Samla dina lån och spara tusenlappar

Har du flera mindre lån och krediter? Köpt saker på avbetalning? Det tenderar att bli dyrt eftersom räntan på smålån och krediter ofta är väldigt hög. Genom att teckna ett större samlingslån och betala av dina krediter kan du få en väsentligt lägre ränta. Men också bättre kreditvärdighet. Något som betyder att du får en lägre månadskostnad och bättre chanser att få nya lån till bra villkor i framtiden. Ta steget mot ett bättre privatekonomi. 

 

Vi på Likvidum har samlat 15 av Sveriges främsta långivare inom privatlånsegmentet. Hos oss kan du jämföra och ansöka om lån från 10 000 kronor upp till 600 000 kronor. Det är helt kostnadsfritt att ansöka om att samla lån och du förbinder dig inte till något. Vi tar bara en UC trots att du får svar och erbjudanden från flera långivare.

 

Samla dina lån:

 • Jämför olika långivare kostnadsfritt
 • Samla alla lånekostnader på en faktura
 • Få lägre ränt, f.n. från 2,95%
 • Slipp onödiga avgifter
 • Endast en UC

Samla alla lånekostnader på en faktura

Smålån och kreditköp kommer i regel med en riktigt hög ränta. När du samlar dina lån i ett större har du goda chanser att få ner den räntan ordentligt. Men inte bara det. Till varje enskilt lån kommer också flera extrakostnader som fakturaavgift och handläggningsavgift som ska betalas varje månad. Har du ett flertal lån blir det här snabbt mycket pengar. Genom att slå ihop dina lån till ett enda större lån får du alla kostnader samlade på och samma faktura och slipper att betala avgifter till flera olika långivare. Det blir också enklare att hålla reda på dina kostnader. Med allt samlat på en faktura minimerar du risken att missa en betalning och dra på dig onödiga och dyra påminnelseavgifter.

 

Varför ska jag samla mina lån?

Nästan alla människor i Sverige har lånat pengar nån gång. Faktum är att i Maj 2019 ökade utlåningen från låneinstitut till privatpersoner med 5% jämfört med samma månad 2018. Vi har lånat 4 000 miljarder kr varav cirka 800 miljarder är andra lån än bolån, privatlån, billån, krediter och snabblån. Problemen med att ha många lån hopar sig. Du kan ha ett studielån, ett billån, ett kreditkort, ett bensinkort och ett gammalt smslån som inte är helt avbetalat.

Du har vare sig koll på hur mycket pengar du verkligen har i lån, du har inte koll på hur din balansräkning ser ut, alltså tillgångar jämfört med skulder vilket banken kollar på när du ska förhandla om bolåneränta och du betalar antagligen för mycket i räntor och avgifter. Genom att samla ihop alla krediter och lån kan du spara tusenlappar varje år och vissa fall varje månad.

 

Var rädd om din kreditvärdighet

När du köper en kapitalvara (eller vad som helst egentligen) blir du ofta erbjuden att delbetala. Visst, att köpa saker på avbetalning är smidigt. Du får varan du vill ha på en gång och betalar tillbaka i din takt.  Men att handla på avbetalning är alltid ett lån. I regel ett lån med hög ränta.  I de flesta fall är det dessutom inte butiken du handlar hos som står för lånet utan ett fristående kreditmarknadsbolag. Många butiker erbjuder också kreditköp på butikens egna kort. Ofta har sådana kort ett kreditutrymme som på upp till 10 000 kr. Även om du bara handlar för en tusenlapp på kortet så kommer du kreditupplysningsbolagens ögon nu ha ett lån på 10 000 kronor.  Om du skulle göra samma sak hos fyra olika butiker har du i det där exemplet lån 40 000 kronor. Något som inte bara blir väldigt dyrt, det försämrar också din kreditvärdighet och dina möjligheter att teckna nya lån till bra villkor i framtiden.

