Konsumentkredit bank - Villkor & tjänster - Likvidum [2024]
Hem » Låna pengar » Långivare » Konsumentkredit Bank

Konsumentkredit Bank

Konsumentkredit-bank

Konsumentkredit Bank är en del av Nordnet Bank AB, en digital bank som är verksam både på den svenska, norska, danska och finska marknaden.

kr
5 000 kr 600 000 kr

Ange hela tusental inom det angivna intervallet

Jag vill samla/lösa lån

Ange om du vill lösa lån eller inte

kr
1 000 kr 600 000 kr

Ange hela tusental inom det angivna intervallet

Ange ett giltigt svenskt mobilnummer med tio siffror utan landskod

Ange en giltig e-postadress

Genom att klicka ”Gå vidare” samtycker jag till Likvidums integritetspolicy.Ange syftet med lånet

Kreditbevakning med ID skydd

Likvidum vill erbjuda dig marknadens mest rekommenderade kreditbevakning med ID skydd helt kostnadsfritt i samband med att du ansökt om ett lån. Tjänsten är helt gratis och du behöver inte säga upp den då skyddet upphör automatiskt efter din gratistid.

Efter gratisperioden kommer du få ett erbjudande som är unikt framtaget för dig som kund till oss på Likvidum.

Kreditbevakning med ID skydd levereras av vår partner Tryggsam AB.

Läs mer om kreditbevakning med ID-skydd (länken öppnas i ny flik)

Genom att skicka in formuläret godkänner jag Likvidums allmänna villkor.

Pontus Wiss

Innehållsansvarig: Pontus Wiss

Marcus Lindblad

Granskad av: Marcus Lindblad

Denna artikel skrevs 2022-04-27 och uppdaterades 10 januari, 2024 klockan 09:40

Konsumentkredit-Bank

Om Konsumentkredits privatlån

Hos Konsumentkredit kan du ansöka om privatlån mellan 20 000 och 500 000 kronor. Löptiden sträcker sig från 2 – 15 år, men eftersom låneräntan är rörlig kan du lösa hela eller delar av skulden tidigare än avtalat.

Eftersom lånet saknar krav på säkerhet behöver du inte lämna något i pant. Det betyder också att du kan använda pengarna till det du vill, exempelvis för att betala en resa, köpa bil eller för att lösa gamla skulder och krediter.

Konsumentkredit Banks lån är ett annuitetslån, vilket innebär att du betalar samma belopp varje månad. Detta belopp består av ränta och amortering, men själva fördelningen kan variera beroende på om Riksbanken höjer eller sänker reporäntan. Fördelen är dock att du alltid vet vad du ska betala varje månad.

Något som är unikt med Konsumentkredit är att de erbjuder ett års amorteringsfrihet då du endast betalar ränta för lånet. Den amorteringsfria perioden kan antingen aktiveras vid uppläggningen av lånet eller någon gång under låneperioden, men den förlänger förstås även löptiden.

Årsränta från 3,95%

Konsumentkredit tillämpar likt många andra banker och kreditinstitut en individuell räntesättning. Det betyder att räntan du får betala speglar din individuella betalningsförmåga. Har du en god ekonomi får du en lägre ränta och tvärtom.

I dagsläget ligger årsräntan mellan 3,95% och 14,95 procent. Utöver ränta tillkommer också en uppläggningsavgift som du betalar en gång samt en aviavgift om du väljer betalning via pappersavi. Om du däremot återbetalar med autogiro behöver du inte betala aviavgiften.

Utbetalning av lånet

Konsumentkredit Bank försöker att ge dig svar på din ansökan så snart som möjligt efter att de mottagit den. Ansöker du via oss på Likvidum kan du förvänta dig svar från Konsumentkredit – samt ett trettiotal andra långivare – inom en arbetsdag.

Blir din ansökan godkänd och du är nöjd med de lånevillkor du blivit erbjuden kan du signera avtalet med BankID. Kort därefter betalar Konsumentkredit ut lånet till ditt konto. Normalt sett tar processen mellan 1 – 3 arbetsdagar.

Grundkrav hos Konsumentkredit Bank

För att kunna bli beviljad ett lån hos Konsumentkredit Bank måste du uppfylla vissa grundläggande grundkrav. Dessa ser ut så här:

  • Minst 20 år
  • Årsinkomst på minst 125 000 kronor
  • Haft en inkomst i Sverige i minst 3 år
  • Lånet ska vara återbetalt innan den yngsta låntagaren fyllt 71 år
  • Fri från betalningsanmärkningar
  • Inget skuldsaldo hos Kronofogden

Om du vill öka dina chanser att få bättre lånevillkor, till exempel i form av en lägre ränta eller högre lånebelopp, kan du ansöka med tillsammans med en medsökande. Då tar Konsumentkredit nämligen hänsyn till båda era inkomster, vilket ökar säkerheten för lånet.

Konsumentkredit-Bank

Specifikationer för Konsumentkredits lån

Lånebelopp 20 000 – 500 000 kr
Löptid 2 – 15 år
Nominell ränta 3,95% – 14,95%
Effektiv ränta 4,04% – 22,34%
Uppläggningsavgift: 429 kr
Månadsavgift: 0 kr (30 kr vid pappersavi)
Ålderskrav: 20 år
Inkomstkrav: 10 500 kr/mån
Betalningsanmärkningar: Nej
Utbetalningstid: 1 – 2 bankdagar

Representativt exempel

Exempel: Vi tillämpar individuell räntesättning 3,95%–14,95% (räntesatser per 2022-05-06). Effektiv ränta beräknad vid exempelräntan 4,95% vid lånebelopp 150 000 kronor och en återbetalningstid på 10 år är 5,13%. Uppläggningsavgift 429 kr, aviavgift 0 kr/månad vid autogiro. Det ordinarie månadsbeloppet att betala är 1 587 kr och det sammanlagda beloppet att betala blir 190 478 kr.

Konsumentkredit-bank

Kundtjänst med generösa öppettider

Om du har frågor gällande ditt lånevillkor kan du kontakta Konsumentkredits kundtjänst via mejl eller telefon. Öppettiderna som gäller är måndag till torsdag mellan kl. 08:00 – 20:00 samt fredagar mellan kl. 08:00 – 18:00.

På hemsidan hittar du även en FAQ-sektion där du hittar svar på enklare frågor kring Konsumentkredit Banks tjänst.

Konsumentkredit-Bank

Låna pengar hos Konsumentkredit Bank via Likvidum

När du ansöker om att låna pengar hos oss på Likvidum kan du få svar från Konsumentkredit Bank och ett trettiotal andra långivare. Trots det registrerar vi bara en enda kreditupplysning i samband med din ansökan. Din ansökan är dessutom inte bindande, så du behöver inte tacka ja till ett lån om du inte är nöjd med den ränta du blir erbjuden.

Genom att skicka in en ansökan till oss kan du få möjlighet att se om Konsumentkredit Bank erbjuder den lägsta räntan för dig eller om du kan få bättre lånevillkor på annat håll. Välkommen till oss!

Denna artikel skrevs 2022-04-27 och uppdaterades 10 januari, 2024 klockan 09:40

Head of online sales och innehållsansvarig

pontus.wiss@likvidum.se Linkedin: Pontus Wiss

Pontus har jobbat inom privatekonomi sedan 2015, både på en långivare och ett av Sveriges största affiliatenätverk. På så sätt har Pontus en bred kunskap och erfarenhet om privatekonomins olika aspekter.

Dela artikel