Samla lån

Samla dina lån och krediter och sänk din ränta

Samla lån och krediter kostnadsfritt. Har du flera lån? Då har du sannolikt en hög månadskostnad. Genom att lösa lånen och krediterna och samla dem i ett större lån kan du få en lägre ränta, slipper onödiga avgifter och sparar pengar. 

 

 • vit bock i blå cirkelSamla lån mellan 10 000 – 600 000 kr
 • vit bock i blå cirkelSvar från flera långivare
 • vit bock i blå cirkelEndast en UC & helt gratis
 1. kr

  Ange ett värde mellan 10 000 och 600 000 i hela tusental

  Ange en giltig återbetalningstid

  10 000 kr
  600 000 kr

  Din uppskattade månadskostnad: 0 kr

  kr

  Ange en ett giltigt värde i hela tusental

  0 kr
  600 000 kr

  Ange ett giltigt lånesyfte

  Ange ett giltigt personnummer med fyra siffror för årtal

  Ange en giltig e-postadress

  Ange ett giltigt svenskt mobilnummer med tio siffror

  Genom att gå vidare samtycker jag till Likvidums integritetspolicy.

 2. Huvudsökandes uppgifter

  Ange ett giltigt civilstånd

  Ange en giltig sysselsättning

  Med denna ansökan godkänner jag Likvidums allmänna villkor.

 3. Medsökandes uppgifter

  Ange ett giltigt personnummer

  Ange en giltig e-postadress

  Ange ett giltigt svenskt mobilnummer med tio siffror

  Ange ett giltigt civilstånd

  Ange en giltig sysselsättning

  Med denna ansökan godkänner jag Likvidums allmänna villkor.

1 2

Exempel: Räntan är rörlig och sätts individuellt. Annuitetslån på 200 000 kr, 9 år, nominell ränta 5,3% och 0 kr i start-/aviavgift blir effektiv ränta 5,43%. Totalkostnad: 251 911 kr eller 2 333 kr/månad fördelat på 108 inbetalningar. Individuell ränta 2,95%–25,95% (effektiv ränta 2,99%–29,27%). Återbet. tid 1–15 år. (2021-09-19).

Säker ansökan
BankID UC

Samla lån och ta kontroll över din privatekonomi

Vi hjälper dig att samla dina lån i ett enda större lån. På så sätt kan du spara tusentals kronor varje månad. Att ta ett lån ytterligare en gång för att spara pengar kan låta kontraintuitivt.

 

Men att låna pengar för att spara pengar är inte så konstigt som det låter. Genom att lösa lån och småkrediter och samla ihop i ett enda större privatlån, ett samlingslån, får du i regel en avsevärt bättre ränta och en lägre månadskostnad.

 

Genom att samla lånet i ett enda större lån får du också alla lånekostnader på en och samma faktura. Något som gör det betydligt enklare att överblicka din ekonomi och dina lånekostnader.

 

Genom att samla lånen slipper du betala onödiga administrativa avgifter som handläggnings-, faktura- och aviavgifter och eventuella dolda kostnader till flera olika långivare. Bara avgifterna kan bli mycket pengar om du har flera olika lån.

 

Har du många smålån och krediter med väldigt hög ränta som exempelvis sms-lån är det inte omöjligt att spara flera tusen kronor varje månad genom att lösa lånen  och samla ihop dem till ett större lån med lägre ränta. Genom att samla lånen förbättrar du också din kreditvärdighet och dina möjligheter att låna pengar till bra villkor i framtiden.

 

Hos oss kan du lösa och samla lån upp till 600 000 kr och ingen säkerhets krävs. Vi tar dessutom bara en enda kreditupplysning hos UC (Upplysningscentralen) trots att du får svar från många olika långivare. Det gäller oavsett vilket belopp du lånar. Vi tar bara en UC oavsett om du samlar lån på 10 000 kr eller om du behöver låna 500 000 kr.

