Svea Bank - Information om långivaren - [2024] - Likvidum
Hem » Låna pengar » Långivare » Svea Bank

Svea Bank

Svea Bank

Svea Bank är en del av Svea Group, en internationell koncern som bedriver finansiell verksamhet i en rad olika länder, bland annat Finland, Norge, Danmark, Estland, Ungern och Schweiz. Med över 2000 anställda och över fyra decenniers erfarenhet i ryggen är Svea numera en stor aktör på den europeiska marknaden.

kr
5 000 kr 600 000 kr

Ange hela tusental inom det angivna intervallet

Jag vill samla/lösa lån

Ange om du vill lösa lån eller inte

kr
1 000 kr 600 000 kr

Ange hela tusental inom det angivna intervallet

Ange ett giltigt svenskt mobilnummer med tio siffror utan landskod

Ange en giltig e-postadress

Genom att klicka ”Gå vidare” samtycker jag till Likvidums integritetspolicy.Ange syftet med lånet

Kreditbevakning med ID skydd

Likvidum vill erbjuda dig marknadens mest rekommenderade kreditbevakning med ID skydd helt kostnadsfritt i samband med att du ansökt om ett lån. Tjänsten är helt gratis och du behöver inte säga upp den då skyddet upphör automatiskt efter din gratistid.

Efter gratisperioden kommer du få ett erbjudande som är unikt framtaget för dig som kund till oss på Likvidum.

Kreditbevakning med ID skydd levereras av vår partner Tryggsam AB.

Läs mer om kreditbevakning med ID-skydd (länken öppnas i ny flik)

Genom att skicka in formuläret godkänner jag Likvidums allmänna villkor.

Pontus Wiss

Innehållsansvarig: Pontus Wiss

Olle Gordh

Granskad av: Olle Gordh

Denna artikel skrevs 2022-09-08 och uppdaterades 9 februari, 2024 klockan 10:51

Svea Ekonomi

Om Svea Bank lån

Svea Bank erbjuder tre olika typer av lån: privatlån, bolån och skuldfinansiering i form av det så kallade omstartslånet. I den här artikeln kommer vi dock att fokusera på deras privatlån, Svealånet, som tillåter dig att låna upp till 400 000 kronor utan krav på säkerhet. Pengarna kan du använda till det du behöver, exempelvis för att lösa dina gamla lån och krediter, investera i en renovering eller köpa bil.
Lånet har en löptid på upp till 15 år och en individuellt satt ränta som varierar beroende på dina ekonomiska förutsättningar. Det innebär att du inte kan se vilken ränta Svea Bank kan erbjuda dig förrän du skickat in en ansökan. Utöver ränta tillkommer dock en uppläggningsavgift som alla sökande måste betala samt en månatlig aviavgift.
Eftersom räntan på lånet är rörlig kan du dock lösa din resterande skuld när som helst, utan att betala ränteskillnadsersättning.

Svea Ekonomi

Känn dig trygg med räntegaranti

Svea Bank erbjuder en förmånlig prisgaranti som säkerställer att du får den lägsta effektiva räntan just för dig. Det betyder att om du hittar ett likadant lån med samma villkor, fast med en lägre effektiv ränta än den du får hos Svea matchar de räntan.
Det här kan vara extra fördelaktigt för dig som jämför lån via oss på Likvidum eftersom du då kan se vilken ränta andra långivare är villiga att erbjuda dig.

Svea Ekonomi

Utbetalningstid hos Svea Bank

När Svea Bank betalar ut pengarna varierar beroende på när du ansöker, hur mycket handläggarna har att göra och vilken bank du använder. Ansöker du via oss på Likvidum får du i regel svar på din ansökan inom en arbetsdag.
Väljer du att ansöka hos Svea Bank kan du räkna med att de betalar ut lånet kort efter att de tagit emot det signerade skuldebrevet. Observera att bryttiderna för olika banker kan variera, men vanligtvis får du pengarna inom ett par arbetsdagar.

