Hem » Låna pengar » Låna 90 000 kronor

Låna 90 000

Ansök om lån på 90 000kr – Få svar inom 24 timmar

  • Omstartslån
  • Jorden runt-resan
  • Entreprenörens investeringskassa
  • Ansökan är inte bindande – Pröva direkt
10 000 kr 600 000 kr

Ange hela tusental inom det angivna intervallet


Möjlig månadskostnad:


Jag vill samla/lösa lån

Ange om du vill lösa lån eller inte

1 000 kr 600 000 kr

Ange hela tusental inom det angivna intervallet

Ange ett giltigt svenskt mobilnummer med tio siffror

Ange en giltig e-postadress

Genom att gå vidare samtycker jag till Likvidums integritetspolicy.Ange syftet med lånet

Genom att skicka in formuläret godkänner jag Likvidums allmänna villkor.

Låna 90 000 kr – Omstartslån för att börja om på nytt

För de som har hamnat i riktigt ekonomiskt trångmål och har skulder i miljonklassen med betalningsanmärkningar som samlas på hög. För de finns ibland chansen att få hjälp från staten med en skuldsanering. Det är inte en rolig väg för någon eftersom du förvisso blir av med dina skulder men samtidigt måste leva på existensminimum i många år.

För den som inte har hamnat så snett men fortfarande har för många lån och har svårt att få vardagen att gå ihop erbjuder några långivare så kallade omstartslån.

För dig som vill börja på en ny kula

Det kan vara så enkelt som att du hamnar i smslån-spiralen och tagit på tok för många snabblån. När räntor och avgifter är svåra att betala är det lätt hänt att ta ytterligare snabblån, några kronor större än förra gången, för att snabbt släcka de värsta bränderna. Det här kan ha resulterat i betalningsanmärkningar och enorm frustration.

Då kan ett omstartslån vara helt rätt väg att gå. Du kan ta omstartslån på många olika belopp men strax under 100 000 kr kan räcka gott för många.

Låna 90 000 kr för drömresan

Något annat som kan kosta runt 90 000 kr är en resa jorden runt. En gång i tiden drömde varenda svensk om att boka en resa med 10-15 stopp och som kallades för just “jorden runt-resan”. Numera använder de flesta jämförelsesajter på nätet för att plocka ihop en resa med sina egna favoritresmål. Pröva själv att planera en resa för 90 000 kr, du kommer se att du troligen kan ta dig jorden runt för den summan.

Alla som någon gång har varit backpacker i Asien eller Australien minns hur det är att sova i billiga små hotellrum med bara en tandborste och några tröjor i väskan. Värmen, badet, vyerna och allt det vackra hänger kvar i minnet och är något man längtar tillbaka till. Den låga budgeten och de smutsiga hotellrummen däremot kan de flesta klara sig utan. När man reser senare i livet, kanske med utflugna barn och för att uppleva sin second youth, då är guldkant och lyx något som gärna får finnas med som reskamrat.

Entreprenören behöver alltid en krigskassa

För den som driver företag är det ibland tuffare än de flesta tror eller vill kännas vid. Även om våren går bra kommer det sen en sommar där en del företagare går utan fakturering så mycket som tre månader i sträck. Trots det fortsätter kostnaderna att dras och fakturorna återkommer, oavsett om affärerna går bra eller inte.

För de tuffa tiderna kan ett lån på 90 000 kr vara en bra buffert som ger möjligheten att fokusera på de goda tiderna som kommer framöver. Det är också ett bra belopp som krigskassa, dvs. kapital för att investera om möjligheterna dyker upp. Du kanske driver en butik och har leverantörer som plötsligt rear ut ett stort lager av något. Om du bara kan köpa in 1 000 varor på ett bräde får du 80% rabatt. Krigskassan kan vara din största chans att göra vinst under ett helt år. Låt inte den chansen förgås för att du inte är redo.

låna 90000

Frågor och svar

Görs det endast en kreditupplysning?

Ja! Likvidum använder en specialutvecklad lösning av UC som gör att det enbart registreras en (1) kreditupplysning trots att du får flera svar från olika långivare. Med det här systemet från UC kan alla banker och långivare som både är anslutna till UC system och är samarbetspartner till oss på Likvidum få tillgång till dina kredituppgifter på samma gång.

