Avida Finans - Recension och omdöme om långivaren - [2024]
Hem » Låna pengar » Långivare » Avida Finans

Avida Finans

Avida-Finans

Kreditmarknadsbolaget Avida Finans grundades redan 1983. Sedan dess har de hjälpt både privatpersoner och företag, dels i Sverige, men också i Norge och Finland, att hitta passande finansieringslösningar. Förutom privatlån erbjuder Avida Finans även sparkonton, factoring och företagskrediter.

kr
5 000 kr 600 000 kr

Ange hela tusental inom det angivna intervallet

Jag vill samla/lösa lån

Ange om du vill lösa lån eller inte

kr
1 000 kr 600 000 kr

Ange hela tusental inom det angivna intervallet

Ange ett giltigt svenskt mobilnummer med tio siffror utan landskod

Ange en giltig e-postadress

Genom att klicka ”Gå vidare” samtycker jag till Likvidums integritetspolicy.Ange syftet med lånet

Kreditbevakning med ID skydd

Likvidum vill erbjuda dig marknadens mest rekommenderade kreditbevakning med ID skydd helt kostnadsfritt i samband med att du ansökt om ett lån. Tjänsten är helt gratis och du behöver inte säga upp den då skyddet upphör automatiskt efter din gratistid.

Efter gratisperioden kommer du få ett erbjudande som är unikt framtaget för dig som kund till oss på Likvidum.

Kreditbevakning med ID skydd levereras av vår partner Tryggsam AB.

Läs mer om kreditbevakning med ID-skydd (länken öppnas i ny flik)

Genom att skicka in formuläret godkänner jag Likvidums allmänna villkor.

Pontus Wiss

Innehållsansvarig: Pontus Wiss

Marcus Lindblad

Granskad av: Marcus Lindblad

Denna artikel skrevs 2022-04-28 och uppdaterades 9 februari, 2024 klockan 10:51

Avida-Finans

Om Avida Finans privatlån

Avida Finans erbjuder ett traditionellt privatlån mellan 10 000 – 500 000 kronor med en löptid på mellan 1 – 15 år. Då lånet inte kräver någon säkerhet kan du använda pengarna till allt ifrån bilköp och resor till renovering eller som ett samlingslån.

Då lånet är ett annuitetslån betalar du samma belopp varje månad, vilket gör det enklare att planera din ekonomi. Beloppet består av ränta och amortering, men fördelningen kan variera beroende på om styrräntan är hög eller låg.

Återbetalningen sker via autogiro och innan lånet kan betalas ut måste ditt konto bli godkänt av Bankgirocentralen. Då låneräntan är rörlig är det dock möjligt att göra extra inbetalningar i förtid, alternativt lösa hela lånet, utan att behöva betala någon ränteskillnadsersättning.

Årsränta, effektiv ränta och avgifter

Avida Finans erbjuder likt många andra banker och långivare en individuell ränta. Den nominella räntan ligger i dagsläget mellan 5,95% – 21,95 procent och hur mycket just du får betala beror på din individuella kreditvärdighet. Den bedömer Avida Finans handläggare med hjälp av kreditupplysningen vi på Likvidum registrerar när du skickar in en ansökan till oss.

Utöver ränta tillkommer även en uppläggningsavgift på 179 kronor samt en aviavgift på 10 kronor i månaden.

Utbetalningstid hos Avida Finans

När Avida Finans tagit emot ditt signerade låneavtal kommer dina kontouppgifter att skickas vidare till Bankgirocentralen. Där kommer de dels att kontrolleras, men också registreras för autogiro. Denna process brukar ta mellan 1 – 2 arbetsdagar.

Efter att Avida Finans fått svar kommer de att betala ut lånet till det angivna kontot. Beroende på när på dygnet överföringen sker samt till vilken bank är utbetalningstiden normalt sett 1 – 2 arbetsdagar.

Grundkrav hos Avida Finans

För att bli beviljad ett privatlån hos Avida Finans krävs följande:

  • Du ska vara minst 20 år
  • Folkbokförd i Sverige
  • Inga betalningsanmärkningar eller skulder hos Kronofogden

Långivaren har inga fasta inkomstkrav, istället gör de en individuell bedömning av dina inkomst och utgifter. På så sätt kan de enklare bedöma om din ekonomi klarar av ett lån eller inte, och i så fall vilket belopp.

