Remember privatlån via Likvidum - Läs vad som gäller [2024]

Hem » Låna pengar » Långivare » Remember

Remember

Remember

Remember grundades 2005 och har blivit ett populärt alternativ bland konsumenter i behov av enkel och flexibel finansiering. Varumärket är en del av Entercard Group AB, ett samarbete mellan Swedbank och Barclays Principal Investments Limited, som faktiskt är Europas största kreditkortsföretag.

kr
5 000 kr 600 000 kr

Ange hela tusental inom det angivna intervallet

Jag vill samla/lösa lån

Ange om du vill lösa lån eller inte

kr
1 000 kr 600 000 kr

Ange hela tusental inom det angivna intervallet

Ange ett giltigt svenskt mobilnummer med tio siffror utan landskod

Ange en giltig e-postadress

Genom att klicka ”Gå vidare” samtycker jag till Likvidums integritetspolicy.Ange syftet med lånet

Kreditbevakning med ID skydd

Likvidum vill erbjuda dig marknadens mest rekommenderade kreditbevakning med ID skydd helt kostnadsfritt i samband med att du ansökt om ett lån. Tjänsten är helt gratis och du behöver inte säga upp den då skyddet upphör automatiskt efter din gratistid.

Efter gratisperioden kommer du få ett erbjudande som är unikt framtaget för dig som kund till oss på Likvidum.

Kreditbevakning med ID skydd levereras av vår partner Tryggsam AB.

Läs mer om kreditbevakning med ID-skydd (länken öppnas i ny flik)

Genom att skicka in formuläret godkänner jag Likvidums allmänna villkor.

Pontus Wiss

Innehållsansvarig: Pontus Wiss

Olle Gordh

Granskad av: Olle Gordh

Denna artikel skrevs 2022-04-27 och uppdaterades 3 januari, 2024 klockan 10:37

Remember

Om Remembers privatlån

Remembers privatlån passar dig som behöver låna till bil, renovering, resor eller för att lösa gamla lån och krediter. Detta är nämligen ett lån utan säkerhet, vilket betyder att det är kopplat till dig personligen och att du kan använda pengarna till valfri konsumtion.

Lägsta lånebelopp är 10 000 kronor och som mest kan du låna 500 000 kronor. Återbetalningstiden för lånen sträcker sig från 1 – 15 år, men eftersom räntan är rörlig kan du lösa skulden i förtid, helt utan extra avgifter. Det är också möjligt att göra extraamorteringar för att bli skuldfri snabbare.

Eftersom Remembers privatlån är ett annuitetslån betalar du alltid samma belopp varje månad. Detta belopp består av amortering och ränta, men fördelningen kan skifta beroende på det allmänna ränteläget i landet, det vill säga om reporäntan går upp eller ned. Fördelen är dock att du alltid vet vad du ska betala varje månad.

Individuell ränta från 4,95%

Räntan hos Remember är rörlig och bestäms individuellt efter en kreditprövning. Med andra ord kan kunder betala olika mycket för samma lån, beroende på hur god deras återbetalningsförmåga är. Det går därmed inte att se kostnaden för just ditt lån innan du ansöker. För att bedöma din kreditvärdighet utgår Remember efter uppgifterna i kreditupplysningen som skickas med din ansökan.

Lägsta möjliga årsränta i dagsläget är 4,95 procent och som mest kan den bli 19,95 procent. Det ger en effektiv ränta på 5,23 – 22,10 procent när man tar hänsyn till lånets övriga avgifter. I det här fallet tillkommer en uppläggningsavgift på 395 kronor och en aviavgift på 29 kronor/mån vid betalning med pappersfaktura (0 kronor i övriga fall).

När får du pengarna?

När du ansöker och jämför lån via oss på Likvidum kan du få svar från Remember och flera andra långivare inom bara en bankdag. För att se dina låneerbjudanden behöver du bara logga in på vår hemsida med BankID.

