Hem » Låna pengar » Långivare » Morrow Bank
Lånejämförelse

Morrow Bank

Komplett-Bank

Morrow bank (tidigare Komplett bank) är en nischbank som erbjudit finansiella tjänster till privatpersoner sedan 2014. Banken är en del av den norska Komplett-koncernen som grundades 1996 och som är mest känd för att sälja hemelektronik online, dels i Sverige, samt dels i Danmark och Norge.

10 000 kr 600 000 kr

Ange hela tusental inom det angivna intervallet

Jag vill samla/lösa lån

Ange om du vill lösa lån eller inte

1 000 kr 600 000 kr

Ange hela tusental inom det angivna intervallet

Ange ett giltigt svenskt mobilnummer med tio siffror utan landskod

Ange en giltig e-postadress

Genom att klicka ”Gå vidare” samtycker jag till Likvidums integritetspolicy .Ange syftet med lånet

Genom att skicka in formuläret godkänner jag Likvidums allmänna villkor.

Morrow-bank

Om Morrow banks privatlån

Morrow Bank erbjuder ett lite annorlunda privatlån än många konkurrenter. Här ansöker du nämligen om en låneram mellan 10 000 – 500 000 kronor som du sedan får disponera efter behov, precis som en kontokredit. Det betyder att du kan göra uttag när du behöver, så länge det finns utrymme i låneramen.

Utöver det har lånet en flexibel löptid, vilket innebär att du själv styr över återbetalningen. Varje månad får du en faktura med ett minimibelopp som du måste betala, men du kan också välja att betala mer alternativt lösa hela den utestående skulden.

Vad gäller själva lånet är det ett blancolån, precis som vilket annat privatlån som helst. Det betyder att du kan använda pengarna till det du behöver, exempelvis för att köpa bil, lösa gamla lån eller för att investera i din bostad.

Ränta och avgifter

Morrow Bank erbjuder en nominell ränta på mellan 4,9 och 19,9 procent. Vilken ränta just du blir erbjuden bestämmer bankens handläggare dock efter en sedvanlig kreditprövning. Detta eftersom Morrow Bank likt många andra långivare tillämpar en individuell räntesättning.

Eftersom detta är ett kreditlån beräknas räntan på den utestående skulden, det vill säga hur mycket du valt att utnyttja av lånet. Det belopp som banken fakturerar består av föregående månadens ränta och avgifter.

Utöver ränta tillkommer en uppläggningsavgift samt en månatlig aviavgift. Eftersom räntan är rörlig kostar det dock ingenting att lösa hela eller delar av lånet i förtid.

Utbetalningstid hos Morrow Bank

Morrow Bank gör sitt bästa för att behandla din ansökan så snart som möjligt. Om du är nöjd med deras låneoffert behöver du bara signera avtalet med Bank-ID. I vissa fall kommer banken att be om extra dokumentation, men om allt ser bra ut betalar de ut pengarna samma dag som de mottar de signerade lånehandlingarna.

Exakt hur lång tid detta tar beror på när du skickar in din ansökan samt vilken bank du har. Normalt sett finns dock pengarna på det angivna kontot inom 1 – 2 arbetsdagar.

Grundkrav hos Morrow Bank

För att säkerställa att du har möjlighet att återbetala lånet kräver Morrow Bank att du uppfyller vissa grundkrav vid ansökan:

  • Du ska vara minst 20 år
  • Folkbokförd i Sverige de senaste 3 åren
  • Inga betalningsanmärkningar, inkassoskulder eller Kronofogdeskulder

Morrow Bank har inga specifika inkomstkrav, istället gör de en individuell bedömning av dina inkomster och utgifter. På så sätt kan de enkelt avgöra om din ekonomi är tillräckligt god för att klara det lånebelopp du ansökt om.

Morrow-bank

Andra tjänster hos Morrow Bank

Bortsett från sitt flexibla privatlån erbjuder Morrow Bank även kreditkort och sparande. Det gör att du kan samla flera delar av din ekonomi hos dem om du skulle vilja det.

  • Kreditkort. KMorrow Bank Mastercard är ett helt avgiftsfritt kreditkort med 50 dagars räntefri kredit. Här får du bonus på dina köp och det ingår dessutom en reseförsäkring, köpskydd och ID-skydd.
  • Sparkonto. Banken erbjuder även ett högräntekonto som omfattas av den statliga insättningsgarantin. Den effektiva årsräntan är 0,85 procent och den får du utbetald till ditt konto varje månad.
Morrow-bank

Support via telefon eller kontaktformulär

På Morrow Banks hemsida hittar du en stor sektion med vanliga frågor där du kan leta dig fram till de svar du söker. Här finns även en smart sökfunktion som du kan använda för att hitta rätt information snabbare.

Skulle du behöva personlig support är bankens support tillgänglig under vardagar mellan kl. 09:00 – 14:00. Du når dem via telefon eller via det kontaktformulär du hittar på hemsidan.

Morrow-bank

Låna pengar hos Morrow Bank via Likvidum

När du ansöker om att låna pengar via Likvidum kan du få svar från Morrow Bank och ett trettiotal andra svenska långivare. Detta trots att du bara behöver fylla i en ansökan. Vi registrerar dessutom bara en kreditupplysning som alla våra anslutna långivare får dela på i sin kreditbedömning. På så sätt påverkas inte din kreditvärdighet i lika stor utsträckning.

Svar på din ansökan får du oftast inom en arbetsdag och dina erbjudanden hittar du på Mina sidor hos oss. Är du inte nöjd med låneförslaget från Morrow Bank eller någon annan långivare kan du alltid avsluta processen, helt utan frågor eller kostnader. Välkommen till oss!

Denna artikel skrevs 2022-04-28 och uppdaterades 11 september, 2023 klockan 12:46


Head of onlinesales och redaktör


pontus.wiss@likvidum.se Linkedin: Pontus Wiss

Pontus har jobbat i finansbranschen sedan 2015, både på en långivare och ett av Sveriges största affiliatenätverk. På så sätt har Pontus en bred kunskap om branschen i sin helhet.

Dela artikel