Collector Bank - Villkor & recension om långivaren - [2024]
Hem » Låna pengar » Långivare » Collector Bank

Collector

Collector

Collector är ett varumärke inom Norion Bank AB (tidigare Collector Bank AB) som grundades 1999 och har kontor i Göteborg, Stockholm, Helsingborg, Oslo och Helsingfors. Verksamheten bedrivs genom Norion Bank AB (publ) som är noterat på Nasdaq Stockholm.

kr
5 000 kr 600 000 kr

Ange hela tusental inom det angivna intervallet

Jag vill samla/lösa lån

Ange om du vill lösa lån eller inte

kr
1 000 kr 600 000 kr

Ange hela tusental inom det angivna intervallet

Ange ett giltigt svenskt mobilnummer med tio siffror utan landskod

Ange en giltig e-postadress

Genom att klicka ”Gå vidare” samtycker jag till Likvidums integritetspolicy.Ange syftet med lånet

Kreditbevakning med ID skydd

Likvidum vill erbjuda dig marknadens mest rekommenderade kreditbevakning med ID skydd helt kostnadsfritt i samband med att du ansökt om ett lån. Tjänsten är helt gratis och du behöver inte säga upp den då skyddet upphör automatiskt efter din gratistid.

Efter gratisperioden kommer du få ett erbjudande som är unikt framtaget för dig som kund till oss på Likvidum.

Kreditbevakning med ID skydd levereras av vår partner Tryggsam AB.

Läs mer om kreditbevakning med ID-skydd (länken öppnas i ny flik)

Genom att skicka in formuläret godkänner jag Likvidums allmänna villkor.

Pontus Wiss

Innehållsansvarig: Pontus Wiss

Marcus Lindblad

Granskad av: Marcus Lindblad

Denna artikel skrevs 2022-04-28 och uppdaterades 10 januari, 2024 klockan 09:43

Collector-Bank

Om Collectors privatlån

Hos Collector är det möjligt att ansöka om att låna pengar mellan 20 000 och 500 000 kronor utan krav på säkerhet. Ju bättre ekonomi du har, desto större lånebelopp kan du bli beviljad.

Vad gäller löptid kan du som mest lägga upp lånet på maximalt 18 år, men det är också möjligt att välja en löptid på endast 1 år. Det är också möjligt att utnyttja två månaders amorteringsfrihet per år, vilket betyder att du under denna period bara betalar ränta och eventuella avgifter för lånet.

När du tecknar ett privatlån hos Collector ingår ett låneskydd i tre månader. Därefter kan du själv välja om du vill avsluta försäkringen eller låta den löpa vidare.

Låneränta och övriga avgifter

Räntan på Collectors lån sträcker sig från 4,9 procent som lägst upp till 17 procent som mest. Vilken ränta just du blir erbjuden beror på din individuella betalningsförmåga som banken bedömer med hjälp av en UC-förfrågan. Det är dock möjligt att räkna på kostnaderna med hjälp av en exempelränta i Collectors egen lånekalkyl.

Utöver ränta tillkommer en uppläggningsavgift samt en aviavgift om du betalar med traditionell pappersfaktura. Du betalar bara ränta under den tid du faktiskt disponerar lånet. Det betyder att du kan lösa skulden i förtid eller göra extra inbetalningar kostnadsfritt för att bli skuldfri snabbare.

Handläggning- och utbetalningsprocess

Collector försöker att behandla ansökningar löpande. När du ansöker via oss på Likvidum får du oftast svar inom en arbetsdag, i vissa fall tidigare än så. Ditt lånebesked från Collector och andra långivare hittar du på Mina sidor hos oss där du loggar in med ditt BankID.

Om du blivit erbjuden ett lån och är nöjd med räntan behöver du bara signera avtalet som finns bifogat. När bankens handläggare tagit emot det och noterat att allt är i sin ordning kommer de att betala ut lånet till det konto du angivit i din ansökan. Normalt sett tar utbetalningen cirka 1 – 2 bankdagar.

