Hem » Samla lån

Samla lån

Samla dina lån och krediter och sänk din ränta

Samla lån och krediter kostnadsfritt. Har du flera lån? Då har du sannolikt en hög månadskostnad...

 • Samla lån mellan 10 000 – 600 000 kr
 • Svar från flera långivare
 • Endast en UC & helt gratis
10 000 kr 600 000 kr

Ange hela tusental inom det angivna intervallet


Möjlig månadskostnad:


Jag vill samla/lösa lån

Ange om du vill lösa lån eller inte

1 000 kr 600 000 kr

Ange hela tusental inom det angivna intervallet

Ange ett giltigt svenskt mobilnummer med tio siffror

Ange en giltig e-postadress

Genom att gå vidare samtycker jag till Likvidums integritetspolicy.Ange syftet med lånet

Genom att skicka in formuläret godkänner jag Likvidums allmänna villkor.

Kundtjänsten hjälper dig att jämföra hopbakslån och att få en bra ränta

Lös och samla dina lån:

 • Jämför olika långivare kostnadsfritt
 • Samla lån upp till 600 000 kr
 • Få alla lånekostnader på en faktura
 • Möjligt att få lägre ränta & månadskostnad
 • Slipp onödiga avgifter
 • Endast en UC
Samla lån nu

Samla dina låna och spara tusenlappar

Har du flera mindre lån eller lån med hög ränta? Genom att samla lånen till ett enda samlingslån kan du få en betydligt lägre ränta och månadskostnad. Dessutom slipper du onödiga avi- och handläggningsavgifter.

Samla lån nu
Kvinna i blå blus med korsade armar

Samla lån och ta kontroll över din privatekonomi

Vi hjälper dig att samla dina lån i ett enda större lån. På så sätt kan du spara tusentals kronor varje månad. Att ta ett lån ytterligare en gång för att spara pengar kan låta kontraintuitivt.

Men att låna pengar för att spara pengar är inte så konstigt som det låter. Genom att lösa lån och småkrediter och samla ihop i ett enda större privatlån, ett samlingslån, får du i regel en avsevärt bättre ränta och en lägre månadskostnad.

Genom att samla lånet i ett enda större lån får du också alla lånekostnader på en och samma faktura. Något som gör det betydligt enklare att överblicka din ekonomi och dina lånekostnader.

Genom att samla lånen slipper du betala onödiga administrativa avgifter som handläggnings-, faktura- och aviavgifter och eventuella dolda kostnader till flera olika långivare. Bara avgifterna kan bli mycket pengar om du har flera olika lån.

Har du många smålån och krediter med väldigt hög ränta som exempelvis sms-lån är det inte omöjligt att spara flera tusen kronor varje månad genom att lösa lånen  och samla ihop dem till ett större lån med lägre ränta. Genom att samla lånen förbättrar du också din kreditvärdighet och dina möjligheter att låna pengar till bra villkor i framtiden.

Hos oss kan du lösa och samla lån upp till 600 000 kr och ingen säkerhets krävs. Vi tar dessutom bara en enda kreditupplysning hos UC (Upplysningscentralen) trots att du får svar från många olika långivare. Det gäller oavsett vilket belopp du lånar. Vi tar bara en UC oavsett om du samlar lån på 10 000 kr eller om du behöver låna 500 000 kr.

samla lån och krediter

Varför ska jag samla lån?

Har du ett flertal mindre krediter som smålån, kreditköp och avbetalningsplaner? Eller kanske ett eller flera medelstora lån med saftig ränta? Då betalar du sannolikt en hög ränta då mindre lån och avbetalningsköp ofta kommer med en hög ränta.

Har du flera lån betalar du också avgifter som avi- och handläggningsavgifter till flera olika företag. Det blir snabbt dyrt.

Genom att  lösa lånen och samla dem i ett större, kan du få en betydligt lägre ränta. Du samlar lånekostnaderna på en och samma faktura och slipper onödiga avgifter. På så sätt kan du spara tusentals kronor varje månad genom att samla lån.

Att ha flera olika lån och krediter är också dåligt för din kreditscore. Något som betyder att det blir svårare att få nya lån beviljade. Dessutom blir räntan högre. När du samlar lånen förbättrar du din kreditvärdighet och dina chanser att få nya lån till bra villkor i framtiden.

Leende familj

Så funkar det att samla lån och krediter

Att samla lån och krediter är enkelt. Allt du behöver göra är att fylla i formuläret högst upp på den här sidan. Börja med att räkna ut totalbeloppet för de skulder du vill samla ihop i ett samlingslån.

