Sök vårt stipendium i ekonomi vinn 10 000 kr | Likvidum
Hem » Om oss » Likvidums stipendium

Likvidums stipendium – 2024

Studerar du ekonomi eller har du nyligen avslutat studier i ekonomi? Sök vårt stipendium. Vi delar ut 5 000 kronor varje år.

Vi delar även ut 5 000 kronor till utlandsstudier, alla studenter är inkluderade.

 • Sök ekonomistipendium på 5000 kronor
 • Sök Stipendium för utlandsstudier på 5000 kronor

Se vilka som fick Likvidums stipendium 2021, 2022 och 2023.

Binda räntan

Likvidums stipendium

Likvidum är en aktör på den svenska finansmarknaden. Vår verksamhet bygger på att hjälpa våra kunder jämföra lån och långivare, så att de kan hitta det bästa alternativet utifrån sina förutsättningar.
Utöver det hjälper vi kunderna att lägga om och samla sina befintliga lån och att sänka sina lånekostnader. Sedan starten 2015 har vi hjälpt fler än 100 000 svenskar att sänka sina kostnader och att bygga upp en starkare privatekonomi.

Vi brinner för att öka kunskapen om lån, finans och privatekonomi i allmänhet. Med vårt uppsatsstipendium vill vi belöna studenter som med sin uppsats bidrar med nya kunskaper, infallsvinklar och insikter till vårt ämnesområde. Prissumman är 5 000 kr och stipendiet delas ut en gång per år och är helt skattefri.

Ekonomi stipendium

Likvidums ekonomistipendium

Vem kan söka stipendiet?

Studenter som ska skriva eller skriver en kandidat- eller masteruppsats inom ekonomi, lån, sparande, finansiella marknader, tillgångsslag och närliggande ämnen, kan ansöka om vårt stipendium för att finansiera sitt forskningsarbete. Finansieringen kan till exempel gälla litteratur, resor, datainsamling eller andra nödvändiga kostnader som möjliggör en högkvalitativ uppsats.

Hur mycket är stipendiet värt?

5 000 kr

Ansökan

I din ansökan behöver du bifoga följande uppgifter:

 • En sammanfattning av vad uppsatsen ska behandla. Texten ska inkludera problembeskrivning, diskussion, tillvägagångssätt samt vilka resurser som behövs och hur de kommer användas. Ca 500-1000 ord.
 • Du ska också motivera varför just du behöver och förtjänar stipendiet. T. ex. varför just ditt ämne är angeläget, hur det kan bidra till mer kunskap i framtiden, vad du planerar att använda stipendiet till och hur det kan underlätta arbetet med uppsatsen.
 • Bevis av studier på högskola eller universitet.
 • Personnummer, kontaktuppgifter, utbildning och skola.

Skicka din ansökan till stipendium@likvidum.se
Sista ansökningsdag är 2024-12-15

Vinnaren utses och får sitt pris i Januari 2025

Så utses vinnaren

Stipendiaten utses av Likvidums grundare och VD Olle Gordh tillsammans en jury bestående av medarbetare på Likvidum AB. Ansökan bedöms utifrån ett helhetsperspektiv och vi tittar bland annat på följande kriterier:

 • Ämnets relevans i dagens samhälle.
 • Kreativitet och nyskapande.
 • Koppling till finansbranschen (hur väl uppsatsen berör finans, bank, privatekonomi m.m.).
 • Strategi (att det finns en gedigen strategisk plan för hur uppsatsen ska genomföras, ett tydligt tillvägagångssätt samt varför du behöver ekonomiskt stöd för projektet).
Ekonomi stipendium

Likvidums stipendium för utlandsstudier

Vem kan söka stipendiet?

Alla studenter som har eller ska studera utomlands!

krav:

 • Studierna är på heltid
 • Aktivt studerande
 • Folkbokförd i Sverige

Hur mycket är stipendiet värt?

5 000 kr

Ansökan

I din ansökan behöver du bifoga följande uppgifter:

Presentera dig själv och motivera varför du är en perfekt kandidat för Likvidums stipendium.

Berätta även kort om varför du valde att studera utomlands.

 • Bevis av studier på högskola eller universitet.
 • Personnummer, kontaktuppgifter, utbildning och skola.

Skicka din ansökan till stipendium@likvidum.se
Sista ansökningsdag är 2024-12-15

vinnaren utses och får sitt pris i Januari 2025

Så utses vinnaren

Stipendiaten utses av Likvidums grundare och VD Olle Gordh tillsammans en jury bestående av medarbetare på Likvidum AB. Ansökan bedöms utifrån ett helhetsperspektiv

Endast bidrag som skickats in före sista ansökningsdag kommer att tas i beaktning. Juryns beslut går inte att överklaga.

Kontakta oss

Har du fler frågor eller funderingar om vårt stipendium? Maila stipendium@likvidum.se så svarar vi inom kort.

