ICA banken - grundkrav, räntor & övrig information - [2024]
Hem » Låna pengar » Långivare » Ica banken

Ica banken

Ica banken

ICA Banken är en del av ICA Gruppen som erbjuder ett komplett utbud av banktjänster, inklusive lån, sparande, kort och försäkringar.

kr
5 000 kr 600 000 kr

Ange hela tusental inom det angivna intervallet

Jag vill samla/lösa lån

Ange om du vill lösa lån eller inte

kr
1 000 kr 600 000 kr

Ange hela tusental inom det angivna intervallet

Ange ett giltigt svenskt mobilnummer med tio siffror utan landskod

Ange en giltig e-postadress

Genom att klicka ”Gå vidare” samtycker jag till Likvidums integritetspolicy.Ange syftet med lånet

Kreditbevakning med ID skydd

Likvidum vill erbjuda dig marknadens mest rekommenderade kreditbevakning med ID skydd helt kostnadsfritt i samband med att du ansökt om ett lån. Tjänsten är helt gratis och du behöver inte säga upp den då skyddet upphör automatiskt efter din gratistid.

Efter gratisperioden kommer du få ett erbjudande som är unikt framtaget för dig som kund till oss på Likvidum.

Kreditbevakning med ID skydd levereras av vår partner Tryggsam AB.

Läs mer om kreditbevakning med ID-skydd (länken öppnas i ny flik)

Genom att skicka in formuläret godkänner jag Likvidums allmänna villkor.

Pontus Wiss

Innehållsansvarig: Pontus Wiss

Olle Gordh

Granskad av: Olle Gordh

Denna artikel skrevs 2022-11-22 och uppdaterades 26 februari, 2024 klockan 12:07

Förstoringsglas undersöker Ica bankens lån

Om ICA Banken lån

ICA Banken erbjuder flera olika typer av lån, inklusive bolån, billån, kontokrediter och traditionella privatlån. Privatlånet kräver ingen säkerhet och är ett annuitetslån, vilket innebär att du betalar samma belopp varje månad. Det gör det enkelt att planera din ekonomi under lånets löptid.
Som mest kan du låna upp till 500 000 kronor som du kan använda till det du behöver, exempelvis en ny bil, en större resa eller en renovering. Mindre lån på upp till 40 000 kronor har en löptid på maximalt 8 år medan större lån går att lägga upp på 15 år. Den första månaden betalar du dock ingen amortering, utan enbart ränta.
Räntan för lånet är individuell och baseras på uppgifterna i din kreditbedömning. Utöver ränta tillkommer inga övriga avgifter om du inte väljer att betala med pappersfaktura, då tillkommer en aviavgift som du betalar varje månad.

Dubbel bonus för ICA-kunder

ICA Bankens lån kan vara ett extra bra val för dig som är ICA-kund. Har du ett lån, sparande eller en försäkring hos dem får du nämligen dubbel bonus på det du handlar om du betalar med ett av ICA:s kort. Din bonus kan du sedan använda för att handla billigare på ICA eller för att ta del av förmånliga rabatter hos någon av ICA Bankens utvalda samarbetspartners.

kvinna vid dator undrar över utbetalningstiden hos ICA Banken

Utbetalningstid hos ICA Banken

Utbetalningstiden hos ICA Banken varierar på flera faktorer, exempelvis när du ansöker samt vilken bank du använder. Svar på din ansökan får du vanligtvis inom en arbetsdag. Väljer du att acceptera erbjudandet och signera låneavtalet kan det dröja ytterligare ett par arbetsdagar innan lånet finns till ditt förfogande.
Värt att nämna är att lånebeloppet betalas ut till ett konto i ICA-banken, oavsett om du är kund hos dem eller inte. Om du inte är kund kan du bara logga in i banken med BankID och föra över pengarna till ett annat konto om du önskar.

Detektiv undersöker grundkraven hos ICA banken

Grundkrav hos ICA Banken

Följande krav gäller för att du ska kunna bli beviljad ett lån hos ICA Banken:

  • Du ska vara minst 18 år
  • Fast inkomst på 180 000 kr/år
  • Inga betalningsanmärkningar
  • Folkbokförd i Sverige
  • Inget skuldsaldo hos Kronofogden

För att öka chanserna att få lån kan det vara en god idé att ansöka tillsammans med en medsökande. ICA Banken utgår då efter både din och din medsökandes ekonomi i sin kreditbedömning.

man med förstoringsglas tittar närmare på specifikationer för Ica Bankens lån

Specifikationer för ICA Banken lån

Lånebelopp 20 000 – 500 000 kr
Löptid 3 – 15 år
Nominell ränta 6,84 – 15,95%
Effektiv ränta 7,06 – 17,17%
Uppläggningsavgift: 0 kr
Månadsavgift: 0 kr (35 kr vid pappersavi)
Ålderskrav: 18 år
Inkomstkrav: 15 000 kr/mån
Betalningsanmärkningar: Nej
Utbetalningstid: 2 – 3 dagar

För ett lån på 100 000 kr upplagt på 8 år med exempelräntan 8,80 % (effektiv ränta 9,16 %) så blir det totala beloppet att betala 140 737 kr. Lånet återbetalas under 96 månader. Första månaden aviseras bara ränta och ingen amortering. Månadskostnaden är därefter 1 466 kr/mån om räntan inte ändras. Exempelränta per 2023-12-05.

Ica banken

Övriga tjänster hos ICA Banken

Som tidigare nämnt erbjuder ICA Banken ett komplett utbud av banktjänster, inte bara lån av olika slag. Här kan du också öppna ett sparande i spar- eller fondkonton, ansöka om kredit- och betalkort samt teckna en rad olika försäkringar. Om du vill samla alla banktjänster på samma ställe kan ICA-banken alltså vara ett bra alternativ.

Ica Banken

Kundtjänst och service

De flesta funderingar du har gällande ICA Bankens lån går vanligtvis att reda ut bara genom att besöka deras hemsida. Där finner du mängder av bra information om bankens olika tjänster, inte minst i deras omfattande FAQ-sektion.
Det går förstås även bra att kontakta bankens kundtjänst om du inte finner de svar du söker på hemsidan. ICA Banken erbjuder generösa öppettider – kundtjänsten finns tillgänglig vardagar mellan kl. 08:00 – 20:00 samt helger mellan kl. 10:00 – 16:00. Du når medarbetarna via telefon eller Facebook. Som kund kan du även logga in och skicka ett meddelande om du föredrar det.

Ica banken

Låna pengar hos ICA Banken via Likvidum

Om du vill jämföra lån från ICA Banken och ett trettiotal andra svenska långivare rekommenderar vi att du skickar in en ansökan via oss på Likvidum. Via vår tjänst kan du nämligen få flera låneförslag med bara en ansökan och kreditupplysning. Det gör det enkelt att se vilken långivare som erbjuder det bästa lånet för dig.
Svar på din ansökan får du vanligtvis inom en arbetsdag och du ser alla erbjudanden genom att logga in på din personliga sida hos oss. Att ansöka är gratis och du är dessutom inte bunden till din ansökan. Välkommen att jämföra lån hos oss idag!

Denna artikel skrevs 2022-11-22 och uppdaterades 26 februari, 2024 klockan 12:07

Head of online sales och innehållsansvarig

pontus.wiss@likvidum.se Linkedin: Pontus Wiss

Pontus har jobbat inom privatekonomi sedan 2015, både på en långivare och ett av Sveriges största affiliatenätverk. På så sätt har Pontus en bred kunskap och erfarenhet om privatekonomins olika aspekter.

Dela artikel