Bank Norwegian - ansök om privatlån via Likvidum - [2024]
Hem » Låna pengar » Långivare » Bank Norwegian

Bank Norwegian – en filial av NOBA Bank Group

Bank-Norwegian

Bank Norwegian – en filial av NOBA Bank Group grundades år 2007 i Oslo i syfte att bli en plattform för förmånsprogrammet Norwegian Reward. Samma år fick banken sin banklicens, men det var först år 2013 som banktjänsterna lanserades på den svenska marknaden.

kr
5 000 kr 600 000 kr

Ange hela tusental inom det angivna intervallet

Jag vill samla/lösa lån

Ange om du vill lösa lån eller inte

kr
1 000 kr 600 000 kr

Ange hela tusental inom det angivna intervallet

Ange ett giltigt svenskt mobilnummer med tio siffror utan landskod

Ange en giltig e-postadress

Genom att klicka ”Gå vidare” samtycker jag till Likvidums integritetspolicy.Ange syftet med lånet

Kreditbevakning med ID skydd

Likvidum vill erbjuda dig marknadens mest rekommenderade kreditbevakning med ID skydd helt kostnadsfritt i samband med att du ansökt om ett lån. Tjänsten är helt gratis och du behöver inte säga upp den då skyddet upphör automatiskt efter din gratistid.

Efter gratisperioden kommer du få ett erbjudande som är unikt framtaget för dig som kund till oss på Likvidum.

Kreditbevakning med ID skydd levereras av vår partner Tryggsam AB.

Läs mer om kreditbevakning med ID-skydd (länken öppnas i ny flik)

Genom att skicka in formuläret godkänner jag Likvidums allmänna villkor.

Pontus Wiss

Innehållsansvarig: Pontus Wiss

Marcus Lindblad

Granskad av: Marcus Lindblad

Denna artikel skrevs 2022-04-27 och uppdaterades 26 februari, 2024 klockan 12:29

Bank-Norwegian

Om Bank Norwegian – en filial av NOBA Bank Groups, privatlån

Hos Bank Norwegian – en filial av NOBA Bank Group kan du ansöka om lån – från 5 000 kronor upp till hela 600 000 kronor. Eftersom lånet saknar krav på säkerhet kan du använda pengarna till valfritt ändamål, exempelvis för att lösa gamla skulder, köpa ett fordon eller finansiera en renovering.

Löptiden sträcker sig från 1 till 15 år, men det är möjligt att lösa lånet i förtid. Detta kostar dessutom inget extra eftersom låneräntan är rörlig. Det är också möjligt att göra extra inbetalningar om du har råd. I och med att detta är ett annuitetslån går inbetalningarna direkt till amorteringen, vilket gör att månadskostnaden förblir densamma men att löptiden förkortas.

Återbetalning av lånet sker månadsvis via e-faktura. Dessvärre är det inte möjligt att återbetala via autogiro eller pappersfaktura i dagsläget.

Låneränta och avgifter

Bank Norwegian – en filial av NOBA Bank Group lån har en individuell ränta, vilket betyder att räntan bestäms först efter en kreditprövning. Som lägst kan den nominella räntan bli 8,29 procent och som högst 19,99 procent (8,61 – 29,07 procent i effektiv ränta).

Utöver ränta tillkommer en uppläggningsavgift vars storlek varierar beroende på lånebelopp. För lån mellan 15 000 – 600 000 kronor tillkommer även en administrativ avgift på 19 kronor i månaden.

Utbetalningstid hos Bank Norwegian – en filial av NOBA Bank Group

Ansöker du via oss på Likvidum kommer du att hitta ditt svar från Bank Norwegian – en filial av NOBA Bank Group och andra långivare på Mina sidor. Här loggar du in säkert med BankID och är du nöjd med Bank Norwegian – en filial av NOBA Bank Group låneerbjudande signerar du bara låneavtalet. Även detta gör du med BankID.

Om allt är i sin ordning kommer bankens handläggare att betala ut lånet så snart de tagit emot lånehandlingarna. Vanligtvis tar detta mellan cirka 1 – 2 arbetsdagar. Banken kommer dessutom att meddela dig via mejl när de genomfört utbetalningen.

