Hem » Låneförmedlare » Jämför lån

Jämför lån

Jämför lån och ränta hos olika långivare innan du bestämmer dig

Letar du efter ett lån? När du lånar pengar är det räntan tillsammans med avgifter som avgör dina kostnader...

 • Jämför lån upp till 600 000 kr
 • Återbetalningstid 1 – 15 år
 • Ansök och jämför kostnadsfritt
Jämför lån nu Jämför räntor
10 000 kr 600 000 kr

Ange hela tusental inom det angivna intervallet


Möjlig månadskostnad:


Jag vill samla/lösa lån

Ange om du vill lösa lån eller inte

1 000 kr 600 000 kr

Ange hela tusental inom det angivna intervallet

Ange ett giltigt svenskt mobilnummer med tio siffror

Ange en giltig e-postadress

Genom att gå vidare samtycker jag till Likvidums integritetspolicy.Ange syftet med lånet

Genom att skicka in formuläret godkänner jag Likvidums allmänna villkor.

Piktogram datorskärm

Jämför lån och ränta hos olika långivare innan du bestämmer dig

Behöver du ett lån? Välj inte första bästa långivare du hittar – Jämför olika lån först och välj det billigaste istället. Vi på Likvidum är en låneförmedlare. Hos oss kan du snabbt, smidigt och tryggt jämföra lån från flera olika långivare och långivare. Självklart är det helt gratis att jämföra lån och du förbinder dig inte till något.

Jämför lån nu
Kundtjänst vi hjälper dig att hitta billiga billån

Alltid gratis att jämföra lån

Det är helt gratis att jämföra och ansöka om ett lån hos oss på Likvidum. Vi tar inte ut några avgifter och ansökan är inte heller bindande. Du väljer själv om du vill gå vidare med något av de lånealternativ vi tar fram.

 • Låna 10 000 – 600 0000 kr
 • Många olika långivare att välja mellan
 • Endast en UC
 • Möjlighet att samla lån utan extra kostnad
 • Jämförelsetjänsten är helt kostnadsfri
 • Ej bindande – Helt ok att jämföra utan att låna
Jämför lån

Jämför lån upp till 600 000 kr

Hos Likvidum kan du jämföra lån från ett urval av Sveriges främsta långivare. Vi förmedlar blancolån, lån utan säkerhet, från 10 000 kronor upp till 600 000 kr.

Vi förmedlar privatlån utan säkerhet från 10 000 kr upp till 600 000 kronor. Att lånen inte behöver någon säkerhet betyder att du kan använda pengarna till vad du vill. Kanske behöver du lånet för att finansiera en ny bil, renovera hemmet, en resa med familjen.

Många av våra kunder använder jämförelsetjänst för att samla dyra lån och krediter och på så sätt få en lägre månadskostnad. Genom att samla lånen i ett hopbakslån eller samlingslån kan du ofta få en lägre ränta och slipper du onödiga avgifter. Ett hopbakslån är ett smart alternativ om du har dyra krediter sedan tidigare.

Vi gör bara en kreditupplysning när du jämför lån trots att du får svar från flera långivare. På så sätt riskerar du inte att försämra din kreditvärdighet och dina möjligheter att teckna nya lån till bra villkor i framtiden.

Vi hjälper dig att hitta billigaste alternativet

Likvidum har hjälpt mer än 100 000 kunder att jämföra och hitta billiga lån, att samla dyra krediter och att lägga om sina befintliga lån till en bättre ränta.

När du ansöker om ett lån hos oss får du direkt svar från alla långivare som har ett erbjudande som passar dig.

Därefter kan du fritt jämföra olika lån och välja det som passar dig bäst. På så sätt spar du tid och kan enkelt välja det bästa och billigaste lånet. Genom att jämföra lån sätter du också press på långivarna att erbjuda en så bra ränta som möjligt eftersom alla långivare vill att du väljer just deras erbjudande.

Jämför lånen innan du bestämmer dig

Att jämföra lån är ett smart val oavsett hur mycket du lån och vad du ska använda pengarna till. På lån utan säkerhet sätts räntan individuellt på den sökande.

Det betyder något förenklat att det är din ekonomiska situation och din betalningsförmåga som avgör vad räntan blir. Samtidigt gör olika långivare olika bedömningar.