Eftersom allt för många förfrågningar kan försämra din kreditvärdighet och därmed dina möjligheter att få lån är det en fördel att förhandla med många banker genom en låneförmedlare.

Genom att ha en medsökande ökar du dina chanser till ännu bättre lånevillkor. Då är ni två personer som står på lånet och bankerna kan räkna samman er betalningsförmåga på samma låneförfrågan. Även när ni är två personer som söker lånet, du och din medsökande, görs det bara en kreditupplysning per person.

Vilka är kraven för att låna genom Likvidum?

Grundkravet för att ansöka om lån hos Likvidum är att du ska vara 18 år gammal och ha en månadsinkomst på minst 10 000kr i form av arbete eller pension. Du måste även vara folkbokförd i Sverige sedan minst 1 år och vara skuldfri från kronofogden sedan minst 6 månader tillbaka.

Saker som kan öka din chanser att få ett lån eller att få bra ränta och villkor på ditt lån är bland annat att du har en fast anställning, att du har högre inkomst än minsta kravet och att du har en medsökande på lånet.

Hur sätts räntan på lånet?

Räntan på de lån vi förmedlar sätts på individuell basis. Det är alltså sin personliga förutsättningar och din ekonomiska historik som avgör vad räntan blir på lånet. Kom ihåg att olika långivare räknar på olika sätt och gör olika riskbedömningar. Det betyder att räntan kan skilja sig en del åt beroende på vilken långivare du väljer. Det är därför ska jämföra lånen innan du bestämmer dig!

Räntan (årsräntan) hos de långivare vi samarbetar med ligger i dagsläget på 2,95% till 25,95%. Den högsta möjliga effektiva räntan du kan få på ett lån är 29,27% (2021-02-05).

Kan jag lösa lånet i förtid?

Du kan när som helst göra extra inbetalningar för att snabbare amortera av ditt lån, eller betala av hela lånet precis när du vill om du så önskar. Fördelen med att lånen du tecknar via oss har rörlig ränta istället för fast ränta är att du kan betala av lånet snabbare än avtalad tid. Lånets löptid är alltså att se som en maximal tid du kan ha lånet.

Om du betalar av lånet på kortare tid kostar det mindre i ränta än om lånet betalas av över lång tid. Därmed kan det vara en fördel att öka amorteringstakten under de perioder som du har möjlighet till det. Har du en varierande inkomst med flera timanställningar, projektanställningar eller driver eget företag och fakturerar olika belopp varje månad så kan det vara klokt att teckna lån på längre löptider. Du har då en ganska låg månadskostnad som du måste betala och kan när som helst betala in mer pengar när du har möjlighet till det.

Vilka långivare samarbetar ni med?

Vi jämför och förmedlar för närvarande lån från: Avida Finans, Brocc, Collector bank, Credento, Ikano Bank, Komplett bank, Konsumentkredit, Lendify, Lån & Spar Bank, Marginalen Bank, MedMera bank (COOP), MoneyGo, Nordax bank, Nordnet Bank, Northmill bank, Nystart Finans, Re:member, Resurs bank, Santander Consumer Bank, Sevenday Bank, Wästgöta finans. Alla långivare vi samarbetar med står under tillsyn av Finansinspektionen.

Några av våra partners

Ikano Bank logotyp
Coop Medmera logotyp
Långivaren Wästgöta Finans logotyp
Marginalen Bank logotyp
Långivaren Remembers logotyp
Långivaren Nordax logotyp
Långivaren Lendifys logotyp
Lån & Spar Bank logotyp
Långivaren Credentos logotyp
Santander Consumer Bank logotyp
Långivaren Konsumentkredits logotyp
Nystart Finans logotyp
Sevenday logtyp
Resurs bank logotyp
Långivaren Avida Finans logotyp
Brocc Privatlån logotyp
Komplett Bank logotyp
Långivaren Nordnets logotyp
Långivaren Money Gos logotyp
Northmill Bank logotyp
Collector bank