Lunar - Recension och omdöme om långivaren - [2024]
Hem » Låna pengar » Långivare » Lunar

Lunar

Lunar

Lunar grundades 2015 i Danmark, men är numera även verksam på den svenska och norska marknaden. Banken är 100 procent digital och har därför blivit ett populärt alternativ till de traditionella bankerna. I dagsläget har över 400 000 kunder valt att sköta sin ekonomi via företagets smarta plattformar.

kr
5 000 kr 600 000 kr

Ange hela tusental inom det angivna intervallet

Jag vill samla/lösa lån

Ange om du vill lösa lån eller inte

kr
1 000 kr 600 000 kr

Ange hela tusental inom det angivna intervallet

Ange ett giltigt svenskt mobilnummer med tio siffror utan landskod

Ange en giltig e-postadress

Genom att klicka ”Gå vidare” samtycker jag till Likvidums integritetspolicy.Ange syftet med lånet

Kreditbevakning med ID skydd

Likvidum vill erbjuda dig marknadens mest rekommenderade kreditbevakning med ID skydd helt kostnadsfritt i samband med att du ansökt om ett lån. Tjänsten är helt gratis och du behöver inte säga upp den då skyddet upphör automatiskt efter din gratistid.

Efter gratisperioden kommer du få ett erbjudande som är unikt framtaget för dig som kund till oss på Likvidum.

Kreditbevakning med ID skydd levereras av vår partner Tryggsam AB.

Läs mer om kreditbevakning med ID-skydd (länken öppnas i ny flik)

Genom att skicka in formuläret godkänner jag Likvidums allmänna villkor.

Pontus Wiss

Innehållsansvarig: Pontus Wiss

Marcus Lindblad

Granskad av: Marcus Lindblad

Denna artikel skrevs 2022-04-27 och uppdaterades 9 februari, 2024 klockan 10:48

Lunar

Om Lunar privatlån

Hos Lunar kan du ansöka om ett blancolån på mellan 25 000 och 500 000 kronor med en löptid på 1 till 15 år. Eftersom lånet saknar krav på säkerhet är det din kreditvärdighet som ligger till grund för hur mycket just du kan låna.

I sin kreditprövning använder Lunar dels uppgifterna i din ansökan, men också den kreditupplysning Likvidum registrerar för att bedöma din betalningsförmåga. De bestämmer därefter vilket lånebelopp de kan tänka sig att låna ut.

Pengarna kan du använda till det du behöver, exempelvis för att köpa en bil, resa eller för att renovera i bostaden. Du kan också använda lånet som ett samlingslån för att lösa gamla lån och krediter.

Rörlig ränta från 2,95%

I och med att Lunar erbjuder individuell räntesättning på sina lån kan du inte se din kostnad innan du skickat in en ansökan. Först efter den sedvanliga kreditprövningen kan du se vilken ränta just du blir erbjuden.

Lägsta nominella ränta i dagsläget är 2,95 procent och som högst kan den bli 17 procent. Utöver ränta tillkommer även en uppläggningsavgift på 495 kronor, men istället för att du betalar den vid tecknandet av lånet läggs den till den totala skulden.

Eftersom räntan är rörligt kan du när som helst lösa skulden utan att betala ränteskillnadsersättning. Det är också kostnadsfritt att göra extra amorteringar när ekonomin tillåter för att bli skuldfri snabbare.

Utbetalningstid hos Lunar

Lunar försöker att behandla din ansökan redan samma dag, oftast inom ett par timmar. Så fort du får svar kommer du att bli meddelad om detta av oss på Likvidum. Du får då tillgång till ditt låneerbjudande via din personliga sida hos oss.

Blir din ansökan godkänd och du är nöjd med räntan behöver du bara signera det bifogade skuldebrevet med ditt BankID. Så fort Lunar tagit emot lånehandlingarna kommer de att betala ut ditt lån.

Om du har ett konto i någon av de svenska storbankerna, alltså SEB, Nordea, Swedbank, Danske Bank eller Handelsbanken, kan du få pengarna direkt. Lunar erbjuder nämligen direktutbetalningar dygnet runt, alla dagar i veckan via tjänsten Trustly.

För dig som har en annan bank kan utbetalningen dröja 1 – 3 arbetsdagar beroende på bankernas bryttider.