Räntan kan skilja sig åt en hel del från en långivare till en annan. Tecknar du ett större lån kan den skillnaden betyda mycket pengar. Det är just därför du ska jämföra lånen och de olika långivarnas villkor innan du bestämmer dig.

Vi på Likvidum hjälper dig att jämföra lån från olika långivare. På så sätt kan du snabbt se vem som erbjuder den lägsta ränta och de bästa villkoren, oavsett hur mycket du behöver låna. Vi samarbetar med några av marknadens främsta långivare i privatlånesegmentet. Lånen vi förmedlar är så kallade annuitetslån, vilket betyder att du betalar en fast belopp varje månad. Ett tryggt och förutsägbart sätt att låna pengar.

När du ansöker om ett lån hos oss skickas din ansökan till alla långivare vi samarbetar med. Kort efter skickar långivarna sina svar till dig. Varje svar innehåller all viktig information om låneerbjudandet.

Här står bland annat vad räntan blir, om några avgifter tillkommer och hur mycket lånet kommer att kosta dig varje månad. Nu kan du enkelt jämföra varje lån och därefter välja det som bästa lånet som ger dig den lägsta låneräntan. Men den officiella räntan är inte allt. I regel är det bästa och billigaste lånet det som har lägst effektiv ränta.

Så jämför du lån och lånevillkor

Den effektiva räntan avser alla kostnader för lånet, alltså både låneräntan och eventuella avgifter. Den ger därför en bättre bild av den faktiska kostnaden för ett lån än att bara titta på låneräntan.

Kika efter alternativ med så lite avgifter som möjligt när du jämför lån. Räntan på lån är nämligen avdragsgill i din inkomstdeklaration. Du har rätt att dra av 30% av alla räntekostnader upp till 100 000 kronor när du deklarerar din inkomst till Skatteverket.

Avgifterna som kommer med ett lån är däremot inte avdragsgilla. Om två lån har samma effektiva ränta, men ett har högre ränta  än de andra men mindre avgifter bör alltså välja det lånet.

Välj en återbetalningstid som passar dig

Fundera också noga på vilken återbetalningstid du ska välja redan innan du skickar in din ansökan. Det finns nämligen för- och nackdelar med både en kort och en längre återbetalningstid, oavsett hur mycket pengar du behöver.

Lånen återbetalas månadsvis. Med en lång återbetalningstid fördelar du återbetalningen av lånet på fler betalningstillfällen. Det betyder att månadsbetalning på ditt lån blir lägre än vad den skulle blivit med en kortare återbetalningstid. Samtidigt blir lånet dyrare totalt sett eftersom du nu också betalar ränta för det lånade belopp under en längre tid.

En kortare återbetalningstid på lånet innebär att månadsbelopp blir högre vad det skulle blivit med en längre återbetalningstid. Däremot blir den totala kostnaden för lånet lägre eftersom du betalar ränta för pengarna under en kortare tid,

Välj en återbetalningstid som passar. Tänk på att du ska pengar kvar till både sådant som är nödvändigt och sådant som är roligt. En riktigt kort återbetalningstid kan låta bra eftersom du blir skuldfri snabbare och den totala kostnaden blir lägre.

Samtidigt kan det vara klokt att välja en något längre tid för att få en hanterbar månadskostnad. Inte minst om du har en inkomst som varierar över tid.

Du kan självklart välja att amortera extra på lånet när helst du vill för att få ner beloppet och minska räntekostnaderna framöver. Det är också möjligt att när som helst lösa lånet helt utan extra kostnad.

Grundkrav för att låna

Vi är en långivare som hjälper dig att jämföra lån och långivare så att du kan hitta det bästa och mest förmånliga lånet. De specifika kraven för att lån kan skilja sig åt mellan de olika långivarna vi jämför.

Grundkravet för att du ska kunna jämföra och ansöka om lån hos oss är att du är minst 18 år och folkbokförd i Sverige sedan minst ett år tillbaka. Du ska också ha en inkomst på minst 10 000 kronor i form av antingen lön eller pension.

Du ska vara helt fri från skulder till Kronofogden. Att du haft skuldkonto hos Kronofogden behöver inte vara ett problem så länge skulderna är helt återbetalda sedan minst sex månader tillbaka.

