Medsökande

  • Få bättre villkor genom medsökande
  • Ta lån med borgensman i ryggen
  • Låt oss förhandla åt dig
  • Ansökan är ej bindande – Pröva idag

 

10 000 kr 600 000 kr

Ange hela tusental inom det angivna intervallet


Möjlig månadskostnad:


Jag vill samla/lösa lån

Ange om du vill lösa lån eller inte

1 000 kr 600 000 kr

Ange hela tusental inom det angivna intervallet

Ange ett giltigt svenskt mobilnummer med tio siffror

Ange en giltig e-postadress

Genom att gå vidare samtycker jag till Likvidums integritetspolicy.Ange syftet med lånet

Genom att skicka in formuläret godkänner jag Likvidums allmänna villkor.

Är det fördelaktigt med en medsökande?

Vad är det och vad gör de egentligen för skillnad? Vi vill hjälpa dig att räta ut eventuella frågetecken. Att ha kunskap om betydelsen och innebörden är det större chans att hitta det bästa lånet för dig. Läs vidare för att lära känna ordet “medsökande” på riktig!

Medsökande är bra!

Om du vill ta ett lån, speciellt ett större lån som ett billån eller liknande, är en medsökande väldigt bra för låntagaren själv. Med denne kan du få en lägre ränta och även få ett högre belopp beviljat. Varför det är så är eftersom riskerna för kreditgivaren minskar avsevärt då det är två inkomster att räkna med istället för en.

Innebörden med att gå i borgen för någon

När du ber någon att vara med i din ansökan om en slags kredit innebär det att någon går i borgen för dig. Om du inte sköter återbetalningen enligt avtalet är det den personens ansvar att ta över krediten i fråga.

Utan tvekan är det en stor risk för en person att gå i god för en annan. Det är något man gör enbart för någon man litar fullt ut på. Men risken kvarstår alltid oavsett för en borgensman.

Det kan vara en vän, släkting eller en förälder som går i borgen

Det är inga direktiv på vem medsökanden får vara. Skulle du behöva eller vilja ha en bättre chans till exempelvis ett beviljat lån kan du ta hjälp av vem ni än önskar. Så länge de klarar av de krav kreditgivaren ställer.

Villkor för att det ska vara en godkänd medsökande

Några villkor måste uppfyllas för att du ska kunna ta just den personens hjälp. Eftersom personen i fråga måste gå i godo för dig behöver en stabil inkomst.

Vidare behöver personen vara prickfri så att säga. De ska klara av en fullständig kreditupplysning (personupplysning) för att bevisa att deras betalningsförmåga är så pass stark att de kan ta över ditt lån i värsta fall.

Värt att tänka på angående borgensman

Ansökan om lån med en medsökande är ett väldigt bra sätt för att få bättre villkor eller rent av en större chans att bli beviljad. Med de stora riskerna bör man aldrig be någon att gå i borgen för en om det inte är säkert att man kan betala tillbaka krediten. Dock kan det finnas fall då oförutsedda händelser sker utan ens egna påverkan.

Men om man bortser från allt utanför ens egna förmåga bör låntagaren alltid vara säker på att själv klara av krediten, utan någon hjälp av borgensmannen.

Vill ni veta mer så bara hör av dig till oss

Vi svarar gärna på de frågor du kan tänkas ha. Vi finns för dig skull så tveka inte om du undrar något. Vi hjälper dig att jämföra lån och långivare och att hitta ett lån med riktigt bra villkor oavsett. Räntan kan bli låg trots att du inte har en medsökande.

Kontakta oss gärna för mer information alternativt fyll i vårt formulär för ansökan direkt. Vårt arbete går ut på att hjälpa varje kund till det bästa låneavtalet.

Artikeln uppdaterades senast 27 Oktober 2021
Viktor Ström
Digital specialist och skribent
viktor.strom@likvidum.se Linkedin: Viktor Ström
Viktor har flera års erfarenhet av sökmotoroptimering, bland annat från tidigare arbete innom Bonnierkoncernen. Viktor har tidigare jobbat med företagsfinansiering.