Kom ihåg att välja alternativet samla/lösa lån. Sedan väljer du en återbetalningstid (löptid) som passar dig. Hos oss kan du välja löptider från ett till 15 år när du samlar lån. Fyll i resten av dina personuppgifter och signera med BankID. Klart!

Så fort du skickat in din ansökan om att samla lån så skickar vi den vidare till långivarna. Inom kort får du detaljerade låneerbjudanden och besked om vilken ränta de olika långivarna kan ge dig. De första svaren dyker i regel upp inom några minuter.

Vi rekommenderar dock att du väntar ett dygn innan du bestämmer dig för ett lån. Eftersom att det kan ta upp till 24 timmar innan alla långivarna skickat sitt svar.

När svaren inkommit är det dags att välja vem du ska samla lån hos. Granska varje erbjudande noggrant. Ett tips är att titta särskilt på den effektiva räntan. Lånet med lägst effektiv ränta är i regel det bästa och billigaste. När du bestämt dig signerar du låneavtalet du valt.

Inom några dagar kommer pengarna betalas ut till ditt konto. Vissa långivare kan hjälpa dig att lösa dina gamla lån automatiskt. Hos andra kan du behöva lösa lånen hos dina tidigare långivare själv. Allt det här framgår i det erbjudanden du får från långivarna.

Titta på räntan innan du samlar lån

Syftet med att lösa lån och/eller samla dina lån är förmodligen till stor del att få ner räntekostnaderna och slippa onödiga avgifter. Ett samlingslån kommer med all sannolikhet ge dig en bättre ränta. Men varför stanna där?

Passa på att då den bästa (lägsta) möjliga ränta när du samlar dina lån. Genom att jämföra olika kreditgivares räntor och ställa deras erbjudanden mot varandra kan du ofta pressa ner räntan ännu mer.

Räntan på ett lån utan säkerhet som de vi förmedlar sätts individuellt på den sökande av långivaren. Olika långivare och banker har olika prioriteringar och riktar sig mot olika kundgrupper.

Det här betyder att de gör olika riskbedömningar och kan komma fram till helt olika räntor för ett och samma lån och en och samma person. Därför bör du inte samla lånen hos första bästa bank. Välj istället den långivare som kan ge dig lägst ränta och lägst kostnad när du ansöker om att samla lån och krediter.

Hos oss på Likvidum kan du jämföra räntan för lån hos många olika långivare. När du ansöker om att samla lån hos oss förmedlar vi din ansökan till alla aktörer vi samarbetar med. Alla kreditgivare som kan ge dig ett lån återkommer sedan med ett erbjudande/svar.

Varje svar du får från de olika långivarna innehåller information om vilken ränta de kan erbjuda dig och all annan information om lånets kostnader.

Nu kan du enkelt jämföra de olika lånen och välja den aktör som ger dig lägst månadskostnad och mest förmånliga villkor i övrigt. Kort sagt det bästa och billigaste lånet. Ett smartare sätt att samla lån helt enkelt.

Samla lån kundexempel: Löste gamla lån och sparade över 130 000 kr

En kund kontaktade oss och ville samla sina lån. Vid det här tillfället hade kunden tre olika lån och krediter på sammanlagt 305 000 kr och en genomsnittlig effektiv ränta på 16,08 %. En hög ränta att betala på en så stor summa.

Kunden ville därför ha hjälp att pressa ner räntan och att sänka sin månadskostnad.

Vi hjälpte henne att hitta ett annuitetslån på 305 000 kr, alltså exakt lika mycket som summan av de tidigare lånen. Hon löste sina gamla lån och hon fick en ny effektiv ränta på 5,12%, nästan elva procent lägre än den tidigare.

Tack vare den lägre räntan sänktes månadskostnaden med hela 2 238 kronor. Utslaget över lånets hela löptid kommer den här kunden att ha sparat över 137 000 kronor genom att samla lån!

Kostnader med gamla lånen:

 • Totalt 3 lån och krediter
 • Sammanlagt lånebelopp 305 000 kr
 • Effektiv ränta (i snitt) 16,08%
 • Återbetalningstid: 8 år
 • Månadskostnad: 5 473 kr
  Totalkostnad: 220 441 kr

Kostnad efter att ha samlat lån:

 • Ett annuitetslån: 305 000 kr
 • Effektiv ränta: 5,12%
 • Återbetalningstid: 10 år
 • Månadskostnad: 3 235 kr
 • Totalkostnad: 83 200 kr
  Total besparing 137 241 kr
Samla dina lån du med

Vem kan samla lån?

