Northmill Bank - Låna utan säkerhet via Likvidum - [2024]
Hem » Låna pengar » Långivare » Northmill Bank

Northmill Bank

Northmill-Bank

Northmill Bank är ett modernt fintech-bolag med svensk banklicens vars mål är att hjälpa privatpersoner och företag att förbättra sin ekonomi med hjälp av den senaste tekniken.

kr
5 000 kr 600 000 kr

Ange hela tusental inom det angivna intervallet

Jag vill samla/lösa lån

Ange om du vill lösa lån eller inte

kr
1 000 kr 600 000 kr

Ange hela tusental inom det angivna intervallet

Ange ett giltigt svenskt mobilnummer med tio siffror utan landskod

Ange en giltig e-postadress

Genom att klicka ”Gå vidare” samtycker jag till Likvidums integritetspolicy.Ange syftet med lånet

Kreditbevakning med ID skydd

Likvidum vill erbjuda dig marknadens mest rekommenderade kreditbevakning med ID skydd helt kostnadsfritt i samband med att du ansökt om ett lån. Tjänsten är helt gratis och du behöver inte säga upp den då skyddet upphör automatiskt efter din gratistid.

Efter gratisperioden kommer du få ett erbjudande som är unikt framtaget för dig som kund till oss på Likvidum.

Kreditbevakning med ID skydd levereras av vår partner Tryggsam AB.

Läs mer om kreditbevakning med ID-skydd (länken öppnas i ny flik)

Genom att skicka in formuläret godkänner jag Likvidums allmänna villkor.

Pontus Wiss

Innehållsansvarig: Pontus Wiss

Marcus Lindblad

Granskad av: Marcus Lindblad

Denna artikel skrevs 2022-04-28 och uppdaterades 26 februari, 2024 klockan 12:50

Northmill-bank

Om Northmill Banks privatlån

Northmill Bank erbjuder ett blancolån utan säkerhet som du enbart kan ansöka om via en låneförmedlare, exempelvis Likvidum. Lägsta lånebelopp är 10 000 kronor och högsta 100 000 kronor, men hur mycket just du får låna beror på din individuella kreditvärdighet.

Löptiden sträcker sig mellan 1 – 15 år och genom att justera löptiden kan du öka respektive minska månadsbetalningen. Eftersom Northmill Bank har en rörlig ränta på sina lån kan du dessutom lösa hela lånet i förtid, helt kostnadsfritt. Det är också möjligt att när som helst göra extra inbetalningar för att minska slutskulden.

Via Mina sidor får du en enkel överblick av ditt lån och din återstående skuld. Där kan du även göra extra inbetalningar via Swish. Inloggning sker enkelt och säkert med ditt personnummer och BankID.

Låneränta och avgifter hos Northmill Bank

Räntan hos Northmill Bank bestäms individuellt efter en kreditbedömning med underlag från UC. När du ansöker hos oss på Likvidum registrerar vi dock bara en UC-förfrågan som Northmill Bank och övriga långivare får dela på.

Årsräntan ligger i dagsläget mellan 7,9 och 25,9 procent. Utöver ränta tillkommer även en uppläggningsavgift som du betalar en gång, det vill säga när du tecknar lånet. Den effektiva räntan är därmed aningen högre, mellan 9,22 – 32,47 procent.

Om du vill öka chanserna att få en lägre ränta kan du alltid ansöka med en medsökande. Se bara till att ni båda uppfyller de grundläggande lånekraven.

Handläggning och utbetalning

Ambitionen hos Northmill Bank är att alltid ge dig svar på din ansökan inom en timme. Detta förutsätter dock att de har alla uppgifter som krävs för att kunna fatta ett lånebeslut. I vissa fall kan du behöva komplettera din ansökan med vissa dokument, exempelvis en lönespecifikation.

Ansöker du via oss på Likvidum samlar vi dina lånebesked på Mina sidor där du loggar in med BankID för att ge dig en god överblick. Är du nöjd med Northmill Banks låneerbjudande behöver du bara signera lånehandlingarna. Därefter har du normalt sett pengarna på det angivna kontot inom 1 – 2 arbetsdagar.

