Lån med betalningsanmärkning

Så kan du låna pengar trots betalningsanmärkning.

En betalningsanmärkning kan försvåra dina chanser att få ett lån. Men det är inte omöjligt. Vi på Likvidum förmedlar lån från många olika långivare och flera av dem erbjuder möjligheten att låna trots betalningsanmärkning. Läs vad som gäller om du har betalningsanmärkning och ansök om lån här. 

 

 • vit bock i blå cirkelLåna pengar trots betalningsanmärkning 
 • vit bock i blå cirkelIngen säkerhet krävs
 • vit bock i blå cirkelJämför långivarnas räntor – helt gratis 
 1. kr

  Ange ett värde mellan 10 000 och 600 000 i hela tusental

  Ange en giltig återbetalningstid

  10 000 kr
  600 000 kr

  Din uppskattade månadskostnad: 0 kr

  Ange ett giltigt lånesyfte

  Ange ett giltigt personnummer med fyra siffror för årtal

  Ange en giltig e-postadress

  Ange ett giltigt svenskt mobilnummer med tio siffror

  Genom att gå vidare samtycker jag till Likvidums integritetspolicy.

 2. Huvudsökandes uppgifter

  Ange ett giltigt civilstånd

  Ange en giltig sysselsättning

  Med denna ansökan godkänner jag Likvidums allmänna villkor.

 3. Medsökandes uppgifter

  Ange ett giltigt personnummer

  Ange en giltig e-postadress

  Ange ett giltigt svenskt mobilnummer med tio siffror

  Ange ett giltigt civilstånd

  Ange en giltig sysselsättning

  Med denna ansökan godkänner jag Likvidums allmänna villkor.

1 2

Exempel: Räntan är rörlig och sätts individuellt. Annuitetslån på 200 000 kr, 9 år, nominell ränta 5,3% och 0 kr i start-/aviavgift blir effektiv ränta 5,43%. Totalkostnad: 251 911 kr eller 2 333 kr/månad fördelat på 108 inbetalningar. Individuell ränta 2,95%–25,95% (effektiv ränta 2,99%–29,27%). Återbet. tid 1–15 år. (2021-07-27).

Säker ansökan
BankID UC

Vad är en betalningsanmärkning ?

En betalningsanmärkning är en notering om att en person inte skött sina betalningsskyldigheter. Exempelvis genom att inte betala en räkning i tid eller överhuvudtaget.

 

Det är de olika kreditupplysningsföretagen som UC och Bisnode som sparar betalningsanmärkningen i sina register, inte Kronofogden som många tror. Däremot är det Kronofogden som fastställer skulden. När det är gjort registrerar kreditupplysningsföretagen en anmärkning i sina register.

 

Betalningsanmärkningar visar att en person inte skött sin betalningar och är ett tecken på att dennes ekonomi inte är i ordning. Därför finns det risk att du får svårt att låna pengar om du har en betalningsanmärkning.

 

Med en betalningsanmärkning kan det också blir svårare att köpa saker mot faktura och att teckna hyresavtal och abonnemang.

 

En betalningsanmärkning på en privatperson ligger kvar i kreditupplysningsföretagens register i tre år. Betalningsanmärkningar som gäller företag finns normalt kvar i fem år.

Kan jag låna pengar med betalningsanmärkning?

Ja, det är möjligt att låna pengar trots att du har en betalningsanmärkning. Vi på Likvidum förmedlar lån från ett stort antal banker och långivare och flera av dem accepterar sökanden med betalningsanmärkningar.

 

Däremot är det långt ifrån alla långivare som gör det. En hel del banker och långivare beviljar inga som helst lånar personer som har betalningsanmärkningar. Det är alltså inte omöjligt att låna om du har en anmärkning. Men dina valmöjligheter blir färre och kostnaden i regel högre.

