Wästgöta Finans - Information om långivarens räntor - [2024]

Hem » Låna pengar » Långivare » Wästgöta Finans

Wästgöta Finans

wästgöta

Wästgöta Finans är en del av Jula AB, en butikskedja som grundades 1979 och som idag har fler än 100 varuhus i Sverige, Norge och Polen.

kr
5 000 kr 600 000 kr

Ange hela tusental inom det angivna intervallet

Jag vill samla/lösa lån

Ange om du vill lösa lån eller inte

kr
1 000 kr 600 000 kr

Ange hela tusental inom det angivna intervallet

Ange ett giltigt svenskt mobilnummer med tio siffror utan landskod

Ange en giltig e-postadress

Genom att klicka ”Gå vidare” samtycker jag till Likvidums integritetspolicy.Ange syftet med lånet

Kreditbevakning med ID skydd

Likvidum vill erbjuda dig marknadens mest rekommenderade kreditbevakning med ID skydd helt kostnadsfritt i samband med att du ansökt om ett lån. Tjänsten är helt gratis och du behöver inte säga upp den då skyddet upphör automatiskt efter din gratistid.

Efter gratisperioden kommer du få ett erbjudande som är unikt framtaget för dig som kund till oss på Likvidum.

Kreditbevakning med ID skydd levereras av vår partner Tryggsam AB.

Läs mer om kreditbevakning med ID-skydd (länken öppnas i ny flik)

Genom att skicka in formuläret godkänner jag Likvidums allmänna villkor.

Pontus Wiss

Innehållsansvarig: Pontus Wiss

Marcus Lindblad

Granskad av: Marcus Lindblad

Denna artikel skrevs 2022-03-14 och uppdaterades 3 januari, 2024 klockan 12:18

Wästgöta finans

Om Wästgöta Finans privatlån

Det privatlån du kan ansöka om hos Wästgöta Finans kräver ingen säkerhet. Det betyder att lånet är knutet till dig som person och inte till en pant. Därmed är det du själv som bestämmer vad du vill använda de lånade pengarna till, exempelvis en renovering, en båt eller för att samla smålån och krediter.

Minsta lånebelopp hos Wästgöta Finans är 30 000 kronor och som mest kan du låna 300 000 kronor. Det är dock din enskilda betalningsförmåga som avgör hur stort lån du kan få. Den bedömer långivaren genom att granska uppgifterna i din ansökan samt informationen i den kreditupplysning vi på Likvidum registrerar i samband med din ansökan.

Vad gäller löptid kan du lägga upp lånet på mellan 2 – 10 år. Det är dock möjligt att justera löptiden i efterhand alternativt göra extra amorteringar för att bli skuldfri snabbare. Du kan även lösa hela skulden i förtid om du har möjlighet. En annan fördel är att du kan utnyttja upp till två betalningsfria månader per år.

Individuell räntesättning

Den nominella räntan hos Wästgöta Finans ligger från 3,5 procent och kan som högst bli 14,95 procent. Eftersom storleken på räntan kan variera beroende på olika faktorer i din ekonomi är det inte möjligt att se vilken ränta du får innan du skickat in din ansökan.

Om Wästgöta Finans handläggare bedömer din ekonomi som god kan de erbjuda dig en lägre ränta eftersom kreditrisken blir lägre. Har du däremot en sämre kreditvärdighet kommer du att bli erbjuden en högre ränta och i vissa fall även ett lägre lånebelopp.

Utöver ränta tillkommer en uppläggningsavgift på 250 kronor samt en aviavgift på 25 kronor eller 45 kronor beroende på om du väljer e- eller pappersavi. Vid betalning med autogiro behöver du dock inte betala aviavgiften alls.

Utbetalning inom 1 – 3 arbetsdagar

Wästgöta Finans betalar ut pengarna till det angivna bankkontot så snart de mottagit ditt signerande skuldebrev. Detta kan ske redan samma dag om du signerar avtalet med BankID. Beroende på vilken bank du har kan det dock dröja 1 – 3 arbetsdagar innan pengarna finns till ditt förfogande.

Värt att nämna är att Wästgöta Finans låneerbjudande är giltigt i 30 dagar. Därmed har du god tid på dig att fatta ett beslut gällande din ansökan.

Grundkrav hos Wästgöta Finans

Hos Wästgöta Finans gäller följande krav för att bli beviljad ett privatlån:

  • Du ska vara minst 18 år
  • Du måste ha en fast inkomst
  • Vara folkbokförd i Sverige
  • Sakna betalningsanmärkningar
  • Inga skulder hos Kronofogden

Istället för att ha specifika inkomstkrav gör Wästgöta Finans istället en individuell bedömning av din ekonomi. Här tittar de bland annat på förhållandet mellan dina inkomster och utgifter för att avgöra om du har råd med ett lån eller inte. Har du en lägre inkomst kan du bli beviljad ett mindre lånebelopp än det du ansökt om från början.

Wästgöta finans

Specifikationer för Wästgöta Finans

Lånebelopp 30 000 – 300 000 kr
Löptid 2 – 10 år
Nominell ränta 3,5% – 14,95%
Effektiv ränta 3,9% – 20,67%
Uppläggningsavgift: 250 kr
Månadsavgift: 0 kr (25 – 45 kr vid e- eller pappersavi)
Ålderskrav: 18 år
Inkomstkrav: Individuell bedömning
Betalningsanmärkningar: Nej
Utbetalningstid: 1 – 3 dagar

Representativt exempel

Exempel: Om räntan rörlig på 9,6%, blir effektiv ränta 10,24% för ett annuitetslån på 90 000 kr upplagt på 3 år (36 återbetalningstillfällen), inkl. uppläggningsavgift 250 kr. Det totala beloppet att betala blir 104 188kr och månadskostnaden 2 887 kr. (2022-05-06)

Wästgöta finans

Kundtjänst under vardagar

Wästgöta Finans kundtjänst har öppet vardagar mellan kl. 09:00 – 16:00. Du når dem enkelt via mejl eller telefon. På hemsidan hittar du även en stor sektion med vanliga frågor och svar som du kan titta igenom om du har enklare frågor.

Själva hemsidan i sig erbjuder också en mängd nyttig information, dels om Wästgöta Finans privatlån, men också om renoveringar, ombyggnation och trädgård.

Wästgöta finans

Låna pengar hos Wästgöta Finans via Likvidum

När du skickar in en ansökan hos oss på Likvidum kan du få låneerbjudanden från Wästgöta Finans och ett trettiotal andra långivare. Detta trots att du bara skickar in en ansökan och genomgår en kreditprövning. Även om Wästgöta Finans kanske inte erbjuder det billigaste lånet för dig kan du enkelt se vilken långivare som kan ge dig lägst ränta och de förmånligaste lånevillkoren efter dina förutsättningar.

Vår tjänst är 100 procent kostnadsfri och inte bindande. Dina första svar kan du dessutom få samma dag som du ansöker, även om vi rekommenderar att du väntar minst en arbetsdag för att ge alla anslutna långivare tid att behandla din ansökan.

Denna artikel skrevs 2022-03-14 och uppdaterades 3 januari, 2024 klockan 12:18

Head of online sales och innehållsansvarig

pontus.wiss@likvidum.se Linkedin: Pontus Wiss

Pontus har jobbat inom privatekonomi sedan 2015, både på en långivare och ett av Sveriges största affiliatenätverk. På så sätt har Pontus en bred kunskap och erfarenhet om privatekonomins olika aspekter.

Dela artikel