Loanstep lån - max 25 000 kr - omdöme & information - [2024]
Hem » Låna pengar » Långivare » Loanstep

Loanstep

    Loanstep

    Loanstep är en peer to peer-långivare som ägs av SBL Finans. Genom investeringsplattformen Savelend är det möjligt för privatpersoner att investera sina egna pengar i lån till andra privatpersoner. Det är dessa lån som administreras via varumärket Loanstep. För dig som tar ett lån fungerar processen dock precis som vanligt.

kr
5 000 kr 600 000 kr

Ange hela tusental inom det angivna intervallet

Jag vill samla/lösa lån

Ange om du vill lösa lån eller inte

kr
1 000 kr 600 000 kr

Ange hela tusental inom det angivna intervallet

Ange ett giltigt svenskt mobilnummer med tio siffror utan landskod

Ange en giltig e-postadress

Genom att klicka ”Gå vidare” samtycker jag till Likvidums integritetspolicy.Ange syftet med lånet

Kreditbevakning med ID skydd

Likvidum vill erbjuda dig marknadens mest rekommenderade kreditbevakning med ID skydd helt kostnadsfritt i samband med att du ansökt om ett lån. Tjänsten är helt gratis och du behöver inte säga upp den då skyddet upphör automatiskt efter din gratistid.

Efter gratisperioden kommer du få ett erbjudande som är unikt framtaget för dig som kund till oss på Likvidum.

Kreditbevakning med ID skydd levereras av vår partner Tryggsam AB.

Läs mer om kreditbevakning med ID-skydd (länken öppnas i ny flik)

Genom att skicka in formuläret godkänner jag Likvidums allmänna villkor.

Pontus Wiss

Innehållsansvarig: Pontus Wiss

Marcus Lindblad

Granskad av: Marcus Lindblad

Denna artikel skrevs 2022-04-28 och uppdaterades 9 februari, 2024 klockan 10:51

Loanstep

Om Loansteps lån

Hos Loanstep kan du ansöka om två olika typer av lån som passar olika behov: ett korttidslån och ett långtidsslån. Med korttidslånet kan du låna upp till 5 000 kronor med en löptid på upp till 5 månader. Långtidslån löper istället på upp till 24 månader och här kan du låna upp till 25 000 kronor som mest.

Båda lånen är så kallade annuitetslån, vilket innebär att du betalar samma belopp varje månad som består av en del ränta och en del amortering. Har du möjlighet kan du dock lösa hela din skuld i förtid. Om du dessutom gör det inom 14 dagar behöver du inte betala vare sig ränta eller avgifter.

Samma ränta för alla låntagare

Loanstep har till skillnad från många andra långivare som Likvidum samarbetar med en bunden ränta. I det här fallet betyder det att alla låntagare får samma ränta, oavsett kreditbetyg. Däremot kan lånebeloppet skilja sig åt beroende på den individuella betalningsförmågan.

I dagsläget ligger den nominella räntan på 21 procent genom Likvidum. Utöver det tillkommer en kreditförmedlingsavgift, men ingen aviavgift. Den effektiva räntan är alltid 29,54% på de loanstep lån som Likvidum förmedlar

Utbetalningstid hos Loanstep

Svar från Loanstep får du vanligtvis samma dag som du ansöker. Ansöker du via oss på Likvidum hittar du alla dina lånebesked under Mina sidor där du loggar in med BankID. Är du nöjd med låneförslaget från Loanstep behöver du bara signera skuldebrevet. Det gör du enklast med ditt BankID.

Om Loanstep tar emot dina signerande lånehandlingar innan kl. 12:00 en vardag kan de betala ut lånet samma eftermiddag. I övriga fall kan utbetalningen dröja upp till en bankdag.

Grundkrav hos Loanstep

I och med att de lån Loanstep erbjuder finansieras av privatpersoner blir det extra viktigt att kunden genomgår en noggrann kreditprövning. På så sätt kan investerarna känna sig trygga i att låntagaren har en tillräckligt god betalningsförmåga för att kunna återbetala lånet.