Svea Ekonomi

Grundkrav hos Svea Bank

Det finns vissa grundläggande krav du måste uppfylla för att bli beviljad Svealånet:

  • Du måste vara minst 20 år
  • Folkbokförd i Sverige
  • Fast årsinkomst av pension eller tjänst (minst 180 000 kr/år)
  • Egenföretagare ska ha drivit sitt företag i minst tre år
  • Inga betalningsanmärkningar eller skulder hos Kronofogden
  • Medsökande måste tjäna minst 90 000 kr/år

Du som har betalningsanmärkningar kan också få lån hos Svea, dock upp till maximalt 200 000 kronor. En medsökande med en stabil årsinkomst kan öka chanserna att bli beviljad.

Svea Ekonomi

Specifikationer för Svea Bank lån

Lånebelopp 10 000 – 400 000 kr
Löptid 1 – 15 år
Nominell ränta 5,79% – 25,95%
Effektiv ränta 6,09% – 29,99%
Uppläggningsavgift: 395 kr
Månadsavgift: 25 kr (45 kr vid pappersavi)
Ålderskrav: 20 år
Inkomstkrav: 15 000 kr/mån
Betalningsanmärkningar: Ja
Utbetalningstid: 2 – 3 dagar

Representativt exempel

Exempel: Vid ett lån på 200 000 kr med återbetalningstid på 84 avbetalningstillfällen (7 år) med 7,9% i nominellränta. Räntan sätts individuellt, är rörlig och varierar mellan 5,79% – 25,95%. Med avgifter som uppläggningsavgift på 395 kr och aviavgift 25 kr i månaden resulterar detta låneexempel i en rörlig ränta på 8,53% och en månadskostnad på 3 132 kronor, samt totalkostnad på 263 507 kr. Den effektiva räntan kan variera mellan 6,09 – 29,99% hos denna långivare. Exemplet är uträknat 2022-09-09

Svea Ekonomi

Övriga tjänster hos Svea Bank

Förutom olika typer av lån erbjuder Svea Bank även sparande i form av spar- och fasträntekonton samt kort och konton. De har också flera praktiska företagstjänster som kan vara gynnsamma för dig som driver eget, exempelvis företagsfinansiering och praktiska betallösningar.

Svea Ekonomi

Kundtjänst och service

Om du skulle behöva komma i kontakt med Svea Bank kan du göra det via mejl eller telefon från måndag till fredag. Öppettiderna är:

  • Måndag – torsdag: 09:00 – 16:30
  • Fredagar: 09:00 – 16:00

En stor del av den viktigaste informationen om Sveas tjänster finns dock tillgänglig på deras hemsida, inte minst i deras sektion för vanliga frågor och svar.

Svea Ekonomi

Låna pengar hos Svea Bank via Likvidum

Hos oss på Likvidum kan du enkelt jämföra lån från Svea Bank samt ett trettiotal andra långivare. När du ansöker via vår tjänst registrerar vi bara en kreditupplysning på dig som alla långivare sedan får dela på. På så sätt kan du hitta det bästa lånet utefter dina förutsättningar utan att behöva belasta ditt kreditregister med många förfrågningar.

Din ansökan är kostnadsfri och inte bindande, vilket betyder att du inte behöver tacka ja till ett lån om du inte är nöjd med dina erbjudanden. Välkommen med din ansökan idag.

Denna artikel skrevs 2022-09-08 och uppdaterades 9 februari, 2024 klockan 10:51

Head of online sales och innehållsansvarig

pontus.wiss@likvidum.se Linkedin: Pontus Wiss

Pontus har jobbat inom privatekonomi sedan 2015, både på en långivare och ett av Sveriges största affiliatenätverk. På så sätt har Pontus en bred kunskap och erfarenhet om privatekonomins olika aspekter.

Dela artikel