Grundkrav hos Northmill Bank

Northmill Bank vill försäkra sig om att deras kunder kan sköta återbetalningen av skulden enligt avtalet. För att bli beviljad ett lån måste du därför genomgå en obligatorisk kreditprövning, men också uppfylla följande grundläggande krav:

  • Du ska vara minst 20 år
  • Ha en stabil inkomst (banken gör en individuell inkomstbedömning)
  • Folkbokförd i Sverige
  • Kunna använda BankID
  • Inget skuldsaldo hos Kronofogden

Betalningsanmärkningar är inte ett hinder för att få ett lån, då Northmill Bank istället fokuserar på din nuvarande betalningsförmåga. Däremot får anmärkningarna förstås inte vara för många eller nya.

Northmill-bank

Specifikationer för Northmill Banks lån

Lånebelopp 10 000 – 100 000 kr
Löptid 1 – 15 år
Nominell ränta 7,9% – 25,9%
Effektiv ränta 9,22% – 32,47%
Uppläggningsavgift: 195 kr
Månadsavgift: 0 kr
Ålderskrav: 20 år
Inkomstkrav: Individuell bedömning
Betalningsanmärkningar: Ja
Utbetalningstid: 1 – 2 dagar

Representativt exempel

Northmill (privatlånet)

Exempel: Vid kredit om 25 000 kr till 16,9 % årsränta (rörlig) under fem år med 60 återbetalningar, en uttagsavgift om 195 kr samt en administrativ månadsavgift om 19 kr blir månadsbeloppet 644 kr (totalt 38 629 kr) och den effektiva räntan 20,3 %.

Northmill-bank

Övriga tjänster hos Northmill Bank

Utöver lån erbjuder Northmill Bank även sparande och kort. Här kan du till exempel välja mellan tre olika sparkonton med förmånliga sparräntor som alla omfattas av den statliga insättningsgarantin. Samtliga sparkonton saknar både uppläggningsavgift, årsavgift, insättningsavgift och uttagsavgift.

Du kan också ansöka om ett kontokort som likt sparandet skyddas av insättningsgarantin. Både kort och konto är utan avgifter och du kan göra direkta insättningar och uttag till ditt sparkonto. Det är också möjligt att koppla kortet till Northmill Banks kontokredit Revolve så att du kan låna pengar när behovet uppstår.

Northmill-bank

Support via telefon och chatt

Northmill Bank har gjort det enkelt för sina kunder att hitta svar på enklare frågor direkt på hemsidan. Här finns nämligen en hel supportavdelning med vanliga frågor och svar som är indelade i kategorier. Du kan dessutom söka efter specifika ord eller fraser för att snabbare hitta svaren du söker.

Behöver du ändå personlig hjälp kan du nå kundtjänstmedarbetarna under vardagar mellan kl. 08:00 – 19:00. Du kan antingen ringa in till supporten, be om att bli uppringd, lämna ett meddelande eller chatta direkt med en medarbetare.

Northmill-bank

Låna pengar hos Northmill Bank via Likvidum

När du ansöker om lån via oss på Likvidum kan du få svar från Northmill Bank och ett trettiotal andra långivare inom bara en arbetsdag. Det gör det enkelt att jämföra räntor och villkor för att hitta det bästa lånet efter dina förutsättningar, även om det kanske inte erbjuds av just Northmill Bank.

Vår tjänst är inte bindande och helt kostnadsfri för dig att använda. När du ansöker om lån registrerar vi dessutom bara en UC-förfrågan som alla våra samarbetspartners får dela på i sin kreditbedömning. På så sätt riskerar du inte att belasta ditt kreditbetyg hos banken. Välkommen att jämföra lån via oss på Likvidum!

Denna artikel skrevs 2022-04-28 och uppdaterades 26 februari, 2024 klockan 12:50

Head of online sales och innehållsansvarig

pontus.wiss@likvidum.se Linkedin: Pontus Wiss

Pontus har jobbat inom privatekonomi sedan 2015, både på en långivare och ett av Sveriges största affiliatenätverk. På så sätt har Pontus en bred kunskap och erfarenhet om privatekonomins olika aspekter.

Dela artikel