MedMera Bank - Information om långivaren - Likvidum [2024]
Hem » Låna pengar » Långivare » MedMera Bank

Medmera Bank

MedMera bank

Medmera Bank AB grundades 2007 och ägs likt systerbolaget Coop av Kooperativa Förbundet. Syftet med verksamheten är att erbjuda finansiella tjänster till privatpersoner för att på så sätt bygga ett värde i banken.

kr
5 000 kr 600 000 kr

Ange hela tusental inom det angivna intervallet

Jag vill samla/lösa lån

Ange om du vill lösa lån eller inte

kr
1 000 kr 600 000 kr

Ange hela tusental inom det angivna intervallet

Ange ett giltigt svenskt mobilnummer med tio siffror utan landskod

Ange en giltig e-postadress

Genom att klicka ”Gå vidare” samtycker jag till Likvidums integritetspolicy.Ange syftet med lånet

Kreditbevakning med ID skydd

Likvidum vill erbjuda dig marknadens mest rekommenderade kreditbevakning med ID skydd helt kostnadsfritt i samband med att du ansökt om ett lån. Tjänsten är helt gratis och du behöver inte säga upp den då skyddet upphör automatiskt efter din gratistid.

Efter gratisperioden kommer du få ett erbjudande som är unikt framtaget för dig som kund till oss på Likvidum.

Kreditbevakning med ID skydd levereras av vår partner Tryggsam AB.

Läs mer om kreditbevakning med ID-skydd (länken öppnas i ny flik)

Genom att skicka in formuläret godkänner jag Likvidums allmänna villkor.

Pontus Wiss

Innehållsansvarig: Pontus Wiss

Marcus Lindblad

Granskad av: Marcus Lindblad

Denna artikel skrevs 2022-04-27 och uppdaterades 26 februari, 2024 klockan 08:08

Medmera bank

Om Medmera Banks privatlån

Hos Medmera Bank kan du ansöka om traditionella privatlån mellan 15 000 – 500 000 kronor. Löptiden ligger mellan 2 – 15 år, men eftersom lånet har en rörlig ränta är det möjligt att lösa skulden kostnadsfritt innan löptidens slut.

I och med att lånet saknar krav på säkerhet kan du använda pengarna till det du behöver. Du kan till exempel låna pengar för att renovera bostaden eller för att lösa dina gamla lån och krediter.

Lånet är ett annuitetslån, vilket betyder att du betalar samma belopp varje månad som inkluderar både ränta och amortering. Det gör det enklare att planera dina utgifter månad för månad. Amorterar gör du enkelt med hjälp av autogiro.

En stor fördel med Medmera Bank är att första månaden är amorteringsfri. Det betyder att du inte behöver amortera under löptidens första månad, utan du betalar enbart betalar ränta och eventuella avgifter.

Rörlig ränta och ingen uppläggningsavgift

Räntan för Medmera Banks privatlån är individuell, vilket betyder att den baseras på din individuella betalningsförmåga. Den bedömer bankens handläggare med hjälp av uppgifterna i den kreditupplysning vi på Likvidum registrerar när du ansöker via oss.

Låneräntan är som tidigare nämnt rörlig och ligger i dagsläget mellan 5,20 – 16,95 procent (effektiv ränta 5,34 – 29,67 procent). Ingen uppläggningsavgift eller aviavgift tillkommer om du återbetalar lånet via autogiro. Har du inte autogiro tillkommer en månadsavgift på 45 kronor.

Ett tips för dig som vill bli erbjuden en lägre ränta är att ansöka tillsammans med en medsökande. Då är det också möjligt att bli beviljad ett större lånebelopp.

Utbetalningstid hos Medmera Bank

Om du är nöjd med ditt låneerbjudande hos Medmera Bank behöver du bara signera det bifogade låneavtalet. Det gör du snabbt och tryggt med BankID. Så fort banken mottagit de signerade lånehandlingarna betalar de ut pengarna. Oftast har du dem på kontot inom 1 – 2 bankdagar.