 

Nackdelar med att ha många lån och krediter:

 • Du får svårt att hålla reda på din totala skuld
 • Du får svårt att överblicka din ekonomi, vad du har för tillgångar i jämförelse med skulder
 • Det påverkar din kreditvärdighet negativt = svårare och dyrare att låna i framtiden
 • Du betalar ett höga räntor på flera skulder
 • Du betalar avgifter till flera bolag
 • Du riskerar att missa betalningar vilket kan leda till påminnelseavgifter och betalningsanmärkning

 

Genom att teckna ett samlingslån kan du snabbt reda upp situationen. Du får alla kostnader på ett och samma ställe. Lägre ränta vilket betyder lägre månadskostnad. Dessutom förbättrar du din kreditvärdighet, vilket gör det lättare att få nya lån till bra villkor. Något som kan komma väl till pass om du funderar på att köpa bostad eller vill omförhandla ditt bolån.

 

Så samlar du dina lån

Räkna ihop dina nuvarande lån och bestäm dig för mycket du behöver låna. Sen fyller du i ansökningsformuläret på den här sidan och signerar med BankID. Processen är enkel, tar maximalt ett par minuter och är inte bindande. Vi på Likvidum samarbetar ett flertal av Sveriges främsta långivare. Inom kort får du svar från alla som har ett erbjudande som passar dig. Samtidigt görs endast en kreditupplysning hos Upplysningscentralen. Du kan fritt välja det lånealternativ som passar dig bäst och behöver inte oroa dig för att din kreditvärdighet försämras.

Gå igenom och jämför alla erbjudanden noggrant och välj det alternativ som passar dig bäst. När du valt och fått ditt lån beviljat kommer långivaren att lösa dina skulder. Om det blir pengar över sätts de in på det konto du uppgett i samband med ansökan.

 

Bättre kreditvärdighet när du samlar dina lån

En annan viktig fördel med att samla små lån är att du väsentligt förbättrar din kreditvärdighet. Din kreditvärdighet är det som banker och andra aktörer tittar på via din den kreditupplysning som vanligen tas via UC, Upplysningscentralen. Om du har ett högt kreditbetyg är det lättare för dig att få lån och krediter beviljade. Kreditupplysning kan även tas när du handlar något på faktura eller tar ett abonnemang av något slag.

 

Vad tittar man på vid kreditupplysningen?

När du ansöker om ett lån görs alltid en kreditupplysning. Det gör man för se vilken betalningsförmåga du har, alltså om du klarar av att betala tillbaka lånet i tid. Man tittar också på din betalningshistorik, hur du skött tidigare skulder, och eventuella skuldern. Viktiga faktorer vid kreditbedömningen är din inkomst, befintliga och tidigare skulder, din anställningsform och om du har några betalningsanmärkningar eller skulder hos kronofogden.

 

Minska kostnader och förbättra kreditbetyget med samlingslån

Genom att samla alla lån i ett enda privatlån och sedan avsluta de tidigare krediterna och smålånen minskar du inte bara dina kostnader utan du förbättrar ditt kreditbetyg i samma veva vilket bara är till din fördel. Förbättrar du din kreditvärdighet kan du även få bättre villkor och ränta för ditt nya lån om du omförhandlar det längre fram i tiden. Om du har ett bolån påverkar det även dina möjligheter att få igenom bättre villkor och lägre ränta för detta.

 

Att tänka på innan du söker samlingslån:

 

 • Att aldrig finansiera ett lån med ett annat, såvida det inte handlar om att samla snabblån för att få ner kostnaden och betala av snabbare
 • SMS-lån och andra högkostnadskrediter är den dyraste formen av lån som man enbart bör ta om det är akut och man vet med säkerhet att man kan betala tillbaka inom en månad.
 • Om du har ett eller flera samlingslån är det klokt att samla dem i ett större och räntemässigt billigare lån.
 • Se över hela din ekonomi och dina lånevanor för att klargöra hur det kom sig att du behövde ta ett samlingslån
 • Att det går att spärra sig själv från att ta sms-lån – En god idé om du ser att du har en tendens att lätt ta dessa lätt åtkomliga lån

 

Ett samlingslån är ett utmärkt hjälpmedel för att minska antalet lån, sänka kostnaderna och betala av sina skulder. Men måste du ta ett samlingslån för andra gången är det hög tid att du ser över din ekonomi och gör de förändringar som behövs för att inte hamna i värre ekonomiska problem.

