fbpx

Samla dina lån och spara tusenlappar

Nästan alla människor i Sverige har lånat pengar nån gång. Faktum är att i Maj 2019 ökade utlåningen från låneinstitut till privatpersoner med 5% jämfört med samma månad 2018. Vi har lånat 4 000 miljarder kr varav cirka 800 miljarder är andra lån än bolån, privatlån, billån, krediter och snabblån. Problemen med att ha många lån hopar sig. Du kan ha ett studielån, ett billån, ett kreditkort, ett bensinkort och ett gammalt smslån som inte är helt avbetalat. Du har vare sig koll på hur mycket pengar du verkligen har i lån, du har inte koll på hur din balansräkning ser ut, alltså tillgångar jämfört med skulder vilket banken kollar på när du ska förhandla om bolåneränta och du betalar antagligen för mycket i räntor och avgifter. Genom att samla ihop alla krediter och lån kan du spara tusenlappar varje år, ibland varje månad.

Samla lån med olika löptider

Om du har till exempel 4 olika lån har du garanterat olika löptider på de här lånen. Då blir det svårt att planera din ekonomi för framtiden eftersom du inte riktigt vet vilka månadskostnader du kommer att ha på sikt. Samlar du ihop alla dessa lån till ett och samma kan du själv välja löptid på lånet och därmed också välja månadskostnad. Om du känner att 3 000 kr per månad är max du kan betala för lånen kan du sikta på den nivån när du omförhandlar dina lån.

Slå ihop lån med olika räntesatser

Har du fyra olika lån har du med all säkerhet olika räntesatser på varje lån. Det är en väldigt konstig sak om du tänker efter med tanke på att lånen ska ha den ränta som återspeglar vilken risk banken tar för att låna ut till dig. Du är samma person och har samma förmåga att betala tillbaka ett lån till bank A som till bank B. Att de här har olika räntor är inget som ger dig någon nytta eller glädje. Ibland är räntorna olika för att det ena är ett litet lån som ska betalas tillbaka på 4 månader och det andra ett större lån som ska betalas tillbaka på 7 år. Men eftersom du fortfarande är samma människa blir det bättre för dig om du samlar de här lånen till ett och samma, med samma löptid och samma ränta. Dina lån och krediter ska vara anpassade efter dig och inte tvärtom.

Hur mycket pengar kan jag tjäna på att samla lån?

Att ha ett flertal olika lån och krediter betyder att du betalar ränta på flera olika lån. Men inte bara det. De flesta lån kommer också med tilläggsavgifter för fakturor, handläggning och mycket annat. Sammanlagt kan det här bli mycket pengar om du har lån på olika ställen. Bara fakturaavgifterna kan bli flera hundra kronor i månaden, och flera tusen per år, om du fler aktiva krediter.

För att reda på hur mycket dina lån kostar dig rekommenderar vi att du plockar fram månadsfakturorna för alla dina lån och krediter. Där står hur mycket du betalar i räntekostnad, amortering och avgifter. Lägg först ihop lånebelopp för alla dina skulder. Därefter lägger du ihop dina månadskostnader. Hur mycket blir det?

Sen tar du samma belopp och skriver in i ansökningsmodulen högst upp på den här sidan. Du ser nu den genomsnittliga kostnaden för vad ett lån som är tillräckligt stort för att lösa dina befintliga skulder skulle kosta varje månad. Allt du behöver göra nu är att subtrahera vår månadskostnad från din sammanlagda nuvarande månadskostnad. Så mycket tjänar du varje månad. Du kan också prova att göra samma beräkning på årsbasis eller utslaget över lånet hela löptid.

Samla dina lån med Likvidum och få lägre månadskostnad

Genom att anlita oss på Likvidum kan vi hjälpa dig att samla dina lån, minska dina månadskostnader och ge dig kontroll över din egen ekonomi. Även om du har betalningsanmärkningar kan du i vissa fall spara stora pengar på att anlita oss. Olika långivare har olika sätt att värdera din ekonomi och om dina anmärkningar är lika gamla som dina lån kan det vara dags att omförhandla. En gammal betalningsanmärkning är alltid bättre i bankens ögon än en ny. Hos oss kan du få hjälp kostnadsfritt och helt utan att binda upp dig på att byta långivare. Ansökan går snabbt med hjälp av Bank-id och du får besked inom 24 timmar. Vi finns alltid här för att hjälpa dig minska dina lånekostnader.

Trustpilot

Frågor och svar om att samla lån

Varför ska jag samla mina lån ett i större? accordian

Hur mycket kan jag spara genom att samla lån? accordian

Vad är kraven för att ansöka om ett samlingslån? accordian

Blir min kreditvärdighet bättre om jag samlar mina lån? accordian

Kan jag lösa mitt samlingslån i förtid? accordian

Hos vilka olika långivare kan jag samla lån? accordian

Vad blir räntan på mitt samlingslån? accordian

Hur lång tid innan jag får pengarna utbetalda? accordian

trustpilot

Har du några frågor?

Kontakta oss på 08-121 314 71

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse på sajten

Okej