 

Lös och samla dina lån:

 

 • Jämför olika långivare kostnadsfritt
 • Samla lån upp till 600 000 kr
 • Få alla lånekostnader på en faktura
 • Möjligt att få lägre ränta & månadskostnad
 • Slipp onödiga avgifter
 • Endast en UC

Varför ska jag samla lån?

Har du ett flertal mindre krediter som smålån, kreditköp och avbetalningsplaner? Eller kanske ett eller flera medelstora lån med saftig ränta? Då betalar du sannolikt en hög ränta då mindre lån och avbetalningsköp ofta kommer med en hög ränta.

 

Har du flera lån betalar du också avgifter som avi- och handläggningsavgifter till flera olika företag. Det blir snabbt dyrt.

 

Genom att  lösa lånen och samla dem i ett större kan du få en betydligt lägre ränta. Du samlar lånekostnaderna på en och samma faktura och slipper onödiga avgifter. På så sätt kan du spara tusentals kronor varje månad genom att samla lån.

 

Att ha flera olika lån och krediter är också dåligt för din kreditscore. Något som betyder att det blir svårare att få nya lån beviljade. Dessutom blir räntan högre. När du samlar lånen förbättrar du din kreditvärdighet och dina chanser att få nya lån till bra villkor i framtiden.

 

Så funkar det att lösa och samla lån & krediter hos Likvidum

Att samla lån och krediter är enkelt. Allt du behöver göra är att fylla i formuläret högst upp på den här sidan. Börja med att räkna ut totalbeloppet för de skulder du vill samla ihop i ett samlingslån.

 

Kom ihåg att välja alternativet samla/lösa lån. Sedan väljer du en återbetalningstid (löptid) som passar dig. Hos kan du välja löptider från ett till 15 år när du samlar lån. Fyll i resten av dina personuppgifter och signera med BankID. Klart!

 

Så fort du skickat in din ansökan om att samla lån så skickar vi den vidare till bankerna och långivarna. Inom kort får du detaljerade låneerbjudanden och besked om vilken ränta de olika långivarna kan ge dig. De första svaren dyker i regel upp inom några minuter.

 

Vi rekommenderar dock att du väntar ett dygn innan du bestämmer dig för ett ansöka om att samla dina lån. Det kan ta upp till 24 timmar innan alla långivarna skickat sitt svar.

 

När svaren inkommit är det dags att välja vem du ska samla lån hos. Granska varje erbjudande noggrant. Ett tips är att titta särskilt på den effektiva räntan. Lånet med lägst effektiv ränta är i regel det bästa och billigaste. När du bestämt dig signerar du låneavtalet du valt.

 

Inom några dagar kommer pengarna betalas ut till ditt konto. Vissa banker kan hjälpa dig att lösa dina gamla lån automatiskt. Hos andra kan du behöva lösa lånen hos dina tidigare långivare själv. Allt det här framgår i det erbjudanden du får från bankerna.

 

Jämför räntan innan du samlar lån

Syftet med att lösa lån och/eller samla dina lån är förmodligen till stor del att få ner räntekostnaderna och slippa onödiga avgifter. Ett samlingslån kommer med all sannolikhet ge dig en bättre ränta. Men varför stanna där?

 

Passa på att då den bästa (lägsta) möjliga ränta när du samlar dina lån. Genom att jämföra olika kreditgivares räntor och ställa deras erbjudanden mot varandra kan du ofta pressa ner räntan ännu mer.

 

Räntan på ett lån utan säkerhet som de vi förmedlar sätts individuellt på den sökande av långivaren. Olika banker och långivare har olika prioriteringar och riktar sig mot olika kundgrupper.

 

Det här betyder att de gör olika riskbedömningar och kan komma fram till helt olika räntor för ett och samma lån och en och samma person. Därför bör du inte samla lånen hos första bästa bank. Välj istället den långivare som kan ge dig lägst ränta och lägst kostnad när du ansöker om att samla lån och krediter.