 

Långivarna tar i regel tar ut en högre ränta av personer som betalningsanmärkningar, för att kompensera för den ökade kreditrisken. Statistiskt sett är det nämligen större risk att personer med betalningsanmärkningar inte betalar tillbaka de lånade pengarna. För att väga upp för risken att några av låntagarna med anmärkning inte betalar tillbaka pengarna sätter många långivare och banker ofta en högre ränta.

 

I regel kan en person som har en eller flera betalningsanmärkningar inte låna lika mycket pengar som en person som inte har det. Hur mycket du kan låna med betalningsanmärkning skiljer sig dock mellan olika långivare.

 

Vissa har en övre beloppsgräns på 200 000 kronor för personer med betalningsanmärkningar. Andra kan ha både högre och lägre beloppsgränser.

 

Hos oss på Likvidum är det möjligt att låna pengar trots betalningsanmärkning. Som nämnt ovan är det inte alla av våra samarbetspartners som accepterar sökande med betalningsanmärkningar. Något som betyder att du inte har möjlighet att välja mellan lika många olika banker och långivare som personer utan anmärkningar kan.

 

Om du har betalningsanmärkningar och flera mindre skulder kan det vara klokt att teckna ett hopbakslån. Med ett sådant slår du ihop småskulderna till ett enda större lån med lägre ränta och månadskostnad. Då får du mer pengar över varje månad, kan amortera mer och snabbare bli skuldfri. Dessutom stärker du din kreditvärdighet och förbättrar dina möjligheter att låna mer pengar längre fram.

 

Lån med betalningsanmärkning hos Likvidum

 

 • Låna pengar med betalningsanmärkning
 • Ingen säkerhet krävs
 • Jämför bankernas räntor innan du bestämmer dig
 • Ansök om 10 000 – 600 000 kr
 • Individuell rörlig ränta
 • Ansökan är gratis och ej bindande

Grundläggande krav för lån med betalningsanmärkning

Vi är en låneförmedlare som samarbetar med många olika banker och långivare. Hos oss kan alla ansöka om ett lån, oavsett om du har betalningsanmärkningar eller inte. När du ansöker om ett lån hos oss får du automatiskt erbjudanden från alla långivare som kan låna ut pengar till dig. Så länge du uppfyller våra grundläggande krav kommer vi att ordna fram erbjudande om lån från de banker och långivare vi samarbetar med.

 

Alla kan råka ut för en betalningsanmärkning. Det är inte ovanligt att personer som i övrigt har en ordnad ekonomi och rentav riktigt goda inkomster drar på sig betalningsanmärkning. Det kan hända av flera anledningar.

 

Kanske har du varit bortrest, sjuk under en längre tid eller helt enkelt mycket att göra. Det är heller inte ovanligt att pappersfakturor kommer bort i samband med adressändring och liknande.

 

För att vi ska acceptera ansökan om att låna pengar med betalningsanmärkning krävs att du inte har några skulder hos Kronofogden. Tidigare skuldsaldo hos Kronofogden är okej men skulderna ska vara helt återbetalda sedan minst sex månader tillbaka.

 

Du ska också ha varit folkbokförd i Sverige sedan minst 12 månader tillbaka och ha en inkomst på minst 10 000 kronor i månaden. Inkomsten kan vara i form av lön eller pension.

 

Tänk på att det är långivarna själva som bestämmer om och hur mycket du kan låna. Vissa är ganska tillåtande, medan andra kan ha hårdare inkomstkrav eller inte acceptera sökanden med anmärkningar. Gemensamt för alla långivare är de ska leva upp till god kreditgivningssed. Det innebär att det inte får låna ut pengar om det är uppenbart att du inte kan betala tillbaka lånet. Därför görs alltid en kreditprövning i samband med din ansökan.

 

Efter att du skickat in din ansökan får du automatiskt svar från alla långivare som kan låna ut pengar till dig. I svaren framgår också hur mycket din personliga ränta för att låna med betalningsanmärkning blir . Du ser vad månadskostnaden blir hos varje långivare.

