Thorn Privatfinans - en av våra långivare - se räntor [2024]
Hem » Låna pengar » Långivare » Thorn

Thorn

Ikano-bank

Konsumentkreditinstitutet Thorn Svenska AB är en del av den danska koncernen 3C Retail A/S som bedriver verksamhet i både Sverige, Norge och Danmark.

kr
5 000 kr 600 000 kr

Ange hela tusental inom det angivna intervallet

Jag vill samla/lösa lån

Ange om du vill lösa lån eller inte

kr
1 000 kr 600 000 kr

Ange hela tusental inom det angivna intervallet

Ange ett giltigt svenskt mobilnummer med tio siffror utan landskod

Ange en giltig e-postadress

Genom att klicka ”Gå vidare” samtycker jag till Likvidums integritetspolicy.Ange syftet med lånet

Kreditbevakning med ID skydd

Likvidum vill erbjuda dig marknadens mest rekommenderade kreditbevakning med ID skydd helt kostnadsfritt i samband med att du ansökt om ett lån. Tjänsten är helt gratis och du behöver inte säga upp den då skyddet upphör automatiskt efter din gratistid.

Efter gratisperioden kommer du få ett erbjudande som är unikt framtaget för dig som kund till oss på Likvidum.

Kreditbevakning med ID skydd levereras av vår partner Tryggsam AB.

Läs mer om kreditbevakning med ID-skydd (länken öppnas i ny flik)

Genom att skicka in formuläret godkänner jag Likvidums allmänna villkor.

Pontus Wiss

Innehållsansvarig: Pontus Wiss

Marcus Lindblad

Granskad av: Marcus Lindblad

Denna artikel skrevs 2022-11-22 och uppdaterades 26 februari, 2024 klockan 13:06

thorn

Om Thorn privatlån

Med Thorns Privatlån Plus kan du ansöka om lån mellan 10 000 och 100 000 kronor som går att lägga upp över en period på 1 – 7 år. Eftersom lånet saknar krav på säkerhet kan du använda pengarna för att köpa bil, en renovering i hemmet eller varför inte för att lösa dina gamla lån och krediter. Det som avgör om du blir beviljad ett lån eller inte är ditt kreditbetyg.
Thorn erbjuder även ett lite mindre Trygglån på maximalt 50 000 kronor. Även detta lån går att betala tillbaka under en period på maximalt 7 år, med skillnaden att det även ingår ett betalskydd. Det betyder att du kan få ersättning för upp till 12 månadsbetalningar om du blir sjukskriven, förlorar ditt jobb eller avlider.

Individuell fast ränta

Thorn erbjuder likt många andra långivare en individuellt satt ränta på sina lån. Det betyder att du inte kan se kostnaden för ditt specifika lån innan du skickar in en ansökan eftersom räntan baseras på uppgifterna i din kreditupplysning.
Det nominella räntespannet sträcker sig mellan 9,84% – 26,88% och eftersom räntan är fast under hela löptiden kommer du inte att påverkas av eventuella räntehöjningar. Du behöver dessutom inte betala något extra om du väljer att lösa lånet i förtid.
Utöver ränta tillkommer både en uppläggningsavgift (som läggs till lånekostnaden) och en aviavgift.

Thorn

Utbetalningstid hos Thorn

Svar på din ansökan hos Thorn får du vanligtvis samma dag, förutsatt att det är en vardag. Utbetalningstiden varierar dock beroende på när du gjort din ansökan, när du signerar avtalet samt om du angett rätt uppgifter. Oftast tar utbetalningsprocessen mellan 1 – 2 arbetsdagar.

Thorn

Grundkrav hos Thorn

Det finns vissa krav du måste uppfylla för att bli beviljad ett lån hos Thorn:

  • Du ska vara minst 20 år
  • Folkbokförd i Sverige i minst 2 år
  • Du måste ha någon form av inkomst
  • Inget skuldsaldo hos Kronofogden

Betalningsanmärkningar behöver inte vara ett hinder för att få lån hos Thorn. De gör nämligen en individuell bedömning av hela din ekonomi för att ta reda på om du har de förutsättningar som krävs för att klara av ett lån. Det viktigaste är att du har en god ekonomi med en stabil inkomst och saknar skulder hos Kronofogden.

Thorn

Specifikationer för Thorn lån

Lånebelopp 10 000 – 100 000 kr
Löptid 1 – 7 år
Nominell ränta 9,84% – 26,88%
Effektiv ränta 11,05% – 31,31%
Uppläggningsavgift: 695 kr
Månadsavgift: 19 kr (39 kr vid pappersavi)
Ålderskrav: 20 år
Inkomstkrav: Individuell bedömning
Betalningsanmärkningar: Ja
Utbetalningstid: 1 – 2 dagar

Representativt exempel: Ett lån på 90 000 kronor till 21,60% bunden ränta med en återbetalningstid på 84 månader, med 84 avbetalningar om 2 102 kronor och 695 kronor i uppläggningsavgift (som läggs till lånet) samt 19 kronor i administrationsavgift, ger en effektiv ränta på totalt 24,64%. Totalt att återbetala blir 178 187 kronor.

Kundtjänst och service

Thorn erbjuder en hjälpsam kundtjänst som finns tillgänglig måndag till fredag mellan kl. 08:00 – 17:00. Du når medarbetarna enkelt via mejl eller telefon. Det finns också en hjälpsektion på hemsidan där du kan söka efter svar på lite enklare frågor.

Thorn

Låna pengar hos Thorn via Likvidum

Likvidum samarbetar med Thorn och ett trettiotal andra långivare på den svenska marknaden. När du ansöker om lån hos oss skickar vi din ansökan till våra samarbetspartners som får möjlighet att erbjuda dig ett lån. Trots att du kan få svar från flera långivare registrerar vi dessutom bara en kreditupplysning.
Vår jämförelsetjänst är helt kostnadsfri och du är inte bunden till din ansökan, vilket betyder att du kan tacka nej till alla låneförslag om du inte är nöjd. Svar får du vanligtvis inom en arbetsdag och du hitta alla erbjudanden på din personliga sida hos oss. Välkommen med din ansökan redan idag.

Denna artikel skrevs 2022-11-22 och uppdaterades 26 februari, 2024 klockan 13:06

Head of online sales och innehållsansvarig

pontus.wiss@likvidum.se Linkedin: Pontus Wiss

Pontus har jobbat inom privatekonomi sedan 2015, både på en långivare och ett av Sveriges största affiliatenätverk. På så sätt har Pontus en bred kunskap och erfarenhet om privatekonomins olika aspekter.

Dela artikel