Vinnare av Likvidums stipendium

Vinnare av Likvidums ekonomistipendium 2023

Grattis Malin Eriksson och Jennifer Jansson

Motivering: ”Framstående prestationer inom redovisning och engagemang för att stödja studenter på skolan”

Deras imponerande prestationer inkluderar att ha författat examensarbetet som vann priset för bästa uppsats inom redovisningsinriktningen. Dessutom har de aktivt delat med sig av sina erfarenheter genom intervjuer och rådgivning för att underlätta för andra studenter som arbetar med sina uppsatser. Denna dedikation att stödja och guida sina kollegor visar på deras engagemang för att skapa en gynnsam och stöttande akademisk miljö.

Ekonomprogrammet vid Högskolan Väst med inriktning på redovisning.

vinnare av Likvidums stipendium

Vinnare av Likvidums stipendium för utlandsstudier 2023

Grattis Julian Aazar

Motivering: ”Internationell utbildning och kulturellt utbyte”

Julian Aazar har ansökt om Likvidums stipendium för att finansiera sitt utbytesprogram vid IE Business School i Madrid under våren 2024. Hans önskan att fördjupa sig i ämnet ekonomi och samtidigt utforska en ny kultur och en annan del av världen visar på en stark vilja till personlig och akademisk utveckling.

Lunds univsersitet – Ekonomie kandidatprogram

vinnare av stipendium 2022

Vinnare av Likvidums ekonomistipendium 2022

Grattis Jacob Winberg och Charles Gyllhamns

Motivering: ”Innovativ undersökning av finansmarknaden”

Denna uppsats av Jacob och Charles är värd att få vårt stipendium eftersom att det ger en unik inblick i rollen av likviditetsformering inom kryptovalutamarknaden.
Genom att använda metoder från fysiken och analysera enkla variabler, visar uppsatsen att det är möjligt att förutspå likviditeten på marknaden som helhet.
Innovativ och intressant undersökning som visar på ett engagemang och en djup förståelse för ämnet, och är därför värd att få vårt årliga ekonomistipendium.

Stockholm School of Economics – Bachelor of Science in Business & Economics

vinnare av stipendium 2022

Vinnare av Likvidums stipendium för utlandsstudier 2022

Grattis Vendela Werkelin

Motivering: ”Imponerande initiativ för tjejers rätt till aktiv fritid”

Vi valde att stödja Vendelas studier inom internationella relationer på SOAS i London. Jobbet med mänskliga rättigheter och utvecklingen av Afrika som region är något vi på Likvidum ser som ett viktigt arbete.
Vi imponeras också av Vendelas projekt “Rafiki Milele”, som är ett projekt mellan Dalhem IF, en fotbollsklubb på Gotland och Girl upp soccer hub i Kenya som jobbar för att utveckla acceptansen och möjligheten för tjejer att ha en aktiv fritid.

School of Oriental and African Studies (SOAS) som tillhör University of London.

vinnare Likvidums stipendium 2021

Vinnare av Likvidums ekonomistipendium 2021

Grattis Maja Pekkari och Veronica Fransson

Motivering: ”Träffsäker studie om ekonomisk jämlikhet”

Vi valde att stödja Maja och Veronicas resa till Jordanien där de skall utföra en studie för att undersöka vilken effekt tillgång till finansiella tjänster har på kvinnans ekonomiska självständighet och fördelning av hushållsbudget, för att se om några av de betaltjänster som erbjuds idag i Jordanien har potential att fylla gapet mellan män och kvinnors tillgång till banktjänster och därmed främja ekonomisk utveckling och jämställdhet.

Uppsala universitet – Politices kandidatprogram

Karriär – Bli en av oss

Söker du en ny karriärväg med goda utvecklingsmöjligheter inom finansbranschen? Hör av dig till oss. Vi söker alltid nya och engagerade medarbetare.

Sök lediga tjänster
Kvinna i blå blus med korsade armar
Stjärna symbol

Vad vi gör

Hundratusentals svenskar betalar idag ovetandes för mycket för sina lån i onödan. I de flesta fall finns det tusentals kronor att spara i form av sänkta ränte- och månadsutgifter genom att lägga om lånen eller samla dem i ett omstartslån.

Likvidum erbjuder en kostnadsfri tjänst där vi konkurrensutsätter ledande långivare på den svenska marknaden för att kunna erbjuda våra kunder bättre förutsättningar att få ett lån med bra villkor.

Kund i fokus

Vi på Likvidum erbjuder alltid dig som kund kostnadsfri hjälp och rådgivning och står alltid till tjänst för att ge bästa möjliga service. Kontakta oss idag så hjälper vi dig!

Som kund hos oss kan du alltid känna dig trygg och säker. Likvidum står under finansinspektionens tillsyn och arbetar med de senaste identifierings och säkerhetslösningarna som exempelvis bankID och SSL certifikat.

Kontakt- och adressuppgifter

Likvidum AB
Org.nr: 556949-5772

Postadress
Arenavägen 27
121 77 Johanneshov

Kontakt
info@likvidum.se
08-121 314 71

Kundtjänstens öppettider
Mån-tors, 9.00-18.00
Fre 9.00-17.00
Lunchstängt 12.00-13.00