Hem » Låna pengar » Långivare » Santander Consumer Bank
Lånejämförelse

Santander Consumer Bank

Santander Consumer Bank

Santander Consumer Bank är en nordisk nischbank som blivit ett populärt alternativ till storbankerna. Bolaget är en del av den globala koncernen Banco Santander som har över 144 miljoner kunder i 45 länder och över 200 000 anställda. Den svenska filialen har drygt en halv miljon kunder och huvudkontoret hittar vi i Solna.

10 000 kr 600 000 kr

Ange hela tusental inom det angivna intervallet

Jag vill samla/lösa lån

Ange om du vill lösa lån eller inte

1 000 kr 600 000 kr

Ange hela tusental inom det angivna intervallet

Ange ett giltigt svenskt mobilnummer med tio siffror utan landskod

Ange en giltig e-postadress

Genom att klicka ”Gå vidare” samtycker jag till Likvidums integritetspolicy .Ange syftet med lånet

Genom att skicka in formuläret godkänner jag Likvidums allmänna villkor.

Santander Consumer Bank

Om Santanders privatlån

Hos Santander Consumer Bank kan du ansöka om att låna pengar mellan 10 000 – 350 000 kronor. Hur mycket just du får låna beror dock på din enskilda kreditvärdighet. Har du en god ekonomi har du större chans att bli beviljad större lånebelopp.

Löptiderna sträcker sig mellan 2 – 12 år, men eftersom räntan är rörlig kan du lösa hela eller delar av skulden i förtid om du har möjlighet. Du betalar alltså bara under den tid du disponerar lånet.

Då du inte behöver lämna någon säkerhet kan du använda pengarna till det du behöver. Du kan till exempel använda dem för att köpa en ny bil utan att behöva betala kontantinsats eller för att betala en resa. Det är också möjligt att använda lånet som ett samlingslån.

Rörlig ränta från 3,95%

Santander har likt övriga storbanker individuell ränta på sina privatlån. Det betyder att kostnaden för lånet varierar beroende på kundens individuella betalningsförmåga. Med andra ord är det inte möjligt att se din lånekostnad innan du ansöker

Den lägsta nominella ränta Santander kan erbjuda är dock 3,95 procent och den högsta 12,95 procent. Ansöker du om lånet online tillkommer dessutom inga övriga avgifter (vid betalning med autogiro). Det ger en effektiv ränta på 4,02 – 13,75 procent.

I och med att räntan är rörlig betalar du bara ränta fram tills den dag du betalar tillbaka lånet. Det är alltså möjligt att lösa hela eller delar av skulden i förtid om du har möjlighet.

Utbetalningstid hos Santander

Hur snabbt Santander handlägger din ansökan varierar beroende på deras belastning. När du ansöker via Likvidum får du dock samtliga svar inom en arbetsdag. Du kan sedan logga in på din sida med BankID för att gå igenom samtliga låneerbjudanden.

Är du nöjd med den ränta Santander erbjudit dig behöver du bara signera lånehandlingarna med BankID och skicka tillbaka dem. Så fort banken mottagit låneavtalet kommer de att göra en utbetalning snarast möjligt. I regel har du pengarna på kontot inom cirka 1 – 3 arbetsdagar.

Grundkrav hos Santander Consumer Bank

För att kunna bli beviljad ett privatlån hos Santander Consumer Bank måste du uppfylla vissa grundläggande krav:

  • Du ska vara minst 20 år
  • Folkbokförd i Sverige
  • Ha en månadsinkomst på minst 12 500 kronor
  • Vara fri från betalningsanmärkningar
  • Inga skulder hos Kronofogden

Det är möjligt att öka bankens säkerhet för lånet genom att ha en medsökande. På så sätt kan du öka chanserna att få bättre lånevillkor.

Santander Consumer Bank

Specifikationer för Santanders lån

Lånebelopp 10 000 – 350 000 kr
Löptid 2 – 12 år
Nominell ränta 3,95% – 12,95%
Effektiv ränta 4,02% – 13,75%
Uppläggningsavgift: 0 kr
Månadsavgift: 0 kr
Ålderskrav: 20 år
Inkomstkrav: 12 500 kr/mån
Betalningsanmärkningar: Nej
Utbetalningstid: 1 – 3 dagar

Representativt exempel

Exempel: Vid ett lån på 90 000 kr som återbetalas på 8 år med räntan 7,27 % (inkl. aviseringsavgift 0 kr vid autogiro och uppläggningsavgift 0 kr) blir den effektiva räntan 7,52 %. Du betalar 1 239 kr/månad och antalet avbetalningar är 96, dvs. ett totalbelopp på 118 960 kr. Räntan är rörlig och kan variera från 3,95 % till 12,95 %. Den effektiva räntan kan variera från 4,02 % till 13,75 %. (2022-05-06)

Santander Consumer Bank

Övriga tjänster hos Santander Consumer Bank

Förutom traditionella blancolån erbjuder Santander även följande bankprodukter:

  • Sparkonto. Välj mellan två sparkonton med mellan 0,75 – 0,90 procent i sparränta och fria uttag. Inga avgifter tillkommer och dina sparade pengar omfattas av den statliga insättningsgarantin. Du kan dessutom hålla koll på sparandet direkt via bankens egen app.
  • Kreditkort. Santander erbjuder även ett kreditkort, Mitt kort+ som ger dig 54 dagars räntefri kredit, 0 kronor i valutaväxlingspåslag och en kostnadsfri reseförsäkring. Du får dessutom cashback i över 200 webbutiker.
Santander Consumer Bank

Kompetent kundtjänst

Kundtjänsten hos Santander Consumer Bank går att nå under traditionella kontorstider, det vill säga vardagar mellan kl. 09:00 – 16:00. Supporten går att nå via telefon, men du som är kund kan även skicka ett meddelande i internetbanken. Spärrservicen är förstås öppen dygnet runt.

Har du lite enklare frågor kan du förmodligen hitta svar på dessa i Santander omfattande FAQ. Här har de nämligen delat in frågorna efter kategori, vilket gör det enkelt att hitta rätt snabbt.

Santander Consumer Bank

Låna pengar hos Santander via Likvidum

Likvidum samarbetar med Santander Consumer Bank och ett trettiotal andra långivare på den svenska marknaden. Ansöker du om lån via vår tjänst kan du alltså jämföra ett flertal lån med bara en ansökan. Vi registrerar dessutom bara en kreditupplysning som samtliga samarbetspartners sedan får dela på.

Även om Santander inte erbjuder det billigaste privatlånet just för dig har du goda förutsättningar att hitta passande lånevillkor på annat håll. Vår jämförelse är förstås helt kostnadsfri och inte bindande, så du kan välja att tacka nej till samtliga erbjudanden om du inte är nöjd. Välkommen att ansöka redan idag!

Denna artikel skrevs 2022-04-27 och uppdaterades 14 april, 2023 klockan 09:12


Head of onlinesales och redaktör


pontus.wiss@likvidum.se Linkedin: Pontus Wiss

Pontus har jobbat i finansbranschen sedan 2015, både på en långivare och ett av Sveriges största affiliatenätverk. På så sätt har Pontus en bred kunskap om branschen i sin helhet.

Dela artikel