Samla lån och krediter

Har du flera lån? Då har du sannolikt en hög månadskostnad. Genom att samla lånen i ett större lån kan du få en lägre ränta och slipper onödiga avgifter. 

 

 • vit bock i blå cirkelSamla lån mellan 10 000 – 600 000 kr
 • vit bock i blå cirkelSvar från flera långivare
 • vit bock i blå cirkelEndast en UC & helt gratis
 1. kr

  Ange ett värde mellan 10 000 och 600 000 i hela tusental

  Ange en giltig återbetalningstid

  10 000 kr
  600 000 kr

  Din uppskattade månadskostnad: 0 kr

  kr

  Ange en ett giltigt värde i hela tusental

  0 kr
  600 000 kr

  Ange ett giltigt lånesyfte

  Ange ett giltigt personnummer med fyra siffror för årtal

  Ange en giltig e-postadress

  Ange ett giltigt svenskt mobilnummer med tio siffror

  Genom att gå vidare samtycker jag till Likvidums integritetspolicy.

 2. Huvudsökandes uppgifter

  Ange ett giltigt civilstånd

  Ange en giltig sysselsättning

  Med denna ansökan godkänner jag Likvidums allmänna villkor.

 3. Medsökandes uppgifter

  Ange ett giltigt personnummer

  Ange en giltig e-postadress

  Ange ett giltigt svenskt mobilnummer med tio siffror

  Ange ett giltigt civilstånd

  Ange en giltig sysselsättning

  Med denna ansökan godkänner jag Likvidums allmänna villkor.

1 2

Exempel: Räntan är rörlig och sätts individuellt. För ett annuitetslån på 200 000 kr över 9 år, nominell ränta 5,3% och 0 kr i uppläggnings-/aviavgift blir effektiv ränta 5,43%. Totalkostnad: 251 911 kr eller 2 333 kr/månad fördelat på 108 inbetalningar (2020-10-22).

Säker ansökan
BankID UC

Samla dina lån och ta kontroll över din privatekonomi

Att låna pengar en gång till för att spara pengar kan låta kontraintuitivt. Men det är inte så konstigt som det låter. Genom att lösa dina tidigare lån och småkrediter och slå ihop dem i ett större privatlån, ett samlingslån, får du i regel en avsevärt lägre ränta och en lägre månadskostnad.

 

Med samlingslån samlar du också alla lånekostnader på en och samma faktura. Något som gör det betydligt enklare att överblicka din ekonomi och dina lånekostnader.

 

Dessutom slipper betala onödiga administrativa avgifter som handläggnings-, faktura- och aviavgifter och eventuella dolda kostnader till flera olika långivare. Bara avgifterna kan bli mycket pengar om du har flera olika lån.

 

Om du har smålån och krediter med väldigt hög ränta som exempelvis sms-lån är det inte möjligt att spara flera tusen kronor varje månad genom att teckna ett samlingslån. Genom att samla dina lån förbättrar du också din kreditvärdighet och dina möjligheter att låna pengar till bra villkor i framtiden.

 

Hos oss kan du samla lån upp till 600 000 kr och ingen säkerhets krävs. Vi tar dessutom bara en enda kreditupplysning hos UC (Upplysningscentralen) trots att du får svar från många olika långivare  – och oavsett belopp. Vi tar bara en UC oavsett om du lånar 10 000 kr eller om du behöver låna 500 000 kr.

 

Samla dina lån:

 

 • Jämför olika långivare kostnadsfritt
 • Samla alla lånekostnader på en faktura
 • Få lägre ränta, f.n. från 2,95%
 • Slipp onödiga avgifter
 • Endast en UC

Samla lån – Så går det till

Vi på Likvidum samarbetar med urval av Sveriges främsta banker och långivare. Hos oss kan du kostnadsfritt samla dina lån och få en väsentligt lägre månadskostnad. Ja, det är sant. Det är helt gratis att ansöka och att samla dina lån genom oss på Likvidum.

 

Vi tar inte betalt en krona av dig och din ansökan är inte heller bindande. Hos oss kan du låna upp till 600 000 kr utan säkerhet. Du väljer själv en återbetalningstid som passar dig från ett till 15 år.

 

Du ansöker direkt på den här sidan och signerar med BankID. Inom kort får du svar från alla långivare som har ett erbjudande till dig. Varje erbjudande innehåller detaljerad information om lånet och dess villkor som årsränta, effektiv ränta, avgifter och betalningsvillkor.

 

Du kan sedan du enkelt avgöra vilket samlingslån som är billigast och passar dig bäst genom att jämföra specifikationerna för varje lån. När du bestämt dig väljer du ett lån och signerar avtalet. Pengarna betalas i regel ut till ditt konto inom ett par dagar.

 

Samla dyra lån och krediter och bli skuldfri

Att ha flera lån och krediter betyder att du betalar mycket pengar i onödan i höga räntor och extra avgifter. Att samla dina lån kan som vi sett sänka dina kostnader väsentligt.

 

Om din avsikt är att bli skuldfri så snabbt som möjligt är därför ett samlingslån ett alternativ du bör överväga. Många av våra kunder har genom att samla sin lån lyckats sänka din kostnader rejält, inte sällan med flera tusen kronor i månaden.

 

Genom att samla din lån och sänka dina räntekostnader har du goda möjligheter att få mer pengar över varje månad. Pengar som du istället kan lägga på amortera på ditt nya privatlån och snabbare bli skuldfri.

