Credento - privatlån via Likvidum - vilken ränta? - [2024]
Hem » Låna pengar » Långivare » Credento

Credento

Credento

Credento är en del av TF Bank AB, en svensk nischbank som grundades 1987 och som sedan 2012 har tillstånd att bedriva bankverksamhet under Finansinspektionens tillsyn. År 2016 noterades banken dessutom på Stockholmsbörsen.

kr
5 000 kr 600 000 kr

Ange hela tusental inom det angivna intervallet

Jag vill samla/lösa lån

Ange om du vill lösa lån eller inte

kr
1 000 kr 600 000 kr

Ange hela tusental inom det angivna intervallet

Ange ett giltigt svenskt mobilnummer med tio siffror utan landskod

Ange en giltig e-postadress

Genom att klicka ”Gå vidare” samtycker jag till Likvidums integritetspolicy.Ange syftet med lånet

Kreditbevakning med ID skydd

Likvidum vill erbjuda dig marknadens mest rekommenderade kreditbevakning med ID skydd helt kostnadsfritt i samband med att du ansökt om ett lån. Tjänsten är helt gratis och du behöver inte säga upp den då skyddet upphör automatiskt efter din gratistid.

Efter gratisperioden kommer du få ett erbjudande som är unikt framtaget för dig som kund till oss på Likvidum.

Kreditbevakning med ID skydd levereras av vår partner Tryggsam AB.

Läs mer om kreditbevakning med ID-skydd (länken öppnas i ny flik)

Genom att skicka in formuläret godkänner jag Likvidums allmänna villkor.

Pontus Wiss

Innehållsansvarig: Pontus Wiss

Marcus Lindblad

Granskad av: Marcus Lindblad

Denna artikel skrevs 2022-04-28 och uppdaterades 26 februari, 2024 klockan 12:56

Credento

Om Credento privatlån

Credento erbjuder ett relativt litet privatlån på mellan 1 000 – 50 000 kronor med en löptid på 1 – 6 år. Lånet är utan säkerhet och kan därmed användas för valfritt ändamål, exempelvis resor, renovering eller för att köpa ett lite billigare fordon.

Återbetalning sker månadsvis via Plusgiro och eftersom detta är ett annuitetslån betalar du samma belopp varje månad. Detta belopp består av både ränta och amortering, men fördelningen kan variera beroende på Riksbankens styrränta.

Efter fyra korrekta inbetalningar kan du också utnyttja en betalningsfri månad, maximalt två gånger per år. Väljer du att utnyttja denna möjlighet kommer räntan för perioden att läggas till den totala skulden. Därmed förlängs också löptiden för lånet.

Individuell ränta

Likt många liknande långivare tillämpar Credento en individuell ränta på sina lån. I det här fallet ligger årsräntan mellan 13,9 och 25,95 procent. Att räntan är snäppet högre jämfört med övriga privatlån beror på de relativt låga lånebeloppen och den korta löptiden.

Hos Credento behöver du dock inte betala varken avi- och uppläggningsavgift. Det gör att den effektiva räntan blir 14,82 – 29,27 procent.

Eftersom räntan är rörlig behöver du bara betala ränta under tiden du disponerar lånet. Det är med andra ord möjligt att lösa skulden i förtid, helt kostnadsfritt. Du kan också göra extra inbetalningar för att bli skuldfri i en snabbare takt.

Utbetalningstid hos Credento

Vid ansökan om lån hos Credento får du normalt sett svar samma dag. Ansöker du via Likvidum behöver du bara logga in på din personliga sida för att få tillgång till samtliga låneförslag. Det gör du snabbt och enkelt med BankID.

Är du nöjd med de lånevillkor Credento har erbjudit dig behöver du bara signera din ansökan med BankID. Det är möjligt att få avtalet i pappersformat, men elektronisk signering är både säkrare och snabbare.

När Credento mottagit de signerade lånehandlingarna betalar de ut pengarna till det konto du angivit i din ansökan. Normalt sett har du pengarna på kontot inom 1 – 3 arbetsdagar.

Grundkrav hos Credento

Likt övriga långivare har Credento vissa specifika krav du som låntagare måste uppfylla för att bli beviljad ett lån. I det här fallet gäller följande:

  • Du ska vara minst 25 år
  • Ha en fast årsinkomst från lön eller pension på minst 110 000 kronor
  • Bosatt i Sverige
  • Inga betalningsanmärkningar
  • Skuldfri hos Kronofogden
Lån & Spar Bank

Specifikationer för Credentos lån

Lånebelopp 1 000 – 50 000 kr
Löptid 1 – 6 år
Nominell ränta 13,9% – 25,95%
Effektiv ränta 14,82% – 29,27%
Uppläggningsavgift: 0 kr
Månadsavgift: 0 kr
Ålderskrav: 25 år
Inkomstkrav: Ca 9 160 kr/mån
Betalningsanmärkningar: Nej
Utbetalningstid: 1 – 3 dagar

Representativt exempel

Exempel: Exempel: Vid ett lån på 55 000 som återbetalas på 6 år med en exempelränta på 17,50 % blir den effektiva räntan 18,97 %. Du betalar 1 239 kr per månad och antalet avbetalningar är 72, det vill säga ett totalbelopp på 89 208 kr. Räntan sätts individuellt, är rörlig och varierar mellan 13,90 % och 25,95 %, vilket innebär att den effektiva räntan varierar mellan 14,82 % och 29,27 %.

Lån & Spar Bank

Support via telefon och mejl

En informativ FAQ-sektion finns till ditt förfogande om du har enklare frågor om Credentos privatlån. Hittar du inte de svar du söker på webbplatsen kan du alltid vända dig till supportavdelningen som finns tillgänglig under vardagar mellan kl. 08:00 – 16:30 (08:00 – 13:00 dag före helgdag). Medarbetarna når du via mejl, telefon eller kontaktformulär.

Lån & Spar Bank

Låna pengar hos Credento via Likvidum

Om du vill få låneförslag från Credento och ett trettiotal andra långivare kan du skicka in din ansökan till oss på Likvidum. Vi samarbetar med ett flertal av Sveriges främsta långivare och banker för att hjälpa dig att hitta de mest förmånliga lånevillkoren efter dina förutsättningar när du lånar pengar. Genom att ansöka via oss får du möjlighet att se vilken av våra samarbetspartners som erbjuder dig lägst ränta , även om det kanske inte är just hos Credento.

Vår tjänst är helt kostnadsfri och den ränta du blir erbjuden via oss är i regel alltid densamma som hos långivaren. Dessutom behöver du inte tacka ja till ett låneerbjudande om du inte är nöjd, då din ansökan inte är bindande. Välkommen att ansöka hos oss idag.

Denna artikel skrevs 2022-04-28 och uppdaterades 26 februari, 2024 klockan 12:56

Head of online sales och innehållsansvarig

pontus.wiss@likvidum.se Linkedin: Pontus Wiss

Pontus har jobbat inom privatekonomi sedan 2015, både på en långivare och ett av Sveriges största affiliatenätverk. På så sätt har Pontus en bred kunskap och erfarenhet om privatekonomins olika aspekter.

Dela artikel