 

Grundkrav – Lån med betalningsanmärkning

 

 • Minst 18 år
 • Minst 10 000 kr i månadsinkomst
 • Inga skulder hos kronofogden
 • Folkbokförd i Sverige sedan 12 månader

 

Så påverkar betalningsanmärkningar din möjlighet att låna

En betalningsanmärkning behöver inte betyda att din ekonomi är dålig idag. Du kan ha begått misstag tidigare i livet. Eller hamnat i omständigheter du inte kan råda över. Att du sedan tidigare har en eller flera betalningsanmärkningar behöver alltså inte med nödvändighet betyda att du har problem med din ekonomi och betalningsförmåga nu.

 

Många långivare ser saken på just det viset. De stirrar sig inte blinda på tidigare misstag utan fokuserar på hur din nuvarande betalningsförmåga ser ut idag. Vissa banker och långivare väljer därför att erbjuda lån även till personer som betalningsanmärkningar. De tittar då istället på hur din ekonomi mår nu. Eftersom det ändå är just det som avgör om du kan betala tillbaka lånet eller inte.

 

Ett flertal av våra samarbetspartners erbjuder lån trots att du har betalningsanmärkningar. En betalningsanmärkning behöver alltså inte vara inte ett hinder för att låna pengar till en bra ränta.

 

Krav för att låna skiljer sig åt mellan olika långivare. Vissa har striktare krav och erbjuder inte lån till personer som har betalningsanmärkningar. Andra är mer tillåtande och kan låna ut pengar även om du har dragit på dig betalningsanmärkningar.

 

När du söker ett lån genom oss på Likvidum får du automatiskt erbjudande från alla banker och långivare som kan erbjuda dig ett lån. På sätt behöver du inte lägga tid på att leta upp långivarna själva och läsa igenom det finstilta på ett flertal långivare webbsidor innan du söker. Sök det lån du vill ha. Resten fixar vi oavsett om du har betalningsanmärkningar eller inte.

 

Man ska dock komma ihåg att det inte är alla långivare erbjuder lån till sökande som har betalningsanmärkningar. Fler av våra samarbetspartners gör det, men du kommer inte ha lika många valmöjligheter som du skulle haft om du varit fri från betalningsanmärkningar.

 

Att ha betalningsanmärkningar kan också påverka hur stort belopp du kan låna. Det du kan maximalt låna  600 000 kronor utan säkerhet, behöver du mer än så krävs en säkerhet.  Men det vissa långivare har andra gränser. Dessutom är det i slutändan de olika bankerna som avgör hur mycket du kan låna. Det är alltså möjligt att du kan låna pengar om du har betalningsanmärkningar men maxbeloppet kan vara något lägre.

 

När får man en betalningsanmärkning?

Om du inte betalar en skuld i tid kan du få en betalningsanmärkning. De vanligaste orsakerna till att folk drar på dig betalningsanmärkningar är obetalda fakturor och räkningar. Det spelar ingen roll hur stort beloppet du är skyldig är. Du kan få en betalningsanmärkning för en obetald faktura för 50 kronor.

 

I regel går förloppet innan du får en betalningsanmärkning till så här. Du betalar inte en faktura på utsatt datum. Företaget du är skyldig pengar skickar då ut en ny faktura på originalbeloppet plus 60 kronor i förseningsavgift. Betalar du inte nu skickar företaget vidare fakturan till ett inkassobolag.

 

Det innebär att inkassobolaget tar över skulden och tar på sig att driva in den. De kommer nu skicka ut en ny faktura på det ursprungliga beloppet plus förseningsavgift, dröjsmålsränta (8% plus gällande referensränta) och inkassoavgift. Inkassoavgiften är 180 kronor.

 

Det kostar alltså pengar att inte betala fakturor i tid. Men du har fortfarande en chans att undvika betalningsanmärkning även om fakturan gått vidare till inkasso. Inkassobolaget kommer i regel göra ett eller par försök att driva in skulden.

