Tjäna pengar snabbt - 20 tips från Likvidum - [2024]
Hem » Tjäna pengar snabbt – 20 tips från Likvidum

Tjäna pengar snabbt – 20 tips från Likvidum

Är du i behov av att tjäna pengar snabbt finns det en del tips för att lyckas. Att ansöka om ett lån kan verka som en bra lösning på kort sikt, men det finns ofta bättre alternativ. Likvidum presenterar 20 tips på att tjäna pengar snabbt.

Pontus Wiss

Innehållsansvarig: Pontus Wiss

Marcus Lindblad

Granskad av: Marcus Lindblad

Denna artikel skrevs 2023-10-17 och uppdaterades 23 januari, 2024 klockan 13:38

tjäna pengar snabbt

20 tips att snabbt tjäna pengar

Bästa tipset för att snabbt tjäna pengar är göra något som du är bra på. Alla människor har sina styrkor och svagheter. Var alltid försiktig med person som lockar med att du kommer tjänas snabba pengar online, är det för bra för att vara sant så är det ofta så. Behöver du inspiration på hur du kan tjäna pengar snabbt så kommer 20 tips här..

1. Sälja begagnade saker

Ett förråd fullt av saker som inte har använts på flera år? Passa på att rensa bort kläder, barnens urvuxna skridskor och den där möbeln som du ändå inte gillar. Låt saker komma till användning hos någon annan. Bra för både plånboken och miljön!

2. Erbjuda din hjälp till vänner, släkt och grannar

Sträck ut en hjälpande hand i utbyte mot ersättning. Ställ upp som barnvakt, rasta hundar eller klipp gräs. Många kan vara i behov av lite extra hjälp men vågar inte ställa frågan. Du kan också be dom att tipsa sina bekanta för att ditt erbjudande ska nå ut till fler.

3. Delta i betalda undersökningar

Företag kan betala för att du ska fylla i undersökningar online eller delta i telefonintervjuer. Det kan även finnas vetenskapliga undersökningar som betalar dig för att exempelvis prova nya läkemedel.

4. Jobba extra

Ta ett deltidsjobb eller jobba extrapass på det befintliga arbetet. En ökad inkomst ger dig dessutom en ökad kreditvärdighet.

5. Hyr ut saker

Har du tillgång till saker som du inte använder hela tiden så kan uthyrning vara ett bra sätt att tjäna pengar snabbt. Hyr ut bilen, båten, sommarstugan eller gästrummet. Här är det bara fantasin sätter gränsen för vad som går att hyra ut.

6. Delta i tävlingar

Det går ofta att hitta någon pågående tävling med en liten prispott. Tävla med ett vackert foto eller en spännande novell som du har skrivit. Sök efter tävlingar inom ett område som du är bra på.

7. Stipendier

Stipendier är en typ av fond som kan dela ut pengar. För att ansöka från en fond krävs att du uppfyller kriterierna. Kriterierna kan vara allt från väldigt specifika som gör att endast ett fåtal personer kan ansöka till att vända sig mot en bredare målgrupp. Det går att hitta i olika databaser och biblioteket kan ha bra kunskap om lokala stipendier.

8. Erbjud läxhjälp

Är du riktigt bra på matte eller något annat ämne? Erbjud din hjälp till den som behöver det. Det kan vara någon i din omgivning eller genom att bli studiekompis via något företag.

9. Sälja foton och texter

Ett intresse att fotografera eller skriva texter kan vara en inkomstkälla. Tidningar och bildbanker kan vara intresserade i att köpa det av dig.

10. Frilansa

Idag behöver frilansare inte ha eget företag. Det finns företag där du kan annonsera ut dina tjänster liksom andra kan efterfråga tjänster. Företaget sköter skatter och löner åt dig vilket gör det enkelt att ta något enstaka uppdrag vid behov.

11. Skapa onlinekurser eller föreläsningar

Har du stora kunskaper inom ett område är det möjligt att skapa onlinekurser eller föreläsningar. Då kan personer köpa dessa och se kursen eller föreläsningen online när som helst de önskar.