Hos oss på Likvidum kan jämföra räntan för lån hos många olika banker och långivare. När du ansöker om att samla lån hos oss förmedlar vi din ansökan till alla aktörer vi samarbetar med. Alla kreditgivare som kan ge dig ett lån återkommer sedan med ett erbjudande/svar.

 

Varje svar du får från  de olika långivarna innehåller information om vilken ränta de kan erbjuda dig och all annan information om lånets kostnader.

 

Nu kan du enkelt jämför de olika lånen och välja den aktör som ger dig lägst, lägst månadskostnad och mest förmånliga villkor i övrigt. Kort sagt det bästa och billiga lånet. Ett smartare sätt att samla lån helt enkelt.

 

Vad blir min ränta får jag när jag samlar lån?

När du ansöker om att lösa lån och/eller samla lån söker du i praktiken ett privatlån. Räntan på privatlån sätts individuellt på den sökande. När du ansöker som att samla lån hos oss på Likvidum så förmedlar vi din ansökan till alla kreditgivare vi samarbetar med.

 

De olika långivarna återkommer sedan med ett låneerbjudande till dig. På så sätt kan du välja det billigaste lånet och få den lägsta räntan när du samlar lån.

 

Det är inte inte vi på Likvidum som sätter räntan på lånen, utan det är det olika kreditgivarna som gör. Långivarna sätter sedan räntan individuellt på sökande utifrån den dennes unika förutsättningar.

 

 

När lönar det sig att samla lån?

Om du har flera mindre lån och krediter eller ett eller flera lån lån med hög ränta lönar det sig nästan alltid att lösa lån och/eller samla lån i ett större lån.

 

Även du har ett enda större privatlån kan det vara en idé att lösa lånet och teckna ett nytt. Inte minst om du hade skakig ekonomi och kreditvärdighet när du tecknade det lånet.

 

Har du fått bättre ekonomi, exempelvis genom att löneökning eller att låta bli avbetalningsköp och kreditupplysningar har du ha goda möjligheter att få en betydligt bättre ränta om du löser och lägger om lånet.

 

Har du möjlighet att ta med en medsökande när du samlar lån eller löser ett dyrt lån kan du få ännu bättre ränta. Att ha en medsökande innebär att du söker lånet tillsammans med en annan person. En medsökande.

 

Har du en medlåntagare på din ansökan om att samla lån är ni två personer som delar på ansvaret för lånet.

 

De flesta långivare räknar ihop era inkomster i underlaget för lånet vilket gör att det blir lättare att klara även kräsna långivares inkomstkrav. När ni är två som delar på ansvaret för betalningen av lånet tar också långivare en mindre risk (statistiskt sett). De kan då ofta erbjuda en lägre ränta i gengäld.

 

Samla lån kundexempel: Löste gamla lån och sparade över 130 000 kr

En kund kontaktade oss och ville samla sina lån. Vid det här tillfället hade kunden tre olika lån och krediter på sammanlagt 305 000 kr och en genomsnittlig effektiv ränta på 16,08 %. En hög ränta att betala på en så stor summa.

 

Kunden ville därför ha hjälp att pressa ner räntan och att sänka sin månadskostnad.

 

Vi hjälpte henne att hitta ett annuitetslån på 305 000 kr, alltså exakt lika mycket som summan av de tidigare lånen. Hon löste sina gamla lån och fick hon en ny effektiv ränta på 5,12%, nästan elva procent lägre än den tidigare.

 

Tack vare den lägre räntan sänktes månadskostnaden med hela 2 238 kronor. Utslaget över lånets hela löptid kommer den här kunden att ha sparat över 137 000 kronor genom att samla lån!

