Hem » Låna pengar » Långivare » Banky
Lånejämförelse

Banky

Banky logga

Banky AB är ett konsumentkreditinstitut som hjälpt svenskar att hitta lån sedan 2011 och som har Finansinspektionens tillstånd att göra just det.
Det är dock inte Banky som lånar ut pengar, utan det gör Nordiska Kreditmarknadsaktiebolaget som är den huvudsakliga kreditgivaren.
Banky sköter bara kundhanteringen medan Nordiska Kreditmarknadsaktiebolaget ansvarar för allt ifrån kreditbedömning till utbetalning av lån.

10 000 kr 600 000 kr

Ange hela tusental inom det angivna intervallet

Jag vill samla/lösa lån

Ange om du vill lösa lån eller inte

1 000 kr 600 000 kr

Ange hela tusental inom det angivna intervallet

Ange ett giltigt svenskt mobilnummer med tio siffror utan landskod

Ange en giltig e-postadress

Genom att klicka ”Gå vidare” samtycker jag till Likvidums integritetspolicy .Ange syftet med lånet

Genom att skicka in formuläret godkänner jag Likvidums allmänna villkor.

Banky

Om Bankys privatlån

Hos Banky kan du ansöka om annuitets mellan 20 000 och 100 000 kronor med en löptid på mellan 2 – 8 år, beroende på lånebelopp. Eftersom räntan är rörlig är det dock möjligt att lösa delar av eller hela skulden i förtid, helt kostnadsfritt.
Lånet kan du använda till det du behöver, från att lösa dyra krediter till renovering eller en bil. Det som skiljer Banky från många andra långivare är dock att deras lån kräver en säkerhet i form av en borgensman, det vill säga en person som åtar sig betalningsansvaret om du inte har möjlighet att betala tillbaka lånet.
Borgensmannen minskar Bankys kreditrisk, vilket gör det möjligt att erbjuda lån till förmånligare villkor. Det kan också bidra till att personer som fått nej av andra långivare har möjlighet att låna pengar.

Handläggning och utbetalning

Banky handlägger ansökningar löpande och skickar dem vidare till Nordiska Kreditmarknadsaktiebolaget som sköter kreditbedömningen. Svar får du vanligtvis samma dag, men ansöker du via oss på Likvidum bör du vänta i minst 24 timmar innan du går igenom dina låneofferter. Det ökar dina chanser att hitta villkor som passar just dig.
Om din ansökan blir godkänd och du väljer att gå vidare med Banky, signerar du bara det bifogade låneavtalet. Därefter tar utbetalningsprocessen vanligtvis 1 arbetsdag.

Banky

Grundkrav hos Banky

För att ha möjlighet att bli beviljad ett lån hos Banky behöver du uppfylla vissa grundläggande krav:

  • Du ska vara minst 20 år
  • Folkbokförd på en fysisk svensk adress
  • Ha giltiga kontaktuppgifter
  • Tjäna minst 10 000 kr/mån innan skatt
  • Du får inte vara arbetslös eller student
  • Du måste ha en borgensman

Även borgensmannen behöver uppfylla en del krav. Borgensmannen ska:

  • Äga ett boende, antingen bostadsrätt, villa eller fritidshus
  • Vara minst 25 år och högst 75 år när lånet är återbetalt
  • Ha skött sina tidigare ekonomiska åtaganden
  • Kunna betala månadskostnaden om det blir nödvändigt
Banky

Låna pengar hos Banky via Likvidum

Likvidum samarbetar med Banky och ett trettiotal andra långivare och banker för att hjälpa dig hitta förmånliga lånevillkor. När du ansöker via oss hämtar vi en kreditupplysning som alla långivare får dela på i sin kreditbedömning. Det gör det möjligt för dig att få flera låneerbjudanden, utan att behöva belasta din kreditvärdighet.
Att jämföra lån via Likvidum är helt kostnadsfritt och inte bindande. Dina erbjudanden får du vanligtvis inom 1 arbetsdag och du får tillgång till dem genom att logga in hos oss med ditt BankID. Välkommen att ansöka redan idag.

Denna artikel skrevs 2023-01-31 och uppdaterades 11 september, 2023 klockan 12:45


Head of onlinesales och redaktör


pontus.wiss@likvidum.se Linkedin: Pontus Wiss

Pontus har jobbat i finansbranschen sedan 2015, både på en långivare och ett av Sveriges största affiliatenätverk. På så sätt har Pontus en bred kunskap om branschen i sin helhet.

Dela artikel