengar över varje månad, vilket ytterligare stärker din kreditvärdighet och dina chanser att få en bra ränta nästa gång du lånar.

 

 

Har du flera smålån och krediter? Slå ihop dem med ett omstartslån och sänk din månadskostnader

Trustpilot

Frågor och svar

Vilka krav gäller för att söka privatlån? accordian

Gör ni verkligen bara en kreditupplysning? accordian

Är det möjligt att lösa privatlånet tidigare än planerat? accordian

Vilka långivare samarbetar ni med? accordian

Vad är ränta på privatlånen? accordian

Är räntan på privatlånen fast eller rörlig? accordian

När betalas lånet ut? accordian

Kostar det något att jämföra privatlån? accordian

trustpilot

Har du några frågor?

Kontakta oss på 08-121 314 71

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse på sajten

Okej