Hem » Låna pengar » Långivare » Moneygo
Lånejämförelse

MoneyGo

MoneyGo

MoneyGo AB grundades 2010 i Helsingfors och är ett svenskt finansbolag som erbjuder tjänster till både privatpersoner och företag på den svenska marknaden. Företaget är en del av koncernen Svea Bank AB, där även Svea Ekonomi ingår sedan en fusion i januari 2022.

Moneygo

Om MoneyGo privatlån

Hos MoneyGo är det möjligt att ansöka om att låna pengar mellan 5 000 och 200 000 kronor. Eftersom lånet inte kräver någon säkerhet kan du använda pengarna för att investera i det du behöver, exempelvis en renovering, ett bilköp eller för att samla gamla lån och krediter.

Löptid för lånet väljer du själv beroende på din önskade månadskostnad. Minsta valbara löptid är 1 år och som mest kan du lägga upp lånet på 15 år. Det är dock möjligt att lösa hela eller delar av lånet i förtid då räntan är rörlig. Återbetalning av lånet sker månadsvis, antingen via pappersfaktura eller autogiro.

Lånet som erbjuds är ett annuitetslån, vilket innebär att du betalar tillbaka samma belopp varje månad. Detta belopp består av ränta och amortering, men förhållandet mellan dessa kan variera beroende på om Riksbanken ändrar sin reporänta.

Grundkrav hos MoneyGo

En sedvanlig kreditprövning ligger till grund för huruvida du får ett lån eller inte samt till vilken ränta. För att ha möjlighet att låna pengar krävs det dock först och främst att du:

  • Är myndig
  • Folkbokförd i Sverige
  • Har en taxerad inkomst på minst 115 000 kronor per år
  • Är fri från betalningsanmärkningar och skulder hos Kronofogden

Ju bättre ekonomiska förutsättningar du har, desto större lånebelopp kan du bli beviljad. Det ökar också dina chanser att bli erbjuden en lägre ränta. Om du vill öka säkerheten för lånet för att på så sätt bli erbjuden bättre lånevillkor rekommenderar vi att du ansöker med en medsökande.

MoneyGo

Erbjuder även företagstjänster

Förutom privatlån erbjuder MoneyGo skräddarsydda betallösningar för företag som vill effektivisera sin försäljning. Betallösningarna är anpassade både för dator, mobil och butik och möjliggör betalning via faktura eller delbetalning, helt utan start- eller abonnemangskostnader.

MoneyGo

Kundtjänst via mejl eller telefon

Om du behöver komma i kontakt med MoneyGos handläggare kan du göra det via mejl eller telefon. Öppettiderna är vardagar mellan kl. 10:00 – 17:00 med lunchstängt mellan kl. 12:00 – 13.00.

På sidan för kundservice hittar du även en liten sektion med vanliga frågor och svar. Den kan vara bra att läsa igenom om du har enklare frågor gällande företagets tjänster. Ditt lån hanterar du enkelt genom att logga in hos MoneyGo med ditt BankID.

MoneyGo

Låna pengar hos MoneyGo via Likvidum

Likvidum är en av de låneförmedlare MoneyGo samarbetar med. Genom att ansöka via oss kan du enkelt jämföra lån från MoneyGo, men också från ett trettiotal andra långivare och banker. Det ger dig bättre förutsättningar att hitta det bästa lånet för dig. Oftast får du svar på din ansökan inom en arbetsdag och vi registrerar dessutom bara en UC-förfrågan.

Att ansöka är helt kostnadsfritt och eftersom du inte är bunden till din ansökan är du inte skyldig att teckna ett lån. Det betyder att du kan tacka nej till alla låneförslag om du inte är nöjd, helt utan förpliktelser. Välkommen till oss på Likvidum!

10 000 kr 600 000 kr

Ange hela tusental inom det angivna intervallet


Exempel: Räntan är rörlig och sätts individuellt. För ett annuitetslån på 170 000 kr, 10 års återbetalningstid, nominell ränta 7,61 % och 495 kr i startavgift samt 0 kr i aviavgift blir den effektiva räntan 7,95 %. Totalkostnad: 243 818 kr eller 2 028 kr/månad fördelat på 120 inbetalningar. Individuell ränta 2,95 %–25,95 % (effektiv ränta 2,99 %–29,27 %). Återbetalningstid 1–15 år. Ansökan skickas till de kreditgivare som matchar din profil. (2023-03-01).

Denna artikel skrevs 2022-04-28 och uppdaterades 11 september, 2023 klockan 12:48


Head of onlinesales och redaktör


pontus.wiss@likvidum.se Linkedin: Pontus Wiss

Pontus har jobbat i finansbranschen sedan 2015, både på en långivare och ett av Sveriges största affiliatenätverk. På så sätt har Pontus en bred kunskap om branschen i sin helhet.

Dela artikel