Om du är nöjd med den ränta Remember kan erbjuda dig behöver du bara signera låneavtalet. Det gör du enklast med BankID. När Remember mottagit låneavtalet kommer de att betala ut pengarna till det angivna bankkontot. Utbetalningstiden varierar beroende på bank, men oftast tar det mellan 3 – 5 arbetsdagar.

Grundkrav hos Remember

Om du är intresserad av att ta ett privatlån hos Remember måste du uppfylla vissa grundläggande krav:

  • Minst 18 år
  • Månadsinkomst på minst 10 000 kronor
  • Inget skuldsaldo hos Kronofogden

Betalningsanmärkningar behöver inte automatiskt innebära att du får avslag på din ansökan, men de kommer att försämra dina chanser att få lån. I sin bedömning tittar Remember bland annat på antalet betalningsanmärkningar och hur nya de är.

Marginalen bank

Specifikationer för Remembers lån

Lånebelopp 10 000 – 500 000 kr
Löptid 1 – 15 år
Nominell ränta 4,95% – 19,95%
Effektiv ränta 5,23% – 22,10%
Uppläggningsavgift: 395 kr
Månadsavgift: 0 kr (29 kr vid pappersavi)
Ålderskrav: 18 år
Inkomstkrav: 10 600 kr/mån
Betalningsanmärkningar: Ja
Utbetalningstid: 3 – 5 dagar

Representativt exempel

Exempel: Räntan är rörlig och bestäms individuellt, årsränta är f.n. 4,95 % – 19,95 % (2022-05-06). Återbetalningstid 1 – 15 år. Baserat på ett lån om 100 000 kr återbetalat under 5 år, uppläggningsavgift 395 kr betalar du mellan 1 892 – 2 657 kr i månaden vid betalning med e-faktura, effektiv ränta är mellan 5,23 % – 22,10 % och totalt belopp att betala är mellan 113 537 – 159 424 kr.

Remember

Övriga tjänster hos Remember

Även om Remember erbjuder ett privatlån är denna långivare kanske mest känd för sitt kreditkort, Remember Flex. Detta är en flexibel lösning för dig som vill kunna låna pengar löpande när du behöver.

Med kortet får du upp till 100 000 kronor i kredit och upp till 56 dagars räntefri kredit. Du får dessutom rabatt i hundratals webbutiker och kortets reseförsäkring ger dig ett kompletterande skydd när du befinner dig på resande fot.

Remember

Bra kundsupport

Svar på enklare frågor kan du med största sannolikhet att hitta i Remembers FAQ-avdelningar. Du kan också besöka deras kundforum där du kan söka bland andra kunders frågor för att hitta svar på dina egna. Det är också möjligt att ställa en egen fråga.

Behöver du personlig support når du Remembers kundtjänst under vardagar mellan kl. 09:00 – 18.00 via telefon. Spärrservice för kort är dock öppen dygnet runt, alla dagar i veckan.

Remember

Låna pengar hos Remember via Likvidum

Om du vill jämföra lån från Remember och ett trettiotal andra långivare och banker kan du ansöka via oss på Likvidum. Vi hjälper dig att jämföra lån från flera långivare med bara en ansökan och kreditupplysning. Det ger dig bra förutsättningar att hitta ett prisvärt lån, även om det inte är just hos Remember.

Vår tjänst är förstås helt kostnadsfri och du är dessutom inte bunden till din ansökan. Det betyder att du kan tacka nej om du inte är nöjd med dina låneförslag. Ansök idag och få svar redan inom en arbetsdag!

Denna artikel skrevs 2022-04-27 och uppdaterades 3 januari, 2024 klockan 10:37

Head of online sales och innehållsansvarig

pontus.wiss@likvidum.se Linkedin: Pontus Wiss

Pontus har jobbat inom privatekonomi sedan 2015, både på en långivare och ett av Sveriges största affiliatenätverk. På så sätt har Pontus en bred kunskap och erfarenhet om privatekonomins olika aspekter.

Dela artikel