Lån med betalningsanmärkning

Så kan du låna pengar trots betalningsanmärkning.

En betalningsanmärkning kan försvåra dina chanser att få ett lån. Men det är inte omöjligt. Vi på Likvidum förmedlar lån från många olika långivare och flera av dem erbjuder möjligheten att låna trots betalningsanmärkning. Läs vad som gäller om du har betalningsanmärkning och ansök om lån här. 

 

 • vit bock i blå cirkelLåna pengar trots betalningsanmärkning 
 • vit bock i blå cirkelIngen säkerhet krävs
 • vit bock i blå cirkelJämför bankernas räntor – helt gratis 
 1. kr

  Ange ett värde mellan 10 000 och 600 000 i hela tusental

  Ange en giltig återbetalningstid

  10 000 kr
  600 000 kr

  Din uppskattade månadskostnad: 0 kr

  Ange ett giltigt lånesyfte

  Ange ett giltigt personnummer med fyra siffror för årtal

  Ange en giltig e-postadress

  Ange ett giltigt svenskt mobilnummer med tio siffror

  Genom att gå vidare samtycker jag till Likvidums integritetspolicy.

 2. Huvudsökandes uppgifter

  Ange ett giltigt civilstånd

  Ange en giltig sysselsättning

  Med denna ansökan godkänner jag Likvidums allmänna villkor.

 3. Medsökandes uppgifter

  Ange ett giltigt personnummer

  Ange en giltig e-postadress

  Ange ett giltigt svenskt mobilnummer med tio siffror

  Ange ett giltigt civilstånd

  Ange en giltig sysselsättning

  Med denna ansökan godkänner jag Likvidums allmänna villkor.

1 2

Exempel: Räntan är rörlig och sätts individuellt. För ett annuitetslån på 200 000 kr över 9 år, nominell ränta 5,3% och 0 kr i uppläggnings-/aviavgift blir effektiv ränta 5,43%. Totalkostnad: 251 911 kr eller 2 333 kr/månad fördelat på 108 inbetalningar (2020-12-04).

Säker ansökan
BankID UC

Vad är en betalningsanmärkning egentligen?

En betalningsanmärkning är en notering om att en person inte skött sina betalningsskyldigheter. Exempelvis genom att inte betala en räkning i tid eller överhuvudtaget.

 

Det är de olika kreditupplysningsföretagen som UC och Bisnode som sparar betalningsanmärkningen i sina register, inte Kronofogden som många tror. Däremot är det Kronofogden som fastställer skulden. När det är gjort registrerar kreditupplysningsföretagen en anmärkning i sina register.

 

Betalningsanmärkningar visar att en person inte skött sin betalningar och är ett tecken på att dennes ekonomi inte är i ordning. Därför finns det risk att du får svårt att låna pengar om du har en betalningsanmärkning.

 

Med en betalningsanmärkning kan det också blir svårare att köpa saker mot faktura och att teckna hyresavtal och abonnemang.

 

En betalningsanmärkning på en privatperson ligger kvar i kreditupplysningsföretagens register i tre år. Betalningsanmärkningar som gäller företag finns normalt kvar i fem år.

Kan jag låna pengar med betalningsanmärkning?

Ja, det är möjligt att låna pengar trots att du har en betalningsanmärkning. Vi på Likvidum förmedlar lån från ett stort antal banker och långivare och flera av dem accepterar sökanden med betalningsanmärkningar.

 

Däremot är det långt ifrån alla långivare som gör det. Många banker lånar inte ut pengar alls till personer som har anmärkningar. Det här betyder att dina valmöjligheter blir färre om du har en betalningsanmärkning.

 

Det är också vanligt att långivarna tar ut en högre ränta av personer som har betalningsanmärkningar eftersom det (statiskt sett) är större risk att personer med betalningsanmärkningar inte betalar tillbaka de lånade pengarna. För att kompensera för den risk sätter bankerna ofta en högre ränta.

 

I regel kan en person som har en eller flera betalningsanmärkningar inte låna lika mycket pengar som en person som inte har det. Hur mycket du kan låna med betalningsanmärkning skiljer sig dock mellan olika långivare.

 

Vissa har en övre beloppsgräns på 200 000 kronor för personer med betalningsanmärkningar. Andra kan ha både högre och lägre beloppsgränser.

 

Hos oss på Likvidum är det möjligt att låna pengar trots betalningsanmärkning. Som nämnt ovan är det inte alla av våra samarbetspartner som accepterar sökande med betalningsanmärkningar. Något som betyder att du inte har möjlighet att välja mellan lika många olika banker och långivare som personer utan anmärkningar har tillgång till.

 

Lån med betalningsanmärkning hos Likvidum

 

 • Låna pengar utan säkerhet
 • Jämför bankernas räntor innan du bestämmer dig
 • Ansök om 10 000 – 600 000 kr
 • Individuell ränta från 2,95%  – 18.95%
 • Ansökan är gratis och ej bindande

Grundläggande krav för lån med betalningsanmärkning

För att vi ska acceptera ansökan om att låna pengar med betalningsanmärkning krävs att du inte har några skulder hos Kronofogden. Tidigare skuldsaldo hos Kronofogden är okej men skulderna ska vara helt återbetalda sedan minst sex månader tillbaka.

 

Du ska också ha varit folkbokförd i Sverige sedan minst 12 månader och ha en inkomst på minst 10 000 kronor i månaden. Inkomsten kan vara i form av lön eller pension.

 

Tänk på att det i slutändan är långivare själva som bestämmer om och hur mycket du kan låna. Vissa kan ha hårdare inkomstkrav. Efter att du skickat in din ansökan får du automatiskt svar från alla långivare som kan låna ut pengar till dig. I svaren framgår också hur mycket din personliga ränta för att låna med betalningsanmärkning blir och hur stor din månadskostnad blir.

 

Grundkrav – Lån med betalningsanmärkning

 

 • Minst 18 år
 • Minst 10 000 kr i månadsinkomst
 • Inga skulder hos kronofogden
 • Folkbokförd i Sverige sedan 12 månader

 

 

Har du flera mindre lån med hög ränta? Sök vårt omstartslån – lös skulderna och få lägre ränta.

Vad säger kunderna?

Några av våra samarbetspartners

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse på sajten

Okej