Förutom den sedvanliga kreditbedömningen måste samtliga låntagare uppfylla vissa grundläggande lånekrav:

  • Du ska vara minst 18 år
  • Tjäna minst 150 000 kr/år
  • Inte ha fler än 1 betalningsanmärkning
  • Vara fri från skulder hos Kronofogden
Loanstep

Specifikationer för Loansteps lån genom Likvidum

Lånebelopp 3 000 – 25 000 kr
Löptid 5 – 24 mån
Nominell ränta Alltid 21%
Effektiv ränta Alltid 29,54%
Förmedlingsavgift Förmedlingsavgift på 5% av lånebeloppet
Månadsavgift: 0 kr
Ålderskrav: 18 år
Inkomstkrav: 150 000 kr/år
Betalningsanmärkningar: Ja
Utbetalningstid: 1 – 2 bankdagar

Representativt exempel

Ett lån taget 2022-05-06 med kreditbelopp på 15 750 kr till 21 % bunden årlig kreditränta med en återbetalningstid på 24 månader som återbetalas genom 24 avbetalningar om ca 840 kr, ger en effektiv ränta på totalt 29,54 %. Totalt att betala är 20 174 kr, av vilket 750 kr utgörs av kreditförmedlingsavgift för den kreditförmedlingstjänst SaveLend tillhandahåller. Kreditförmedling sker i samarbete med Savelend’s peer to peer lending.

Loanstep

Lättillgänglig support

Loanstep erbjuder en lättillgänglig supportavdelning som du kan nå via mejl, telefon eller live chatt. Telefontiderna är vardagar mellan kl. 09:00 – 12: 00 och chatten är öppen vardagar mellan kl. 09:00 – 16:00 med lunchstängt mellan kl. 12:00 – 13:00.

Har du lite enklare funderingar hittar du en lista med vanliga frågor och svar på hemsidan som kan vara värd att läsa igenom. Här hittar du även mer information om hur det fungerar att låna pengar hos Loanstep.

Loanstep

Låna pengar hos Loanstep via Likvidum

Genom att ansöka om lån via oss på Likvidum kan du få låneförslag från Loanstep och ett trettiotal andra långivare. Det gör det enklare att hitta det bästa lånet för just dina förutsättningar. Vi registrerar dessutom bara en kreditupplysning hos UC som alla våra samarbetspartners får dela på. På så sätt behöver du inte oroa dig för att belasta ditt kreditbetyg.

Vår tjänst är helt kostnadsfri att använda och du är inte bunden till din ansökan. Det betyder att du inte är skyldig att teckna ett lån bara för att du ansökt. Är du inte nöjd med dina erbjudanden kan du avsluta processen. Välkommen och jämför lån hos oss på Likvidum.

kr
5 000 kr 600 000 kr

Ange hela tusental inom det angivna intervallet


Exempel: Räntan är rörlig och sätts individuellt. För ett annuitetslån på 100 000 kr, 12 års återbetalningstid, nominell ränta 8,95 % och 495 kr i startavgift samt 0 kr i aviavgift blir den effektiva räntan 9,43 %. Totalkostnad: 163 966 kr eller 1 135 kr/månad fördelat på 144 inbetalningar. Individuell ränta 4,95 %–25,95 % (effektiv ränta 5,07 %–31,45 %). Återbetalningstid 1–20 år. Ansökan skickas till de kreditgivare som matchar din profil. (2023-11-28).

Denna artikel skrevs 2022-04-28 och uppdaterades 9 februari, 2024 klockan 10:51

Head of online sales och innehållsansvarig

pontus.wiss@likvidum.se Linkedin: Pontus Wiss

Pontus har jobbat inom privatekonomi sedan 2015, både på en långivare och ett av Sveriges största affiliatenätverk. På så sätt har Pontus en bred kunskap och erfarenhet om privatekonomins olika aspekter.

Dela artikel