Hem » Låna pengar » Långivare » Nordnet
Lånejämförelse

Nordnet

Nordnet-bank

Nordnet Bank grundades 1996 och är idag verksam i stora delar av Norden, inklusive Norge, Finland, Sverige och Danmark. Sedan starten har det huvudsakliga målet i verksamheten varit att demokratisera investeringar genom att ge småsparare tillgång till professionella verktyg och värdefull information.

10 000 kr 600 000 kr

Ange hela tusental inom det angivna intervallet

Jag vill samla/lösa lån

Ange om du vill lösa lån eller inte

1 000 kr 600 000 kr

Ange hela tusental inom det angivna intervallet

Ange ett giltigt svenskt mobilnummer med tio siffror utan landskod

Ange en giltig e-postadress

Genom att klicka ”Gå vidare” samtycker jag till Likvidums integritetspolicy .Ange syftet med lånet

Genom att skicka in formuläret godkänner jag Likvidums allmänna villkor.

Nordnet-Bank

Om Nordnet Banks privatlån

Hos Nordnet Bank kan du ansöka om både små och stora privatlån på mellan 20 000 och 500 000 kronor. Lånet kräver ingen säkerhet, vilket betyder att det inte finns några krav på vad du får använda pengarna till. Det går med andra ord bra att använda lånet för att samla gamla skulder, finansiera en renovering eller för att köpa bil.

Löptiden ligger på mellan 2 – 15 år, men som låntagare måste du återbetala hela din skuld innan du fyller 71 år. En stor fördel är dock att du kan ansöka om att förlänga löptiden på lånet i efterhand om du inser att månadskostnaden blir för hög.

Som låntagare kan du också utnyttja upp till tre betalningsfria månader per år, dock inte i följd. Villkoret är att du gjort minst tre inbetalningar utan förseningar innan du utnyttjar betalningsfriheten. En annan fördel är att du kan låna amorteringsfritt första året.

Rörlig ränta mellan 3,90–9,90%

Nordnet Bank erbjuder rörlig ränta, vilket betyder att den följer Riksbankens Styrräntan. Den nominella räntan sträcker sig i dagsläget från 3,90 procent som lägst och 9,90 procent som högst. Eftersom räntesättningen är individuell bedömer banken din kreditvärdighet innan de bestämmer vilken ränta just ditt lån ska ha

Utöver ränta tillkommer en uppläggningsavgift som du betalar en gång samt en aviavgift som läggs på din månatliga faktura. Om du däremot väljer att betala lånet via autogiro tillkommer ingen aviavgift.

Utbetalningstid hos Nordnet Bank

Om du fått ett låneförslag från Nordnet Bank och känner dig nöjd med räntan signerar du bara de bifogade lånehandlingarna. Så fort bankens handläggare tagit emot det undertecknade skuldebrevet genomför de överföringen.

Hur lång tid detta tar beror dels på när de mottagit låneavtalet, men också på bankernas bryttider. I vanliga fall når pengarna det konto du angivit i din ansökan inom cirka 3 arbetsdagar.

Grundkrav hos Nordnet Bank

Nordnet Bank ställer vissa grundläggande krav på sina låntagare för att försäkra sig om att de har en tillräckligt god betalningsförmåga. Dessa krav ser ut så här:

  • Du ska vara minst 25 år.
  • Ha en årsinkomst på minst 200 000 kronor.
  • Inkomst i Sverige sedan minst 3 år tillbaka.
  • Fri från betalningsanmärkningar och skulder hos Kronofogden
  • Lånet måste vara återbetalt innan du fyller 71 år.

Har du lite sämre betalningsförmåga kan det vara en god idé att ansöka tillsammans med en medsökande. Det ökar säkerheten för lånet, vilket också kan öka dina chanser att bli beviljad ett större belopp.

Nordnet-bank

Specifikationer för Nordnet Banks lån

Lånebelopp 20 000 – 500 000 kr
Löptid 2 – 15 år
Nominell ränta 3,90% – 9,9%
Effektiv ränta 4,95% – 11,41%
Uppläggningsavgift: 429 kr
Månadsavgift: 0 kr (vid autogiro annars 39 kr/mån)
Ålderskrav: 25 år
Inkomstkrav: Ca 16 600 kr
Betalningsanmärkningar: Nej
Utbetalningstid: 2 – 3 bankdagar

Representativt exempel

Exempel: Vi tillämpar individuell räntesättning (räntesatser per 2022-10-04: 3,90% – 9,90%). Effektiv ränta beräknad vid exempelräntan 3,90% vid lånebelopp 200 000 kronor och en återbetalningstid på 10 år är 4,02%. Uppläggningsavgift 429 kr, aviavgift 0 kr vid autogiro. Det ordinarie månadsbeloppet att betala är 2 015 kr och det sammanlagda beloppet att betala blir 242 279 kr.

Nordnet-bank

Erbjuder mer än bara privatlån

Nordnet Bank erbjuder en rad andra banktjänster utöver privatlån. Mest känd är faktiskt banken för sin populära investeringsplattform där du kan handla med allt ifrån aktier och fonder till kryptovalutor och obligationer, världen över.

Utöver det erbjuder Nordnet Bank även pensionssparande, bolån, sparkonton, investeringssparkonton, private banking, företagslösningar och mycket mer.

Nordnet-bank

Kundtjänst med generösa öppettider

Nordnet Bank erbjuder en omfattande webbplats med mängder av värdefull information. Här är det enkelt att läsa sig till svar på enklare frågor, exempelvis i deras FAQ-sektion eller på den dedikerade sidan för respektive banktjänst.

Skulle du vara i behov av personlig support kan du kontakta bankens kundtjänstmedarbetare via mejl eller telefon. Jämfört med andra banker är öppettiderna mycket generösa: måndag till torsdag mellan kl. 08:00 – 20:00 samt fredagar mellan kl. 08:00 – 18:00.

Nordnet-bank

Låna pengar hos Nordnet Bank via Likvidum

Om du vill jämföra lån från Nordnet Bank och ett trettiotal andra långivare är du välkommen att skicka in din ansökan till oss på Likvidum. Vår jämförelsetjänst är kostnadsfri och gör det enkelt att hitta det bästa lånet för dig. Vi registrerar dessutom bara en kreditupplysning i samband med din ansökan som Nordnet Bank och övriga långivare får dela på.

Dina låneförslag hittar du oftast inom en arbetsdag på Mina sidor här på Likvidum där du loggar in med ditt BankID. Är du inte nöjd med något av låneförslagen kan du tacka nej till samtliga, helt utan förpliktelser. Välkommen med din ansökan!

Denna artikel skrevs 2022-04-28 och uppdaterades 30 augusti, 2023 klockan 08:21


Head of onlinesales och redaktör


pontus.wiss@likvidum.se Linkedin: Pontus Wiss

Pontus har jobbat i finansbranschen sedan 2015, både på en långivare och ett av Sveriges största affiliatenätverk. På så sätt har Pontus en bred kunskap om branschen i sin helhet.

Dela artikel