Hem » Låna pengar » Billån » Husbilslån
Pontus Wiss

Av: Pontus Wiss

Uppdaterad: 22 augusti, 2023

Lånejämförelse

Husbilslån

Det är möjligt att finansiera köpet av en ny eller begagnad husbil med ett husbilslån. Du kan enkelt jämföra husbilslån genom att använda Likvidum.
Vi är en seriös låneförmedlare som med en enda ansökan jämför upp till ett trettiotal banker & långivare. Husbil är för många mer än en hobby, det är en livsstil.

 • Jämför Husbilslån från flera långivare
 • Endast en kreditupplysning
 • Tjänsten är kostnadsfri
Långivaren Nordax logotyp ICA Banken logotyp Coop Medmera logotyp Santander Consumer Bank
10 000 kr 600 000 kr

Ange hela tusental inom det angivna intervallet

Jag vill samla/lösa lån

Ange om du vill lösa lån eller inte

1 000 kr 600 000 kr

Ange hela tusental inom det angivna intervallet

Ange ett giltigt svenskt mobilnummer med tio siffror utan landskod

Ange en giltig e-postadress

Genom att klicka ”Gå vidare” samtycker jag till Likvidums integritetspolicy .Ange syftet med lånet

Genom att skicka in formuläret godkänner jag Likvidums allmänna villkor.

husbilslån

Jämför husbilslån från seriösa aktörer

På lånemarknaden finns det många aktörer. Likvidum samarbetar med 30-talet pålitliga kredit- och långivare. Jämför lån på upp till 600 000 kr och med upp till 15 års återbetalningstid.
Husbilslån kan användas till både nya och gamla husbilar och är blancolån, ett lån utan säkerhet.

Låna alltid ansvarsfullt

Tänk igenom ett husbilslån noggrant när du behöver låna pengar och ta dig tid att jämföra olika alternativ. Gör en kalkyl för att säkerställa att du kan återbetala hela kostnaden. Vi rekommenderar aldrig att du lånar lite extra, tänk på att hela lånet ska återbetalas plus övriga kostnader som exempelvis ränta.

husbilslån

Finansiera köp av husbil

Inför ett köp av en husbil finns det flera alternativ för att finansiera ett köp. Då det kan handla om en större summa pengar kan det vara nödvändigt att låna till en del av eller hela köpet. Att låna med säkerhet kan ge lägre ränta, men kommer ibland med andra kostnader.

Betala kontant

Har du möjlighet att betala hela eller delar av husbilen kontant är det rekommenderat. Då slipper du exempelvis räntekostnader och äger fordonet direkt.

Husbilslån med säkerhet

Det finns två alternativ när det kommer till att ta ett husbilslån med säkerhet – säkerhet kan vara antingen husbilen eller en fastighet. Den här typen av lån genererar generellt lägre ränta men kan ha andra avgifter som är bra att ta hänsyn till.

 1. Köper du via en firma erbjuder de ofta husbilslån med säkerhet. För att låna till husbil med säkerhet krävs en kontantinsats på minst 20 %.
 2. Finns det möjlighet att låna upp på en fastighet går det att använda den som säkerhet. I samband med det tillkommer kostnader för pantbrev.

Husbilslån utan säkerhet

Ett husbilslån eller billån utan säkerhet är ett så kallat blancolån. Det innebär i praktiken att pengarna kan användas till vad som helst. Vi rekommenderar alltid att du använder pengarna till det du hade tänkt från början.

husbilslån

Husbilslån utan säkerhet krav:

Likvidum låter dig jämföra husbilslån utan säkerhet. Du behöver uppfylla några grundläggande krav för att kunna ansöka om husbilslån online. Dessa krav är:

 • Ha fyllt minst 18 år vid ansökningstillfället
 • Vara svensk medborgare
 • Ha en deklarerad inkomst på minst 10 000 kr

Utöver dessa grundläggande krav kan lån- och kreditgivare själva sätta krav. Det kan vara krav på en högre ålder eller större inkomst.

husbilslån

Ansök om husbilslån

På vår hemsida sker ansökan helt digitalt. Har du frågor är du alltid välkommen att kontakta oss, vi finns här för att hjälpa dig. Ansökan sker i flera steg.

 1. Fyll i ett kort formulär med uppgifter om dig själv. Det signeras med BankID.
 2. Lån- och kreditgivare har upp till 48 timmar på sig att lämna ett svar
 3. Logga in på din privata sida och jämför de olika erbjudanden som kommit.
 4. I sista steget finns två alternativ:
  – Väljer du att inte ta något lån behöver du inte göra något mer.
  – Väljer du att ta något lån signerar du ett skuldebrev digitalt och långivaren betalar normalt ut summan till angivet bankkonto inom några dygn.
husbilslån

Bra att tänka på vid husbilslån

I samband med ett husbilslån finns det några saker att tänka på. Vi uppmanar alltid till att låna ansvarsfullt och aldrig låna mer än nödvändigt. Ett husbilslån är ett ansvar som alltid ska återbetalas i sin helhet. Då en husbil kan vara dyr i inköp är det alltid viktigt att hitta det mest förmånliga lånet. Nedan går vi igenom några saker som kan vara bra att tänka på.

Gör en budget

Första steget är att säkerställa att lånet ryms inom din budget. Har du råd att varje månad betala amortering och ränta? Ett bra tillfälle att se över dina utgifter och inkomster varje månad.

Tips! Så gör du en budget

Minska lånebeloppet

Ett mindre lånebelopp innebär lägre kostnader. Minska lånet genom att betala en del kontant. Det kan exempelvis komma från ett sparkonto eller genom att sälja saker. Under den tid som lånet löper är det alltid bra att betala in lite extra om möjlighet finns.

Medsökande

Medsökande/medlåntagare är en person som står på lånet och är lika mycket ansvarig. Det skulle kunna vara en make/maka eller förälder. Då räknas båda personernas inkomst med vilket betyder att ni anses vara en mindre risk än med bara en inkomst.

Läs mer om medsökande

Denna artikel skrevs 2023-07-04 och uppdaterades 22 augusti, 2023 klockan 09:17


Head of onlinesales och redaktör


pontus.wiss@likvidum.se Linkedin: Pontus Wiss

Pontus har jobbat i finansbranschen sedan 2015, både på en långivare och ett av Sveriges största affiliatenätverk. På så sätt har Pontus en bred kunskap om branschen i sin helhet.

Dela artikel