Resurs-Bank

Specifikationer för Avida Finans lån

Lånebelopp 10 000 – 500 000 kr
Löptid 1 – 15 år
Nominell ränta 11,5% – 17,5%
Effektiv ränta 12,72% – 36,47%
Uppläggningsavgift: 179 kr
Månadsavgift: 10 kr
Ålderskrav: 20 år
Inkomstkrav: Individuell bedömning
Betalningsanmärkningar: Nej
Utbetalningstid: 2 – 4 bankdagar

Representativt exempel

Exempel: Den effektiva räntan är 12,88 % vid ett lån på 100.000 kr, återbetalningstid 5 år (60 återbetalningar), aviseringsavgift 10 kr, uppläggningsavgift 179 kr och exempelränta på 11,9 %. Totalt belopp att återbetala blir 133.764 kr, alltså 2.229 kr/mån (2022-05-06).

Avida-Finans

Övriga tjänster hos Avida Finans

Avida Finans erbjuder inte bara traditionella privatlån till sina kunder. De erbjuder också sparande samt finansiering till företag i behov av kapital.

  • Sparkonto. Med Avida Finans sparkonto får du fria uttag och en sparränta på 0,90 procent från första kronan. Kontot har inga dolda avgifter eller bindningstider och dina pengar omfattas av insättningsgarantin.
  • Företagsfinansiering. Avida Finans erbjuder även flera former av företagsfinansiering, främst i form av factoring (fakturaköp och fakturabelåning), men också en flexibel företagskredit.

Tidigare erbjöd Avida Finans även en kontokredit, men den är dessvärre stängd för nya ansökningar i dagsläget.

Avida-Finans

Kundtjänst under vardagar

Om du vill ställa frågor till Avida Finans gällande deras lån eller övriga produkter kan du kontakta kundtjänsten via mejl eller telefon. Öppettiderna som gäller är vardagar mellan kl. 09.00 – 15:00. Det är också möjligt att besöka kontoret på Magnus Ladulåsgatan 65 i Stockholm om du föredrar det.

Har du lite enklare frågor kan du med största sannolikhet hitta de svar du söker på hemsidan, exempelvis i den informativa sektionen för vanliga frågor och svar.

Avida-Finans

Låna pengar hos Avida Finans via Likvidum

Likvidum samarbetar med ett trettiotal populära långivare på den svenska marknaden, bland annat Avida Finans. Skickar du in din ansökan till oss kan du alltså få svar från både Avida Finans och ett flertal andra långivare och banker redan inom en arbetsdag. Dina låneerbjudanden hittar du på Mina sidor som du loggar in på med ditt BankID.

Att jämföra lån via oss är helt kostnadsfritt och inte bindande. Det betyder att du inte behöver teckna ett lån om du inte är nöjd med den ränta du blivit erbjuden. Välkommen att skicka in din ansökan redan idag.

kr
5 000 kr 600 000 kr

Ange hela tusental inom det angivna intervallet


Exempel: Räntan är rörlig och sätts individuellt. För ett annuitetslån på 100 000 kr, 12 års återbetalningstid, nominell ränta 8,95 % och 495 kr i startavgift samt 0 kr i aviavgift blir den effektiva räntan 9,43 %. Totalkostnad: 163 966 kr eller 1 135 kr/månad fördelat på 144 inbetalningar. Individuell ränta 4,95 %–25,95 % (effektiv ränta 5,07 %–31,45 %). Återbetalningstid 1–20 år. Ansökan skickas till de kreditgivare som matchar din profil. (2023-11-28).

Denna artikel skrevs 2022-04-28 och uppdaterades 9 februari, 2024 klockan 10:51

Head of online sales och innehållsansvarig

pontus.wiss@likvidum.se Linkedin: Pontus Wiss

Pontus har jobbat inom privatekonomi sedan 2015, både på en långivare och ett av Sveriges största affiliatenätverk. På så sätt har Pontus en bred kunskap och erfarenhet om privatekonomins olika aspekter.

Dela artikel