Grundkrav hos Lunar

För att bli beviljad ett lån hos Lunar måste du uppfylla några grundläggande krav. Minimikraven är:

  • Minst 18 år
  • Månadsinkomst på minst 15 000 kronor
  • Folkbokförd i Sverige
  • Fri från betalningsanmärkningar
  • Inget skuldsaldo hos Kronofogden

I övrigt gör Lunar en individuell kreditbedömning för att avgöra hur stort lån din ekonomi klarar av samt hur mycket det ska kosta. Det är möjligt att öka säkerheten för lånet och få bättre lånevillkor genom att ha en medsökande.

Lunar

Specifikationer för Lunars lån

Lånebelopp 20 000 – 500 000 kr
Löptid 1 – 15 år
Nominell ränta 2,95% – 17%
Effektiv ränta 3% – 21,58%
Uppläggningsavgift: 495 kr
Månadsavgift: 0 kr
Ålderskrav: 18 år
Inkomstkrav: 15 000 kr/mån
Betalningsanmärkningar: Nej
Utbetalningstid: Samma dag

Representativt exempel

Exempel: 180 000 SEK annuitetslån, 10 års löptid, nominell rörlig ränta 8,9%, effektiv ränta 9,34% ink uppläggningsavgift 495 SEK och aviavgift 0 SEK (autogiro). Totalt återbetalningsbelopp 272 947 SEK ink avgifter, 120 avbetalningar (2 270 SEK/månad). (2022-05-06)

Lunar

Övriga bankprodukter hos Lunar

Utöver privatlån erbjuder Lunar en rad andra förmånliga tjänster som kan vara förmånliga för dig som vill förbättra din ekonomi.

  • Gratis konto Hos Lunar kan du öppna ett konto kostnadsfritt som ger dig 1,05 procent i sparränta. Pengarna omfattas dessutom av den statliga insättningsgarantin.
  • VISA-kort. Lunar erbjuder även tre kort: Standard, Premium och Pro. Standard är gratis medan Premium och Pro har en månadsavgift, men då ingår också flera förmåner, bland annat reseförsäkring. Alla kort är dock utan uttags- och valutaväxlingsavgifter.
  • P2P-sparande. Genom Lunar kan du bli din egen bank genom att investera dina privata pengar i lån till andra privatpersoner. Här kan du dessutom få tillbaka pengar varje månad.
  • Övriga investeringar. Det är också möjligt att investera pengar i aktier, fonder, EFT:er och Bitcoin.
Lunar

Support alla dagar i veckan

Lunar erbjuder en lättillgänglig support med generösa öppettider. Kundtjänsten går att nå via mejl, telefon eller chatt och öppettiderna är vardagar mellan kl. 09:00 – 19:00 samt helger mellan kl. 10:00 – 15:00.

Om du har enklare frågor kommer du med största sannolikhet att hitta de svar du söker på Lunars hemsida. Här finns nämligen mängder med information om Lunars olika produkter samt en omfattade FAQ-sektion där du enkelt kan söka efter olika ämnen.

Lunar

Låna pengar hos Lunar via Likvidum

Om du vill jämföra privatlån från Lunar och flera andra långivare samtidigt kan du skicka in din ansökan till Likvidum. Vi samarbetar nämligen med ett trettiotal välkända långivare och banker på den svenska marknaden, bland annat Lunar. Även om just Lunar inte erbjuder den lägsta räntan för dig har du goda chanser att hitta ett billigt lån på annat håll.

Vår tjänst är 100 procent kostnadsfri och du är dessutom inte bunden till din ansökan. Det betyder att du själv bestämmer om du vill teckna ett lån eller inte. På din personliga sida får du en enkel överblick av alla låneerbjudanden. Välkommen med din ansökan.

kr
5 000 kr 600 000 kr

Ange hela tusental inom det angivna intervallet


Exempel: Räntan är rörlig och sätts individuellt. För ett annuitetslån på 100 000 kr, 12 års återbetalningstid, nominell ränta 8,95 % och 495 kr i startavgift samt 0 kr i aviavgift blir den effektiva räntan 9,43 %. Totalkostnad: 163 966 kr eller 1 135 kr/månad fördelat på 144 inbetalningar. Individuell ränta 4,95 %–25,95 % (effektiv ränta 5,07 %–31,45 %). Återbetalningstid 1–20 år. Ansökan skickas till de kreditgivare som matchar din profil. (2023-11-28).

Denna artikel skrevs 2022-04-27 och uppdaterades 9 februari, 2024 klockan 10:48

Head of online sales och innehållsansvarig

pontus.wiss@likvidum.se Linkedin: Pontus Wiss

Pontus har jobbat inom privatekonomi sedan 2015, både på en långivare och ett av Sveriges största affiliatenätverk. På så sätt har Pontus en bred kunskap och erfarenhet om privatekonomins olika aspekter.

Dela artikel