De 7 bästa ekonomiapparna 2024 - enligt Likvidum
Hem » De 7 bästa ekonomiapparna 2024 – enligt Likvidum

De 7 bästa ekonomiapparna 2023 – enligt Likvidum

Ekonomi kan vara roligt, utmanande och skrämmande på en och samma gång. Underlätta ekonomin i vardagen genom att ta del av de sju bästa ekonomiapparna 2023 enligt Likvidum. Tips som gör det lättare att skapa en hushållsbudget, spara pengar eller ha koll på kostnader på ett roligare sätt – häng med!

Pontus Wiss

Innehållsansvarig: Pontus Wiss

Olle Gordh

Granskad av: Olle Gordh

Denna artikel skrevs 2023-11-01 och uppdaterades 4 januari, 2024 klockan 10:06

App för privatekonomi

Utbudet av appar för privatekonomi är stort. Likvidum har fokuserat på de varianter som har en gratisversion. De flesta appar har en premiumversion, men fungerar ofta bra i gratisutförandet och går att testa kostnadsfritt i ett första steg.

1. Google Kalkylark

Google Kalkylark är en online baserad version av Excel. Programmet kan upplevas som besvärligt för dem som inte är vana. Programmet finns både som app och kan användas via en dator. Det finns många kostnadsfria mallar att ta del av, exempelvis för att göra en sparbudget eller sätta upp ett sparmål. Förutom de inbyggda mallar som finns i programmet går det att hitta mängder av olika typer på internet utan kostnad.

2. Buddy

Buddy är en budgetapp som hjälper till att ha koll på inkomster och utgifter. Fyll i vilken summa som kommer in och vilka utgifter som går ut och en appen skapar en budget. Det kan visa vilka kostnader som finns och vara till stor hjälp för att spara pengar. Är ni flera personer i hushållet eller som har ett gemensamt sparmål så är det här en bra app för att hålla koll på ekonomin. Den erbjuder möjligheten att skapa en budget tillsammans med andra.

3. Matpriskollen

Ökande matpriser till följd av inflationen är något som drabbar alla. Matpriskollen är en app som samlar erbjudanden från matbutiker. Kan användas för att exempelvis planera veckans middagar eller fylla frysen med matvaror som ofta används och nu säljs till ett kampanjpris.

4. Kreddy

Kreddy är en av alla ekonomiappar som visar din kreditvärdighet. Kreditvärdighet är avgörande för att bli beviljad lån. Appen visar aktuella skulder och ett betyg för kreditvärdighet. Kan vara en motivation och ett hjälpmedel till att förbättra situationen och fokusera på att bli skuldfri så snabbt det går.

5. Påmind

Elavtal, mobilabonnemang och försäkringar – har du koll på bindningstider och villkor? Påmind är en app för privatekonomi som påminner om när det är dags att se över och förhandla nya avtal. Via appen är det dessutom möjligt att ta del av rabatter och få hjälp att hitta bättre avtal. Månadskostnaden kan sänkas genom en medvetenhet av de abonnemang och avtal som du har.

6. Din egen bank

Det här är inte tips om en specifik app, men många banker erbjuder idag möjligheter att skapa och kategorisera kostnader och inkomster. Ett alternativ till en app som håller koll på ekonomin. Analys av kostnader kan skapa en mer hållbar hushållsbudget och en bättre kontroll. Funktionen de erbjuder kan räcka långt beroende på vad ditt behov är.

7. To Good To Go

To Good To Go är en privatekonomi app som låter dig göra en bra insats för både miljö och plånbok. Restauranger och butiker kan sälja exempelvis lunch eller en påse med produkter som har kort datum. Utbudet varierar mellan städer och från dag till dag beroende på vad butiken ej har sålt dagarna innan. Ibland är det överraskningspåsar och andra gånger är det tydligt angivet vad påsen kommer att innehålla.


Det här är de 7 bästa ekonomikapparna enligt Likvidum just nu. Förslagen är inte angivna i någon speciell ordning och det är endast några av de förslag som finns just nu.

De 7 bästa ekonomiapparna

Bra appar för privatekonomi

Det finns ett enormt utbud av appar för både Android och iPhone. En applikation i mobilen behöver inte vara enbart till för nöje utan kan också vara till stor nytta. Privatekonomi är mycket mer än att enbart skapa en budget, det involverar mycket mer än så. Ett exempel på det appen To Good To Go. Appen gör det möjligt att köpa en lunch till kraftigt rabatterat pris eller en fruktpåse som räcker hela veckan.

Inför valet av ekonomiapp finns det några saker som kan vara bra att ha med sig och tänka på:

  • Användningsområde
    – Vad är syftet med att använda en app för ekonomi? Budget, sparmål eller jämföra matpriser – det finns många olika appar att jämföra för att hitta den som passar dina behov bäst.
  • Användarvillkor
    – Gå igenom användarvillkor och säkerställ vad du godkänner. Det är sällan nödvändigt att godkänna utskick av marknadsföring och liknande.
  • Gratis eller betala
    – Många appar som håller koll på ekonomin är gratis men kan erbjuda en betalversion. Börja med gratisversionerna och prova dig fram. Det är ett bra sätt att prova tjänsten och se om den är passande för dina behov.

  • Likvidum är en tjänst mot privatekonomi och inte en app, men vi har samma mål – att hjälpa privatpersoner till en stabilare ekonomi genom att jämföra banker och långivare innan de lånar pengar. Vår tjänst är kostnadsfri att använda och hjälper er att jämföra kostnader och villkor för lån och krediter. Minskade kostnader kan vara en bra väg till en ökad buffert och en mer ansvarsfull ekonomisk situation.

De 7 bästa ekonomiapparna

Denna artikel skrevs 2023-11-01 och uppdaterades 4 januari, 2024 klockan 10:06

Head of online sales och innehållsansvarig

pontus.wiss@likvidum.se Linkedin: Pontus Wiss

Pontus har jobbat inom privatekonomi sedan 2015, både på en långivare och ett av Sveriges största affiliatenätverk. På så sätt har Pontus en bred kunskap och erfarenhet om privatekonomins olika aspekter.

Dela artikel