Grundkrav hos Medmera Bank

För att kunna bli beviljad ett lån hos Medmera Bank måste du vara minst 20 år och har du en medsökande måste minst en av er:

  • Ha en fast inkomst på minst 20 000 kronor/mån
  • Vara tillsvidareanställd, pensionär eller egen företagare i minst 2 år
  • Varit folkbokförd i Sverige i minst 3 år

Utöver det får ingen av de sökande ha betalningsanmärkningar eller skulder hos Kronofogden.

Medmera bank

Specifikationer för Medmera Banks lån

Lånebelopp 15 000 – 500 000 kr
Löptid 2 – 15 år
Nominell ränta 5,20% – 16,95%
Effektiv ränta 5,34% – 29,67%
Uppläggningsavgift: 0 kr
Månadsavgift: 0 kr (45 kr vid pappersavi)
Ålderskrav: 20 år
Inkomstkrav: 20 000 kr/mån
Betalningsanmärkningar: Nej
Utbetalningstid: 1 – 2 dagar

Representativt exempel

Vid 10,10 % rörlig ränta är den effektiva årsräntan 11,59 % för ett annuitetslån på 100 000 kr med 10 års återbetalningstid med tot. 120 återbetalningar, 495 kr i uppläggningsavgift och 45 kr/mån i aviavgift. Givet oförändrad ränta och aviavgift blir tot. belopp att återbetala 165 426 kr och månadskostnaden 1 379 kr. Individuell ränta 5,20%–16,95 % (effektiv ränta 5,34%–29,67%). Kreditgivare MedMera Bank AB (2024-02-27).

Medmera bank

Övriga bankprodukter hos Medmera Bank

  • Coop Mastercard. Ett medlems-, kredit- och betalkort i ett som ger dig poäng på allt du handlar. Här ingår även en köpförsäkring och en reseförsäkring som kompletterar skyddet i hemförsäkringen.
  • Coop Matkonto. Ett kort utan årsavgift som ger dig full kontroll över hushållets matinköp och poäng på allt du handlar. Här sätter du själv in en önskad summa och den omfattas naturligtvis av insättningsgarantin.
  • Coop Kapitalkonto. Ett sparkonto med rörlig sparränta som ger dig bättre avkastning än hos din vanliga bank. Pengarna omfattas av insättningsgarantin och uttag kan du göra när du vill, helt kostnadsfritt.
Medmera bank

Professionell kundtjänst

Om du har enklare frågor gällande Medmera Banks tjänster kan du med fördel titta igenom deras sektion med vanliga frågor och svar. Hittar du inte de svar du söker kan du vända dig till bankens supportavdelning. Den når du via telefon under vardagar mellan kl. 09:00 – 17:00.

För att se information om ditt lån eller sparande behöver du bara logga in med ditt BankID i bankens egen kundportal.

Medmera bank

Låna pengar hos Medmera Bank via Likvidum

Om du vill se vilken ränta du kan få hos Medmera Bank och ett trettiotal andra långivare är du välkommen att ansöka hos oss via Likvidum. Vi registrerar bara en kreditupplysning, trots att du med bara en ansökan kan få svar från flera banker samtidigt. Det ger dig goda möjligheter att jämföra lån och hitta det med lägst ränta och bäst villkor efter dina förutsättningar.

Svar på din ansökan får du oftast inom en arbetsdag och via din personliga sida får du en enkel överblick av dina låneförslag. Här loggar du in smidigt och säkert med ditt BankID. Välkommen med din ansökan redan idag!

Denna artikel skrevs 2022-04-27 och uppdaterades 26 februari, 2024 klockan 08:08

Head of online sales och innehållsansvarig

pontus.wiss@likvidum.se Linkedin: Pontus Wiss

Pontus har jobbat inom privatekonomi sedan 2015, både på en långivare och ett av Sveriges största affiliatenätverk. På så sätt har Pontus en bred kunskap och erfarenhet om privatekonomins olika aspekter.

Dela artikel