Ikano Bank - Information om långivaren - Likvidum [2024]

Hem » Låna pengar » Långivare » Ikano Bank

Ikano Bank

Ikano-bank

IKANO Bank slog upp sina portar år 1995 och är idag verksam i Sverige, Norge, Danmark och Finland, men också i Tyskland, Polen, Österrike och Storbritannien.

kr
5 000 kr 600 000 kr

Ange hela tusental inom det angivna intervallet

Jag vill samla/lösa lån

Ange om du vill lösa lån eller inte

kr
1 000 kr 600 000 kr

Ange hela tusental inom det angivna intervallet

Ange ett giltigt svenskt mobilnummer med tio siffror utan landskod

Ange en giltig e-postadress

Genom att klicka ”Gå vidare” samtycker jag till Likvidums integritetspolicy.Ange syftet med lånet

Kreditbevakning med ID skydd

Likvidum vill erbjuda dig marknadens mest rekommenderade kreditbevakning med ID skydd helt kostnadsfritt i samband med att du ansökt om ett lån. Tjänsten är helt gratis och du behöver inte säga upp den då skyddet upphör automatiskt efter din gratistid.

Efter gratisperioden kommer du få ett erbjudande som är unikt framtaget för dig som kund till oss på Likvidum.

Kreditbevakning med ID skydd levereras av vår partner Tryggsam AB.

Läs mer om kreditbevakning med ID-skydd (länken öppnas i ny flik)

Genom att skicka in formuläret godkänner jag Likvidums allmänna villkor.

Pontus Wiss

Innehållsansvarig: Pontus Wiss

Marcus Lindblad

Granskad av: Marcus Lindblad

Denna artikel skrevs 2022-03-14 och uppdaterades 26 februari, 2024 klockan 12:04

Ikano bank

Om IKANO Banks privatlån

Likt många andra banker erbjuder IKANO Bank ett privatlån avsett för konsumtion bland privatpersoner. Lånet kräver ingen säkerhet, vilket betyder att du kan använda lånet för att finansiera allt ifrån renoveringar och bilköp till utbildning eller resor.

Hos IKANO Bank kan du låna mellan 10 000 – 350 000 kronor med en löptid på 3 – 12 år. Hur stort lånebelopp just du kan bli beviljad beror emellertid på din individuella kreditvärdighet. Den bedömer IKANO Bank med hjälp av de uppgifter du anger i din ansökan samt informationen i kreditupplysningen.

Om IKANO Bank anser att din betalningsförmåga inte är god nog för att klara det lånebelopp du ursprungligen ansökt om kan du bli erbjuden en mindre summa. Information om lånebelopp och övriga villkor kommer du att se i det låneförslag du får när du ansöker via oss på Likvidum.

Inga avgifter utöver ränta

Eftersom IKANO Banks privatlån har en individuell ränta kan kostnaden för lånet variera beroende på dina ekonomiska förutsättningar. Personer med en god ekonomi kan således bli erbjuda en lägre ränta än personer med svag ekonomi eftersom de utgör en lägre kreditrisk.

Den nominella räntan hos IKANO Bank ligger i dagsläget mellan 6,55 och 17,15 procent (6,75 – 18,56 procent i effektiv ränta). Utöver ränta tillkommer inga övriga avgifter, förutom en månadsavgift på 25 kronor om du väljer att betala lånet via pappersavi.

Så snabbt betalar IKANO Bank ut lånet

Om du väljer att ansöka om ett lån hos IKANO Bank betalar de ut pengarna så snart de mottagit de signerade lånehandlingarna. Detta sker omgående om du väljer att skriva under skuldebrevet med hjälp av ditt BankID. Själva utbetalningen kan dock dröja mellan 1 – 4 arbetsdagar beroende på bankernas bryttider.