 

Vilka krav gäller för samlingslån?

För att få teckna ett lån måste du vara minst 18 år gammal och folkbokförd i Sverige. Du måste även klara en kreditprövning där det ska finnas en tillräcklig årsinkomst för att du ska kunna klara av att återbetala lånet. Om du tecknar ditt samlingslån genom oss på Likvidum ska du också ha en månadsinkomst på minst 10 000 kr. Inkomsten kan vara i form av lön eller pension.

Samla lån med olika löptider

Om du har till exempel 4 olika lån har du garanterat olika löptider på de här lånen. Då blir det svårt att planera din ekonomi för framtiden eftersom du inte riktigt vet vilka månadskostnader du kommer att ha på sikt. Samlar du ihop alla dessa lån till ett och samma kan du själv välja löptid på lånet och därmed också välja månadskostnad. Om du känner att 3 000 kr per månad är max du kan betala för lånen kan du sikta på den nivån när du omförhandlar dina lån.

Slå ihop lån med olika räntesatser

Har du fyra olika lån har du med all säkerhet olika räntesatser på varje lån. Det är en väldigt konstig sak om du tänker efter med tanke på att lånen ska ha den ränta som återspeglar vilken risk banken tar för att låna ut till dig. Du är samma person och har samma förmåga att betala tillbaka ett lån till bank A som till bank B. Att de här har olika räntor är inget som ger dig någon nytta eller glädje.

 

Ibland är räntorna olika för att det ena är ett litet lån som ska betalas tillbaka på 4 månader och det andra ett större lån som ska betalas tillbaka på 7 år. Men eftersom du fortfarande är samma människa blir det bättre för dig om du samlar de här lånen till ett och samma, med samma löptid och samma ränta. Dina lån och krediter ska vara anpassade efter dig och inte tvärtom.

Hur mycket pengar kan jag tjäna på att samla lån?

Att ha ett flertal olika lån och krediter betyder att du betalar ränta på flera olika lån. Men inte bara det. De flesta lån kommer också med tilläggsavgifter för fakturor, handläggning och mycket annat. Sammanlagt kan det här bli mycket pengar om du har lån på olika ställen. Bara fakturaavgifterna kan bli flera hundra kronor i månaden, och flera tusen per år, om du fler aktiva krediter.

För att reda på hur mycket dina lån kostar dig rekommenderar vi att du plockar fram månadsfakturorna för alla dina lån och krediter. Där står hur mycket du betalar i räntekostnad, amortering och avgifter. Lägg först ihop lånebelopp för alla dina skulder. Därefter lägger du ihop dina månadskostnader. Hur mycket blir det?

 

Sen tar du samma belopp och skriver in i ansökningsmodulen högst upp på den här sidan. Du ser nu den genomsnittliga kostnaden för vad ett lån som är tillräckligt stort för att lösa dina befintliga skulder skulle kosta varje månad. Allt du behöver göra nu är att subtrahera vår månadskostnad från din sammanlagda nuvarande månadskostnad. Så mycket tjänar du varje månad. Du kan också prova att göra samma beräkning på årsbasis eller utslaget över lånet hela löptid.

Samla dina lån med Likvidum och få lägre månadskostnad

Genom att anlita oss på Likvidum kan vi hjälpa dig att samla dina lån, minska dina månadskostnader och ge dig kontroll över din egen ekonomi. Även om du har betalningsanmärkningar kan du i vissa fall spara stora pengar på att anlita oss. Olika långivare har olika sätt att värdera din ekonomi och om dina anmärkningar är lika gamla som dina lån kan det vara dags att omförhandla. En gammal betalningsanmärkning är alltid bättre i bankens ögon än en ny.

 

Hos oss kan du få hjälp kostnadsfritt och helt utan att binda upp dig på att byta långivare. Ansökan går snabbt med hjälp av Bank-id och du får besked inom 24 timmar. Vi finns alltid här för att hjälpa dig minska dina lånekostnader.

Frågor om att samla lån

 

Kan jag sänka månadskostnad genom att samla lån?