Det är möjligt att jämföra och teckna hos lån genom oss på Likvidum även om du har betalningsanmärkningar. Men kom ihåg att det är långt ifrån alla långivare som accepterar sökanden med anmärkningar.

Om du har en betalningsanmärkning blir alltså de olika alternativa lånen du kan jämföra färre. Räntan tenderar också att bli högre för de som har betalningsanmärkningar.

Grundkrav för att jämföra lån

 •  Minst 18 år
 • Månadsinkomst minst 10 000 kr
 • Folkbokförd i Sverige
 • Inga skulder hos kronofogden

Vanliga frågor om att jämföra lån

Kostar det något att jämföra lån?

Nej, det kostar inte ett krona att jämföra lån hos oss. Vi tar inte betalt något av dig som kund oavsett om tecknar ett lån på 10 000 kr eller 600 000 kr, om du samlar krediter och dyra lån, omförhandlar dina befintliga lån eller bara använder tjänsten för att se vilken ränta du kan få.

Vad är kraven för att jämföra och söka lån?

Grundkravet för att använda tjänsten och jämföra lån genom oss på Likvidum är att du är minst 18 år gammal och har en månadsinkomst på minst 10 000 kronor. Inkomsten kan vara i form av lön/inkomst från arbete eller pension.

Du ska också vara folkbokförd i Sverige sedan minst 12 månader tillbaka och får inte ha några skulder hos Kronofogden. Tidigare skuldkonto hos Kronofogden behöver inte vara ett problem, så länge skulderna är helt återbetalda sedan minst sex månader tillbaka.

Kan jag lösa mitt lån i förtid?

Ja, självklart. Lånen du kan jämföra hos oss är uteslutande privatlån utan säkerhet och kommer med rörlig ränta. Det betyder att du när som helst kan lösa ditt lån helt utan extra kostnad.

Det är också möjligt att när som helst göra extra inbetalningar för att få ner skuldbeloppet och dina räntekostnader. Om du är frilansare eller om din inkomst av andra skäl varierar över tid kan det vara klokt att amortera lite extra de månader du har mycket pengar. Då får du lägre räntekostnader längre fram.

När får jag svar på min ansökan?

Vi samarbetar med ett stort antal banker och långivare för att du ska få så stora valmöjligheter som möjligt och bättre chanser att hitta det bästa alternativet när du jämför lån. Olika långivare tillämpar dock olika rutiner för kreditprövning och för att granska din ansökan. I regel har du de första svaren inom 15 minuter. Det kan dock ta upp till 24 timmar innan alla långivare har hunnit svara.

Kan jag samla tidigare lån och krediter?

Ja, vi hjälper dig gärna att slå ihop dina tidigare lån och krediter till ett större och billigare samlingslån. Genom att samla mindre krediter i ett enda större lån får du i regel en lägre ränta och slipper dessutom onödiga avgifter. På så sätt är det möjligt att få ner månadskostnaden rejält. Du sparar stora summor utslaget över lånets hela löptid och får möjlighet att bli skuldfri snabbare, om du vill det. Genom att samla dina lån till ett enda stärker du också din kreditvärdighet och dina möjligheter att låna pengar till bra ränta och villkor i framtiden.

Sidan uppdaterades senast 02 November 2021
Skribent Pontus Wiss
Head of onlinesales och redaktör
pontus.wiss@likvidum.se Linkedin: Pontus Wiss
Pontus har jobbat i finansbranschen sedan 2015, både på en långivare och ett av Sveriges största affiliatenätverk. Pontus har en bred kunskap om branschen i sin helhet.

Några av våra partners

Ikano Bank logotyp
Coop Medmera logotyp
Långivaren Wästgöta Finans logotyp
Marginalen Bank logotyp
Långivaren Remembers logotyp
Långivaren Nordax logotyp
Långivaren Lendifys logotyp
Lån & Spar Bank logotyp
Långivaren Credentos logotyp
Santander Consumer Bank logotyp
Långivaren Konsumentkredits logotyp
Nystart Finans logotyp
Sevenday logtyp
Resurs bank logotyp
Långivaren Avida Finans logotyp
Brocc Privatlån logotyp
Komplett Bank logotyp
Långivaren Nordnets logotyp
Långivaren Money Gos logotyp
Northmill Bank logotyp