Grundkrav hos Bank Norwegian – en filial av NOBA Bank Group

Bank Norwegian – en filial av NOBA Bank Group vill precis som vilken annan långivare som helst försäkra sig om att du har möjlighet att återbetala ditt lån enligt avtalet. Därför måste du dels genomgå en kreditprövning, men du måste också uppfylla vissa grundläggande krav för att få ta ett lån:

Förutom den sedvanliga kreditbedömningen måste samtliga låntagare uppfylla vissa grundläggande lånekrav:

  • Du ska vara minst 23 år
  • Varit folkbokförd i Sverige de senaste 3 åren
  • Vara fri från betalningsanmärkningar
  • Inget skuldsaldo hos Kronofogden

När det gäller inkomst gör Bank Norwegian – en filial av NOBA Bank Group en individuell bedömning istället för att ha fasta krav. Det innebär helt enkelt att de tittar på storleken på inkomsterna samt hur de förhåller sig till utgifterna. På så sätt kan de göra en mer rättvis kreditbedömning.

Bank-Norwegian

Specifikationer för Bank Norwegian lån – en filial av NOBA Bank Group

Lånebelopp 5 000 – 600 000 kr
Löptid 1 – 15 år
Nominell ränta 8,29% – 19,99%
Effektiv ränta 8,61% – 29,07%
Uppläggningsavgift 149 – 399 kr
Månadsavgift: 0 – 19 kr
Ålderskrav: 23 år
Inkomstkrav: Individuell inkomstbedömning
Betalningsanmärkningar: Nej
Utbetalningstid: 1 – 2 bankdagar

Representativt exempel

Exempel: Vid ett privatlån på 80 000 kr som återbetalas på 6 år med räntan 11,99% (inkl. månadsavgift 19 kr och uppläggningsavgift 399 kr) blir den effektiva räntan 13,39%. Du betalar 1590 kr/månad (1571 kr utgör avbetalning, 19 kr utgör månadsavgift och antalet avbetalningar är 72), dvs. ett totalbelopp på 114 509 kr inkl. uppläggningsavgiften om 399. Räntan är rörlig och kan variera från 8,29% till 19,99%. Den effektiva räntan kan variera från 8,61% till 29,07% (januari 2024).

Bank-Norwegian

Övriga tjänster hos Bank Norwegian – en filial av NOBA Bank Group

Förutom privatlån erbjuder Bank Norwegian – en filial av NOBA Bank Group även andra typiska banktjänster, i det här fallet ett kreditkort och ett sparkonto.

Kreditkortet ger dig upp till 100 000 kronor i kredit och kan vara ett bra alternativ för dig som är ute efter en lite mer flexibel finansieringslösning än ett lån. Du kan dessutom samla poäng på dina köp som du kan använda till din nästa resa.

Det är också möjligt att öppna ett sparkonto hos Bank Norwegian – en filial av NOBA Bank Group. Här får du en generös sparränta och du kan göra obegränsat med uttag, helt kostnadsfritt. Dessutom är dina pengar skyddade av den norska insättningsgarantin.

Bank-Norwegian

Hjälpsam supportavdelning

Bank Norwegian – en filial av NOBA Bank Group erbjuder support under vardagar mellan kl. 10:00 – 16.00. Du når bankens medarbetare via telefon eller genom att fylla i ett kontaktformulär. Det finns även en digital vägledare som kan hjälpa dig att hitta de svar du söker, utan att behöva kontakta supporten.

För lite enklare frågor finns en stor FAQ-sektion till ditt förfogande. Här kan du söka efter specifika ämnen eller klicka dig fram till rätt sektion med hjälp av de olika kategorierna.

Bank-Norwegian

Låna pengar hos Bank Norwegian – en filial av NOBA Bank Group, via Likvidum

Om du vill jämföra lån från Bank Norwegian – en filial av NOBA Bank Group och ett trettiotal andra kända långivare är du välkommen att skicka in en ansökan till oss på Likvidum. Vår tjänst är helt kostnadsfri och vi registrerar dessutom bara en UC-förfrågan i samband med din ansökan. Den får samtliga långivare sedan dela på för att kunna göra sin kreditbedömning.

Dina första svar har du oftast samma dag som du ansöker, men vänta gärna en arbetsdag innan du går igenom alla erbjudanden. Du hittar alla lånebesked genom att logga in på Mina sidor med ditt BankID. Och glöm inte att du inte behöver ansöka om ett lån om du inte är nöjd – din ansökan är nämligen inte bindande.

Denna artikel skrevs 2022-04-27 och uppdaterades 26 februari, 2024 klockan 12:29

Head of online sales och innehållsansvarig

pontus.wiss@likvidum.se Linkedin: Pontus Wiss

Pontus har jobbat inom privatekonomi sedan 2015, både på en långivare och ett av Sveriges största affiliatenätverk. På så sätt har Pontus en bred kunskap och erfarenhet om privatekonomins olika aspekter.

Dela artikel