För att få teckna ett samlingslån eller hopbaklån ska du vara minst 18 år gammal och folkbokförd i Sverige sedan minst 12 månader. Du måste även klara en kreditprövning där vi kontrollerar att du har en tillräcklig inkomst för att klara av att återbetala lånet.

Om du samlar dina lån genom oss på Likvidum ska du också ha en månadsinkomst på minst 10 000 kr. Inkomsten kan vara i form av lön eller pension.

Du ska inte heller ha ett aktivt skuldkonto hos Kronofogden. Tidigare Kronofogdeskulder är okej, men skulden ska vara helt återbetald sedan minst sex månader tillbaka.

Grundkrav för att samla lån:

 • Minst 18 år
 • Folkbokförd i Sverige
 • Månadsinkomst på 10 000 kr eller mer
 • Inga skulder hos Kronofogden
Samla dina lån nu

Frågor och svar om att samla lån

Varför ska jag samla mina lån i ett större?

Det blir billigare. Att ha många olika lån och krediter betyder också att du betalar fler olika räntor. Till varje lån kommer dessutom avgifter och påslag för fakturahantering och administration. Sammanlagt kan det här bli mycket pengar.

Räntan på mindre krediter som snabblån, mindre privatlån och saker du köpt på avbetalning är dessutom generellt höga. Ofta är den effektiva ränta på snabblån och kontokrediter uppåt 30 procent.

Genom att samla dina krediter i ett enda större lån kan du få en betydligt lägre räntekostnad och färre avgifter. Dessutom får du alla kostnader som rör dina lån samlade på en och samma faktura. Du slipper alltså hålla reda på flera olika betalningar varje månad.

Hur mycket kan jag spara genom att samla lån?

Det beror på hur många lån du har, hur mycket de är på och vad räntan är på de olika lånen. Genom Likvidum kan du teckna ett samlingslån på upp till 500 000 kronor. Det gör det möjligt att slå ihop många mindre lån till ett större och få en väsentligt lägre ränta samt färre avgifter.

Med ett större lån kan du också välja en längre återbetalningstid, vilket ytterligare sänker månadsavgiften. I många fall kan är det möjligt att sänka månadskostnaden med flera tusenlappar. Utslaget över lånets hela löptid kan det röra sig om tiotusentals kronor eller mer.

Vad är kraven för att samla lån och krediter?

För att kunna erbjuda dig så bra villkor som möjligt så samarbetar vi med flera olika långivare. Villkoren för olika lån hos olika långivare kan skilja sig åt något. Grundkraven för att söka ett lån oss är dock att du är 18 år gammal och är folkbokförd i Sverige sedan minst ett år tillbaka.

Du ska också ha en månadsinkomst på minst 10 000 kronor och vara fri från skulder hos Kronofogden sedan minst sex månader. Har du högre månadsinkomst och fast anställning ökar dina möjligheter att få ett lån med bättre ränta.

Blir min kreditvärdighet bättre om jag samlar mina lån?

Ja, din kreditvärdighet och dina chanser att teckna nya lån i framtiden förbättras avsevärt om du samlar dina lån i ett större. Det är alltid bättre att ha ett enda lån än att att ha flera olika skulder till flera olika långivare.

Kan jag lösa mitt lånet i förtid?

Ja. Det är också alltid möjligt att lösa ditt lån tidigare än avtalat om du vill utan extra avgifter. När du tecknar ett samlingslån genom Likvidum får du alltid rörlig ränta och möjligheten att själv välja hur mycket du vill betala in varje månad (utöver den lägsta möjliga månadsbetalningen). Du kan alltså göra extra inbetalningar under lånets löptid och så på så sätt betala av lånet snabbare än planerat.

Genom att göra extra inbetalningar på samlingslån får du snabbare ner både månadskostnaden och den totala kostnaden för ditt lån. Det kan därför vara klokt att göra större inbetalningar än den lägsta möjliga under perioder då du har mer pengar, särskilt om du har en projektanställning, är egenföretagare eller frilansare.

Några av våra partners

Ikano Bank logotyp
Coop Medmera logotyp
Långivaren Wästgöta Finans logotyp
Marginalen Bank logotyp
Långivaren Remembers logotyp
Långivaren Nordax logotyp
Långivaren Lendifys logotyp
Lån & Spar Bank logotyp
Långivaren Credentos logotyp
Santander Consumer Bank logotyp
Långivaren Konsumentkredits logotyp
Nystart Finans logotyp
Sevenday logtyp
Resurs bank logotyp
Långivaren Avida Finans logotyp
Brocc Privatlån logotyp
Komplett Bank logotyp
Långivaren Nordnets logotyp
Långivaren Money Gos logotyp
Northmill Bank logotyp
Collector bank