Hem » Låna pengar » Långivare » Sevenday Bank
Lånejämförelse

SevenDay Bank

SevenDay bank

Sevenday Bank grundades 2007 och är sedan 2017 en del av den franska BNP Paribas-koncernen som har över 27 miljoner kunder i fler än 30 länder. Sevenday, som även går under namnet Sevenday Finans AB, är en filial till danska Express Bank A/S.

10 000 kr 600 000 kr

Ange hela tusental inom det angivna intervallet

Jag vill samla/lösa lån

Ange om du vill lösa lån eller inte

1 000 kr 600 000 kr

Ange hela tusental inom det angivna intervallet

Ange ett giltigt svenskt mobilnummer med tio siffror utan landskod

Ange en giltig e-postadress

Genom att klicka ”Gå vidare” samtycker jag till Likvidums integritetspolicy .Ange syftet med lånet

Genom att skicka in formuläret godkänner jag Likvidums allmänna villkor.

SevenDay bank

Om Sevendays privatlån

Hos Sevenday kan du ansöka om att låna pengar utan säkerhet. Lånebeloppen börjar på 10 000 kronor och sträcker sig upp till 500 000 kronor. Återbetalningstiden ligger mellan 1 – 12 år, men det är möjligt att lösa hela eller delar av lånet i förtid om du har möjlighet. Detta är dessutom helt kostnadsfritt.

Eftersom lånet saknar krav på säkerhet kan du använda pengarna till det du behöver. Det är också möjligt att ansöka om ett tilläggslån via Mina sidor om du märker att pengarna du lånat inte är tillräckliga. Du kan även lägga till ett låneskydd om du vill vara säker på att klara återbetalningen, även om du förlorar din inkomst.

Sevenday erbjuder också upp till tre betalningsfria månader per år (dock inte i följd). Då lägger banken helt enkelt till ränta och avgifter till din totala skuld, vilket därmed också förlänger löptiden. För att kunna utnyttja dem måste du dock ha skött dina senaste sex inbetalningar.

Förmånlig prisgaranti

Sevenday Bank tillämpar likt många andra långivare individuell räntesättning på sina privatlån. Det betyder att räntan är baserad på din individuella betalningsförmåga som Sevenday bedömer genom att granska uppgifterna i din ansökan och kreditupplysningen.

Den nominella räntan är rörlig och kan dock aldrig bli lägre eller högre än 4,99 – 17,99 procent (5,18 – 17,99 procent i effektiv ränta). Utöver årsräntan tillkommer en uppläggningsavgift på 495 kronor samt en aviavgift på upp till 45 kronor per månad om du betalar via OCR och pappersavi. Vid e-avi behöver du dock inte betala denna avgift.

Sevenday var bland de första att introducera prisgaranti på alla sina privatlån. Har du blivit erbjuden en bättre ränta hos en annan långivare kan Sevenday erbjuda dig en ännu lägre ränta på ditt lån hos dem.

Utbetalningstid hos Sevenday

Sevenday gör sitt bästa för att hantera ditt ärende så snart som möjligt. Normalt sett betalar de ut pengarna så snart de fått det signerande låneavtalet. Överföringstiden kan variera beroende på bank, men tar sällan mer än 2 – 3 bankdagar.

I vissa perioder kan utbetalningen dock dröja lite längre. Du kommer dock att bli meddelad via SMS när de betalat ut pengarna.

Grundkrav hos Sevenday Bank

Följande grundkrav gäller för att kunna få ett lån hos Sevenday:

  • Minst 20 år
  • Månadsinkomst på minst 10 000 kr/mån
  • Folkbokförd i Sverige i minst tre år
  • Du måste vara fri från betalningsanmärkningar
  • Inget skuldsaldo hos Kronofogden
  • Du får inte ha några SMS lån

I det fall att ni är två som ansöker ska minst en av er ha en tillsvidareanställning, vara pensionär eller egenföretagare. Ni måste dessutom vara folkbokförda på samma adress.

SevenDay bank

Specifikationer för Sevendays lån

Lånebelopp 10 000 – 500 000 kr
Löptid 1 – 12 år
Nominell ränta 4,99% – 17,99%
Effektiv ränta 5,18% – 19,84%
Uppläggningsavgift: 495 kr
Månadsavgift: 0 kr (25 – 45 kr vid pappersavi)
Ålderskrav: 20 år
Inkomstkrav: 10 000 kr/mån
Betalningsanmärkningar: Nej
Utbetalningstid: 1 – 3 dagar

Representativt exempel

Exempel: Räntan är för närvarande 4,99% – 17,99%, vilket ger en effektiv ränta om 5,18% – 19,84% (25 maj 2023). Räntan är rörlig och sätts individuellt efter kreditprövning. Vid ett lån om 185 000 kronor, 495 kronor i uppläggningsavgift och 0 kronor i aviavgift som återbetalas på 12 år med en ränta på 7,99% blir den effektiva räntan 8,47 %. Du betalar 2018 kronor per månad och antalet avbetalningar är 144. Totalt att återbetala blir 290 611 kronor.

SevenDay bank

Erbjuder även förmånligt sparande

Förutom ett privatlån erbjuder Sevenday även ett förmånligt sparande. Här kan du spara med rörlig eller fast ränta och välja bindningstider mellan 3 – 36 månader. Sparräntan sträcker sig från 0,85 – 1,05 procent beroende på vald bindningstid. Du kan dessutom ta ut din intjänade ränta kostnadsfritt varje månad.

Samtliga sparkonton omfattas av både den danska och svenska statliga insättningsgarantin, vilket betyder att dina pengar är skyddade vid en eventuell konkurs. På Sevendays hemsida kan du enkelt se hur mycket du kan tjäna i avkastning med de olika sparprodukterna.

SevenDay bank

Prisbelönt kundservice

Sevenday Banks supportavdelning har fått utmärkelsen ”Bästa kundservice – Bank” 2022 i Brilliant Awards. Det är ett tydligt bevis på att deras kundtjänst håller hög kvalitet.

Du når bankens medarbetar under vardagar mellan kl. 09:00 – 17:00 via mejl eller telefon. Deras kundcenter innehåller dessutom rikligt med information om deras olika spar- och låneprodukter. Här finns bland annat en omfattande FAQ och en praktisk guide som hjälper dig att hitta till rätt avdelning.

SevenDay bank

Låna pengar hos Sevenday via Likvidum

Om du vill jämföra lån från Sevenday och ett trettiotal andra långivare och banker kan du ansöka via oss på Likvidum. Vi skickar vidare din ansökan till alla våra samarbetsparters och ger dem möjlighet att erbjuda dig ett lån. Vi hämtar dessutom bara en kreditupplysning, trots att du kan få låneförslag från flera banker.

Genom att ansöka om lån hos oss kan du enkelt hitta de bästa lånevillkoren för just ditt finansieringsbehov och dina förutsättningar. Att ansöka är dessutom kostnadsfritt och ej bindande.

Denna artikel skrevs 2022-03-14 och uppdaterades 1 juni, 2023 klockan 13:39


Head of onlinesales och redaktör


pontus.wiss@likvidum.se Linkedin: Pontus Wiss

Pontus har jobbat i finansbranschen sedan 2015, både på en långivare och ett av Sveriges största affiliatenätverk. På så sätt har Pontus en bred kunskap om branschen i sin helhet.

Dela artikel