 

Kostnader med gamla lånen:

 

 • Totalt 3 lån och krediter
 • Sammanlagt lånebelopp 305 000 kr
 • Effektiv ränta (i snitt) 16,08%
 • Återbetalningstid: 8 år
 • Månadskostnad: 5 473 kr
  Totalkostnad: 220 441 kr

 

Kostnad efter att ha samlat lån:

 

 • Ett annuitetslån: 305 000 kr
 • Effektiv ränta: 5,12%
 • Återbetalningstid: 10 år
 • Månadskostnad: 3 235 kr
 • Totalkostnad: 83 200 kr
  Total besparing 137 241 kr

Spara ännu mer pengar när du samlar lån

De lån vi förmedlar är genomgående privatlån utan säkerhet. Något som bland annat innebär att räntan sätts individuellt på den sökande. Det är därför din kreditvärdighet som avgör vad räntan blir på just ditt samlingslån. För att få riktigt låg ränta när du lånar pengar behöver du god kreditvärdighet.

 

Kreditvärdigheten baseras på din nuvarande ekonomiska situation och din betalningshistorik, alltså hur du skött tidigare betalningar. Faktorer som spelar in anställningsform och inkomst, boende, tidigare skulder och nuvarande lån.

 

Andra viktiga faktorer är om du har betalningsanmärkningar och hur många kreditupplysningar som gjorts på dig. Många kreditupplysningar är nämligen dåligt för din kreditvärdighet.

 

Generellt är det bäst för din kreditvärdighet med så hög inkomst som möjligt, fast anställning och att ha så få noteringar hos Upplysningscentralen som möjligt. Om du planerar att samla lån är det därför klokt att låta bli att teckna nya lån under tiden, eftersom en ny kreditupplysning tas vid varje ansökan.

 

Undvik också att köpa saker på avbetalning. Köp på avbetalning är i praktiken ett lån och hanteras så gott som alltid av en extern långivare, inte företaget du köper av. Det betyder alltså att en ny kreditupplysning registreras varje gång, vilket ytterligare försämrar din kreditvärdighet.

 

Om du samlat dina lån tidigare och något hänt som stärker din kreditvärdighet kan det vara klokt att göra en ny jämförelse hos oss. Det kan nämligen hända att du kan omförhandla lånet och få ännu lägre ränta om din kreditvärdighet har stärkts.

 

Har du till exempel fått en löneförhöjning eller om din provanställning gått över till en fast anställning så har din kreditvärdighet förbättrats. Det är då möjligt att du kan få ner räntan ytterligare genom att förhandla och lägga om ditt lån på nytt.

 

Vem kan samla lån?

För att få teckna ett samlingslån eller hopbaklån ska du vara minst 18 år gammal och folkbokförd i Sverige sedan minst 12 månader. Du måste även klara en kreditprövning där vi kontrollerar att du har en tillräcklig inkomst för att klara av att återbetala lånet.

 

Om du samlar dina lån genom oss på Likvidum ska du också ha en månadsinkomst på minst 10 000 kr. Inkomsten kan vara i form av lön eller pension.

 

Du ska inte heller ha ett aktivt skuldkonto hos Kronofogden. Tidigare Kronofogdeskulder är okej, men skulden ska vara helt återbetald sedan minst sex månader tillbaka.

 

Grundkrav för att samla lån:

 

 • Minst 18 år
 • Folkbokförd i Sverige
 • Månadsinkomst på 10 000 kr eller mer
 • Inga skulder hos Kronofogden

 

Vad säger kunderna?

Några av våra samarbetspartners

Frågor och svar om att samla lån

Varför ska jag samla mina lån ett i större? accordian

Hur mycket kan jag spara genom att samla lån? accordian

Vad är kraven för att ansöka om ett samlingslån? accordian

Blir min kreditvärdighet bättre om jag samlar mina lån? accordian

Kan jag lösa mitt samlingslån i förtid? accordian

Hos vilka olika långivare kan jag samla lån? accordian

Vad blir räntan på mitt samlingslån? accordian

Hur lång tid innan jag får pengarna utbetalda? accordian

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse på sajten

Okej