Grundkrav hos Collector

Likt många andra långivare och banker vill Collector försäkra sig om att du har möjlighet att sköta återbetalningen. Därför måste alla kunder genomgå en kreditprövning, men också uppfylla vissa grundläggande krav:

  • Du ska vara minst 23 år
  • Folkbokförd i Sverige i minst 24 månader
  • Tjäna minst 200 000 kr/år
  • Vara fri från betalningsanmärkningar
  • Inga skulder hos Kronofogden

Genom att ansöka med en medsökande är det möjligt att öka säkerheten för lånet. På så sätt ökar du chanserna att bli erbjuden ett större lån eller en lägre ränta.

Collector-Bank

Specifikationer för Collectors privatlån

Lånebelopp 20 000 – 500 000 kr
Löptid 2 – 18 år
Nominell ränta 4,9% – 17,9%
Effektiv ränta 5,01% – 25,58%
Uppläggningsavgift: 375 kr
Månadsavgift: 0 – 35 kr
Ålderskrav: 23 år
Inkomstkrav: Ca 16 500 kr/mån
Betalningsanmärkningar: Nej
Utbetalningstid: 2 – 4 dagar

Representativt exempel

Exempel: Uppläggningsavgiften är 0 kr. Aviavgift 0 kr vid e-faktura eller autogiro. Vid ett kreditbelopp om 100 000 kr med rörlig kreditränta om 8,2% och 5-års löptid (återbetalningstid) uppgår den effektiva räntan till 8,52%. (2022-05-06).

Collector-bank

Andra tjänster hos Collector

Förutom privatlån erbjuder Collector även ett kreditkort, Easyliving, med kredit på upp till 100 000 kronor. Kortet har inga valutapåslag eller aviavgifter och kan vara ett bra alternativ om du är ute efter en lite mer flexibel finansieringslösning.

Det är också möjligt att öppna ett sparande hos banken, antingen med rörlig eller fast sparränta. Samtliga konton är avgiftsfria och omfattas av den svenska statliga insättningsgarantin.

Collector-Bank

Innehållsrik supportavdelning

Collector vill göra det så enkelt som möjligt för kunder att hitta information om deras produkter och tjänster. Därför har de lagt stor vikt vid att ta fram en omfattande supportavdelning med vanliga frågor och svar i olika kategorier. Det finns även en chattbot som kan hjälpa dig att hitta rätt information.

Om du behöver komma i kontakt med en handläggare kan du kontakta bankens kundtjänst på flera sätt. Som kund kan du till exempel logga in på Mina sidor där du kan skicka ett säkert meddelande. Det är också möjligt att ringa in till supporten under vardagar mellan kl. 10:00 – 15:00.

Collector-bank

Låna pengar hos Collector via Likvidum

Likvidum samarbetar med Collector och ett trettiotal andra långivare för att hjälpa dig att jämföra räntor och lånevillkor. På så sätt kan du enklare hitta ett lån som motsvarar just dina önskningar. Vi registrerar dessutom bara en kreditupplysning hos UC i samband med din ansökan som långivarna får dela på.

Att jämföra långivare via vår tjänst är kostnadsfritt och inte bindande. Det betyder att du kan tacka nej till exempelvis Collector om du inte är nöjd med den ränta du blivit erbjuden. Svar får du oftast inom en arbetsdag via Mina sidor här på Likvidum. Välkommen till oss!

Denna artikel skrevs 2022-04-28 och uppdaterades 10 januari, 2024 klockan 09:43

Head of online sales och innehållsansvarig

pontus.wiss@likvidum.se Linkedin: Pontus Wiss

Pontus har jobbat inom privatekonomi sedan 2015, både på en långivare och ett av Sveriges största affiliatenätverk. På så sätt har Pontus en bred kunskap och erfarenhet om privatekonomins olika aspekter.

Dela artikel