12. Affiliate

Affiliate är ett populärt sätt att tjäna pengar hemifrån. Det går ut på att du rekommenderar en produkt via en personlig länk. När någon väljer att handla från din länk får du ersättning för att ha rekommenderat och uppmuntrat någon till att handla.

13. Sälja handgjorda produkter

Är du bra på att sticka, tillverka saker i trä eller något annat går det att sälja. Annonsera ut dina saker online eller var med på lokala marknader.

14. Aktier och fonder

Aktier och fonder går det att tjäna pengar på – men det innebär också enorma risker. Istället för att tjäna pengar finns det risk att förlora pengar.

15. Sociala medier

Sociala medier går att tjäna pengar på för den som har många följare. När det är många som prenumererar på dina uppdateringar kan du får ersättning exempelvis varje gång någon tittar på en video. Genom att tillåta reklam på sidan går det att tjäna ytterligare pengar.

16. Köpa och sälja på secondhand

Ett öga för detaljer och inredning? På secondhand eller auktioner finns ett varierat utbud av saker. Köp billigt på secondhand och sälj privat. Förädling av saker kan höja värdet, som att måla om en sliten byrå eller tvätta ren en möbel.

17. Bounty hunter

Företag som söker arbetskraft eller är i behov av andra tips kan betala ut en belöning om tipset leder till exempelvis en anställning.

18. Plocka bär och svamp

Allemansrätten är något unikt och fantastiskt med Sverige. Du kan gå ut i skogen för att plocka svamp och bär. Svampen och bären går att sälja. Skatteverket beslutar årligen om hur stor summa du får sälja bär för utan att betala skatt. För 2023 ligger summan på 12 500 kr.

19. Jobba som statist

Statister efterfrågas med jämna mellanrum. Reklamfilm, fotografering och liknande. Att ställa upp som statist några timmar eller en helg kan ge klirr i kassan.

20. Minska dina kostnader

“Det är inte de stora intäkterna som gör dig rik, utan de små utgifterna” är ett klassiskt ordspråk som de flesta har hört någon gång i livet. Därför är listan på 20 sätt att snabbt tjäna pengar inte komplett utan tipset om att minska dina kostnader. Några exempel på saker är att avsluta abonnemang som inte används, se över matkostnader och ta cykeln istället för bilen. En liten kostnad kanske inte gör så stor skillnad, men när det är många små kostnader så blir det slutligen en summa som gör skillnad.


Att tjäna pengar snabbt kan vara utmanande. Gör en hushållsbudget och fokusera på att jobba långsiktigt med ekonomin. Vi har skrivit om 21 enkla spartips som kan vara till hjälp för att få en bättre ekonomi.

tjäna pengar snabbt

Sammanfattningsvis om att tjäna pengar snabbt

Det kan låta enkelt att tjäna pengar snabbt online. Företag lockar med annonser som utlovar ett enkelt arbete och bra lön. Var alltid noggrann med att ta reda på mer information om företaget och arbetet. Vi rekommenderar dig aldrig att ta ett jobb eller uppdrag där du behöver betala för att komma igång.

Att tjäna pengar snabbt hemifrån eller få en extra inkomst online kan locka, men ibland är det bättre att börja med att se över kostnaderna. Vad är det som gör att pengarna inte räcker till? Är du fortfarande i behov av att tjäna pengar kan du ta del av våra 20 tips till att snabbt tjäna pengar.

tjäna pengar snabbt

Denna artikel skrevs 2023-10-17 och uppdaterades 23 januari, 2024 klockan 13:38

Head of online sales och innehållsansvarig

pontus.wiss@likvidum.se Linkedin: Pontus Wiss

Pontus har jobbat inom privatekonomi sedan 2015, både på en långivare och ett av Sveriges största affiliatenätverk. På så sätt har Pontus en bred kunskap och erfarenhet om privatekonomins olika aspekter.

Dela artikel