Billiga billån

Jämför billån och få lägre ränta

 

Vi hjälper dig att jämföra billån. Ett billån är en stor affär. Om du lånar till hela inköpsbeloppet för bilen kan även relativt små skillnader i ränta betyda stora skillnader för dina kostnader. Det är därför det är klokt att jämföra billån från flera banker och långivare innan du bestämmer dig.

 

 • billån fördelarLåna 10 000 kr till 600 000 kr till bilen
 • billån fördelarJämför billån från flera långivare och banker
 • billån fördelarEndast en kreditupplysning 
 • billån fördelarTjänsten är kostnadsfri
 1. kr

  Ange ett värde mellan 10 000 och 600 000 i hela tusental

  Ange en giltig återbetalningstid

  10 000 kr
  600 000 kr

  Din uppskattade månadskostnad: 0 kr

  Ange ett giltigt lånesyfte

  Ange ett giltigt personnummer med fyra siffror för årtal

  Ange en giltig e-postadress

  Ange ett giltigt svenskt mobilnummer med tio siffror

  Genom att gå vidare samtycker jag till Likvidums integritetspolicy.

 2. Huvudsökandes uppgifter

  Ange ett giltigt civilstånd

  Ange en giltig sysselsättning

  Med denna ansökan godkänner jag Likvidums allmänna villkor.

 3. Medsökandes uppgifter

  Ange ett giltigt personnummer

  Ange en giltig e-postadress

  Ange ett giltigt svenskt mobilnummer med tio siffror

  Ange ett giltigt civilstånd

  Ange en giltig sysselsättning

  Med denna ansökan godkänner jag Likvidums allmänna villkor.

1 2

Exempel: Räntan är rörlig och sätts individuellt. Annuitetslån på 200 000 kr, 9 år, nominell ränta 5,3% och 0 kr i start-/aviavgift blir effektiv ränta 5,43%. Totalkostnad: 251 911 kr eller 2 333 kr/månad fördelat på 108 inbetalningar. Individuell ränta 2,95%–25,95% (effektiv ränta 2,99%–29,27%). Återbet. tid 1–15 år. (2021-09-19).

Säker ansökan
BankID UC

Billiga billån från 10 000 kr till 600 000 kr

Hos oss kan du jämföra och ansöka om billån från 10 000 kr upp till 600 000 kr. Vi har samlat några av Sveriges främsta långivare på ett och samma ställe. När du jämför eller ansöker om ett billån hos oss får du direkt svar från alla långivare som har ett erbjudande.

 

Du får erbjudanden om flera lån på en och samma gång och möjlighet välja att den långivare som erbjuder bäst ränta och därmed det billigaste billånet.

 

Dessutom gör vi bara en enda förfrågning hos Upplysningscentralen – vilket innebär att du inte försämrar din kreditvärdighet. Självklart är det helt gratis att jämföra och ansöka om billån och du förbinder sig inte till något.

 

Snabbfakta om billån:

 

 • Låna 10 000 – 600 000 kr
 • Återbetalningstid 1-15 år
 • Endast en UC!
 • Jämför gratis – ej bindande

Vad är ett bra billån?

Ett riktigt bra billån är så billigt som möjligt och kommer med trygga villkor som passar dig. Oavsett vad du lånar till bör du leta efter ett lån med låg ränta, få avgifter och en återbetalningstakt som passar dig.

 

Generellt är det bästa billånet det med lägst effektiv årsränta. Den effektiva räntan avser alla kostnader för lånet uttryckt i procent. Här räknas utöver räntekostnaderna även avgifter och andra eventuella tilläggskostnader in.

 

Därmed får du en bättre bild av vad olika billån egentligen kostar genom att jämföra den effektiva räntan än vad du skulle fått genom att bara titta på den nominella årsräntan.

 

Jämför billån innan du bestämmer dig

En bra princip när man ska teckna ett billån är att inte nöja dig med första bästa erbjudande du stöter på. Det finns nämligen många långivare på marknaden och både räntan och nivån på eventuella avgifter kan skilja sig åt.