Grundkrav hos IKANO Bank

IKANO Bank har precis som övriga långivare vissa grundkrav du måste uppfylla för att kunna bli beviljad ett privatlån:

  • Du ska vara minst 18 år
  • Fast årsinkomst på minst 125 000 kronor (från anställning, pension, föräldrapeng eller sjukskrivning)
  • Inga betalningsanmärkningar
  • Inga skulder hos Kronofogden
Ikano bank

Specifikationer för IKANO banks lån

Lånebelopp 10 000 – 350 000 kr
Löptid 3 – 12 år
Nominell ränta 6,55% – 17,15%
Effektiv ränta 6,75% – 18,56%
Uppläggningsavgift: 0 kr
Månadsavgift: 0 kr (25 kr vid pappersavi)
Ålderskrav: 18 år
Inkomstkrav: 10 500 kr/mån
Betalningsanmärkningar: Nej
Utbetalningstid: 1 – 4 dagar

Representativt exempel

Exempel: Säg att du lånar 125 000 kr över 5 år med 10.14 % rörlig ränta. Förutsatt oförändrad ränta och autogirobetalning, blir genomsnittligt månadsbelopp 2 620 kr (inkl. amortering och ränta), totalt återbetalningsbelopp 157 216 kr, antalet avbetalningar 60 st och effektiv ränta 10,62 % (2023-08-24).

Ikano bank

Andra bankprodukter hos IKANO Bank

IKANO Bank är en nischbank som erbjuder ett stort utbud av banktjänster, med undantag för försäkringar. Utöver privatlån kan du även ansöka om kreditkort eller öppna ett sparande. Det är också möjligt att flytta ditt nuvarande bolån till IKANO Bank för att få bättre bolånevillkor.

  • Kreditkort. IKANO Kort är ett flexibelt kreditkort med en kredit upp till 60 000 kronor utan årsavgift. Med det kan du dela upp dina köp till en förmånlig månadsränta. Det ingår dessutom en reseförsäkring och du får poäng på samtliga köp.
  • Sparkonton. Det är också möjligt att spara pengar hos IKANO Bank. Här kan du välja mellan tre sparkonton, med eller utan löptid. Sparräntan sträcker sig från 0,30 – 1,15 procent.
  • Flytta bolån. IKANO Bank erbjuder inga nya bolån, men du som redan har ett bolån kan flytta det till banken. Här slipper du förhandla om bolåneräntan och du behöver inte vara helhetskund för att få bra lånevillkor. På hemsidan kan du enkelt räkna på kostnaderna i samband med en eventuell flytt.
Ikano bank

Support via chatt eller telefon

Om du inte är kund och behöver komma i kontakt med IKANO Bank kan du göra det via telefon. Öppettiderna är vardagar mellan kl. 09:00 – 17:00. Även du som redan är kund kan ringa in till supporten, men också använda dig av en smidig chattfunktion. Den får du tillgång till när du loggar in hos IKANO Bank.

Har du enklare frågor kommer du förmodligen att hitta svar på dem under bankens FAQ-sektion under fliken ”Kundservice”.

Ikano bank

Låna pengar hos IKANO Bank via Likvidum

Genom att låna pengar via Likvidum kan du få låneförslag från IKANO Bank och ett trettiotal långivare med bara en ansökan. Vi registrerar dessutom bara en kreditupplysning som alla våra anslutna långivare får dela på. Dina första svar får du oftast samma dag och resterande inom 24 timmar.

Att använda vår tjänst är förstås helt kostnadsfritt och inte bindande. Även om just IKANO Bank inte erbjuder dig den lägsta räntan har du goda chanser att hitta ett bra låneerbjudande hos någon av våra andra partners.

Denna artikel skrevs 2022-03-14 och uppdaterades 26 februari, 2024 klockan 12:04

Head of online sales och innehållsansvarig

pontus.wiss@likvidum.se Linkedin: Pontus Wiss

Pontus har jobbat inom privatekonomi sedan 2015, både på en långivare och ett av Sveriges största affiliatenätverk. På så sätt har Pontus en bred kunskap och erfarenhet om privatekonomins olika aspekter.

Dela artikel