Hem » Låna pengar » Långivare » Brocc
Lånejämförelse

Brocc

Konsumentkredit-bank

Brocc är ett svenskt P2P-företag som grundades 2016 vars mål är att skapa en mer rättvis finansmarknad. Här kan konsumenter ansöka om privatlån, men också investera sitt eget kapital i lån till andra för att tjäna en god avkastning, allt utan dyra mellanhänder.

10 000 kr 600 000 kr

Ange hela tusental inom det angivna intervallet

Jag vill samla/lösa lån

Ange om du vill lösa lån eller inte

1 000 kr 600 000 kr

Ange hela tusental inom det angivna intervallet

Ange ett giltigt svenskt mobilnummer med tio siffror utan landskod

Ange en giltig e-postadress

Genom att klicka ”Gå vidare” samtycker jag till Likvidums integritetspolicy .Ange syftet med lånet

Genom att skicka in formuläret godkänner jag Likvidums allmänna villkor.

Brocc

Om Brocc privatlån

Hos Brocc kan du ansöka om privatlån som finansierats av andra privatpersoner. Det spelar dock ingen roll eftersom lånet fungerar på precis samma sätt för din del. Du ansöker online, genomgår en kreditbedömning och får svar på din ansökan.

Lånebeloppen sträcker sig mellan 10 000 och 400 000 kronor och har en löptid mellan 1 till 15 år. Hur mycket just du får låna beror på din kreditvärdighet samt om du har en medsökande eller inte.

Eftersom Brocc enbart erbjuder annuitetslån betalar du samma belopp varje månad som består av ränta och amortering. Det gör det enklare att planera din ekonomi och gör att du slipper plötsliga höjningar. Skulle räntan gå upp eller ned justeras bara amorteringsbeloppet.

En stor fördel med Brocc är att du kan pausa betalningen om något oförutsett händer samt justera månadskostnaden när du själv vill. Du får också en sänkt räntekostnad varje gång du gör en betalning i tid. Du får även ett gratis låneskydd i en månad.

Grundkrav hos Brocc

Om du ska kunna bli beviljad ett lån måste du uppfylla vissa grundläggande krav, så även hos Brocc. I det här fallet gäller följande grundkrav:

  • Minst 20 år
  • Folkbokförd i Sverige sedan minst 3 år tillbaka
  • Fast inkomst (Brocc gör en individuell inkomstbedömning istället för att ha fasta inkomstkrav)
  • Inga betalningsanmärkningar eller skuldsaldo hos Kronofogden

Du måste också genomgå en sedvanlig kreditbedömning med underlag från UC. Här tittar Broccs handläggare på din betalningsförmåga för att avgöra om du bör bli beviljad ett lån eller inte. Bedömningen ligger också till grund för hur mycket du får låna.

Brocc

Erbjöd tidigare investeringar i lån

Brocc är en P2P-verksamhet, vilket betyder att de lån som företaget erbjuder finansieras av andra privatpersoner istället för av en kreditgivare. Detta är en attraktiv investeringsmetod som helt enkelt går ut på att du som privatperson investerar dina privata pengar hos Brocc som sedan fördelas över ett antal lån till andra privatpersoner. På så sätt är det möjligt att tjäna en god avkastning.

I dagsläget är det tyvärr inte möjligt att investera pengar hos Brocc, men det kan hända att produkten öppnar på nytt i framtiden.

Brocc

Support via mejl eller telefon

Har du enklare frågor eller funderingar gällande Broccs lån rekommendera vi att du beger dig till supportsektionen där du hittar en lång lista med vanliga frågor. Här kan du dessutom söka efter ämnen för att snabbare hitta de svar du söker.

Behöver du ändå komma i kontakt med en supportmedarbetare kan du nå kundtjänsten via mejl eller telefon. Hos Brocc är det traditionella kontorstider som gäller, det vill säga vardagar mellan kl. 09:00 – 16:00.

Avida-Finans

Låna pengar hos Brocc via Likvidum

Hos oss på Likvidum jämför du lån från Brocc och ett trettiotal andra långivare med bara en ansökan och kreditupplysning. Det gör det enkelt att hitta det bästa lånet för dig, vare sig det erbjuds av Brocc eller någon annan långivare. Svar på din ansökan får du oftast redan inom en arbetsdag.

När du ansöker hos oss är du inte bunden till din ansökan. Det betyder att du inte behöver tacka ja till ett lån om du ångrat dig i efterhand eller om du vill avvakta. Vår jämförelsetjänst är dessutom helt kostnadsfri för dig att använda. Välkommen till oss på Likvidum!

Denna artikel skrevs 2022-04-28 och uppdaterades 11 september, 2023 klockan 12:47


Head of onlinesales och redaktör


pontus.wiss@likvidum.se Linkedin: Pontus Wiss

Pontus har jobbat i finansbranschen sedan 2015, både på en långivare och ett av Sveriges största affiliatenätverk. På så sätt har Pontus en bred kunskap om branschen i sin helhet.

Dela artikel