 

Billån är också förhållandevis stora lån. Inte sällan på flera hundra tusen kronor. Detta betyder att även relativt små skillnader i ränta och mindre extra avgifter som ska betalas varje månad kan betyda åtskilliga tusentals kronor mer eller mindre i kostnad utslaget över lånets hela löptid.

 

Lånar du exempelvis 220 000 kronor till din nya bil och betalar tillbaka lånet på tio år kommer en procent mer i ränta betyda tiotusentals kronor mer i totalkostnad.

 

Du har därför synnerligen goda skäl att jämföra billån från flera olika långivare för att hitta det bästa och billigaste alternativet. Nöj dig inte med första bästa långivare du stöter på. I de flesta fall kan du få en betydligt bättre deal om du jämför alternativ från så många långivare som möjligt.

 

Att tänka på innan du söker billån

Ingen vill betala för mycket för sitt billån. Men att faktiskt få tag i ett billigt och billån kan vara knepigt om man inte har koll på alla kostnader som kommer med ett lån. Den viktigaste faktorn för ett låns kostnad är självklart räntan. Räntan är som du säkert vet vad du betalar för lånet.

 

Självklart vill du ha så låg ränta som möjligt. Det är också det vi på Likvidum gör. Vi hjälper dig att jämföra lån och räntor hos flera olika långivare, så att du enkelt och smidigt kan hitta det billigaste billånet.

 

Många gör misstaget att stirra sig blinda på räntan är de letar efter ett billån. Men man ska inte glömma bort att en del långivare lägger till ytterligare avgifter utöver räntan till sina lån.

 

Många billån kommer utöver räntan med extrakostnader som aviavgift, uppläggningsavgift och i somliga fall andra handläggningsuppgifter. Därför är den effektiva räntan ett bättre mått på ett billån faktiska kostnad. Den effektiva räntan inkluderar både räntan och alla avgifter, beräknas per år och anges i procent.

 

Därför ska du ska alltid hålla utkik efter avgifter och jämföra de olika billånens effektiva ränta. Vissa långivare kan skylta med en låg årsränta på sin billån, samtidigt som de lägger till en eller flera avgifter på lånet för att tjäna mer pengar.

 

En aviavgift på 40-50 kronor verkar kanske inte så mycket vid första anblick. Men den ska betalas varje månad och utslaget på några år blir det mycket pengar.

 

Ytterligare en faktor som är viktig att tänka på när man väljer och jämför lån är det ränteavdraget. Ränteavdraget innebär att du får dra av 30% av dina räntekostnader på din inkomstdeklaration.

 

Du har rätt att göra avdraget för räntekostnader upp till 100 000 kronor. Det innebär att du i praktiken bara betalar 70 procent av räntekostnaderna. Av den anledningen kan ett lån med relativt hög ränta och få eller inga avgifter bli billigare än ett lån med låg låneränta och saftiga avgifter, även om den effektiva räntan är samma.

 

Det gäller naturligtvis inte alltid, men är bra att känna till. Ett lån där andelen räntekostnader är större än avgifterna kan därför vara betydligt billigare än lån lägre ränta även om den effektiva räntan är densamma eller till och med något högre.

 

Billån med eller utan säkerhet?

Ett traditionellt billån som exempelvis de många bilhandlare erbjuder är ett lån med säkerhet i form av bilen. Ett sådant lån kan vara fördelaktigt men har också begränsningar. Du kan exempelvis endast låna till 80% av bilens värde om du väljer ett billån med säkerhet. Resten av pengarna behöver du lägga upp kontant. Du kan inte heller sälja bilen utan att först lösa lånet.

 

Det är också mer komplicerat att lösa ett billån med säkerhet. Om det lånet kommer med fast ränta kan du behöva betala en avgift för att lösa lånet i förtid. Därför kan det vara klokt att överväga ett billån utan säkerhet med rörlig ränta.

 

Billån utan säkerhet ger flera fördelar. Du kan låna till hela bilens värde och kan fritt sälja den vidare utan att först lösa lånet. Billånet är inte heller låst till en specifik bil eller  bilhandlare.