Ja, det är till och med själva poängen. Mindre lån, snabblån och avbetalningskrediter kommer ofta med en hög ränta. Genom att samla dina lån i ett större samlingslån kan du få en avsevärt lägre ränta och därmed en lägre månadskostnad. Flera olika lån betyder också att du betalar tilläggsavgifter som avi- och handläggningsavgift. Genom att samla dina lån samlar du alla lånekostnader på en faktura och slipper onödiga avgifter. Något som sänker din månadskostnad ytterligare.

 

Hur snabbt får jag svar från långivarna?

Vi samarbetar med många långivare för att kunna ge dig så mycket valfrihet som möjligt och bäst chanser att hitta ett lån som passar dig. Olika långivare kan ta lite olika lång tid på sig att leverera ett erbjudande. De första svaren har du ofta inom ett par minuter. Andra kan ta något längre tid på sig. Men i regel har du fått svar från alla långivare inom 24 timmar.

 

Finns det någon gräns för hur många lån jag kan samla?

Nej, det finns ingen övre gräns. Det högsta belopp vi kan förmedla är dock 600 000 kronor. Så länge det sammanlagda beloppet för lånen inte är mer än 600 000 kr kan du samla så många lån du vill.

 

Jag har betalningsanmärkningar, är det möjligt att samla lån ändå?

Ja! Du kan samla dina lån med vår hjälp även om du har betalningsanmärkningar. Däremot är det inte alla långivare som accepterar sökande med betalningsanmärkningar. Det betyder att du inte kan välja mellan lika mång alternativ som du skulle ha haft utan betalningsanmärkning. Du måste också uppfylla våra grundkrav; du är minst 18 år gammal och har en månadsinkomst på minst 10 000 kr. Är folkbokförd i Sverige sedan ett år tillbaka och är fri från skulder till Kronofogden sedan sex månader.

 

Vilka typer av krediter kan jag samla?

Du kan samla alla typer av lån och krediter så länge det totala beloppet inte överstiger 600 000 kronor. Det går att samla billån, båtlån, mc-lån, bolån, avbetalningslån, kreditkortsskulder, topplån för bostad, kontantinsatslån och mycket annat.

 

Stärker jag min kreditvärdighet genom att samla lån?

Ja, du förbättrar definitivt din kreditvärdighet genom att samla lån och krediter i ett större lån. Att många olika lån och krediter är inte bra för din kreditvärdighet. Låg kreditvärdighet försämrar dina chanser att få nya lån beviljade. Dessutom betyder låg kreditvärdighet att du får sämre (högre) ränta hos de flesta långivare, du får alltså betala mer för samma lån. Om du planerar att ett större lån som ett bolån i framtiden har därför starka skäl att samla dina lån.

 

Är en ansökan om att samla lån bindande?

Nej, en ansökan hos oss är inte bindande och dessutom helt gratis. Du kan fritt använda vår tjänst för att jämföra olika samlingslån. Du behöver heller inte göra något om du ångrar dig eller inte hittar något samlingslån som passar dig. Så länge du inte valt och undertecknat ett specifikt låneavtal hos en långivare har du inte förbundit dig till något.

 

Vad blir räntan på mitt samlingslån?

Räntan på den samlingslån vi förmedlar sätts individuellt efter kreditprövning som de olika långivarna gör. det är alltså dina individuella ekonomiska förutsättningar som inkomst, betalningshistorik, anställningsform etc som avgör. Kort sagt din kreditvärdighet. I dagsläget ligger årsräntan på de samlingslån vi förmedlar på 2,95 till 18,95%.

Trustpilot

Frågor och svar om att samla lån

Varför ska jag samla mina lån ett i större? accordian

Hur mycket kan jag spara genom att samla lån? accordian

Vad är kraven för att ansöka om ett samlingslån? accordian

Blir min kreditvärdighet bättre om jag samlar mina lån? accordian

Kan jag lösa mitt samlingslån i förtid? accordian

Hos vilka olika långivare kan jag samla lån? accordian

Vad blir räntan på mitt samlingslån? accordian

Hur lång tid innan jag får pengarna utbetalda? accordian

trustpilot

Har du några frågor?

Kontakta oss på 08-121 314 71

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse på sajten

Okej