Risicum privatlån - villkor och räntor - Likvidum [2024]
Hem » Låna pengar » Långivare » Risicum

Risicum

Risicum

Risicum ägs av Risicum Capital AB, ett privatägt aktiebolag som grundades år 2005. Först några år senare, 2008, började företaget att förmedla lån till kunder på den svenska marknaden. Idag har Risicum kontor i Stockholm, men också i Åbo, Finland.

kr
5 000 kr 600 000 kr

Ange hela tusental inom det angivna intervallet

Jag vill samla/lösa lån

Ange om du vill lösa lån eller inte

kr
1 000 kr 600 000 kr

Ange hela tusental inom det angivna intervallet

Ange ett giltigt svenskt mobilnummer med tio siffror utan landskod

Ange en giltig e-postadress

Genom att klicka ”Gå vidare” samtycker jag till Likvidums integritetspolicy.Ange syftet med lånet

Kreditbevakning med ID skydd

Likvidum vill erbjuda dig marknadens mest rekommenderade kreditbevakning med ID skydd helt kostnadsfritt i samband med att du ansökt om ett lån. Tjänsten är helt gratis och du behöver inte säga upp den då skyddet upphör automatiskt efter din gratistid.

Efter gratisperioden kommer du få ett erbjudande som är unikt framtaget för dig som kund till oss på Likvidum.

Kreditbevakning med ID skydd levereras av vår partner Tryggsam AB.

Läs mer om kreditbevakning med ID-skydd (länken öppnas i ny flik)

Genom att skicka in formuläret godkänner jag Likvidums allmänna villkor.

Pontus Wiss

Innehållsansvarig: Pontus Wiss

Olle Gordh

Granskad av: Olle Gordh

Denna artikel skrevs 2022-04-28 och uppdaterades 3 januari, 2024 klockan 10:38

Risicum

Om Risicums lån

Tidigare erbjöd Risicum flexibla kreditlån, men nu har de valt att byta ut denna låneprodukt mot ett traditionellt privatlån. Privatlånet kräver ingen säkerhet, vilket betyder att du kan använda pengarna till valfria investeringar eller för att samla dyra lån och krediter.

Lånebeloppen sträcker sig från 20 000 kronor upp till 150 000 kronor. Som mest kan du lägga upp lånet på 10 år, men tänk på att en kortare löptid också ger ett billigare lån i längden.

Eftersom Risicums lån är ett annuitetslån betalar du samma belopp varje månad. Det gör det enklare att planera din ekonomi eftersom du alltid vet vad du ska betala. Beloppet består av ränta och amortering, men förhållandet mellan dessa kan ändras om reporäntan höjs eller sänks. Detta leder i sin tur till en förlängd löptid.

Grundkrav hos Risicum

Alla kunder hos Risicum måste genomgå en sedvanlig kreditprövning innan de kan bli beviljade ett lån. Utöver det krävs det även att du som låntagare uppfyller vissa grundläggande lånekrav. Dessa ser ut enligt följande:

  • Du måste vara minst 20 år
  • Folkbokförd i Sverige i minst 2 år
  • Har möjlighet att använda mobilt BankID
  • Inga betalningsanmärkningar
  • Inget skuldsaldo hos Kronofogden

Det finns inga specifika krav gällande inkomst, utan här gör Risicum en individuell inkomstbedömning. Här tittar de framför allt på storleken på din inkomst samt vilken typ av anställning du har, men också på dina inkomster i förhållande till dina utgifter.

Risicum

Kundtjänst och support

På Risicums hemsida är det enkelt att läsa sig till svar på enklare frågor. Här finns bland annat en FAQ-sektion där Risicum svarat på några av de vanligaste frågorna rörande deras tjänst. Längst ner på sidan hittar du information om olika typer av lån, villkor och annat som kan vara bra att veta för dig som behöver låna pengar.

Hittar du inte de svar du söker kan du förstås vända dig till Risicums kompetenta kundtjänst. Den når du via mejl eller telefon alla dagar i veckan under följande öppettider:

  • Måndag till fredag: 08.00 – 20:00
  • Lördagar: 09:00 – 17:00
  • Söndagar: 11:00 – 17:00
Bank-Norwegian

Låna pengar hos Risicum via Likvidum

jämför lån från Risicum och ett trettiotal andra kända långivare, skicka in en ansökan till oss på Likvidum. Vår tjänst är helt kostnadsfri och vi registrerar dessutom bara en UC-förfrågan i samband med din ansökan. Den får långivare sedan dela på för att kunna göra sin kreditbedömning. Hos oss på Likvidum kan du jämföra lån från Risicum och ett trettiotal andra långivare och banker på den svenska marknaden. Det gör det enklare att hitta det bästa lånet för dig. För att du inte ska behöva dra på dig mängder av UC-förfrågningar registrerar vi dessutom bara en UC i samband med din ansökan. Den får våra partners dela på när de bedömer din kreditvärdighet.

Normalt sett får du dina första lånesvar samma dag, men vi råder dig att vänta en arbetsdag så att alla långivare hinner behandla din ansökan. Är du inte nöjd med de erbjudanden du får kan du tacka nej till samtliga, helt utan förpliktelser eller extra kostnader. Välkommen till oss på Likvidum.

Denna artikel skrevs 2022-04-28 och uppdaterades 3 januari, 2024 klockan 10:38

Head of online sales och innehållsansvarig

pontus.wiss@likvidum.se Linkedin: Pontus Wiss

Pontus har jobbat inom privatekonomi sedan 2015, både på en långivare och ett av Sveriges största affiliatenätverk. På så sätt har Pontus en bred kunskap och erfarenhet om privatekonomins olika aspekter.

Dela artikel