Råd till dig med betalningsanmärkningar

Betalningsanmärkningar är inte trevligt och de är också väldigt långdragna. Om man får en anmärkning på sig kan den stanna kvar i registret 3 – 5 år. Med den är det väldigt lätt att få avslag på låneansökningar från de flesta långivare. Läs mer om vad lån med betalningsanmärkningar innebär.

Hur en betalningsanmärkning kommer till

Väldigt många får tyvärr erfara hur det är att leva med en betalningsanmärkning. Ett av tusentals olika scenarion då en anmärkning kan uppstår kan vara sjukdom. Om en själv eller en närstående blir sjuk kan det vända på hela vardagen.

Det kan leda till inkomstförsämring på grund av sjukskrivning. Vid sjukskrivning räcker sällan pengarna till alla räkningar och de går vidare till inkasso. Skulle det vara så att man inte kontaktar dem eller betalar räkningen inom en viss tid går den ytterligare ett steg.

Ärende hos kronofogden

Då blir det till ett ärende hos Kronofogdemyndigheten. Och då ärenden registreras hos dem blir det även en anmärkning på personen i fråga. I registret är den kvar i minst 3 år från det att den har blivit betald. Dessvärre är det många avgifter och räntor ovanpå den ursprungliga räkningen. Bara registreringsavgiften ligger på 600 kr. Det är mycket olyckligt att få prickar på sig då de håller sig kvar länge. Med dem får man varken hyra lägenhet, ta abonnemang eller låna pengar via banken.

Om det finns en möjlighet att inte hamna hos Kronofogden ska man ta den. Ovan nämnda var bara ett exempel på hur en anmärkning kan bli till. Tyvärr finns det inget sätt för att bevisa att de har uppstått utan att du själv är oseriös och därför skapar betalningsanmärkningar stora problem.

Det finns hopp trots anmärkningar

Om du är i en olycklig situation där ni har fått en alternativ ett par anmärkningar kan det trots allt finnas långivare villiga att låna ut pengar. Det du får räkna med är att räntan är högre på lån med betalningsanmärkningar. Det är inte lika många alternativ på långivare jämfört med lån utan anmärkning.

Vanliga villkor

Trots att det är bra mycket svårare är det inte omöjligt. Det viktiga är att ni har en fast anställning sedan en tid tillbaka. Och att ni inte har för många anmärkningar. Det skiljer kreditgivare emellan men ca 1 – 5 betalningsanmärkningar är det högsta antalet för att få en godkänd ansökan. Yngre än 6 mån får anmärkningen inte vara i vanliga fall. För att vara säker, ansök om lån och ta reda på vad som gäller för din situation.

Goda råd på vägen

Gör upp en kalkyl på inkomster och utgifter. Se vad ni har råd med varje månad inkluderat oförutsedda utgifter. Då har ni en klar bild över hur mycket ni kan låna samt hur fort ni kan amortera klart. Oavsett om ni har medsökande eller inte behöver ni vara säker på att ni klarar av återbetalningen. Slutligen är ett bra tips att inte låna mer än ni behöver.

Och tänk alltid på att frågan är fri, precis som vår tjänst!  Ibland kan det finnas funderingar kring lån och allt vad det innebär. Med hjälp av kundservicen kan ni bringa klarhet och räta ut era eventuella frågetecken.  

 

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse på sajten

Okej