 

Om du inte betalar eller bestrider skulden kommer inkassobolaget att ansöka om ett betalningsföreläggande hos Kronofogden. Om Kronofogden fastslår skulden som kommer den därefter att registreras i kreditupplysningsbolagens register.

 

I de flesta fall tar det alltså ganska lång tid efter att en faktura förfallit tills du får en betalningsanmärkning. Men kom ihåg att det inte finns någon lag som säger att ett företag måste gå via ett inkassobolag innan de kontaktar Kronofogden. Därför är det alltid klokt att betala fakturor i tid.

 

Hur undviker jag betalningsanmärkningar?

Det absolut säkraste sättet att slippa betalningsanmärkningar är att alltid betala dina räkningar och fakturor i tid. Du bör också undvika att köpa saker om du inte är helt säker på att du kan betala fakturan. Om du har små marginaler eller inte vet hur dina inkomster kommer se ut i framtiden bör du undvika att köpa saker mot faktura eller avbetalning.

 

Om ändå har fått en faktura och inser att du inte kan betala den på utsatt datum bör du kontakta företaget du är skyldig pengar. Så länge du hör av dig innan förfallodatumet brukar det gå att göra en överenskommelse om senare betalning. De flesta företag ser nämligen hellre att du betalar än att ärendet går vidare till Kronofogden.

 

Samma sak gäller om du fått ett inkassokrav. Om du fått ett inkassokrav har du fortfarande goda möjligheter att undvika en betalningsanmärkning. Kontakta inkassobolaget direkt om du har fått ett krav. I många fall är det möjligt att dela ut betalningen eller att göra upp om en avbetalningsplan. Men det gäller som sagt att du hör av dig innan  inkassokravet förfaller.

 

När blir jag av med en betalningsanmärkning?

När Kronofogden fastställt din skuld och utfärdat en betalningsanmärkning sparar den i kreditupplysningsbolagens register. Den kommer sedan i normalfallet att ligga kvar i tre år för privatpersoner.

 

Betalningsanmärkningen ska tas bort på dagen tre år efter att den registrerats. Om du fick en anmärkning den 1 mars 2019 så ligger betalningsanmärkningen alltså kvar tills 1 mars 2022. Om du har fått skuldsanering beviljad kommer däremot anmärkningen att ligga kvar i fem år.

 

Det är inte Kronofogden som delar ut betalningsanmärkningar

Många förknippar betalningsanmärkningar med Kronofogden, vilket stämmer till viss del. Men det är inte Kronofogden som delar ut eller ens beslutar om betalningsanmärkningar som vissa tror.

 

Istället kan man säga att det är fordringsägaren (till den obetalda skulden) som är upphovet till betalningsanmärkningen. Själva betalningsanmärkning registreras i sin tur hos kreditupplysningsbolagen som UC och CreditSafe.

 

Om du inte betalar en skuld kan den du är skyldig pengar vända dig till Kronofogden och ansöka om ett betalningsföreläggande hos Kronofogden. Kronofogden kommer, om du inte bestrider skulden, att besluta om just ett betalningsföreläggande.

 

När det är gjort plockas den informationen upp av kreditupplysningsbolagen som sparar en notering om detta i sina register. Det är detta som är betalningsanmärkningen.

 

Har du flera mindre lån med hög ränta? Sök omstartslån och få ordning på skulderna. Jämför gratis hos oss idag.

Vad säger kunderna?

Några av våra samarbetspartners

Frågor om svar om lån med betalningsanmärkning

Vad är kraven för lån med betalningsanmärkning? accordian

Kan jag få lån om jag har skuldkonto hos Kronofogden? accordian

Hur mycket kan jag låna trots betalningsanmärkning? accordian

Hur kan jag förbättra mina chanser att få ett lån accordian

Vad blir räntan på ett lån med betalningsanmärkning? accordian

Vilka banker samarbetar med låneförmedlaren Likvidum med? accordian

Vilken löptid ska jag välja på lånet? accordian

Gör ni bara en kreditupplysning? accordian

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse på sajten

Okej