 

Fler fördelar med att samla lån:

 

 • Låna 10 000 – 600 000 kr utan säkerhet
 • Bli av med dyra smålån och krediter
 • Slipp onödiga avgifter
 • Lägre ränta och lägre månadskostnad
 • Du väljer själv återbetalningstid
 • Endast en UC
 • Personlig service och rådgivning
 • Välj bland flera olika banker och långivare
 • Samla alla lånekostnader på en faktura
 • Helt gratis ansökan
 • Ansökan är inte bindande

 

Kundexempel – Samlade lån och sparade över 130 000 kr

En kund kontaktade oss och ville samla sin lån. Vid det här tillfället hade kunden tre olika lån och krediter på sammanlagt 305 000 kr och en genomsnittlig effektiv ränta på 16,08 %. En hög ränta att betala på en så stor summa.

 

Kunden ville därför ha hjälp att pressa ner räntan och att sänka sin månadskostnad.

 

Vi hjälpte henne att hitta ett annuitetslån på 305 000 kr, alltså exakt lika mycket som summan av de tidigare lånen. Med det nya lånet fick hon en ny effektiv ränta på 5,12%, nästan elva procent lägre än den tidigare.

 

Tack vare den lägre räntan på samlingslånet sänktes månadskostnad med hela 2 238 kronor. Utslaget över lånets hela löptid kommer hon att ha sparat över 137 000 kronor genom att samla sina lån!

 

Lånekonstnader före samlingslånet:

 

 • Totalt 3 lån och krediter
 • Sammanlagt lånebelopp 305 000 kr
 • Effektiv ränta (i snitt) 16,08%
 • Återbetalningstid: 8 år
 • Månadskostnad: 5 473 kr
  Totalkostnad: 220 441 kr

 

Efter att ha samlat sina lån:

 

 • Ett annuitetslån: 305 000 kr
 • Effektiv ränta: 5,12%
 • Återbetalningstid: 10 år
 • Månadskostnad: 3 235 kr
 • Totalkostnad: 83 200 kr
  Total besparing 137 241 kr

Så kan du spara ännu mer pengar

De samlingslån vi förmedlar är genomgående privatlån utan säkerhet. Något som bland annat innebär att räntan sätts individuellt på den sökande. Det är därför din kreditvärdighet som avgör vad räntan blir på just ditt samlingslån. För att få riktigt låg ränta behöver du god kreditvärdighet.

 

Kreditvärdigheten baseras på din nuvarande ekonomiska situation och din betalningshistorik, alltså hur du skött tidigare betalningar. Faktorer som spelar in anställningsform och inkomst, boende, tidigare skulder och nuvarande lån.

 

Andra viktiga faktorer är om du har betalningsanmärkningar och hur många kreditupplysningar som gjorts på dig. Många kreditupplysningar är nämligen dåligt för din kreditvärdighet.

 

Generellt är det bäst för din kreditvärdighet med så hög inkomst som möjligt, fast anställning och att ha så få noteringar hos Upplysningscentralen som möjligt. Om du planerar att teckna ett samlingslån är det därför klokt att låta bli att teckna nya lån under tiden, eftersom en ny kreditupplysning tas vid varje ansökan.

 

Undvik också att köpa saker på avbetalning. Köp på avbetalning är i praktiken ett lån och hanteras så gott som alltid av en extern långivare, inte företaget du köper av. Det betyder alltså att en ny kreditupplysning registreras varje gång, vilket ytterligare försämrar din kreditvärdighet.

 

Om du samlat dina lån tidigare och något hänt som stärker din kreditvärdighet kan det vara klokt att göra en ny jämförelse hos oss. Det kan nämligen hända att du kan omförhandla ditt samlingslån och få ännu lägre ränta om din kreditvärdighet har stärkts.

 

Har du till exempel fått en löneförhöjning eller om din provanställning gått över till en fast anställning så har din kreditvärdighet förbättrats. Det är då möjligt att du kan få ner räntan ytterligare genom att förhandla och lägga om ditt lån på nytt.

 

Vem kan samla lån?

För att få teckna ett samlingslån eller hopbaklån ska du vara minst 18 år gammal och folkbokförd i Sverige sedan minst 12 månader. Du måste även klara en kreditprövning där vi kontrollerar att du har en tillräcklig inkomst för att klara av att återbetala lånet.

 

Om du tecknar ditt samlingslån genom oss på Likvidum ska du också ha en månadsinkomst på minst 10 000 kr. Inkomsten kan vara i form av lön eller pension.

 

Du ska inte heller ha ett aktivt skuldkonto hos Kronofogden. Tidigare Kronofogdeskulder är okej, men de ska vara helt återbetalda sedan minst sex månader tillbaka.

 

Grundkrav för att samla lån:

 

 • Minst 18 år
 • Folkbokförd i Sverige
 • Månadsinkomst på 10 000 kr eller mer
 • Inga skulder hos Kronofogden

 

Vad säger kunderna?

Några av våra samarbetspartners

Frågor och svar om samlingslån

Varför ska jag samla mina lån ett i större? accordian

Hur mycket kan jag spara genom att samla lån? accordian

Vad är kraven för att ansöka om ett samlingslån? accordian

Blir min kreditvärdighet bättre om jag samlar mina lån? accordian

Kan jag lösa mitt samlingslån i förtid? accordian

Hos vilka olika långivare kan jag samla lån? accordian

Vad blir räntan på mitt samlingslån? accordian

Hur lång tid innan jag får pengarna utbetalda? accordian

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse på sajten

Okej