Facit bank - villkor och räntor när du ansöker via Likvidum
Hem » Låna pengar » Långivare » Facit bank

Facit bank

Banky logga

Facit bank Sverige är en ny aktör på marknaden sedan år 2021. Det är en filial på den danske banken Facit Bank A/S. Banken har fokuserat på att erbjuda konsumentlån till privatpersoner. De har Finansinspektionens tillstånd att bedriva bankverksamhet och är en internetbank.

kr
5 000 kr 600 000 kr

Ange hela tusental inom det angivna intervallet

Jag vill samla/lösa lån

Ange om du vill lösa lån eller inte

kr
1 000 kr 600 000 kr

Ange hela tusental inom det angivna intervallet

Ange ett giltigt svenskt mobilnummer med tio siffror utan landskod

Ange en giltig e-postadress

Genom att klicka ”Gå vidare” samtycker jag till Likvidums integritetspolicy.Ange syftet med lånet

Kreditbevakning med ID skydd

Likvidum vill erbjuda dig marknadens mest rekommenderade kreditbevakning med ID skydd helt kostnadsfritt i samband med att du ansökt om ett lån. Tjänsten är helt gratis och du behöver inte säga upp den då skyddet upphör automatiskt efter din gratistid.

Efter gratisperioden kommer du få ett erbjudande som är unikt framtaget för dig som kund till oss på Likvidum.

Kreditbevakning med ID skydd levereras av vår partner Tryggsam AB.

Läs mer om kreditbevakning med ID-skydd (länken öppnas i ny flik)

Genom att skicka in formuläret godkänner jag Likvidums allmänna villkor.

Pontus Wiss

Innehållsansvarig: Pontus Wiss

Marcus Lindblad

Granskad av: Marcus Lindblad

Denna artikel skrevs 2023-11-07 och uppdaterades 26 februari, 2024 klockan 13:25

Facit bank

Om Facit banks lån

Facit bank erbjuder privatlån på ett något lägre belopp. Det är möjligt att ansöka om lån på en summa mellan 10 000–200 000 kr med en löptid från 1 år upp till 10 år. Lånet är ett blancolån vilket betyder att det är ett lån utan säkerhet och kan användas till valfritt syfte. Ett lån kan vara till att köpa en bil, renovera toaletten eller något annat.
Ett privatlån från Facit bank återbetalas varje månad. Återbetalning kan ske via inbetalningsavi, e-faktura eller autogiro. På ett annuitetslån återbetalas samma belopp varje månad. Beloppet inkluderar både amortering och ränta.

Individuell ränta

Facit Bank tillämpar individuell räntesättning baserad på olika faktorer, såsom din kreditvärdighet. Rörlig årsränta varierar mellan 8,4 % och 15,40 %, och den exakta räntesatsen påverkas av lånebeloppet och återbetalningstiden.

Uppläggningsavgift och faktureringsavgift tillsammans årsränta ger den effektiva räntan. Den visar vad totalkostnaden för lånet blir. Effektiv ränta hos Facit bank ligger i intervallet 9,82 % till 18,91 %.

Facit bank

Specifikationer för Facit banks privatlån

Privatlånet hos Facit bak har en rörlig ränta. Rörlig ränta innebär att du endast betalar under den tid du har lånet. Det går att lösa lånet i förtid utan extra kostnad eller göra extra inbetalningar när det finns möjlighet – ett bra sätt för att snabbare kunna bli skuldfri.

Det tillkommer övriga kostnader som uppläggningsavgift och faktureringsavgift.

Lånebelopp 10 000 – 200 000 kr
Löptid 1 – 10 år
Nominell ränta 8,4% – 15,4%
Effektiv ränta 9,82% – 18,91%
Uppläggningsavgift: 595 kr
Månadsavgift: autogiro 19 kr
(39 kr vid pappersavi)
(39 kr vid E-faktura)
Ålderskrav: 24 år
Inkomstkrav: Årlig inkomst
Betalningsanmärkningar: Accepteras
Utbetalningstid: 1 – 3 dagar

Representativt exempel: Representativt exempel: Ett lån på 50 000 kronor med en rörlig ränta på 12,9%, en återbetalningstid på 84 månader varav 84 återbetalningar om 926 kronor med en uppläggningsavgift på 595 kronor samt 19 kronor i administrationsavgift ger en effektiv ränta på totalt 14,93%. Det totala beloppet som ska betalas tillbaka är 77 784 kronor (2023-12-18).

Facit bank

Grundkrav hos Facit bank

Alla långivare har krav som låntagare måste uppfylla. För att kunna ansöka om och bli beviljad lån via Facit bank så krävs följande:

  • Du måste vara minst 24 år
  • Vara folkbokförd i Sverige och ha varit så under de senaste 36 månaderna
  • Ha en årsinkomst
  • Ej ha en aktiv skuld hos Kronofogden

Support via telefon och mejl

Facit bank är en relativt ny aktör på marknaden och har börjat att bygga ut sin FAQ-sektion och hemsida. Finner du inte svaret på din fråga kan du alltid kontakta kundtjänst. De finns tillgängliga för att hjälpa dig under vardagar mellan 09:00–17:00. Kontakt sker via telefon eller till deras mejladress.

Facit bank

Lån hos Facit bank via Likvidum

Är du intresserad av att få låneförslag från Facit bank och ett trettiotal andra lån– och kreditgivare så kan Likvidum vara till hjälp. Tjänsten är inte bindande vilket ger dig möjlighet att jämföra utan att teckna något lån.

Vid en ansökan om att låna pengar genomförs en kreditupplysning som används till alla våra samarbetspartners. När alla samtliga svar på din låneförfrågan har inkommit kan du i lugn och ro jämföra dina alternativ. Välj att tacka ja till ett av de erbjudna lånen eller gör inget mer för att tacka nej.

Har du frågor om tjänsten är du alltid välkommen att kontakta oss. Vi ser fram mot att hjälpa dig med din lånejämförelse.

Denna artikel skrevs 2023-11-07 och uppdaterades 26 februari, 2024 klockan 13:25

Head of online sales och innehållsansvarig

pontus.wiss@likvidum.se Linkedin: Pontus Wiss

Pontus har jobbat inom privatekonomi sedan 2015, både på en långivare och ett av Sveriges största affiliatenätverk. På så sätt har Pontus en bred kunskap och erfarenhet om privatekonomins olika aspekter.

Dela artikel