 

Du kan i praktiken använda ett billån utan säkerhet till vad du vill. Får du pengar över när du köpt bilen kan du exempelvis använda lånet som ett omstartslån och passa på att samla lån och krediter (om du har sådana). Att baka ihop skulder när du ändå lånar bilen kan vara smart för att nå mer räntekostnaden och får mer pengar över varje månad.  Med ett billån utan säkerhet kan du maximalt låna  600 000 kronor. Vill du låna mer än så i ett och samma lån krävs en säkerhet.

 

De billån vi på Likvidum förmedlar är genomgående lån utan säkerhet.  av typen annuitetslån. Du kan alltså använda lånet till precis vad du vill. Du är alltså inte låst till en specifik bil, vilket billån med säkerhet är. Billånen våra samarbetspartners erbjuder kommer också med rörlig ränta.

 

När du tecknar ett billån med rörlig ränta är det möjligt att när som helst lösa lånet helt utan extra kostnad. Rörlig räntan blir dessutom så gott som alltid billigare än bunden ränta eftersom långivarna sätter den fasta räntan högre vid varje givet tillfälle.

 

Vem kan söka billån?

Alla som uppfyller våra grundkrav kan ansöka om och/eller jämföra billån hos oss. Grundkraven för att ansöka om ett billån hos Likvidum är att du är minst 18 år, folkbokförd i Sverige sedan minst 12 månader och har en inkomst på minst 10 000 kr månaden. Det går att låna om du haft skuldsaldo hos Kronofogden men skulderna ska vara helt betalda sedan minst sex månader tillbaka.

 

Några av våra samarbetspartners erbjuder lån trots betalningsanmärkningar. Drömbilen behöver alltså inte vara utom räckhåll på grund av tidigare misstag om din ekonomi ser bra ut idag.

 

 • Grundkrav
 • Minst 18 år
 • Minst 10 000 kr månadsinkomst
 • Inga skulder hos Kronofogden
 • Folkbokförd i Sverige

 

Tips: Så får du ett ännu billigare billån

En ny bil är i regel en stor affär och eventuellt ett lån som du kommer betala av på länge. Innan du bestämmer dig för en viss bil är det därför klokt att fundera på hur länge du kommer ha bilen.

 

Du bör också ta reda på hur modellen du funderar på står sig värdemässigt. Värdeminskningen över tid skiljer sig åt en hel del mellan olika modeller och märken.

 

Idealt bör du välja en återbetalningstid på ditt lån som speglar bilens värdeminskning. Då minskar risken för att du får mindre för bilen än vad som återstår att betala på lånet när det är dags att sälja.

 

Var också noga och tänk efter när du väljer löptid. Det finns för- och nackdelar med olika löptider på ett billån. Väljer du en längre återbetalningstid på ditt billån kommer du få en lägre månadskostnad jämfört med om du väljer en kortare.

 

Ju längre du har lånet desto lägre blir månadskostnaden, eftersom du sprider ut återbetalning på fler betalningstillfällen.

 

Omvänt så får du med ett en kortare återbetalningstid på billånet en högre månadskostnad inledningsvis. Kostnad blir högre som vi sett med en kortare löptid, eftersom du ska betala tillbaka samma summa uppdelat på färre betalningstillfällen.

 

Ett billån med en kortare återbetalningstid blir dock billigare totalt sett än med en längre löptid. Anledningen är att du med en lång löptid också betalar ränta på pengar du lånat under en längre tid.

 

Genom att välja det belopp du vill låna till bilen och sedan dra på reglaget för löptid i formuläret högst upp på den här sidan kan du vad ett billån kostar per månad för en genomsnittlig låntagare.

Vad säger kunderna?

Några av våra samarbetspartners

Frågor och svar om billån

Varför ska jag jämföra billån? accordian

Vilken typ av billån erbjuder ni? accordian

Vad är kraven för att teckna ett billån? accordian

Vilka långivare kan jag kan låna hos? accordian

Vilken ränta får jag på mitt billån? accordian

Kostar det något att jämföra billån? accordian

Hur mycket kan jag låna till bilen? accordian

Går det att lösa billånet i förtid? accordian

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse på sajten

Okej